Ben de dıs gebelik gecırıyorum. Benım belim cok ağrıyor.29 yaşındayım daha önce hiç bel ağrısı yasamadım fakat 1 haftadır karın ağrısı bir taraftan bel ağrısı bir taraftAn mahvoldum. Mtx vurulduğum zaman beta değerlerim 4000 e yakindı 4 gün sonraki teste 6000 i bulmuş. Doktorum bunun normal olduğunu önce çıkıp sonra düşeceğini söyledi bu sizde de böyle mi oldu? zor bir durum Allah hepimize yardım etsin insallah
Üzerinden çok zaman geçmiş,inşallah görür ve cevap yazarsın arkadaşım. Benim durumum da senin gibi. İlacı vurulduğum gün değer yükselmedi,bir önceki gün ile aynı kaldı.1300 dü. 2 gün sonra 2100 olmuş,3.gün 2600. Doktor 2500 benim için sınır dedi. 2 gün daha bekleyelim hemen ameliyat dedi. Senin son durumun ne oldu? Nasıl sonuçlandı?
Benim sonum şöyle oldu. 4000 lerde ikinci doz ilacı vuruldum. Maalesef gerileyeceğine artmaya devam etti. Artık dayanılmaz ağrılarım vardı. Neredeyse ben doktora beni ameliyat et diyecektim o haldeydim. Buna gerek kalmadan doktor ameliyata aldı. Zaten ameliyatta da tüpün patlamış olduğu ve kanamanın başladığı görülmüş. Şimdi iyiyim Allah'a şükür. Süreç uzundu ben de çok araştırdım çok sordum. Yardımcı olabileceğim bir sorunuz varsa yine yardım edebilirim.
Benim sonum şöyle oldu. 4000 lerde ikinci doz ilacı vuruldum. Maalesef gerileyeceğine artmaya devam etti. Artık dayanılmaz ağrılarım vardı. Neredeyse ben doktora beni ameliyat et diyecektim o haldeydim. Buna gerek kalmadan doktor ameliyata aldı. Zaten ameliyatta da tüpün patlamış olduğu ve kanamanın başladığı görülmüş. Şimdi iyiyim Allah'a şükür. Süreç uzundu ben de çok araştırdım çok sordum. Yardımcı olabileceğim bir sorunuz varsa yine yardım edebilirim.
Çok geçmiş olsun. Zor bir dönem. İnşallah atlatmışsındır. Darısı başıma. Bitsin de rahat etsem.
MRB ARKADAŞLAR
gebelik beklerken bi anda kanamam oldu 1 hafta boyunca birtürlü düşük mü yoksa dış gebelikmi diye teşhis konulamadı belki hcg değeri düşer diye beklendi ama 67.5 dört gün sonra bu değr 179 a dört gün sonra 314 e çıktı bugün artık hoca dış gebelik dedi hemen seni küraj edelim dedi ama ben yanımda kimse yok diye kabul tmedim
bu koşullarda hemen kürtaj doğrumu bunun ilaçla tedavisi yokmu litfen yardım edin yarın sn beta testi yapıp kürtaja geçecek çok endişeliyim
birde ben 7 aylık evliyim aşılama felan da olmadı ilk gebeliğimde bunu yaşadım
Öncelikle herkese çok geçmiş olsun. Ben su an diş gebelik geçiriyor um ve çok korkuyorum. Hamilelik beklemediğimiz için adetin 12 gün geçtikten sonra ancak test yaptuk ve pozitif cikti. C.tesi dra gittik keseyi göremeyince beta bakildi ve 2000 cikti. Diş gebelik dendi. Ve başka Dr da ayni şeyi söyledi. İğne vurdular yarin tekrar tahlil yapicaz ama ben çok korkuyorum. Direk ameliyat mi isteseydim acaba.. Durum %95 atarsin boyle dedi.. Ama ufak tefek agrilarim oluyor ve ne yapicami bilmiyorum. Ne kadar sürüyor acaba tedavi?
Durumun nasıl oldu acaba burada okuyunca merak ettim ?Öncelikle Herkese geçmiş olsun. Yaşanılan olayların hiç birisi kolay değil. Allah herkese sağlıklı ve hayırlı bir hayat ve evlat versin. Benimde suan yaşadığım hikaye sanki sizin hikayelerinize doğru gidiyor gibi. 22 mayısta ilk aşılamamı oldum. Normal döngüme göre 5 haziran regl tarihimdi. 8 haziranda beta değerim 88 çıktı. Dr tüp bebekte bile bu değeri göremeyebiliyoruz dedi. 10 haziranda değer 137 12 haziranda ise 188 oldu. Dr son değerin beklenilen düzeyde olmadığını 3 seçenek olduğunu söyledi. Cok düşük bir ihtimal ama dış gebelik olabilir yada içerde iyi gitmeyen birşeyler oluyor olabilir yada geç döllenmedir hiçbir sorun yoktur dedi. Bu arada çarşamba günü kan vermeye giderken uzun süreli bir kasik ağrım olmuştu sonrasında da kahverengi yanında açık pembe bir kanamam oldu . Tabi hemen söyledim crinone jel yaninda progestan 50 mg ampul verdi ve 10 gün kullanacaksınız dedi. Igneden sonra pembe kanama bitti ve kahverengi kanama da. Zaten kanamalar regl gibi değil crinone jel ile birlikte geliyordu. O dönemlerde birde sol kasigim da ağrım oluyordu. Dr söyledim sol tarafından yumurtlamışsındır ondan olur dedi. Birkaç gün kanamam hiç olmadı. Sonra yine çok çok hafif geldi. Sonra bir gün çok yoruldum yine ertesi gün kanamam oldu. Şimdi 2 gündür yatıyorum ve kahverengi kanamam yok Ağrılarım azaldı hatta çok hafifledi. Bu iğneyi olduktan sonra baş dönmem bitti ve göğüs hassasiyetim azaldı sanki. Bu hafta perşembe tekrar kan vereceğim. Okuduklarimdan pek iç açıcı şeyler ogrenmedim ve acaba demeye başladım. Başka bir Dr gitsem mi acaba. Dr üniversite hastanesinde Prof ve cok iyi referansları var. Ama tüp bebek merkezinde acaba riskli gebelik ile ilgili biri ile de mi görüşsem bilemedim. Dış gebelik en erken ne zaman tespit edebiliyorlar. Geç kalmış olmayayım. Kafamda deli sorular
Öncelikle Herkese geçmiş olsun. Yaşanılan olayların hiç birisi kolay değil. Allah herkese sağlıklı ve hayırlı bir hayat ve evlat versin. Benimde suan yaşadığım hikaye sanki sizin hikayelerinize doğru gidiyor gibi. 22 mayısta ilk aşılamamı oldum. Normal döngüme göre 5 haziran regl tarihimdi. 8 haziranda beta değerim 88 çıktı. Dr tüp bebekte bile bu değeri göremeyebiliyoruz dedi. 10 haziranda değer 137 12 haziranda ise 188 oldu. Dr son değerin beklenilen düzeyde olmadığını 3 seçenek olduğunu söyledi. Cok düşük bir ihtimal ama dış gebelik olabilir yada içerde iyi gitmeyen birşeyler oluyor olabilir yada geç döllenmedir hiçbir sorun yoktur dedi. Bu arada çarşamba günü kan vermeye giderken uzun süreli bir kasik ağrım olmuştu sonrasında da kahverengi yanında açık pembe bir kanamam oldu . Tabi hemen söyledim crinone jel yaninda progestan 50 mg ampul verdi ve 10 gün kullanacaksınız dedi. Igneden sonra pembe kanama bitti ve kahverengi kanama da. Zaten kanamalar regl gibi değil crinone jel ile birlikte geliyordu. O dönemlerde birde sol kasigim da ağrım oluyordu. Dr söyledim sol tarafından yumurtlamışsındır ondan olur dedi. Birkaç gün kanamam hiç olmadı. Sonra yine çok çok hafif geldi. Sonra bir gün çok yoruldum yine ertesi gün kanamam oldu. Şimdi 2 gündür yatıyorum ve kahverengi kanamam yok Ağrılarım azaldı hatta çok hafifledi. Bu iğneyi olduktan sonra baş dönmem bitti ve göğüs hassasiyetim azaldı sanki. Bu hafta perşembe tekrar kan vereceğim. Okuduklarimdan pek iç açıcı şeyler ogrenmedim ve acaba demeye başladım. Başka bir Dr gitsem mi acaba. Dr üniversite hastanesinde Prof ve cok iyi referansları var. Ama tüp bebek merkezinde acaba riskli gebelik ile ilgili biri ile de mi görüşsem bilemedim. Dış gebelik en erken ne zaman tespit edebiliyorlar. Geç kalmış olmayayım. Kafamda deli sorular