Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

bende dış gebelikten sonra tekrar hamileyim ama dış gebelikte olabilirmiş
bi sorum olacak arkadaşlar dış gebelikte kanama yada kahverengi akıntı illaki olurmu??

bende dış gebelikten sonra tekrar hamileyim ama dış gebelikte olabilirmiş
bi sorum olacak arkadaşlar dış gebelikte kanama yada kahverengi akıntı illaki olurmu??

cnm seni çok iyi anlıyorum.bende senin durumundayım 6 ay önce dış gebelik geçirdim şu an sanırım yine hamileyim ve dış gebelik geçiriyorum.henüz doktara gitmedim ama test sonucuma göre hamileyim ve dış gebelik geçirdiğim tarafta yine ağrı var yani yine bebek o tarafta tutunmuş ve ordada normal geblik olma şansı yok bildiğim kadarıyla.senin soruna gelince illa leke olmasına gerek yok bazı insanlarda hiç anlaşılamıyo bile hiç belirti vermiyo.burda önemli olan düzenli takip beta hcg artışlarında bi düzensizlik varsa ki bazen düzenlide artabiliyo.kese belli bi değere gelmesine ragmen gözükmüyosa agrı varsa bazen kanama lekelenme tarzında bi kanamada olabilir ve detaylı ultrason görüntüleri baz alınarak teşhis konuluyo.umarım seninki normal gebelik çıkar.çok zor bi süreç sende iyi bilirsin.allah kimseye yaşatmasın.inşallah güzel haberlerini verirsin cnm

ya bende 3.5 cm kistte var işim biraz zor galiba.çok korkuyorum allahım yardım etsin.çarşamba günü belli olacak dış gebelikmi normal gebelikmi.bu korku öldürecek beni.

Geçmiş olsun arkadaşlar,ama moralinizi bozmayın..Bende dış gebelikten 7 ay sonra tekrar hamileyim.Çok şükür normal bir hamilelik..
Benim dış gebelikte tüpüm alınmadı kemoterapi iğnesiyle sonlandırıldı,fakat dış gebelik olan tüpte 7 ay boyunca hafif ağrı ve hassasiyet hep oldu,hamile olduğumu öğrendiğimdede korkmuştum çünkü hafif hafif sızlıyordu dış gebelik olan taraf.
2 günde bir yapılan bhcg artışları normaldi ve 1 hafta sonra kese gözüktü.Kanama yada kahverengi akıntı olmadı.Dış gebelik geçirdiğimdede olmamıştı..
Bu ağrı sizilerinde normal olabilir,çünkü dış gebelik olan tüp dokusunda tahribat oluyor.Önemli olan seri bhcg ölçümünün normal olması ve şekli düzgün bir kesenin varlığı...
Hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum..

Geçmiş olsun arkadaşlar,ama moralinizi bozmayın..Bende dış gebelikten 7 ay sonra tekrar hamileyim.Çok şükür normal bir hamilelik..
Benim dış gebelikte tüpüm alınmadı kemoterapi iğnesiyle sonlandırıldı,fakat dış gebelik olan tüpte 7 ay boyunca hafif ağrı ve hassasiyet hep oldu,hamile olduğumu öğrendiğimdede korkmuştum çünkü hafif hafif sızlıyordu dış gebelik olan taraf.
2 günde bir yapılan bhcg artışları normaldi ve 1 hafta sonra kese gözüktü.Kanama yada kahverengi akıntı olmadı.Dış gebelik geçirdiğimdede olmamıştı..
Bu ağrı sizilerinde normal olabilir,çünkü dış gebelik olan tüp dokusunda tahribat oluyor.Önemli olan seri bhcg ölçümünün normal olması ve şekli düzgün bir kesenin varlığı...
Hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum..[/QUOT

tebrikler canım allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.inşallah bizde o günleri görürüz.dış gebelikten saonra rahim filmi çektirmişmiydin.birde ilaçla tedaviden sonra 6 ay korunun diyor doktorlar.sen ne kadar korundun.yani hemen korunmadığın aymı hamile kaldın onu merak ettim.

Teşekkürler canım.Ben dış gebelik geçirmeden 1 ay önce rahim filmi çektirmiştim.Bende pkos ve eşimdede hafif bir sorun olduğu için aşılama öncesi gerekliymiş film.Rahim filmi temiz çıkmıştı ama olacağın önüne geçilmiyormuş..Bana tek doz 100 mg kemoterapi iğnesi yapıldı ve doktor 3 ay korunma yeterli dedi.Dört ay korunduk,1aşılama ve normal yolla denedik olmadı,son kez aşılamaya karar vermiştikki üçüncü denememizde oldu..Bu sefer de olmasaydı tekrar rahim filmi çektirecektik,çok şükür gerek kalmadı...

çok haklısın canım doktorları anlayamıyorum.bende dış gebelik yaşadığım zaman 2-3 güne bir doktora gidiyodum ve beta hcg yaptırıyodum.doktor her seferinde ultrasonda bakmasına rağmen bir türlü anlamadı.yok işte dış gebelik olsa seni ağrıdan durdurmazdı falan diyodu.ama benim ağrım yoktu.dakikalarca ultrasonda bakıyodu ama yinede anlamadı düşük yapıyosun diypdu hep ama biz eşimle düşükse neden bukadar uzun sürüyo falan diye söylenmeye başlayınca bu sefer anlayabilmek için kürtaj yapalım dedi.rahimden doku alıp patolojiye gönderecekti.ben hemen başka doktora gittim kadın daha ilk bakışta bu dış gebelik dedi.diğerinin 2 ayda anlayamadığını ilk seferde anladı.allahtan değerim düşüktü kendiliğinden sonlandı gebelik.yoksa diğer doktorun oyalamasıyla kesin bende ameliyatlık olurdum.doktorlara güvenmek zor gerçekten.tavsiyem kesinlikle şüpheli,sorunlu gebelik yaşayan varsa tek doktorla sınırlı kalmasın.

evet ya bu benim 3.doktorumdu gittiğim.vede güvendiğim bir isimdi oğlumun hamileliğinde de ona gitmiştim sürekli.3hafta oyaladı beni bir hafta yok dedi,bir hafta var kese çok küçük dedi,dış gebelik belirtisi yok dış gebelik değilsin dedi.son hafta nihayet karar verdi patlama aşamasındayken.gerçekten sana katılıyorum bir doktorla sınırlı kalınmamalı güvendiğiniz isim olsa bile.1ay oldu ameliyat olalı ama ağrım oluyo hala.inşallah bişey yoktur

merhaba kızlar;

ben yaklaşık 2 haftadır gaz sancısı çekiorum bazen bu ağrı değişio falan.bugün dayanamadım dokt. gittim kan değelrime bakıldı ve idrar tahlili kan değerlerimde lokosit yüksek çıktı.kadın doğuma yönlendirdi orda bişi çıkmazsa ben tedaviye başlıcam dedi
bende zaten hep regl düzensizlikleri yaşanıor psikolojik olarak..yani yine en son ne zaman regl oldum hatırlamıorum.ultrasyonla baktı kistler vra dedi bi tanesi büyük birz dedi. adet söktürücü verdi kullan bakalım parçalancakmı o dedi.birde dış gebelik olabilir dedi tahlil istedi beta hcg testiymiş.
yani 2 doktor arasnda o sancılar eşliğinde gittim geldim dahiliye-jinekolog.sonucu am anlayamadım bende şuan antiobiyotik kullanıorum.enfeksiyon bağırsakta iltihaplanma dedi dahiliyeci lokosit yüksekliğinden.
ama bende dış gebeliğe takıldım sizce benm için öle bi ihtimal olabilir mi? birdee kesin tanı kan testiylemi oluor?

şimdiden çok tşkler kılzarr

merhaba kızlar;

ben yaklaşık 2 haftadır gaz sancısı çekiorum bazen bu ağrı değişio falan.bugün dayanamadım dokt. gittim kan değelrime bakıldı ve idrar tahlili kan değerlerimde lokosit yüksek çıktı.kadın doğuma yönlendirdi orda bişi çıkmazsa ben tedaviye başlıcam dedi
bende zaten hep regl düzensizlikleri yaşanıor psikolojik olarak..yani yine en son ne zaman regl oldum hatırlamıorum.ultrasyonla baktı kistler vra dedi bi tanesi büyük birz dedi. adet söktürücü verdi kullan bakalım parçalancakmı o dedi.birde dış gebelik olabilir dedi tahlil istedi beta hcg testiymiş.
yani 2 doktor arasnda o sancılar eşliğinde gittim geldim dahiliye-jinekolog.sonucu am anlayamadım bende şuan antiobiyotik kullanıorum.enfeksiyon bağırsakta iltihaplanma dedi dahiliyeci lokosit yüksekliğinden.
ama bende dış gebeliğe takıldım sizce benm için öle bi ihtimal olabilir mi? birdee kesin tanı kan testiylemi oluor?

şimdiden çok tşkler kılzarr
geçmiş olsun cnm.bende bikaç ay önce dış gebelik geçirdim umarım senin öle deildir çok zorlu ve sıkınttılı bir süreç çünkü.dış gebeliğin teşhisi için öncelikle beta hcg de testinin pozitif çıkması gerekir.yani hamile olduğunun kesinleşmesi gerekir.daha snr kan değerlerindeki artışa bakarlar iki günde iki katı artması lazım gerçi bazen normal şeklide artıp dış gebelik çıktığıda olur.daha snr değerler belli bi sviyeye geldiğinde kesenin gözüküp gözükmediğine bakarlar eğer kese gözükmüyor ağrın oluyor bazı durumlarda kanamada olabilir böle bir durum yaşayıp değerlerin artmasına rağmen keseyi göremezlerse dış gebelik teşhisi koyuyolar.tabi bazen rahim filimleri ve detaylı ultrasonla tam teşhis koyduktan snr tedavi uyguluyolar.iğne tedavisi veya ameliyat yoluyla gebelik sonlandırılıyo umarım senin öle deildir.allah şifalar versin

geçmiş olsun cnm.bende bikaç ay önce dış gebelik geçirdim umarım senin öle deildir çok zorlu ve sıkınttılı bir süreç çünkü.dış gebeliğin teşhisi için öncelikle beta hcg de testinin pozitif çıkması gerekir.yani hamile olduğunun kesinleşmesi gerekir.daha snr kan değerlerindeki artışa bakarlar iki günde iki katı artması lazım gerçi bazen normal şeklide artıp dış gebelik çıktığıda olur.daha snr değerler belli bi sviyeye geldiğinde kesenin gözüküp gözükmediğine bakarlar eğer kese gözükmüyor ağrın oluyor bazı durumlarda kanamada olabilir böle bir durum yaşayıp değerlerin artmasına rağmen keseyi göremezlerse dış gebelik teşhisi koyuyolar.tabi bazen rahim filimleri ve detaylı ultrasonla tam teşhis koyduktan snr tedavi uyguluyolar.iğne tedavisi veya ameliyat yoluyla gebelik sonlandırılıyo umarım senin öle deildir.allah şifalar versin

çok teşekkür ederim msjın için..bugün ecz aldığım testi yaptım negatif çıktı ve antibiotiklerimi içmeye başladım dünden beri maşallah ne ağrı nede bişi var sanırım benimki kist ağrısıydı zaten bağırsaklarımda enfeksiyon ve iltihap varmış ama doktor dış gebelik için tahlil isteyince korktum bende ama yarın kan testide yaptırcam her ihtimale karşı...

Arkadaşlar mrb. Suan okadar kötüyüm ki anlatamam. Tamn edeceğiniz gibi dış gebelik geçiriyorum. Benim bu ayın 15de betahcg degerim 512 di tabiii cok sevindik. 2gün sonra 290a düştü sok oldum tabiii,tekrar 2 gün sonra 159a düştü.Biz tabii bunu düşük sanıyoduk ama bugün tekrar 285 pldu doktorum dış gebelik diyor. Öncelikle biraz bekliyelim diyor belki kendi kendine dşer die. Yaaa benim anlanadıgım bukadar hızlı düşüşten sonra nie tekrar yükseldi.Son 5 gündür kanamam vardı bugün bittti. Bütün bunların anlamı ne bilmiyorum. Lütfen cok önemli fikirlerinize ihtiyacım var.

Arkadaşlar mrb. Suan okadar kötüyüm ki anlatamam. Tamn edeceğiniz gibi dış gebelik geçiriyorum. Benim bu ayın 15de betahcg degerim 512 di tabiii cok sevindik. 2gün sonra 290a düştü sok oldum tabiii,tekrar 2 gün sonra 159a düştü.Biz tabii bunu düşük sanıyoduk ama bugün tekrar 285 pldu doktorum dış gebelik diyor. Öncelikle biraz bekliyelim diyor belki kendi kendine dşer die. Yaaa benim anlanadıgım bukadar hızlı düşüşten sonra nie tekrar yükseldi.Son 5 gündür kanamam vardı bugün bittti. Bütün bunların anlamı ne bilmiyorum. Lütfen cok önemli fikirlerinize ihtiyacım var.

canım inşallah dış gebelik değildir seninki.ben çok yeni geçridim sana yaşadıklarımı anlatayım çünkü benimde değerim bir düştü bir yükseldi.ilk testim 38 idi adet günümde yaptırmıştım.sonra 29 a düştü kanama ve kahverengi lekelenmler vardı.kanama olduğu zaman değerim düşüyodu.sonraki değerler 138-360-246-211-256 diye devam etti.banada önce düşük yapıyosun dediler.ama başka doktora gittim ilk bakışta dış gebelik dedi.iğne yapacaktı bir baktık değer tekrar 146 ya düştü.doktor kendiliğinden düşecek dedi.iğne yapmadı tam 2 ayda değerlerim sıfırlandı ama takibi elden bırakmadık.umarıım yaşadığın dış gebelik değildir ama öyleyse bile seninki aynı benimki gibi olmuş.yani inşallah hiç bişeye gerek kalmadan düşer.dikkat etmen gereken kesinlikle 2 güne bir beta hcg yaptır.bazen dış gebelik canlılığını yitirip kendiliğinden vücuttan atılabiliyomuş.bak seninde kanaman varken değerin düşmüş kanama bitince değerin yükselmiş aynı benimkide öyle oldu.büyük ihtimal 1-2 gün içinde kanaman yine başlar.koyu renkte tam adet gibide değil bende öyle olmuştu.ama kesinlikle doktor kontrolünü ve testleri ihmal etme.

Canım cevap verdiğin için cok teşekkür ederim.ınşallah canım benimde senin gibi kendiliginden düşer.Doktorum bana dediki en iyisi kendi kendine düşmesiymiş. Dha az zararla atlatırmısım. Peki senin 1 ay boyunca hep böyle dalgalanmamı oldu. Benim 10 gündür böyle. Önce iyic düşyO 2 gündürde yükselişde. Yükselişe gectiğini öğrenince sok oldum. Hele bugun cok yukselmiş.testlerimi hemde hergun yaptırıyorum. ınşallah kendiliğinden düşer.Peki senin doktorun gebelik için nekadar süre verdi.?Allahım ne acı bişey düşüge razı oluyorum. Bide 1-2 saat önce kahve rengi lekelenmeler başladı.

Canım cevap verdiğin için cok teşekkür ederim.İnşallah canım benimde senin gibi kendiliginden düşer.Doktorum bana dediki en iyisi kendi kendine düşmesiymiş. Dha az zararla atlatırmısım. Peki senin 1 ay boyunca hep böyle dalgalanmamı oldu. Benim 10 gündür böyle. Önce iyic düşyO 2 gündürde yükselişde. Yükselişe gectiğini öğrenince sok oldum. Hele bugun cok yukselmiş.testlerimi hemde hergun yaptırıyorum. İnşallah kendiliğinden düşer.Peki senin doktorun gebelik için nekadar süre verdi.?Allahım ne acı bişey düşüge razı oluyorum. Bide 1-2 saat önce kahve rengi lekelenmeler başladı.

lekeler ve kanama değerin tamamen sıfırlanana kadar hiç bitmez.bende okadar rahattımki kimyasal gebelik düştü gitti diye sonra değer yükselince resmen şok oldum.benim genelde kanamam durunca yükseliyodu kanama başlayınca yani vücut atmaya başlıyo sanırım o zaman düşüyodu.ama biraz yorucu ve sabır gerektiren bir süreç belki zaman zaman ağrılarında olabilir.ama ilginç öyle parça düşmesi falan olmuyo sanki eriyip yok oluyo gibi.doktor bana henüz yeni bir gebelik için bişey demedi.2 ay boyunca sürekli kanama olduğu için mantar oluşmuş bende.şimdi onun tedavsini gördüm.değer tamemn sıfırlandıktan 15 gün sonra adet oldum.adet bitince kontrole gitiim doktorum normale dönmüşsün dedi.2-3 ay sonra rahim filmi çektir dedi.onun sonucuna göre tüpte yada rahimde bir sorun varmı bakıp yönlendirecek sanırım.yani 3 ay daha koruncam gibi gözüküyo(zaten 1 aydır korunuyorum)kendiliğinden düşmesi kötünün iyisi işte.seninde öyle olacak gibi geliyo bana takibi elden bırakma sakın.

merhaba arkadaşlar.16 eylülde adet olmam gerekiyordu sabredemeyip test yaptım hemen ve pozitif çıktı. 23 eylülde kahverengi leke gelmeye başladı aynı gün dr a gittim ve transvajjinal ultrasonda hiçbirşey görünmediğini söyleyip kan tahlili istedi.ertesi gün tahlili yaptırdım ve bhcg 1000in üstünde çıktı.akşamında ise ani gelen şiddetli bir kasık ağrısının ardından kanamam başladı.dr um tekrar ultrasonla baktı ve dış gebelikten şüphelenip düzenli kan testi istedi şu an kanamam hala devam ediyor ve zaman zaman tek taraflı şiddetli kasık ağrılarım oluyor.testlerimi ise yarından itibaren yaptırmaya başlayacağım.psikolojim altüst oldu internette o kadar çok araştırdım ki şu iki günde..çok korkuyorum hem de çok :KK43:((

merhaba arkadaşlar.16 eylülde adet olmam gerekiyordu sabredemeyip test yaptım hemen ve pozitif çıktı. 23 eylülde kahverengi leke gelmeye başladı aynı gün dr a gittim ve transvajjinal ultrasonda hiçbirşey görünmediğini söyleyip kan tahlili istedi.ertesi gün tahlili yaptırdım ve bhcg 1000in üstünde çıktı.akşamında ise ani gelen şiddetli bir kasık ağrısının ardından kanamam başladı.dr um tekrar ultrasonla baktı ve dış gebelikten şüphelenip düzenli kan testi istedi şu an kanamam hala devam ediyor ve zaman zaman tek taraflı şiddetli kasık ağrılarım oluyor.testlerimi ise yarından itibaren yaptırmaya başlayacağım.psikolojim altüst oldu internette o kadar çok araştırdım ki şu iki günde..çok korkuyorum hem de çok :KK43:((

Canım cok gecmiş olsun.Canım peki kesenin görünme ihtimali hic mi yok bazen gec görünebiliyomus yaa.Bende suanda bi dış gebelik geciriyorum.ve hergun tahlil yaptırıyorum. İnşallah seninki dış gebelik degildir. Tabii buda kotu yanlıs anlama sakın. Ama düşük olması daha iyi en azından tupler zarar görmüyor. Canım burda senin durumunu yasamıs cok kısı var.Ama sonradan hamile kalmıs olanda cok var.Suan bende yasıyorum seni okdar iyi anlıyorum ki. Ama buda gecıcek die dusun.Cok zor bir sürec ama gecicek bol bol dua edelim Allah bidaha yasatmasın. Sakın tahlillerini ihmal etme umarım olması gerektıgı gibi olur.

canım evet ben de nerdeyse artık bu kanama ve ağrıların nedeninin düşük olmasına sevinecek duruma geldim.ağrılar bir yana bu huzursuzluk gerçekten çok kötü.bakalım tahlil sonuçlarım nasıl olacak..Allah inşallah hepimize güç verir ve bi daha bunları yaşamayız

X