Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

kızlar bnde gecen sene agu da ame oldum ve tek tüpüm alnıdı 6 ay korundum siitte ogretmemn yaz tatili için ist gittim gelr gelmz ist daki daha cok erken stres yapma dedi sonucta 6 7 ay olmus korunmayı bırakalı biz 1 yıl dolmadan bisi diyemiyoruz dedisonra klomn verdibnde klomn bana yaramadı 2 kere kist yaptı bi kerede rahmi inceltti dedim bana dediki günde 3 cok vermiş cok yükleme yapmıs doktrun senn zaten bir tane gelişiyor her ay bn sana 1 tane vercem dedi sonrbitsin 3. gün gel dedio sıradadasakaryadaydım sakaryada bi doktora gittimoda kadındogumcumu pisikolgmuydu anlamadım konustu konustu yumurtalarada bakmaı yolladı 30 tlyi konussun die verdim tm senn yumurtlamn normal
esindede sorun yok tüpünde acık ama cok fazla operasyon gecirmisin yapısıklık olusmustur dedi
o yüzden kavusamıyorlarsır dedi
stres yapma 6 ay bekle bu aradada ekonomık olaraktakendini hazırla aralık ocak gibi tüp bebek
dedi bu aradada %20 kalabilirsin de dedi bayagı umudumu kırdı yani
simdi yapısıklıktan olmuyodur die teshisi koydum
size doktrlarınız neler soledi peki

merhabalar arkadaslar oncelikle hepimize gecmiz olsun diyorum...

bende gecen ay dis gebelik yasadim ...sol tupumdeydi doktora gittigimde henuz 1 2 cnm fln di ve bhcg 150 ydi .takibe alalim dedi gun asiri kan tahlilim yapildi surekli dusuyordu deger...yani sonuc itibatiyle ilacsiz ve ameliyatsiz vucudum kendi atti...
doktorum korunman lazim vs hic demedi ...acaba igne kullanmadim veya ameliyat olmadim o yuzdenmi korunmam gerekmedi...yada ilacsiz dis gebeligi atlatan varsa sonrasinda doktoru korunmayla ilgili ne dedi cok merak ediyorum.

GEÇMıŞ OLSUN SUAYA.ameliyatsız atlatman elbette avantaj olmuş.o yüzden 1-2 ay sonra öneriyorlar genelde.benim ameliyatlı 1-2 ay önerdi.engel değil yani.ama bir rahim filmi çekmen gerekebilir bence.

cok saol canim...evet korunmalisin demedi banada garip geldi neyse hemen bu ayda tutmaz ustune umarim tutarsada gene dis gebelik olur simdi basima (((

zaten bu ay tutmamissa bebis fln 2 ay olmus olur hemen hemen rahat ederim :)
cevabin icin cok tesekkurlerr canim

GEÇMİŞ OLSUN SUAYA.ameliyatsız atlatman elbette avantaj olmuş.o yüzden 1-2 ay sonra öneriyorlar genelde.benim ameliyatlı 1-2 ay önerdi.engel değil yani.ama bir rahim filmi çekmen gerekebilir bence.

benim bhcg değerlerim de çok düşüktü, en falza 330a yukselmişti, ben iğne oldum, ancak doktorum iğne de olmasam bu değerlerle vucudun bunu atabileceğini söyledi. yani garantisi yok tabii ama senin başına gelen durum gibi mesela.
yani bazı dış gebelikler kadınların ruhu bile duymadan böyle sonlanabiliyormuş aslında.
diyelim ki, gebelik testi yaptırmadın, bir süre sonra ağrın, sızın ve kanaman oluyor, sen bu durumu geç regl oldum diye adlandırıyorsun.
neyse işin bu kısmı başka konu, asıl söylemek istediğim sen ilaç ya da ameliyatla bir tedavi görmediğin ve vücudun tüpünü kendi temizlediği için bir operasyon gerekmedi. ve bu nedenle de korunmanıza gerek yok. açıkçası çok şanslısın

yapman gereken bir diğer şey ise sabırlı olmak :) başka bişey yapmana gerek yok. çok geçmiş olsun, dilerim bir an evvel sağlığına kavuşursun.

minimkuzucum ilgin icin cok tesekur ederim...bunu duydum ya icim cok rahat etti walla:)
sanada cok gecmis olsun tatlim...INS en Kisa zamanda hamis kaliriz :))

MiNiKKUZUCUM demek istemistim cok pardon...

QUOTE=suaya;14140407]minimkuzucum ilgin icin cok tesekur ederim...bunu duydum ya icim cok rahat etti walla:)
sanada cok gecmis olsun tatlim...INS en Kisa zamanda hamis kaliriz :))[/QUOTE]

evet 3 senedir bekliyorduk oda dis gebelikle sonuclandi
hersey allahtan diyoruz dua ediyoruz
baskada yapacak bisey pek yok sanirim ...
senin durumun nedir
kac aydir devam calismalara?

CANIM BENİM ÖZETLE; çocuk düşündüm 3 ay olmadı dr.gittim kist vardı onun tedavisini yaptı vede klomen tedavisine başlattı.yaşım 32 idi beklemeyelim hızlnadıralım falandedi.o ay klomenle hamile kaldım oda dış gebelik oldu.ne sevinmiştim 3 hafta sonra öğrene bildik dış olduğunu.neyse 40-45 gün kadar iğneyle düşürülmeye çalıştı.ama iç kanamam fazlalaşınca apar topar ameliyatla alındı.aralık da ameliyat oldum.şubat gibi dr.giitim kist oluşmuş yine.şubat ayını jasmın kullanarak geçirdim.şimdide deniyoruz ama malesef birşey yok.sanırım ekim gibi tüp bebek çalışacağız.öyle görünüyor.

canim sanada cok gecmis olsun..herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin...
cok insan duydum burda tup bebek tedavisine basladigi gunlerde hamile kalan...
o yuzden sen genede calismalari kesme...allah hepimizin gonlune gore versin insallah...

ben de 33 yaşındayım ve mart ayında geçirdiğim dış gebelik sonrası doktorum 6 ay daha normal deneme önerdi, aralıktan sonra tekrar gözden geçiririz dedi. eğer 40a yaklaşıyor olsaydı yaşın, o zaman beklemeyelim derdim dedi. bence çok sıkma canını, biz de normal çalışmalara bu ay başladık, herşeyin hayırlısı :)
aslında bu ay rahim filmi çektirmeyi çok istemiştim, . ama düşük bhcg değerleri ile geçirdiğim dış gebeliğin tüplerime çok fazla zarar vermiş olma olasılığı yokmuş, o yüzden doktorum onu da önermedi. herşey normal kabul ederek denemeye devam ediyoruz bu aydan sonra. benim pek içim rahat değil ama eğer doktorum böyle söylüyorsa doğrudur diye kabullendim. dedim ya herşeyin hayırlısı :)
yeniden çok geçmiş olsun.

hiç önemli değil :))

MiNiKKUZUCUM demek istemistim cok pardon...

QUOTE=suaya;14140407]minimkuzucum ilgin icin cok tesekur ederim...bunu duydum ya icim cok rahat etti walla:)
sanada cok gecmis olsun tatlim...INS en Kisa zamanda hamis kaliriz :))
[/QUOTE]

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bende dış gebelik geçiriyorum bende yumurtlama problemi varilaçla hamile kalabiliyorum 5 ay önce tedaviye başlamıştm geçen ay adetim gecikti test yaptım (+) çıktı ertesi gün kanama başlayınca dr gittim dış gebelik olduğunu öğrendim çok üzüldüm :çok üzgünüm:ameliyat olmadım ilaçla erittiler şuan hcg takibi yaptrıyorum cuma günü 13.14 e düşmüştü yarın yine yaptırcam sonra araştırılcak benim 2 de düşüğüm var çok korkuyorum ya bi daha hamile kalamazsam:çok üzgünüm:.

CANIM ben ameliyatla bile 1-2 ay korunmam söylendi.çok gerek yok yani beklemene.ama rahim filmi öneririm.nedeni birazda olsa belli olur.

bende ameliyat olmadım metatrexate ile erittiler b-hcg 3000 e yaklaşmıştı ve yumurtalığın içindeydi b-hcg sıfırlamadığı için sonrasını henüz bizde konuşmadık çok korkuyorum

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SANaDA.benim yaşımda şuan 33 oldu.ama sürekli adet düzensizliği kistti çok uğraştığım için artık kendimizi zamana bırakıp riske atmayayım diyorum.zaten klomenle kaldım hamile ben.kaç ay geçti tık yok.sen nasıl kaldın korunuyomuydunuz? yoksa ilk denemede falan mı kaldın vede dış oldu? merak ettim

geçmiş olsun yasemin (sanırım), sen zaten kalabiliyomuşsun bak hamile.düşüklerinde mi destekleyici alarak mı oldu.ve de ne kullandın ilaç olark.senin durumunda birini biliyorum.neden düşük yaptığın üzerinde dururlar doktaorla ağırlık olarak.bide hsg çektiriler.sen korkma tekrar kalırsın.

ilgine teşekkür ederim.28 yaşındayım hamileliklerimin hepsi tedaviyle oldu 3 ünde ganaphene sonuncusunda ise kolmen kullandım inşallah olur 2 kez peşpeşe düşük ardından dış gebelik psikolojim bozuldu.:çok üzgünüm:.doktorum dış gebelik sonlanmadan bişey yapamayız dedi yarın bidaha b-hcg yaptırcam muhtemelen sıfırlar sonra tetkikler başlıycak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…