Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

kızlar selamm.. gönderilerin bayağı büyük bir kısmını okudum. burada olaup sorularımı cevaplayacak birileri inş.vardır..
İlk sorum iğne tedavisi sonuç veriyor değil mi ? 50 mgr vuruldum dün akşam 7de yarın tahlil vereceğim.Düşmeyip Laparoskopi olurum diye endişeliyim..
benim olay biraz uzun merak eden olursa anlatırım. ben sadece son kısmını yani dış gebelik olayını yazayım buraya.. beta hcg em 2628 iken bu iğneyi vuruldum.. ondan öncede 1069 ve 1500 küsürdü..

hemen tahlile gerek yok iğneden 4 gün sonra alınan en yüksek çıkıyor ondan sonrakilerde düşmeye başlıyor. Allah yardımcın olsun.

hemen tahlile gerek yok iğneden 4 gün sonra alınan en yüksek çıkıyor ondan sonrakilerde düşmeye başlıyor. Allah yardımcın olsun.

cnm cevabın için sağol.iğneden 2 gün sonra 2300 e geriledi.sonra 2 gün daha geçti tekrar beta hcg baktırdık 3000lerde dedi dr.telefondan görüştük.moralim bozuldu.. yarın yani ptesi gel iğne tekrarı yapacağız dedi..

canım 2 günde bir beta hcg yaptırıp kontrole gidiceksin. belki kimyasaldır. inşallah dış gebelik değildir.siyahımsı lekelere dikkat. bende en büyük belirtisi ol oldu.

5 ay önce dış gebelik geçirdim. anormal ilerleyen düzenli olmayan bet hcg ve iğrenç lekelerden anladık dış gebelik olduğunu. 2 doz iğne ile değerlerim düştü değerlerim düştükçe de kahverengiler kırmızı yani normal adet gibi olmaya başladı. oh sorunsuz kurtuldum dedim. 2 ay sonra rahim filmi çekildim. iyi dediler sorun yokmuş.

sonra korunmadım. 3 ay snra yeniden pozitif çıktı. şuan yine aynı dertle uğraşıyorum. hemen teşhisi koydum zaten. doktora bile gerek yok ama tabi yine gözüktüm. beta hcg ve lekelerden anlaşıldı zaten. hiç değerin 1000 lerde olmasını bile beklemedim korkudan. hemen iğne oldum. ( bu iğneden nefret ediyorum çok zararlı aslında kanser hastalarına uygulanan bir iğne. 1-2 ay sonra böbrek fonksiyon testlerine baktırıcam doktorum söyledi. böbrek ve karaciğerleri etkileyebiliyomuş maleef ) 10 gün sonra ikinci iğne. şuan inşallah düşüyodur. adet gibi olmaya başladım. ne zormuş kadın olmak. anne olmak. allah kimsenin başına vermesin. daha öncede düşüklerim olmuştu. şimdi yapıcam şaşırdım. tüp bebek düşünüyorum artık. doktorumda onu öneriyo hatta tüp bebekte pgt yöntemini. en kaliteli sağlıklı yumurtaların transfer edilmesi.
doğal yoldan çok kolay kalabildiğim halde tüp bebek düşünüyorum en azından dış gebelik ihtimali daha azmış. inşallah bundan sonra güzel haberler veririz birbirimize. Allaha emanet olun.
selam,
2.doz iğneden sonra kanamanın yanında ağrıların da oldu mu? bir de ilaç yazmışlar mıydı sana?

geçmiş olsun umud.bende yeni geçirdim dış gebeliği senin gibi sol tüpten.aynen 2 doz iğne ile sonlandırıldı.beta değerlerim 2 hafta önce sıfırlanmasına rağmen halen ağrılarım devam ediyor.
kanaman değerlerin sıfırlanınca sonlanır.benim öyle olmuştu.

selam ,
ben de 2 doz iğne oldum şu an düşüşte gözüküyor kan sonuçlarımda da bi anormallik yok ama 2.iğneden sonra ağrılarım çoklaştı doktor bana da ağrı kesici demir ilaca verdi..ama almaktan korkuyorum bu düşüş anında hala iç kanam geçirme ihtimalim var mı

selam arkadaşlar.bende bugün doktora gittim.adetim 12 gün kadar gecikti 2 tane test yaptım çıkmadı.beta hcg yaptırdım 0,100 çıktı yani hamilelik yok dendii.ama hala adet olmadığımdan dolayı pazartesi gel tekrarlayalım dedi.neden şüphelendiniz dedim.dış gebelik veya üzüm gebelik olabilir test yapalım dedi.belkide daha yenidir testte çıkmamıştır dedi.çok korkuyorum.başka belirtileri varmı bu dış gebeliğin? benim midem taş gibi oluyodu dedim.hamilelik belirtisi bunlar dedi.ama bilmiyorum çok korkuyorum

selam ,
ben de 2 doz iğne oldum şu an düşüşte gözüküyor kan sonuçlarımda da bi anormallik yok ama 2.iğneden sonra ağrılarım çoklaştı doktor bana da ağrı kesici demir ilaca verdi..ama almaktan korkuyorum bu düşüş anında hala iç kanam geçirme ihtimalim var mı

selam taranis.msjını biraz geç gördüm kusura bakma.benim 2. iğneden sonra ağrılarım çok arttı.doktor ağrı kesici vermedi iç kanama ihtimaline karşı.çünkü benim değerlerim 6000 lere kadar çıkmıştı.patlama ihtimali vardı anlıyacağın.neyseki 15 günlük doğum sancıları tadındaki acılarım değerlerim sıfırlanınca sonlandı:)sanaada çok geçmiş olsun umarım kurtulmuşsundur.

merhaba arkadaşlar dış gebelik geçirenlere bir sorum olacakk umarım cevaplayan birileri olur ben geçen ay8 gün gecikmeli adet oldum adetim 3 gün sürdü sonra tekrar 8 gün sonra lekelnmelerim oldu tabi hemen dr a gittim kan testi yaptı değerim 23,86 çıktı düşük yapıyorsun dedi doktor 2 gün sonraya test verdi ..2 gün sonra yaptığım test 22,57 çıktı çok az ve yavaş düştü dr dış gebelkten şüphelndi baktı ama birşey göremedi dış gebelik bulgusu yok dedi 1 hafta sonraya test yaptrmamı söyledi ben biraz fazla pimpirikliym de hep aklımda acaba dış gebelikmi diye ..dış gebelikte adet olunuyor mu benim hiç ağrım sızım yok lekelenmelerimde 6 gün sürdü şimdi hiç bişey yok düşüyosa neden kanamam yok kafamda bir sürü soru perşmbe günü test yapıcam o güne kadar bu sorular beni bitrcek

merhaba arkadaşlar dış gebelik geçirenlere bir sorum olacakk umarım cevaplayan birileri olur ben geçen ay8 gün gecikmeli adet oldum adetim 3 gün sürdü sonra tekrar 8 gün sonra lekelnmelerim oldu tabi hemen dr a gittim kan testi yaptı değerim 23,86 çıktı düşük yapıyorsun dedi doktor 2 gün sonraya test verdi ..2 gün sonra yaptığım test 22,57 çıktı çok az ve yavaş düştü dr dış gebelkten şüphelndi baktı ama birşey göremedi dış gebelik bulgusu yok dedi 1 hafta sonraya test yaptrmamı söyledi ben biraz fazla pimpirikliym de hep aklımda acaba dış gebelikmi diye ..dış gebelikte adet olunuyor mu benim hiç ağrım sızım yok lekelenmelerimde 6 gün sürdü şimdi hiç bişey yok düşüyosa neden kanamam yok kafamda bir sürü soru perşmbe günü test yapıcam o güne kadar bu sorular beni bitrcek

Merhaba zehrabüşra,
Soruna dış gebelik geçirmiş biri olarak cevap vermeye çalışayım. ama tabi herkesin sağlık sorunlarında öyküsü farklı olur. yalnız senin durumunu ikinci tecrübeme benzettiğim için ve cevap beklediğini gördüğüm için yazıyorum. öncelikle hiç telaşlanma, çünkü 22-23 gibi bir Bhcg riskli, acil bir durum gibi gelmedi bana. benim de sen gibi tuhaf lekelenmeli,az gecikmeli, bir günlük şiddetli ağrı dışında ağrısız kanamalı yaptırdığım tahlilde 16 Bhcg çıkmıştı. Bu değerler çok çok düşük olduğu için ultrasonda bişey görünmez dediler, normal gebelik olabilir,düşük olabilir,-tabi ben daha önce geçirdiğim için- dış gebelik olabilir dediler. Öyle de oldu 15 gün boyunca iki günde bir kan verdim,değerler düzenli değildi 54, 58, 117, 140.. Böyle çıktılar. 10 gün sonra ultrasonda birşey görülebildi. Kader işte elde değil, yine dış gebelikmişim. Daha önce geçirmedin
Yani demek istediğim, mutlaka iyi bir ultrason baktır derim. Kan değeri çok önemli ama ultrason ile net yanıt alırsın.
İnşallah sağlıklı bir gebeliğin vardır ve daha yolun başında bir süreçtesin o yüzden korkma.
İyi haberlerini bekliyoruz.

teşekkür ederim cevapladığınız içinn.. neyseki dış gebelik değilmiş ben düşük yapmışım hiç anlamadan ..

Geçmiş olsun zehrabüşra,rica ederim. düşük yapmana üzüldüm ama sağlıklı bir bebek olmayacaktı demek ki, inşallah sağlıklı bir gebelik de olacaktır. dış gebelik olmadığına çok sevindim, gerçekten çok sıkıntılı birşey.
Tekrar geçmiş olsun, iyi günler.

selam arkadaslar benımde sızlerın cvplayabılecegınızı dusundugum bı kac sorum var .. esımle 2 aydır korunmuyoruz ve son bat 14 temmuz du ve adet ım 14 temmuzda gerceklestı ancak normalde 7 gun suren adetım 5 gun srdu ve bıttı 3 gun sonra once sıddetlı bır agrım oldu ve agrı gectıkten sonra tekrar kahverengı lekelenmelerım gelmeye basladı kesıleynce dun doktora gıttım bthcg 875 cıktı ancak kese gorulmedı dıs gebeleıkten suphelenıyorum yarın gel dedı ve gıttım bugunde kan verdım bugun ku bthcg 763 cıktı sonra ultrasonda baktıgında 12 mm kıst ve sol tupte gebelık olabılecegını soyledı ve benım yatısımı ıstedı 4 gun boyunca takıp edılecemısım ozel hastane oldugu ıcın tereddut ettım ve bı kadın dogum hastanesıne acılden gırıs yaptım ancak 4 tane doktorun bırden baktıgı ultrasonda dıs gebelık ızlenmedı bthcg 784 cıktı hemogra normal ates normal ve hıc agrım yok doktor düşükte yapıyor olabılırsın dedı.. yatıs a gerek yok 2 gun sonra gerı gel tekrar bthcg yapcaz dedı ... cok endıselıyım ... düşük hıc ıstenen bıse degıl ama ınsallah dusuk yapıyorum dur ...

merhabalar,
ben şubat 2012 de dış gebelik geçirmiştim ve bu siteye girip destekk ve moral almıştım. tüplerde bebeğin kalp atışı vardı ve ben 3 doktor değiştirmiştim. bu durumda operasyon şart demişlerdi fakat çok iyi bir doktor buldum ve ilaçla hiçbir sorun olmadan hallettik. umudunuzu kaybetmeyin. :)

merhabalar,
ben şubat 2012 de dış gebelik geçirmiştim ve bu siteye girip destekk ve moral almıştım. tüplerde bebeğin kalp atışı vardı ve ben 3 doktor değiştirmiştim. bu durumda operasyon şart demişlerdi fakat çok iyi bir doktor buldum ve ilaçla hiçbir sorun olmadan hallettik. umudunuzu kaybetmeyin. :)

Çok geçmiş olsun . Aynı durum bendede var şu anda operasyon diyorlar . Doktorun kimdi acaba yazarsa sevinirim.

3 ay önce dış gebelik ameliyatı geçirdim şimdi ise ameliyattan beri yumurtalık kisti ile uğraşıyorum... dış gebelik ameliyatından sonra kisti oluşan varmı? daha evvel böyle bir sorunum yoktu. napıcamı bilemiyorum

arkadaşlar merhaba,

benim sat 13 aralık. 10 ocakta adet olmam gerekiyordu olmadım. 12 ocakta test yaptırdım. 75 cıktı. 1,5 yıl öncesinden bir dış gebelik tecrübem var. o yüzden biliyorum prosedürü. 14 ocakta (tam 48 saat diil, 43 saat sonra) ikinci testi yaptırdım aynı hastanede, 86 cıktı.

dr.a gittim, normal olma şansı yok gibi, ya dış gebelik yada kimyasal dedi. ama benim bi önceki dış gebelikte sürekli çamur gibi akıntım vardı. bunda tertemiz. hiç bişey yok.

ne dersiniz? normal olma ihtimali yok di mi Allah bir mucize vermezse??? var mı böyle bişey yaşayan???

arkadaşlar merhaba,

benim sat 13 aralık. 10 ocakta adet olmam gerekiyordu olmadım. 12 ocakta test yaptırdım. 75 cıktı. 1,5 yıl öncesinden bir dış gebelik tecrübem var. o yüzden biliyorum prosedürü. 14 ocakta (tam 48 saat diil, 43 saat sonra) ikinci testi yaptırdım aynı hastanede, 86 cıktı.

dr.a gittim, normal olma şansı yok gibi, ya dış gebelik yada kimyasal dedi. ama benim bi önceki dış gebelikte sürekli çamur gibi akıntım vardı. bunda tertemiz. hiç bişey yok.

ne dersiniz? normal olma ihtimali yok di mi Allah bir mucize vermezse??? var mı böyle bişey yaşayan???

Cnm sakın ihmal etme testlerini, ne kadar erken teşhis konulursa senin sağlığın için o kadar iyi. Anladığım kadarıyla sonuçların ikiye katlamamış, umarım dış gebelik değildir...

benim sat 16 aralıktı..
13 ocakta idrarda silik çizgi görünce hemen gidip bhcg yaptırdık sonuç 20.58..36 saat sonra devlette yaptırdım 30.51..36 saat daha geçince ilk yaptırdığım yerde yaptırdım 29.21..bugün doktoruma gittm.dış gebelik yada kimyasal gebelik geçiriyormuşum..pazar tekrar bhcg yaptırıcam eğer değer düşüyorsa kimyasala gidiyormuş ama artıyosa dış ebelik için renkli ultrason falan çakilecek..
tecrübeli arkadaşlar benim kasıklarımda ufak ağrılar oluyo ama hamilelik ağrısı gibi..doktorum dış gebelikte çok şiddetli olur dei.kasık ve belde öyle şiddetli ağrın olursa hemen hastaneye dedi..
ağrısız dış gebelikyaşayanınız varmııı;??şu an çok tedirginimmm:KK14::KK14::KK14:

benim sat 16 aralıktı..
13 ocakta idrarda silik çizgi görünce hemen gidip bhcg yaptırdık sonuç 20.58..36 saat sonra devlette yaptırdım 30.51..36 saat daha geçince ilk yaptırdığım yerde yaptırdım 29.21..bugün doktoruma gittm.dış gebelik yada kimyasal gebelik geçiriyormuşum..pazar tekrar bhcg yaptırıcam eğer değer düşüyorsa kimyasala gidiyormuş ama artıyosa dış ebelik için renkli ultrason falan çakilecek..
tecrübeli arkadaşlar benim kasıklarımda ufak ağrılar oluyo ama hamilelik ağrısı gibi..doktorum dış gebelikte çok şiddetli olur dei.kasık ve belde öyle şiddetli ağrın olursa hemen hastaneye dedi..
ağrısız dış gebelikyaşayanınız varmııı;??şu an çok tedirginimmm:KK14::KK14::KK14:

bende dış gebelik yaşadım.biliyorsun dimi.
dış gebelik ilk ay kendini pek belli etmeyen bir durum.
ben on günlük bi gecikme sonrasında test yapıp tek çizgiyi görmüştüm.
2.5 ay olduğunda aniden saplanan ve dayanamadığım bir ağrı nedeniyle kitlenip acile kaldırıldığımda öğrenmiştim dış gebelik yaşadığımı.
bu düşünmekle olucak şey değil.
dış gebelikse bile çok başındasın ve durumun farkındasn.okuduğun ve düşündüğün kadar ağrılı bir süreç olmaz senin için.
içini ferah tutmaya çalış.
zorlanmazsın merak etme.

X