Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

Ay seni godum cok mutlu oldumm.sagol cnm yaa evet en azindan simdi arastiriyo doktorum.
Artik ne gelirse Allahtan.en azindan basima gelecek iki yol var ya dıs ya kimyasal..
İnsallah bidahakine bemim de senin gibi ikizlerim olurr.
Bebiskolar nasil cnm.artik pek gelmiyorsun topige.e.yada biz karsilasamiyoruz.hayirlisiyla kucagina aldigin gunleri de gorelim insallahh.

hiç korkma.canını da sıkma.
ben öğrendiğimde 2.5 ay olmuştu oraya yerleşeli.
oof neler yaşadım neler.allah düşmanımın başına vermesin.
senin dış gebelikse bile ben gibi zorlanmıcaksın merak etme.öyle çok ağrı falan çekmezsin.
sonrasında da hiç üzülme çünkü bak örneğini görüyorsun.önce dış gebelik sonra ikizler: )
inşallah allah sanada gönlünün istediğini versin.
bebeklerim çok iyiler, allahım korusun.uzun zamandır yerimden bile kalkamıyordum.artık daha çok görüşürüz.
inşallah o günleri de görürüz canım.
hep beraber, hepimizinkini inşallah.
ama lütfen canını sıkma.dediğim gibi çok başındasın ve doktor kontrolü altındasın.

Allaahim seni e mukafatlandirmis tatlim.ikisi bir arada seninkileee
Oyy masallah teyse kuzulari buyumusler dee.olsun tatlim gerekirse hep yat sen bisey olmaz.onlar icerde saglikla buyusunler.de hayirlusiyla kucagina alasin bebiskolarini.

Allaahim seni e mukafatlandirmis tatlim.ikisi bir arada seninkileee
Oyy masallah teyse kuzulari buyumusler dee.olsun tatlim gerekirse hep yat sen bisey olmaz.onlar icerde saglikla buyusunler.de hayirlusiyla kucagina alasin bebiskolarini.

sağol canım inşallah.
darısı en yakın zamanda başına inşallah.
yalnız sana tavsiyede bulunuyum.
ola ki dış gebelikse sorun doktoruna çok dikkat et.
çünkü böyle bir durumda bazı doktorlar uğraşmamak için yat masaya keselim biçelim diyorlar.
bazıları iğne tedavisi yapalım durumu gözleyelim sonra düşünürüz diyorlar.
doktorunla konuş o durumda.
öncelikle metoteraksattı sanırım ilacın ismi.o tedaviyi iste.sonrasında duruma bakın.
unutma bunu.
başındasın.iğne çok çok yeterli olucaktır.ben bile 2.5 ayken iğneyle tedavi oldum.

Merhaba,

2 hafta önce adetimin gecikmei nedeniyle test yapmıştım bhcg 32 çıkmıştı iki gün sonra tekrarladık 68 oldu fakat 4 gün sonra kanamam başladı tekrar test yaptık değerim 33 çıktı doktorum kimyasal gebelik olduğunu söyledi 4-5 gün kanamam devam etti normal adet gibiydi ondan sonra da akıntılarım devam etti salı günü tekrardan bhgc baktırdım 330 çıktı, perşembe günü tekrarladık 680 oldu doktorum net bir şey söyleyemedi önce düşüp sonra tekrar yükselmesine iki günde bir takip edelim dedi bugün tekrardan yaptırdım 340 çıktı şu an halen akıntım devam ediyor p.tesi günü kontrole gideceğim tekrardan önce düşüp sonra yükselmesi mantıklı mı sizce dış gebelikten korkuyorum dış gebelikte genel seyir böyle olabilir mi?

Merhaba 17 Nisan'da 6 haftalık gebeyken bir anda kanamam ve agrım başladı doktor düşük dedi yolladı beni ama kanama durmadı hcg bir düşüp bir çıkıyordu başka bir doktora gittim biopsi yaptı dış gebelik çıktı geçen hafta salı günü ilaç tedavisine başladık değerim 180 den bugun 45 e düştü artık sonlanıyor sanırım sende dış gebelik aynı belirtiler var. Umarım sıkıntımız anlatırsın ama benden sana tavsiye çok iyi bir doktora git

Kizlar asilama yaptirdim.13 gun hcg 194. 15. Gun 543. 18. Gun 1790 cikti.bakalim suan 20 gunumdeyim yarinkeseye bakacaz dua edin.18. Gun kahve lekenme oldu proluton depot diye bir igne vuruldum.dis gebelik degildir dimi cok korkuyorum...

öncelikle dış gebelik geçirmiş arkadaşlara çok geçmiş olsun.Ben de 6 ay önce sol tüpümden dış gebelik geçirdim.kanama ile hastaneye gittim 1 hafta takip yapıldı değerler izlendi ama istendiği gibi artmıyordu dış gebelik olduğu anlaşıldı 2 doz mtx uygulandı ve yaklaşık 1,5 ay sonra gebelik sonlandı.daha sonra tüplerin durumunu anlayabilmek için hsg çektirdim ve doğuştan yarım rahimli olduğumu öğrendim sağ tüpüm hiç gelişmemiş dış gebelik geçirdiğim sol tüp ise açıktı.dr 6 ay korunmamı istedi aradan 6 ay geçti ve çok şükür hamileyim.korkularımdan dolayı sevinemedim bile size sorum daha önceden dış gebelik geçirdiği tüpten tekrar hamile kalanlar varmı.sol kasığımda ağrılar oluyor bacağıma vuruyor çok korkuyorum tekrar dış gebelik olacak diye .yardımcı olursanız çok seviniirm.Rabbim isteyen herkesi evlat sahibi olmayı nasip etsin.hoşçakalın

Arkadaşlar 29 nisan 2013 te bi kimyasal gebelik geçirdim.Hİç adet görmeden yeniden hamile kaldım.ilk bhcg değeri 161,ikincisi 245 üçüncüsü 386 ,dördüncsü 538.
doktor takibe aldı.PAzartesi tekrar test yapılacak 1000 lerin üstünde olmazsa iğne ile sonlandıracak gebeliğimi.Üst üste iki olay çok üzüyor beni.Gebeliğe izin verse bile en az bir yıl ara vermek istiyorum.
BEnim gibi bu sorunları yaşayan arkadaşlarada çok geçmiş olsun diyorum.

bu arada hala kanamam yok ve ağrımda yok.

Son düzenleme:
arkadasar selam aranıza yeni katıldım.. 1 temmuzda betahcg ölçtürmüştüm 652.456 çıkmıştı hamilesiniz dedi doktor ve 10 gun sonra ultrasonda baktı rahim biraz arkada dedi uzun süre aradı ve küçük siyah bişey :) buldu 5 haftalık dedi... 10 gun sonra tekrar gel dedi.. bugun gittim bu sefer de bişey göremedi...tekrar betahcg istedi.. çok tedirginim.. dış gebelik olabilir mi? yoksa küçük oldugunda mı görünmedi? ama bi hafta görünüp bi hafta nasıl görünmez ki... kanamam sancım falan da olmadı..tecrubeliler beni aydınlatır mısınız???

bende gecen sene çokkkk kücük bi dıs gebelik gecirdim gerçii doktor net bisi diymedii.....27...42....58... igne vurdukk 80 olduu adet oldum gittiii...........lekekmm oluyodu benim agrım diil.......simddie hamileyim ama korkuyorum...........26.....32.....68......217....bugun yeniden ölçtürcem...sizce normalmii dıs mı ? agrıı lekee yok

arkadaşlar bende ektopik gebelik geçirenler kervanına katıldım maalesef ama çok şükür benim gebelik kendiliğinden sonlandı ağrım sancım yoktu fazla çok şükür ve değerim sıfırlandı sonunda sanırım adet de oldum bugün az bi kan geliyodu zaten 3 gündür

yeniden hamile kalmak istiyorum bu durumdan sonra gebe kalan varsa ne kadar süre sonra gebe kaldınız acabaaa

Bende şuan tedavi görüyorum. Salı gunü methotrexate iğne vuruldum 90 ml. Değerlerim ilk 52 altı gün sonra 184 dört gün sonra 322 çıktığı için doktorum vakit kaybetmeden gebeliği sonlandırmamız gerektiğini söyledi.iğneyi vurulduğum günün ertesi günü kanamam başladı. Adet kanaması gibi bel ve karın ağrısı eşliğinde devam ediyor. Bugün tekrar beta baktırdım 249 çıktı. Doktorum artık tüpün patlaması gibi bir riskin kalmadığını söyledi.beta sıfırlanana kadar baktırmaya devam edicem. Ardından rahim filmi gibi birkaç işlemden geçip sorun nerde tespit edilmeye çalışılacak. Herkese geçmiş olsun umarım bir daha aynı şeyleri yaşamak sorunda kalmayız

Hamilelik çizelgesi koymuşssun anlaşılan yukarda bahsettiğin son değerlerde bir sıkıntı yok Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin. Darısı başımıza :)

Hamilelik çizelgesi koymuşssun anlaşılan yukarda bahsettiğin son değerlerde bir sıkıntı yok Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin. Darısı başımıza :)

evett şükürr olsun degerlerimm katladii ve 6 bucuk aylıkk hamileyim....tezzz zamandaa sanada yaşatir inşşaalh bu duyguyuuuuu

merhaba kaderdaşlarım ve dış gebelik sonrası bebeklerine kavuşan anneler..

ben de 4 ay oldu dış gebelik yaşayalı. Allah bir daha göstermesin ne bana ne başka kimseye çok zordu yaşanılanlar bilirsiniz
yeni yeni toparladım kendimi psikolojik olarak.

Bu ay korunmayı bıraktık Allah'ın izniyle. kalbim güm güm atıyor..
sat 15-16 mart. 1-2 nisan yumurtlama günlerimdi, bakalım 10 gün sonra mucizemi yaşayabilecek miyim bende :)

Bebişleriniz hayırlı uğurlu olsun. Rabbim benim de yüzümü güldürsün inşallah sizler gibi.

selam. bende dış gebelik geçirdim. 3 nisanda mtx yapıldı ve kürtaj oldum. içimde parça kalmış 8 nisanda birdaha krtaj oldum. bhcg 4200 çıktı 8 nisanda . yeniden bebek düşünmek için hsg şart mı? nasıl bir tedavi uyguluyorlar. yoksa kendi kendine yeniden dene mi diyorlar. fikir verir misiniz?

Arkadaşlar gecen hafta dıs gebeliğimi öğrendim ve doktorum hemen metot.iğnesini yapalım dedi cts akşam ilk doz iğneyi oldum 90ml hiç bi ağrım falan olmadı zaten hastanede kalıyorum hafif bi kanama oldu bu arad iğne olmadan önce ki değerim 2494 bu arada benim gebelik yumurtalıkta iğneyi oldum pazar sabahı kan alındı ve benim değer artmış 2941 oldu pzt 3100 salı 3040 sadece bu düştü çarşamba 3692 oldu ve çarşamba 2doz iğneyi yedim 80ml perşembe yani bugün birazcık daha düştü 3583 oldu doktorum pazartesiye kadar bekliyelim diyor 1500 lere inmezse ameliyat dedi banada pzt çok erken geliyor bunları yaşayan birilrri varsa lütfen yardım edin bi fikir verin ayrıca bugün acayip gazım var çok sancım oluyor gazdan iğne yaparmı

Cevap vercek kimse yokmu...hastanedeyim ve ne yapacağımı bilmiyorum sizce 2 iğneden ne kadar ssonra düşer paztesiye kadar yarılanırmı lütfeenn birileri cevaplasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…