Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

çok merak ediyorum acaba yeniden hamile kalmak için çok beklemem gerekirmi?dış gebelik tüplerde değildi yumurtalığın içindeydi tüplere zarar vermiş olabilirmi?:teselli:

yasemincim cok gecmis
moral bozmak yok gene hamile kalirsin allahinizniyle
bence tuplere yerlesmedigine gore zarari olamistir diye dusunuyorum

rahat ol yasemin, dr.un ne diyor ayrıca.ben de ilk klomnei kullanım o ay hemen dış gebelik oldu acaba alakası var mı diye düşünmeden geçemiyorum.çok beklemessin ayrıca.en fazla 2 ay derler dr.lar.

inşallah dediğiniz gibi olur korkuyorum daha doğrusu gözüm korktu.ben ilacı kullanırken kasıklarımda çok ağrı oluyodu bu yüzden biraz araştırdım kist yapıyomuş bide doktorum tedaviyle hamile kalanlarda dış gebeliğin daha fazla olabileceğini söyedi çok sayıda yumurta ve embriyo olabiliyomuş buda dış gebeliğe sebep oluyomuş

dr umla henüz sonrasını konuşmadık dış gebelik sonlanmadan hiçbişey söyliyemem diyo sabırsızlıkla bekliyorum işte bakalım altından ne çıkcak.

biz bebek yapmaya karar verdiğimizde geçen yıl eylül ayıydı, kontrollerimi falan yaptırıp, korunmayı bıakmıştık (öncesinde yasmin kullanıyordum). eylül ayından mart ayına kadar korunmadan denedik, olmadıkça ben çok üzüldüm tabii. insan ilk denemede olacak zannediyor ve o kadar zaman korunduğu için kendine çok kızıyor :KK43: mart ayında reglim 2 gün gecikince biraz da ben çok heyecanla beklediğim için hemen test yaptım, sonrası malum. bildiğiniz hikaye :)
öncesinde kontrollerimde tiroidim biraz yüksek çıkmıştı ama kontrol altına alındı, zaman içinde düştü. bunun dışında bir sorunum yoktu, yumurtlamam normal ve adetlerim düzenli, idi. ve de ilk gebelikti. yani aslında dış gebeliğin gerçekleşmesi için sağlıksız olmak gerekmiyor galiba? bu ay ilaç tedavisinin üzerinden 3,5 ay geçti ve korunmayı bıraktık, yeniden denemelere devam. aslında dediğim gibi bir rahim filmi çektirseydim çok rahatlayacaktım ama doktorum düşük hcg değerleri ile seyreden dış gebelikte bir risk oluşmadığını, oluşmayacağını söyledi. bendeki durum bu. :) dilerim kısa zamanda güzel haberlerimizi veririz birbirimize :)

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SANaDA.benim yaşımda şuan 33 oldu.ama sürekli adet düzensizliği kistti çok uğraştığım için artık kendimizi zamana bırakıp riske atmayayım diyorum.zaten klomenle kaldım hamile ben.kaç ay geçti tık yok.sen nasıl kaldın korunuyomuydunuz? yoksa ilk denemede falan mı kaldın vede dış oldu? merak ettim

merhaba arkadaşlar bugün b-hcg yaptırdım 0.47 ye düşmüş pazartesinden sonra doktora gitcem bakalım ne diycek.eyvahedigeldismile

0.5 e kadar olan değer normal kabul ediliyor, yani her kadında rastlanabilen değerler.
çok geçmiş olsun, atlatmışsın :) tebrikler.

merhaba arkadaşlar bugün b-hcg yaptırdım 0.47 ye düşmüş pazartesinden sonra doktora gitcem bakalım ne diycek.eyvahedigeldismile

yasemincim cok ii atlattin sayilir iste oh rahatla artik
allah bi daha gostermesin ins bundan son rakiler normal hamilelikler olsun hepimiz icin

arkadaşlar çok teşekkür ederim.allaha şükür atlattım doktorum asıl işimiz şimdiden sonra başlıycak dedi rahim filmi falan istiycek galiba bakalım hayırlısı rahatladım aslında kanamada kesildi.sizlerle konuşmakta beni rahatlatıyo.çevremde kimsede böyle bişey olmadığı için sadece benim başıma geldi sanıyodum.rabbim dermansız dert vermesin.hepimizin şifasını verir inşallah

ah canım sen ne diyorsun sen çok şanslısın benim tüpüm patladı iç kanam geçirdim ölümden döndüm üstelik tüpümde kaybetim bir yıl oldu dahada gebe kalamdım geçen ay rahim flimi çektim bi tüpüm vardı açıkı ama gebe kalmadım

5 hafta 4 günlük hamileyim.salı günü gittiğim doktor keseyi göremedi ve dış gebelik olabileceğini söyledi ama kan tahlili 1800 lerde çıkınca olmayabilirde iki gün sonraki değere bakalım dedi.
perşembe günkü değerim 2200 çıktı ve tekrar dış gebelik gibi duruyor dedi.sağlıklı bir gebelik değilmiş.ya dış gebelik olduğunu ya da düşeceğini söylüyor.düşük önleyici ilaç verdi.ama alttan muayene de keseyi gördük henüz bebek yok.ölü bebek olabileceğini söylüyor.keseninde gerçek kese olmayabileceğini... mahvoldum ağlamaktan.
sizce doktorumun söylediği gibi dış gebelik olabilir mi,yoksa doktorum çok mu karamsar.
aranızda benzer şeyler yaşayan var mı ?
bu arada hiç bir belirtim yok.ne ağrı nede sızı nede kanama...bulantılarımda devam ediyor

5 hafta 4 günlük hamileyim.salı günü gittiğim doktor keseyi göremedi ve dış gebelik olabileceğini söyledi ama kan tahlili 1800 lerde çıkınca olmayabilirde iki gün sonraki değere bakalım dedi.
perşembe günkü değerim 2200 çıktı ve tekrar dış gebelik gibi duruyor dedi.sağlıklı bir gebelik değilmiş.ya dış gebelik olduğunu ya da düşeceğini söylüyor.düşük önleyici ilaç verdi.ama alttan muayene de keseyi gördük henüz bebek yok.ölü bebek olabileceğini söylüyor.keseninde gerçek kese olmayabileceğini... mahvoldum ağlamaktan.
sizce doktorumun söylediği gibi dış gebelik olabilir mi,yoksa doktorum çok mu karamsar.
bu arada hiç bir belirtim yok.ne ağrı nede sızı nede kanama...bulantılarımda devam ediyor

cnm benim içini ferah tut dış gebelik olsaydı refarans ağırlıklar yükselmezdi aynı seviyede kalırdı

ben ameliyat geçirmedim, ilaçla tedavi oldum ama belki yardımcı olabilirim. sorunu sorabilirsin.

cnm benim içini ferah tut dış gebelik olsaydı refarans ağırlıklar yükselmezdi aynı seviyede kalırdı

çok teşekkür ederim arkadaşım sabah sabah bana morel olmuştu yazdıkların.
biraz önce doktordan geldim çok şükür dış gebelik değilmiş.bu kez keseyi net olarak görebildik.yolk kesesini de gördük.böylece hem dış gebelik hemde boş gebelik olasılığı ortadan kalktı.bebeği henüz göremedik ama kesem sağlıklıymış ,yolk kesesinin görülmeside boş gebelik olmadığını gösteriyor.hafta sonuna doğruda bebeği görebilirmişiz.
dış gebelik olasılığı beni çok korkutmuştu
cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.allah hiç kimseye böyle birşey vermesin.sizlerede sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

canın çok geçmiş olsun inşallah dış gebelik değldir bende bezer şeyler yaşadım benim b-hcg hastaneye gittiğimde 1500 lerdeydi sonra 2970 e çıktı doktor normal olmadığını söyledi yumurtalığın içinde kese görüldü rahimde kese yoktu ama senin görülmüş ayrıca benimde ne sancım oldu nede kanama sadece kahverengi akıntı vardı bide karnımda şişkinlik hissi seninki inşallah değildir değerlerin 2000 igeçmiş dış gebelik olsaydı kese rahimde değilde başka bi yerde görülürdü yinede kendine dikkat et düşük tehlikesi varsada sırt üstü yat ben 2 de düşük yaptım çok zor bilirim.

X