GEÇMİŞ OLSUN SUAYA.ameliyatsız atlatman elbette avantaj olmuş.o yüzden 1-2 ay sonra öneriyorlar genelde.benim ameliyatlı 1-2 ay önerdi.engel değil yani.ama bir rahim filmi çekmen gerekebilir bence.
rica ederi geçmiş olsun.ilk di sanırım?
merhabalar arkadaslar oncelikle hepimize gecmiz olsun diyorum...
bende gecen ay dis gebelik yasadim ...sol tupumdeydi doktora gittigimde henuz 1 2 cnm fln di ve bhcg 150 ydi .takibe alalim dedi gun asiri kan tahlilim yapildi surekli dusuyordu deger...yani sonuc itibatiyle ilacsiz ve ameliyatsiz vucudum kendi atti...
doktorum korunman lazim vs hic demedi ...acaba igne kullanmadim veya ameliyat olmadim o yuzdenmi korunmam gerekmedi...yada ilacsiz dis gebeligi atlatan varsa sonrasinda doktoru korunmayla ilgili ne dedi cok merak ediyorum.
merhaba arkadaşlar bende haziran ayında dış gebelik geçirdim iğne ile sonlandırıldı. Doktor üç ay korunmamız gerektiğini söyledi. Doktor başka bişey söylemedi kullanmam gereken bişey yada yapabileceğim bişey var mı tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum
evet 3 senedir bekliyorduk oda dis gebelikle sonuclandi
hersey allahtan diyoruz dua ediyoruz
baskada yapacak bisey pek yok sanirim ...
senin durumun nedir
kac aydir devam calismalara?
CANIM BENİM ÖZETLE; çocuk düşündüm 3 ay olmadı dr.gittim kist vardı onun tedavisini yaptı vede klomen tedavisine başlattı.yaşım 32 idi beklemeyelim hızlnadıralım falandedi.o ay klomenle hamile kaldım oda dış gebelik oldu.ne sevinmiştim 3 hafta sonra öğrene bildik dış olduğunu.neyse 40-45 gün kadar iğneyle düşürülmeye çalıştı.ama iç kanamam fazlalaşınca apar topar ameliyatla alındı.aralık da ameliyat oldum.şubat gibi dr.giitim kist oluşmuş yine.şubat ayını jasmın kullanarak geçirdim.şimdide deniyoruz ama malesef birşey yok.sanırım ekim gibi tüp bebek çalışacağız.öyle görünüyor.
[/QUOTE]MiNiKKUZUCUM demek istemistim cok pardon...
QUOTE=suaya;14140407]minimkuzucum ilgin icin cok tesekur ederim...bunu duydum ya icim cok rahat etti walla:)
sanada cok gecmis olsun tatlim...INS en Kisa zamanda hamis kaliriz :))
CANIM ben ameliyatla bile 1-2 ay korunmam söylendi.çok gerek yok yani beklemene.ama rahim filmi öneririm.nedeni birazda olsa belli olur.
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SANaDA.benim yaşımda şuan 33 oldu.ama sürekli adet düzensizliği kistti çok uğraştığım için artık kendimizi zamana bırakıp riske atmayayım diyorum.zaten klomenle kaldım hamile ben.kaç ay geçti tık yok.sen nasıl kaldın korunuyomuydunuz? yoksa ilk denemede falan mı kaldın vede dış oldu? merak ettimben de 33 yaşındayım ve mart ayında geçirdiğim dış gebelik sonrası doktorum 6 ay daha normal deneme önerdi, aralıktan sonra tekrar gözden geçiririz dedi. eğer 40a yaklaşıyor olsaydı yaşın, o zaman beklemeyelim derdim dedi. bence çok sıkma canını, biz de normal çalışmalara bu ay başladık, herşeyin hayırlısı :)
aslında bu ay rahim filmi çektirmeyi çok istemiştim, . ama düşük bhcg değerleri ile geçirdiğim dış gebeliğin tüplerime çok fazla zarar vermiş olma olasılığı yokmuş, o yüzden doktorum onu da önermedi. herşey normal kabul ederek denemeye devam ediyoruz bu aydan sonra. benim pek içim rahat değil ama eğer doktorum böyle söylüyorsa doğrudur diye kabullendim. dedim ya herşeyin hayırlısı :)
yeniden çok geçmiş olsun.
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bende dış gebelik geçiriyorum bende yumurtlama problemi varilaçla hamile kalabiliyorum 5 ay önce tedaviye başlamıştm geçen ay adetim gecikti test yaptım (+) çıktı ertesi gün kanama başlayınca dr gittim dış gebelik olduğunu öğrendim çok üzüldüm :çok üzgünüm:ameliyat olmadım ilaçla erittiler şuan hcg takibi yaptrıyorum cuma günü 13.14 e düşmüştü yarın yine yaptırcam sonra araştırılcak benim 2 de düşüğüm var çok korkuyorum ya bi daha hamile kalamazsam:çok üzgünüm:.