- 10 Ekim 2011
- 1.212
- 219
Dış gebelik olması değer az yada çok olmasıyla ilgili değil. Sadece iki günde bir ne kadar arttığı önemli. Dış gebelikte ya çok az az artar ve bir artar bir azalır. Benim öyle oldu mesela. Adetin 14. Gunu hcg 245 çıktı. Bu kadar erken olması beni suphelendirdi. Ve sürekli kahverengi leke var. İki gün sonra 259-188-155-180 olunca artık duş gebelik olduğu yönünde karar verdik. Kürtaj oldum ama ertesi gün hcg 223 é yükseldi yani dış gebelik olduğu kesinleşti. Bugün iğneyi oldum müsade altındaki yarın tekrar bakılacak inşallah değer düşerse ikinci bir igneye gerek kalmaz. Bence sende iki günde bir olctur..Son adet tarihim 9 Ağustos 1 gecikince idrar testinde çok silik ikinci çizgi çıktı dün doktora gittim kese görünmedi bthcg bakıldı 205 çıktı gecikmenin 6. Günü bu değer çok az gibi dış gebelikten çok korkuyorum sizce öylemidir.
Canım keseyi gördüyse dış gebelik olamaz kii? İkinci bir bebek olması lazım ancak ki onun da senin durumunla ilgisi yok. Merak etmeArkadaşlar merhaba,
Perşembe günü doktora gittim.. 4 haftalıkken gittiğimde 4mm olarak gözüküyordu. perşembe günü de 9 mm olması gerekirken hala 4mm.. doktor bu büyümemiş dedi.. ilaç verdi.. Progestan diye.. Hem düşük tehlikesini önlemek için hem de büyümesi için.. Bugün tekrar kontrole gidicem. büyümüş mü büyümemiş mi diye ? dış gebelik olmasından korkuyorum.. Yardımcı olur musunuz bana ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
Ben dış gebelik geçirmedim ama sen test yaptırdın mı ya da test yaptın mı? Dış gebelik bile olsa testlerde hamilelik pozitif çıkıyo da ultrasonla kese görülemiyo. Önce test yap. Üstüne görmüş de olabilirsin hemen endişe etme. Hamile kaldığım zaman benim de çok kasık ağrım vesaire olmıştu. Ama sökemediği içinmiş 2-3 hafta sonra geçti. Dış gebelikte ağrı başlar ve artarak devam eder dedi bana drlar. Kanama olur. Anormal bi belirti veriyomuş yani genel olarakKızlar bana da bir yorum yapın lütfen. Geçen ay kimyasal geçirdim bu ay da 3 gün önce regl oldum ve normale göre az oldu. Son 2-3 gün de kahverengi lekeden başka bi şey olmadı. Ben normal regl olduğumu düşünüp üzüldüm sadece bu ay da olmadı diye ama şimdi bu kasık ağrılarım beni endişelendiriyor. Bir de dün ağır taşımıştım bugün kollarım ondan mı ağrıyor yoksa dış gebelik belirtisi mi bilemiyorum. İyice strese girdim. Sağ taraf özellikle ağrıyor ce şişkinlik uyku var. Lütfen bana da bir yorum yapar mısınız? Normal regl midir dış gebelik olabilir öi siZe nasıl olmuştu?
Yok canım yapmadım da regl oldum diye düşünmüştüm o yüzden. Ama normalde ilk günler ağrırdı şimdi son günlerde de ağrıyo. Yani öümkün mü bu şekilde hamile olabilmek ? 3 gün normalden az son 2 gün de kahve leke. Bu hamilelikte olmaz sanırım çok şaşkınım akşam en azından idrar testi alim bari az bile çıksa pzt gideyim bari kana . Çok sağol canım yaBen dış gebelik geçirmedim ama sen test yaptırdın mı ya da test yaptın mı? Dış gebelik bile olsa testlerde hamilelik pozitif çıkıyo da ultrasonla kese görülemiyo. Önce test yap. Üstüne görmüş de olabilirsin hemen endişe etme. Hamile kaldığım zaman benim de çok kasık ağrım vesaire olmıştu. Ama sökemediği içinmiş 2-3 hafta sonra geçti. Dış gebelikte ağrı başlar ve artarak devam eder dedi bana drlar. Kanama olur. Anormal bi belirti veriyomuş yani genel olarak
Merhaba konuyla ilgili araştırma yaparken bu yorumunuz gözüme çarptı şuan hamilesiniz sanırım Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.üzerinden baya geçmiş ama benim de tek omzumda aynı sıkıntı var doktorunuza danışmışmıydınız bunu? Benim de 4 hafta 6günlük oldu bebeğim omzumda ağrı başladı da korkmaya başladımKızlar bana da bir yorum yapın lütfen. Geçen ay kimyasal geçirdim bu ay da 3 gün önce regl oldum ve normale göre az oldu. Son 2-3 gün de kahverengi lekeden başka bi şey olmadı. Ben normal regl olduğumu düşünüp üzüldüm sadece bu ay da olmadı diye ama şimdi bu kasık ağrılarım beni endişelendiriyor. Bir de dün ağır taşımıştım bugün kollarım ondan mı ağrıyor yoksa dış gebelik belirtisi mi bilemiyorum. İyice strese girdim. Sağ taraf özellikle ağrıyor ce şişkinlik uyku var. Lütfen bana da bir yorum yapar mısınız? Normal regl midir dış gebelik olabilir öi siZe nasıl olmuştu?
Canım bende dış gebelik geçirmiştim.4hafta 6günlük gebelikte kese görünür? Görünmedi miMerhaba konuyla ilgili araştırma yaparken bu yorumunuz gözüme çarptı şuan hamilesiniz sanırım Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.üzerinden baya geçmiş ama benim de tek omzumda aynı sıkıntı var doktorunuza danışmışmıydınız bunu? Benim de 4 hafta 6günlük oldu bebeğim omzumda ağrı başladı da korkmaya başladım
Kese için haftaya cumaya çağırdı canım genelde 5. haftada görülür diye biliyorum. Ya da beta değerine göre de değişiyor olabilir... Peki sen de ne gibi belirtiler oldu acaba? Benim sadece koluma vuran omuz ağrım var kas ağrısı mı başka bişey mi bilemedimCanım bende dış gebelik geçirmiştim.4hafta 6günlük gebelikte kese görünür? Görünmedi mi
Benim koyu renk siyaha yakın kanamam vardı az az.beta hcg değeri artıp azalıyordu.omuz ağrısı olarak boyuna yakın kısımda ince ince sızlama dikkatimi çekmişti.onun dışında ağrım falan yoktu.kese şuan vajinal yoldan görülebilir.benim şimdiki hamileliğim 4.hafta başında vajinal yoldan göründü.sıkı takipte ol çünkü dış gebelikse sinsi ilerleyebiliyor.benim salak doktor anlayamadı iç kanama ile ameliyata alındım tek tüpüm alındı.İnşAllah sizin sağlıklı bir gebeliktirKese için haftaya cumaya çağırdı canım genelde 5. haftada görülür diye biliyorum. Ya da beta değerine göre de değişiyor olabilir... Peki sen de ne gibi belirtiler oldu acaba? Benim sadece koluma vuran omuz ağrım var kas ağrısı mı başka bişey mi bilemedim
Doktor önemli çok geçmiş olsun şükür şuan bebeğiniz sizinleBenim koyu renk siyaha yakın kanamam vardı az az.beta hcg değeri artıp azalıyordu.omuz ağrısı olarak boyuna yakın kısımda ince ince sızlama dikkatimi çekmişti.onun dışında ağrım falan yoktu.kese şuan vajinal yoldan görülebilir.benim şimdiki hamileliğim 4.hafta başında vajinal yoldan göründü.sıkı takipte ol çünkü dış gebelikse sinsi ilerleyebiliyor.benim salak doktor anlayamadı iç kanama ile ameliyata alındım tek tüpüm alındı.İnşAllah sizin sağlıklı bir gebeliktir
Canım öncelikle gebeliğin hayırlı olsun. Betan düzenli arttiysa korkma, ayrıca o omuz ağrısı iç kanama esnasında olur. Allah korusun öyle bir şey olsa yerinde duramazsin ağrıdan. Kalbini ferah tutKese için haftaya cumaya çağırdı canım genelde 5. haftada görülür diye biliyorum. Ya da beta değerine göre de değişiyor olabilir... Peki sen de ne gibi belirtiler oldu acaba? Benim sadece koluma vuran omuz ağrım var kas ağrısı mı başka bişey mi bilemedim
Evet hamileyim 4aylık çok sağolun Allah size de nasip etsin inşallah.O dönem gitmemiştim ben dr a,soramadım ama sizin gibi araştırırken dış gebelik belirtilerinde görmüştüm omuz ağrısını.o dönemler çok evhamlıydım,kötüye yoruyodum her şeyi.Şimdi Allah a şükür her şey yolunda.keseyi gördünüz mü,gerçi daha erken biraz.beta hcg takip edin,inşallah keseyi,içinde de bebişi görürsünüz.kötüye yorup stres yapmayı, inanın o daha tehlikeli.Allah büyük, hepimizin başına her an bi şey gelebilir.bu korkunun da kimseye faydası yok.dr.unuza danışın,içinizi ferah tutun.nasipse hiç bi şey önüne geçemez..Merhaba konuyla ilgili araştırma yaparken bu yorumunuz gözüme çarptı şuan hamilesiniz sanırım Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.üzerinden baya geçmiş ama benim de tek omzumda aynı sıkıntı var doktorunuza danışmışmıydınız bunu? Benim de 4 hafta 6günlük oldu bebeğim omzumda ağrı başladı da korkmaya başladım
Canım üzgünüm ama sanırım ya kimyasal ya dış gebelik.bende dış gebelik geçirdim ameliyat oldum hatta.ama senin değerler iğne ile hallolur.umarım kimyasaldır kendiliğinden düşer.süreç zor ama hepsi geçiyor unutuyorsun bile.Bak ben tek tüple yine hamileyim.tek tavsiyem dış gebelikse eğer yeni hamilelik öncesi rahim filmi çektir.kadın olmak zor anne olmak çok daha zor.Rabbim yardımcın olsun.Kizlar,
Benim de dis gebelik olma ihtimalim var.
Transferden sonra;
30-68-89-129-192 cikti degerlerim.
Doktorlar su anda Sali ya dek bekleyelim sonra kendiliginden dusmezse igne vuralim dediler. Ne yapacagimi bilmiyorum. Cok kotuyum.
Tesekkurler canim, peki boyle hep artar mi dis gebelikte ? Az az ? Ben bi artip bi duser sanirdim. Ayrica bi de boyleyken az daha beklesem mi kendi duser diye ? Degerler bi anda artar mi ki ?Canım üzgünüm ama sanırım ya kimyasal ya dış gebelik.bende dış gebelik geçirdim ameliyat oldum hatta.ama senin değerler iğne ile hallolur.umarım kimyasaldır kendiliğinden düşer.süreç zor ama hepsi geçiyor unutuyorsun bile.Bak ben tek tüple yine hamileyim.tek tavsiyem dış gebelikse eğer yeni hamilelik öncesi rahim filmi çektir.kadın olmak zor anne olmak çok daha zor.Rabbim yardımcın olsun.
Canım benim ki çok karışık anlatsam kafan almaz çünkü ben bile hala anlamadım.100ekadar ikiye katladı düzenli.sonra 75e düştü.doktor kimyasal dedi kendi kendine adetle bir atarsın dedi yolladı.bende güvendim.buarada en başından beri siyah akıntım vardı ki bu en önemli belirtiymiş şimdiki doktorum söyledi.neyse adet oldum beş gün sancıdan öldüm parçalar düştü.iki gün temizdim ama ağrı hep vardı(düşüktendir dedim) sonra kanamam az az tekrar başladı doktor betaya bakalım dedi bi ölçtü 250.doktor normal gebelik olabilir bekleyelim dedi.okadar dedim araya berAberlik sıkıştırmadık hamilelik olmaz dedim.dinlemedi.2gün sonra tekrar baktı değer 500.ama kanama devam.ısrarla iki gün daha beklicez dedi.benimde ağzım dilim bağlandı yaşıcağım varmış basıp başka doktora gitmedim.iki gün sonra betaya bakınca 625 çıktı zaten kanamam çoooook arttı.(normalde bu değerle asla ameliyat olmaz ama doktorum kimyasal deyip eve gönderdiği günden beri dış gebelik geçiriyormuşum meğer)acil ameliyata aldı beni meğer tüpümde kan dolmuş.tüpümüde aldı.benim hikaye çok karışık sakın korkma doktorun azizliğine uğradım.bu değerle ameliyat olmaz sadece sıkı takip lazım.o süreçler çok zordu Allahım düşmanıma yaşatmasın.iğne ile 10günde değerin sıfırlanır.sakın kendi kendine karar alma bekliyimmi falan gibi.değer düşüşe geçmezse kesin dış gebeliktir.Allahım yardımcın olsun.çok tecrübeliyim herşeyi sorabilirsin bana.Tesekkurler canim, peki boyle hep artar mi dis gebelikte ? Az az ? Ben bi artip bi duser sanirdim. Ayrica bi de boyleyken az daha beklesem mi kendi duser diye ? Degerler bi anda artar mi ki ?