hemen tahlile gerek yok iğneden 4 gün sonra alınan en yüksek çıkıyor ondan sonrakilerde düşmeye başlıyor. Allah yardımcın olsun.
selam,canım 2 günde bir beta hcg yaptırıp kontrole gidiceksin. belki kimyasaldır. inşallah dış gebelik değildir.siyahımsı lekelere dikkat. bende en büyük belirtisi ol oldu.
5 ay önce dış gebelik geçirdim. anormal ilerleyen düzenli olmayan bet hcg ve iğrenç lekelerden anladık dış gebelik olduğunu. 2 doz iğne ile değerlerim düştü değerlerim düştükçe de kahverengiler kırmızı yani normal adet gibi olmaya başladı. oh sorunsuz kurtuldum dedim. 2 ay sonra rahim filmi çekildim. iyi dediler sorun yokmuş.
sonra korunmadım. 3 ay snra yeniden pozitif çıktı. şuan yine aynı dertle uğraşıyorum. hemen teşhisi koydum zaten. doktora bile gerek yok ama tabi yine gözüktüm. beta hcg ve lekelerden anlaşıldı zaten. hiç değerin 1000 lerde olmasını bile beklemedim korkudan. hemen iğne oldum. ( bu iğneden nefret ediyorum çok zararlı aslında kanser hastalarına uygulanan bir iğne. 1-2 ay sonra böbrek fonksiyon testlerine baktırıcam doktorum söyledi. böbrek ve karaciğerleri etkileyebiliyomuş maleef ) 10 gün sonra ikinci iğne. şuan inşallah düşüyodur. adet gibi olmaya başladım. ne zormuş kadın olmak. anne olmak. allah kimsenin başına vermesin. daha öncede düşüklerim olmuştu. şimdi yapıcam şaşırdım. tüp bebek düşünüyorum artık. doktorumda onu öneriyo hatta tüp bebekte pgt yöntemini. en kaliteli sağlıklı yumurtaların transfer edilmesi.
doğal yoldan çok kolay kalabildiğim halde tüp bebek düşünüyorum en azından dış gebelik ihtimali daha azmış. inşallah bundan sonra güzel haberler veririz birbirimize. Allaha emanet olun.
geçmiş olsun umud.bende yeni geçirdim dış gebeliği senin gibi sol tüpten.aynen 2 doz iğne ile sonlandırıldı.beta değerlerim 2 hafta önce sıfırlanmasına rağmen halen ağrılarım devam ediyor.
kanaman değerlerin sıfırlanınca sonlanır.benim öyle olmuştu.
selam ,
ben de 2 doz iğne oldum şu an düşüşte gözüküyor kan sonuçlarımda da bi anormallik yok ama 2.iğneden sonra ağrılarım çoklaştı doktor bana da ağrı kesici demir ilaca verdi..ama almaktan korkuyorum bu düşüş anında hala iç kanam geçirme ihtimalim var mı
merhaba arkadaşlar dış gebelik geçirenlere bir sorum olacakk umarım cevaplayan birileri olur ben geçen ay8 gün gecikmeli adet oldum adetim 3 gün sürdü sonra tekrar 8 gün sonra lekelnmelerim oldu tabi hemen dr a gittim kan testi yaptı değerim 23,86 çıktı düşük yapıyorsun dedi doktor 2 gün sonraya test verdi ..2 gün sonra yaptığım test 22,57 çıktı çok az ve yavaş düştü dr dış gebelkten şüphelndi baktı ama birşey göremedi dış gebelik bulgusu yok dedi 1 hafta sonraya test yaptrmamı söyledi ben biraz fazla pimpirikliym de hep aklımda acaba dış gebelikmi diye ..dış gebelikte adet olunuyor mu benim hiç ağrım sızım yok lekelenmelerimde 6 gün sürdü şimdi hiç bişey yok düşüyosa neden kanamam yok kafamda bir sürü soru perşmbe günü test yapıcam o güne kadar bu sorular beni bitrcek
merhabalar,
ben şubat 2012 de dış gebelik geçirmiştim ve bu siteye girip destekk ve moral almıştım. tüplerde bebeğin kalp atışı vardı ve ben 3 doktor değiştirmiştim. bu durumda operasyon şart demişlerdi fakat çok iyi bir doktor buldum ve ilaçla hiçbir sorun olmadan hallettik. umudunuzu kaybetmeyin. :)
arkadaşlar merhaba,
benim sat 13 aralık. 10 ocakta adet olmam gerekiyordu olmadım. 12 ocakta test yaptırdım. 75 cıktı. 1,5 yıl öncesinden bir dış gebelik tecrübem var. o yüzden biliyorum prosedürü. 14 ocakta (tam 48 saat diil, 43 saat sonra) ikinci testi yaptırdım aynı hastanede, 86 cıktı.
dr.a gittim, normal olma şansı yok gibi, ya dış gebelik yada kimyasal dedi. ama benim bi önceki dış gebelikte sürekli çamur gibi akıntım vardı. bunda tertemiz. hiç bişey yok.
ne dersiniz? normal olma ihtimali yok di mi Allah bir mucize vermezse??? var mı böyle bişey yaşayan???
benim sat 16 aralıktı..
13 ocakta idrarda silik çizgi görünce hemen gidip bhcg yaptırdık sonuç 20.58..36 saat sonra devlette yaptırdım 30.51..36 saat daha geçince ilk yaptırdığım yerde yaptırdım 29.21..bugün doktoruma gittm.dış gebelik yada kimyasal gebelik geçiriyormuşum..pazar tekrar bhcg yaptırıcam eğer değer düşüyorsa kimyasala gidiyormuş ama artıyosa dış ebelik için renkli ultrason falan çakilecek..
tecrübeli arkadaşlar benim kasıklarımda ufak ağrılar oluyo ama hamilelik ağrısı gibi..doktorum dış gebelikte çok şiddetli olur dei.kasık ve belde öyle şiddetli ağrın olursa hemen hastaneye dedi..
ağrısız dış gebelikyaşayanınız varmııı;??şu an çok tedirginimmm