Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

MERHABA ARKADAŞLAR
Tüp bebekle dış gebelik yaşadım. Sağ tüpüme yerleşti.Tüp bebek olduğu için erken farkettik dış gebelik olduğunu.
2 adet metotreksat 50 mg yapıldı değerim 2 ayda yeni düştü.
Şimdi tekrar tüp bebek yaptıracağım. Dış gebelik tekrardan olurmuyum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
Doktorum gerekirse tüplerini bağlatıp öyle tüp yaparız dedi.
Neden tüp bebekte dış gebelik olmuşumdur??? Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardım edin arkadaşlar...
Teşekkürler....

Ben de dıs gebelik gecırıyorum. Benım belim cok ağrıyor.29 yaşındayım daha önce hiç bel ağrısı yasamadım fakat 1 haftadır karın ağrısı bir taraftan bel ağrısı bir taraftAn mahvoldum. Mtx vurulduğum zaman beta değerlerim 4000 e yakindı 4 gün sonraki teste 6000 i bulmuş. Doktorum bunun normal olduğunu önce çıkıp sonra düşeceğini söyledi bu sizde de böyle mi oldu? zor bir durum Allah hepimize yardım etsin insallah

Üzerinden çok zaman geçmiş,inşallah görür ve cevap yazarsın arkadaşım. Benim durumum da senin gibi. İlacı vurulduğum gün değer yükselmedi,bir önceki gün ile aynı kaldı.1300 dü. 2 gün sonra 2100 olmuş,3.gün 2600. Doktor 2500 benim için sınır dedi. 2 gün daha bekleyelim hemen ameliyat dedi. Senin son durumun ne oldu? Nasıl sonuçlandı?

Benim sonum şöyle oldu. 4000 lerde ikinci doz ilacı vuruldum. Maalesef gerileyeceğine artmaya devam etti. Artık dayanılmaz ağrılarım vardı. Neredeyse ben doktora beni ameliyat et diyecektim o haldeydim. Buna gerek kalmadan doktor ameliyata aldı. Zaten ameliyatta da tüpün patlamış olduğu ve kanamanın başladığı görülmüş. Şimdi iyiyim Allah'a şükür. Süreç uzundu ben de çok araştırdım çok sordum. Yardımcı olabileceğim bir sorunuz varsa yine yardım edebilirim.

Teşekkür ederim. Doktorum ikinci doz iğneyi yapmayı düşünmüyor. Yan etkilerinden dolayı sanırım. Ne kadar çok aynı sorunu yaşayan varmış. Nadir görünür diyorlar bir de. Pazartesi düşer inşallah diyorum yoksa ameliyata alacaklar.

Çok geçmiş olsun. Zor bir dönem. İnşallah atlatmışsındır. Darısı başıma. Bitsin de rahat etsem.

MRB ARKADAŞLAR
gebelik beklerken bi anda kanamam oldu 1 hafta boyunca birtürlü düşük mü yoksa dış gebelikmi diye teşhis konulamadı belki hcg değeri düşer diye beklendi ama 67.5 dört gün sonra bu değr 179 a dört gün sonra 314 e çıktı bugün artık hoca dış gebelik dedi hemen seni küraj edelim dedi ama ben yanımda kimse yok diye kabul tmedim
bu koşullarda hemen kürtaj doğrumu bunun ilaçla tedavisi yokmu litfen yardım edin yarın sn beta testi yapıp kürtaja geçecek çok endişeliyim
birde ben 7 aylık evliyim aşılama felan da olmadı ilk gebeliğimde bunu yaşadım

Ben sanırım kafayı yemek üzereyim benimde 5 temmuzda embriyo konuldu 2 adet 12 gün sonra ilk test 31 çıktı 2 gün sonra 31,9 çıktı doktor kimyasal gebelik dedi bırak ilaçları 1 hafta içinde kanaman gelicek dedi ama ben dayanamayıp 3 gün sabahı tekrar test yaptırdım hcg 80 çıktı bugün 2 sonra tekrar yaptır dedi doktorum dış gebelik olabilir dedi adetim gelcekmiş gibi kasıklarda arada ağrı oluyor ve diz kapağıma kadar vuruyor lekelenmem yok bugün midem bulandı ve bel ağrım var genelde dış gebelikmi yaşıyorum sizce çıldırıcam

Ne desem nasil anlatsam huznumu bilmem.tam 1 yil oluyor.yine boyle bir ramazan gunuydu.5 gunluk gecikmeden ,1 yil beklemeden sonra 2.cocuguma hamile oldugumu ogrenmistim.nasilda sevinmiştik.insan bilemiyorki basina gelecekleri .ilk test 90 kusurdu.dr um iki gun sonra tekrarliyalim dediginde anlamistim bi seylerin ters gittigini.ikinci test 118 .iki kat artmiyor gebeliginiz saglikli degil demisti doktor.nede kolay söylemişti .evet cok canim yandi cok ağladım ama yinede vardir Rabbimin bi bildigi dedim.agrim yok kanamam yok.riskli gebelik uzmani gorsun dedi gittik.rahim ici bozulmus gebelik dedi.kurtaj onerdi.2 gun sonra arife gunu sabah hastanedeyiz.anestezi uzmaninin esi rahatsizlanmis acil izne cikmis.hemen baska bi hastaneye arife gunuymus dr yokmus.ordan devlet hastanesine.kurtaj oncesi tetkikler ancak 3 gunde çıkarmış .pisikolojim alt ust karnimda doguramayacagimi bildigim bebegimle 10 gun gezdim.ama en ufak bi agri bi kanama olmadan.migde bulantim asermelerim var.bana sorsalar saglikli bi hamilelik gecirdigime yemin edebilirdim.nys kurtaj oldum bayram sonu.ohh dedik cok sukur bitti.bir hafta sonra pataloji sonucu cikacak.sonucun cikacagi gun arkadaslarim bana moral olsun diye tekne gezisi ayarlamislar.kiramadim gittim.hersey iyi guzel.yedik ictik saat 3 gibi tekne donuse gecti.bir anda bende oyle siddetli bir sanci basladiki oluyorum sandim.yrm saatlik yol bitmek bilmedi.butun tekne ayaga kalkti.dr u aradim hemen hastaneye dedi.esim geldi aldi.hastanenin kapisina geldigimde artik cigliklarimi tutamiyordum.tupum patlamis acil ameliyata alindim.ameliyat basarili gecmisti.canimi kurtardigima seviniyordum.aradan bi kac saat daha gecti ama ben her gecen saat kotuye gidiyorum.tansiyonum disuyor bayilcak gibi oluyorum.dr lar geldi tekrar bakiyolar muayne ediyolar anlayamiyorlar.en son gece 12 de ikinci bir ameliyata karar verildi.tekrar acildi.meger ikizmis biri karin bosluguna dusmus beni zehirliyormus.3 gun yogun bakimda yattim.20 gun yuruyemedim.sol tupumu kaybettim.ve bugun dis gebelikten 6 ay sonra bir dusugun ardindan yine kucagim bos.yine kirmizilari gordum bu gun.ve artik bebek konusu gun itibariyle benim icin kapanmistir.allah bana bir kez nasip etti.allah hic olmayanlara versin.cok yoruldum,cok hirpalandim,cok cabaladim.onca kurlere onca dualara meryem surelerine ragmen olmuyorsa vardir bir sebebi.teslim oluyorum rabbim.sen gonlumu genislet.sen hakkimda hayirli olana gonlumude razi et.amin.

Cok uzun oldu.hakkinizi helal edin ama icimi dokmek iyi geldi.baslayinca dokuldu icimdekiler....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öncelikle herkese çok geçmiş olsun. Ben su an diş gebelik geçiriyor um ve çok korkuyorum. Hamilelik beklemediğimiz için adetin 12 gün geçtikten sonra ancak test yaptuk ve pozitif cikti. C.tesi dra gittik keseyi göremeyince beta bakildi ve 2000 cikti. Diş gebelik dendi. Ve başka Dr da ayni şeyi söyledi. İğne vurdular yarin tekrar tahlil yapicaz ama ben çok korkuyorum. Direk ameliyat mi isteseydim acaba.. Durum %95 atarsin boyle dedi.. Ama ufak tefek agrilarim oluyor ve ne yapicami bilmiyorum. Ne kadar sürüyor acaba tedavi?

İlk 4. Gün degerim 1042 cikti. Drum iğneninetkisini ggösterdiğini söyledi. Ama benim kafam karisti doğrusu. Çünkü burada ilk değerin yuksek ciktigi ondan sonra düşmeye baslayacagi yazıyordu..

merhaba herkese, bilgisi olan arkdaşlardan yardım rica ediyorum.
geçen ekim ayında kürtajla sonuçlanan bir düşük yaşadım. doktor 3 ay korunma dedi. son 4 gündür kahverengi lekelenme yaşıyorum. regl oldum sanmıştım. bi anormallik olduğunu anlayınca çok da ciddiye almadan idrar testi yaptım pozitif çıktı. bugün de kan tesiti yaptırdım. 84o civarında çıktı. doktor lekelenme yüzünden dış gebelik olabilir dedi. yaşadığım olayı yeni atlatmışken bir de böyle bir ihtimal beni çok endişendiriyor. bilgisi olan acil beni aydınlatırsa çok sevinirim(

Öncelikle Herkese geçmiş olsun. Yaşanılan olayların hiç birisi kolay değil. Allah herkese sağlıklı ve hayırlı bir hayat ve evlat versin. Benimde suan yaşadığım hikaye sanki sizin hikayelerinize doğru gidiyor gibi. 22 mayısta ilk aşılamamı oldum. Normal döngüme göre 5 haziran regl tarihimdi. 8 haziranda beta değerim 88 çıktı. Dr tüp bebekte bile bu değeri göremeyebiliyoruz dedi. 10 haziranda değer 137 12 haziranda ise 188 oldu. Dr son değerin beklenilen düzeyde olmadığını 3 seçenek olduğunu söyledi. Cok düşük bir ihtimal ama dış gebelik olabilir yada içerde iyi gitmeyen birşeyler oluyor olabilir yada geç döllenmedir hiçbir sorun yoktur dedi. Bu arada çarşamba günü kan vermeye giderken uzun süreli bir kasik ağrım olmuştu sonrasında da kahverengi yanında açık pembe bir kanamam oldu . Tabi hemen söyledim crinone jel yaninda progestan 50 mg ampul verdi ve 10 gün kullanacaksınız dedi. Igneden sonra pembe kanama bitti ve kahverengi kanama da. Zaten kanamalar regl gibi değil crinone jel ile birlikte geliyordu. O dönemlerde birde sol kasigim da ağrım oluyordu. Dr söyledim sol tarafından yumurtlamışsındır ondan olur dedi. Birkaç gün kanamam hiç olmadı. Sonra yine çok çok hafif geldi. Sonra bir gün çok yoruldum yine ertesi gün kanamam oldu. Şimdi 2 gündür yatıyorum ve kahverengi kanamam yok Ağrılarım azaldı hatta çok hafifledi. Bu iğneyi olduktan sonra baş dönmem bitti ve göğüs hassasiyetim azaldı sanki. Bu hafta perşembe tekrar kan vereceğim. Okuduklarimdan pek iç açıcı şeyler ogrenmedim ve acaba demeye başladım. Başka bir Dr gitsem mi acaba. Dr üniversite hastanesinde Prof ve cok iyi referansları var. Ama tüp bebek merkezinde acaba riskli gebelik ile ilgili biri ile de mi görüşsem bilemedim. Dış gebelik en erken ne zaman tespit edebiliyorlar. Geç kalmış olmayayım. Kafamda deli sorular

Durumun nasıl oldu acaba burada okuyunca merak ettim ?

dış gebelik mi çıktı? nasılsınız şuan??

dış gebelikle ilgili yardımcı olacak olan var mı ?

Herkese merhaba ve ilgilendiginiz icin tesekkurler . Allaha çok şükür dış gebelik çıkmadı ama sağlıklı olmadığı için kürtaj yapıldı. Ve tekrar hamile hala kalamadim. Bakalım yarın 3 aşılama olacak.. nasip kısmet

Bende hikaye mi anlatmak istedim
Gerçi paylaştım bazı yerlerde ama.
Ilk gebeligim 2aylik iken kalp durmasi sonucu kürtajla alındı
3adet korundum ve korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım.adetimin 20.günü bende kahve akinti başladı.suphelendim kan verdim beta 34 çıktı.iki gün sonra gittim tekrar kan verdim 73cikti.ertesi gün kahve akinti az pembe oldu hastane gittim.durumumu anlattım betama baktılar 64e düşmüş.doktor kimyasal gebelik yaşıyorsun adetle bir atarsin dedi gönderdi.dediği gibi normal adet dunumde çok sancılı 5gun geçirerek adetle bir dusuk yaptim. (Parçaları gordum).kanama akinti yoktu ama hafif içerde anlamsiz agrim vardı dusuk yaptim olur dedim onesemdim.birkaç gün sonra tekrar kahve kırmızı akintilar başladı.yine dusuk tam temizlenmeistir dedim iki uc gün bekledim gecmeyince doktora gittim.betaya baktı hemen 244.ben tabi şok.cnku A kintilarim başladığından beri hiç ilişki olmadı.doktor iki gun sonra tekrar bakalım dedi 450cikti.bir gün daha beklicem dedi.Bu ara hem karından hemde vajinal baktı ne dış gebelik nede normal gebelik bulgusu yok dedi.ertesi gün betama baktı 470.buarada kanamam arttı tabi.agrim yoktu.doktor detaylı ultrason A soktu.sağ tupte dış gebelik ve iç kanama başlangıcı ile hemen ameliyata alındım.laparoskopi ile sağ tupum alındı.doktor tüpün çok hasarlı olduğunu eğer almasaydi tekrar aynı yerden dış gebelik olma sansimin %80 olduğunu söyledi.tüp kan dolmuş.eğer az dağ müdehale etmese kötü sonuçlar olabilirdi dedi.diğer tupum yumurtaliklarim ve rahmim saglammis.ben ilk başta çok üzülmüştüm hatta ameliyattan tupum diye sayiklayarak cikmisim. Şimdi aynı tüpten aynı şeyi yaşama riskim kalktığı için seviniyorum.buarada meğer ben ikiz gebelik yasamisim. Biri kimyasal olup düşmüş biri tupe sksmis.böylece 2hamilelik ve 3 bebek kaybı yaşamış oldum.ağır şeyler kolay degil hergün nerdeyse bir arkadaşım komşum dogum yaptığı halde hiç kiskanmiyorum.Allah in herkesi ayrı konularda sınava tabi tuttuğunu , bebek mevzusununda bana düştüğünü kabul ettim.Allah ihtiyacı olan herkesin yardımcısı olsun.sabırla anne olacağım günü bekleyeceğim.lütfen bu yazımı okuyan herkes benim içinde dua ederse çok sevinirim.Allah şimdiden razı olsun.

Merhabalar arkadaşlar 07.08.2015 son adet tarihim düzensiz adet oluyordum hep. 8.9.2015 te kan testi yaptık 1683 çıktı 5 haftalik hamilesin dediler çok mutlu olduk uçuyoruz çok şükür Kadın doğum doktor um değer hakkında normal dedi. Kese ilk etapta görülmedi 3 gün sonra gittik tekrar gördük hatta ilk resminizi aldık bebeğimizin. Arkadaşım bugün değerimin yüksek olduğunu dış gebelik olabilir dedi bende korktum açıkcasi yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca kanamam yok. Arada kasıkta sancı oluyor sadece küçük sancılar bunlar mide bulantısı yeni başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…