Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

merhabalar öncelikle siteye yeni üye oldum paylaşımlar çok güzel.benim sorunum 9 temmuzda adet olmam gerekirken 18inde oldum ama adet kanamasından daha az bir şekilde.ayın 23ünde ağrım oldu ve hastaneye gittim.doktor kan tahlili yaptırdı ve hamile olduğumu söyledi.beta sonucu 2925,77.fakat ultrasona sokmadı bir hafta sonrasına gün verdi kanamam olmasına rağmen.aynı gün hastanenin başka bir doktoruna muayenehanesine gittim.oda ultrasonda kese görünmediğini büyük ihtimalle gebeliğin bozulduğunu dış gebelikte olabileceğini , şiddetli ağrı ve kanama olursa hastaneye gitmemi söylledi.bir hafta sonra tekrar kan tahlil istedi.bir haftasonraki sonucum 4468 çıktı doğum yaptığım doktoruma gittim.normal utrasonda kese gene görünmedi.vajinal ultrasona girdim orda kese göründü fakat çok küçük olduğunu belirtti. bir hafta sonra tekrar beta hcg ile birlikte muayene edicek.bu değerlerle kesenin küçük olması normalmi ve neden bir haftalık zaman istedi ya dış gebelikse diye korkuyorum.zaman kaybetmekten.yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden

cnm her dış gebelik bir olmaz.kişiye göre farklılıklar gösterebilir.bende bikaç ay önce dış gebelik geçirdim.değerim 6000 kadar yükseldi.herşey normaldi yalnız kanamam vardı.zaten ben adet oldum 2 gün snr test yaptım hamile olduğumu öğrendim.bi ara kesildi kanamam snr tekrar başladı keseyi göremedikleri için dış gebelik teşhisi kondu ve ameliyata gerek kalmadan bi kerelik bi iğne tedavisiyile değerlerim sıfırlandı.ama o iğneden snr 40 gün aralıksız kanamam oldu ve içimden hep parçaların düştüğünü gördüm.bazen acaba normal bi gebeliktide anlayamadılar bebeğimimi düşürdüler diye soruyorum kendime.ama olan oldu.hayırlısı böyleymiş.senin keseye benzer bişey gördüylerse umarım normal bi gebeliktir.ama değerlerin yüksek ve iki günde 2 katı yükselmesi gerekir.senin bir haftada yükselmiş ancak iki katı.1000 lerde kese görülür normalinde.o yüzden moralini bozmak istemem ama dış gebe olma ihtimailin yüksek.ama dilerim allahtan inşallah normal bi gebeliktir ve allah bebeğini sağlıkla kucağına alma nasip eder

arkadaşlar benim de 2. tüp bebek tedavisinden sonra değerim 42 çıktı, 2 gün sonra 43 oldu, sonra 20 ye ve en son 7 ye düştü, kimyasal gebelik olabileceğini söylediler, ama sonra tekrar 17ye, 31e ve 53 e çıktı gün aşırı yapılan testlerde... buarada da tedaviden 10 gün sonra kanama oldu normal adet zamanımda, yaklaşık9-10 gün sürdü.. dış gebelik yaşayan arkadaşlar bu konudaki fikirlerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. sizce bu ne? doktorlar izleyeceğiz dediler, ben de herhangi bir belirti yok

canım 2 günde bir beta hcg yaptırıp kontrole gidiceksin. belki kimyasaldır. inşallah dış gebelik değildir.siyahımsı lekelere dikkat. bende en büyük belirtisi ol oldu.

5 ay önce dış gebelik geçirdim. anormal ilerleyen düzenli olmayan bet hcg ve iğrenç lekelerden anladık dış gebelik olduğunu. 2 doz iğne ile değerlerim düştü değerlerim düştükçe de kahverengiler kırmızı yani normal adet gibi olmaya başladı. oh sorunsuz kurtuldum dedim. 2 ay sonra rahim filmi çekildim. iyi dediler sorun yokmuş.

sonra korunmadım. 3 ay snra yeniden pozitif çıktı. şuan yine aynı dertle uğraşıyorum. hemen teşhisi koydum zaten. doktora bile gerek yok ama tabi yine gözüktüm. beta hcg ve lekelerden anlaşıldı zaten. hiç değerin 1000 lerde olmasını bile beklemedim korkudan. hemen iğne oldum. ( bu iğneden nefret ediyorum çok zararlı aslında kanser hastalarına uygulanan bir iğne. 1-2 ay sonra böbrek fonksiyon testlerine baktırıcam doktorum söyledi. böbrek ve karaciğerleri etkileyebiliyomuş maleef ) 10 gün sonra ikinci iğne. şuan inşallah düşüyodur. adet gibi olmaya başladım. ne zormuş kadın olmak. anne olmak. allah kimsenin başına vermesin. daha öncede düşüklerim olmuştu. şimdi yapıcam şaşırdım. tüp bebek düşünüyorum artık. doktorumda onu öneriyo hatta tüp bebekte pgt yöntemini. en kaliteli sağlıklı yumurtaların transfer edilmesi.
doğal yoldan çok kolay kalabildiğim halde tüp bebek düşünüyorum en azından dış gebelik ihtimali daha azmış. inşallah bundan sonra güzel haberler veririz birbirimize. Allaha emanet olun.

hekesemerhaba arkadaslar nerden basliycagimi bilmiyorum bende anlatmak istiyorum ben bundan 2 sene önce dis gebelik gecirdim bundan 2 yil önce bizim cocugumuz olmuyodu esimin spermleride yetersizdi tedavi görüyoduk tedaviler sonuc vermedi bendede hormon bozukluklari vardi esimin sperm azligi ve sonunda biz tüp bebege kara verdik doktora gittik bütün islemlerimizi yaptik kanlarimizi verdik ve 2 gün sonra bize telefon geldi gelmenize gerek yok esiniz hamile diye ayyyyyyyy ben nasil oldum nerden bileyim adetim bitsin ignelere basliycaz diye bekliyorum bu arada kahverengi lekeler var bende diyorum ben nasil hamile olurum buarada nezaman kirmizi lekelerim gelcek gelsede bir an önce baslancak tüp bebege diyorum megerse bendis gebelik olmusum doktora gittik 6 haftalik oldu kese görünmüyo hastaneye yatirdilar beni degerlerim yükseliyo assadan kontrol bebek yok gebeligimin 8 veya 9 hiftasinda dis gebeligimi aldilar operosyonla doktor dedi iyi gecti tüplerin duruyo iyi bari tüpler duruyo 2 veya 3 ay sonra tekrar deneyin dedi doktor tabi büyüklerimizde yapin kizim tek bacagi icindedir olur arkasa hemmen yapin dediler biz tekrar denedik hamile kaldim bu seferde bos gebelik oldum arkadaslar buda 5 haftalikken doktora gitigimizde kese vardi fakat bostu icinde umbrio yoktu bunuda kürtaj la aldilar ben yikildim tabii neyse bunuda atlattim busefer dedim 6 ay bekleyelim kendime geliyim biz gene denedik gene hamile kaldim gectigimiz bayram 5 haftalikken buda düstüüüü bayramin 2 günüydü ben moffoldum artik ben ben den gidiyorum sonra bizim su tüp bebek isimiz vardi ya dis gebelikten önce yrim kalan onu kesin karari aldik ve biz türkiyeye geldik önceden ayarladik doktoruankarada HRS iye biyer biz bu sene 2 ayda tüpbebegi yaptirdik oda tutmadi arkadaslar ben ölüyümmü artik gücüm kalmadi feryat ediyorum tabii biz geldik bu gurbete yalnizim bir yandan atlattim bundan 3 ay önce hamile kaldim kimyasal gebelik kendi dütü cok sükür arkadaslar suan ben 4 bucuk haftalik hamileyim ve gene adet olcakmisim gibi agrilarim ve kahverengi lekelen mem var delirecem gene basami dönüyoruz dis gebelikmi bu ney allahim ne olursun bu sefer kucagima ver ne olursun allahim ne düsünüyosunuz arkadaslar bu ney niye böyle oluyo doktorlara sorarsak olur olurda bisi yapin bu yabanci ellerde kahverengi leke sadece sabah azicik oluyo degisik bisey karnimda cok fece agrimiyo ama rahatsiz ediyobukadar seyden sonra insan pimpirikli oluyo ay ne oldu niye böyle of allahim pazartesi ye kadar bi durum olmazsa assadan bacaklar kese varmi varsa ne ne durumda diye bide gene tuhaf olan bu adetim bitsin 2 tüp bebek deneyelim dedigimiz de oluyo gebelik ben simdi ne yapiyim suan basima ne gelcek beni ne bekliyo bilmiyorum allah yardimcimiz olsun okumaktan sikilmayin banada biseyler yazin ne olur

yazdiklarim anlasilir olmustur insallah cok heycanlandim neden nasil basliycagimi bilemedim kusura bakmayin allaha emanet olun bu mubarek günlerde allah herkesin muradini versin.

hekesemerhaba arkadaslar nerden basliycagimi bilmiyorum bende anlatmak istiyorum ben bundan 2 sene önce dis gebelik gecirdim bundan 2 yil önce bizim cocugumuz olmuyodu esimin spermleride yetersizdi tedavi görüyoduk tedaviler sonuc vermedi bendede hormon bozukluklari vardi esimin sperm azligi ve sonunda biz tüp bebege kara verdik doktora gittik bütün islemlerimizi yaptik kanlarimizi verdik ve 2 gün sonra bize telefon geldi gelmenize gerek yok esiniz hamile diye ayyyyyyyy ben nasil oldum nerden bileyim adetim bitsin ignelere basliycaz diye bekliyorum bu arada kahverengi lekeler var bende diyorum ben nasil hamile olurum buarada nezaman kirmizi lekelerim gelcek gelsede bir an önce baslancak tüp bebege diyorum megerse bendis gebelik olmusum doktora gittik 6 haftalik oldu kese görünmüyo hastaneye yatirdilar beni degerlerim yükseliyo assadan kontrol bebek yok gebeligimin 8 veya 9 hiftasinda dis gebeligimi aldilar operosyonla doktor dedi iyi gecti tüplerin duruyo iyi bari tüpler duruyo 2 veya 3 ay sonra tekrar deneyin dedi doktor tabi büyüklerimizde yapin kizim tek bacagi icindedir olur arkasa hemmen yapin dediler biz tekrar denedik hamile kaldim bu seferde bos gebelik oldum arkadaslar buda 5 haftalikken doktora gitigimizde kese vardi fakat bostu icinde umbrio yoktu bunuda kürtaj la aldilar ben yikildim tabii neyse bunuda atlattim busefer dedim 6 ay bekleyelim kendime geliyim biz gene denedik gene hamile kaldim gectigimiz bayram 5 haftalikken buda düstüüüü bayramin 2 günüydü ben moffoldum artik ben ben den gidiyorum sonra bizim su tüp bebek isimiz vardi ya dis gebelikten önce yrim kalan onu kesin karari aldik ve biz türkiyeye geldik önceden ayarladik doktoruankarada HRS iye biyer biz bu sene 2 ayda tüpbebegi yaptirdik oda tutmadi arkadaslar ben ölüyümmü artik gücüm kalmadi feryat ediyorum tabii biz geldik bu gurbete yalnizim bir yandan atlattim bundan 3 ay önce hamile kaldim kimyasal gebelik kendi dütü cok sükür arkadaslar suan ben 4 bucuk haftalik hamileyim ve gene adet olcakmisim gibi agrilarim ve kahverengi lekelen mem var delirecem gene basami dönüyoruz dis gebelikmi bu ney allahim ne olursun bu sefer kucagima ver ne olursun allahim ne düsünüyosunuz arkadaslar bu ney niye böyle oluyo doktorlara sorarsak olur olurda bisi yapin bu yabanci ellerde kahverengi leke sadece sabah azicik oluyo degisik bisey karnimda cok fece agrimiyo ama rahatsiz ediyobukadar seyden sonra insan pimpirikli oluyo ay ne oldu niye böyle of allahim pazartesi ye kadar bi durum olmazsa assadan bacaklar kese varmi varsa ne ne durumda diye bide gene tuhaf olan bu adetim bitsin 2 tüp bebek deneyelim dedigimiz de oluyo gebelik ben simdi ne yapiyim suan basima ne gelcek beni ne bekliyo bilmiyorum allah yardimcimiz olsun okumaktan sikilmayin banada biseyler yazin ne olur

canım nekadar zor şeyler yaşamışsın.allahım inşallah bu sefer bebeğini sana bağışlar.bende dış gebelik geçirdim.ama hamilelikte lekelenmeye dikkat etmek lazım biliyosun dış gebelik yada düşük tehlikesi olabilir.sen kendine dikkat et bol bol yat dinlen.belirsizlik herşeyden daha kötü çok iyi biliyorum bunu ama şuan dua edip yatıp dinlenmekten başka bişey gelmez elinden.bu arada beta hcg testlerini 2 güne bir yaptır.kontrolü elden bırakma.allah yardımcın olsun,bebeğini kucağına almayı nasip etsin

bnde dıs gebelik yasadım yasadıkarımı anlatamam cok kötü günlerdi gecti cok sükür ameliyatlar oldum laporoskopiler yapıldı kesildim biçildim ölümlerden dondüm tek tüpüm alındı simdi cok korkuyorum bir daha hiç cocugum olmayacak diye allahım kimseye yasatmasın cok zor

canım 2 günde bir beta hcg yaptırıp kontrole gidiceksin. belki kimyasaldır. inşallah dış gebelik değildir.siyahımsı lekelere dikkat. bende en büyük belirtisi ol oldu.

5 ay önce dış gebelik geçirdim. anormal ilerleyen düzenli olmayan bet hcg ve iğrenç lekelerden anladık dış gebelik olduğunu. 2 doz iğne ile değerlerim düştü değerlerim düştükçe de kahverengiler kırmızı yani normal adet gibi olmaya başladı. oh sorunsuz kurtuldum dedim. 2 ay sonra rahim filmi çekildim. iyi dediler sorun yokmuş.

sonra korunmadım. 3 ay snra yeniden pozitif çıktı. şuan yine aynı dertle uğraşıyorum. hemen teşhisi koydum zaten. doktora bile gerek yok ama tabi yine gözüktüm. beta hcg ve lekelerden anlaşıldı zaten. hiç değerin 1000 lerde olmasını bile beklemedim korkudan. hemen iğne oldum. ( bu iğneden nefret ediyorum çok zararlı aslında kanser hastalarına uygulanan bir iğne. 1-2 ay sonra böbrek fonksiyon testlerine baktırıcam doktorum söyledi. böbrek ve karaciğerleri etkileyebiliyomuş maleef ) 10 gün sonra ikinci iğne. şuan inşallah düşüyodur. adet gibi olmaya başladım. ne zormuş kadın olmak. anne olmak. allah kimsenin başına vermesin. daha öncede düşüklerim olmuştu. şimdi yapıcam şaşırdım. tüp bebek düşünüyorum artık. doktorumda onu öneriyo hatta tüp bebekte pgt yöntemini. en kaliteli sağlıklı yumurtaların transfer edilmesi.
doğal yoldan çok kolay kalabildiğim halde tüp bebek düşünüyorum en azından dış gebelik ihtimali daha azmış. inşallah bundan sonra güzel haberler veririz birbirimize. Allaha emanet olun.

cnm yaa senin adına çok üzüldüm gerçekten.bende bikaç ay önce dış gebelik geçirdim.tek doz iğneyle düştü bewbek.ama filim çektirmedim.şimdi korunuyorum ama hala çok korkuyorum yine dış gebelik geçiririm diye.geçen dış gebeliğimi adetimin üstüne görmüştüm.yani adetken hamileydim ve bazı belirtilerle anlamıştım.doktora sölemiştim ultrasonda görememişti ve hamile olmadığımı sölemişti ama hem idrar hem kan testleri bveni doğrulamıştı.şu an adetim ama sanki yine aynı belirtileri yaşıyorum ve içimde büyük bi korku var.sanki yine dış gebeyim gibi geliyo.adetim bitince tekrar test yapıcam umarım deilimdir.çok korkuyorum.ne zor bi durum yaa.allah kimseye yaşatmasın.inşallah senin içinde tüp bebeğe gerek kalmadan sağlıklı bi hamilelik nasip olur cnm

ayy cnm yaa çok üzüldüm senin adına.okudukça olmaz böle şey dedim.sanki yaşadıklarını ben yaşamış kadar üzüldüm.bende bi dış gebelik geçirdim sanki şu an hamileyim ve yine dış gebelik geçiriyorum gibi geliyo.o kadar korkuyorumki.seninki bunun kaç katı bi yaşanmışlık ve korku.düşünemiyorum bile.dilerim allahtan bu hamileliğin normaldir ve allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.gerçekten çok üzüldüm.iyi haberlerini beklerim cnm.allah yardımcın olsun

öncelikle geçmiş olsun canım.allah yardımcın olsun inşallah bu sefer normal gebeliktir.bende mart ayında dış geblik geçirdim ve dünya durdu zannettim ama senin yaşadıklarını okuyunca nefesim kesildi.akimera haklı olmaz böyle şey.rabbim bir daha hiçkimseye yaşatmasın böyle acı.

ya kızlar okudum ve ne yapacağımı şaşırdım..bende de şu an garip lekelenmeler var..korunuyodumaslında ama garip ağrı ve kahverengi lekelenmeler var..buradaki yazılanlara benziyo...adet mi bu tür bişey mi anlayamadım....ne olur bişey yazın ..

canım allahım bu sefer kucağına sağlıkla versin bebeğini inşallah...
durumunu anlıyorum bende 2 ay önce 3. bebeğimi erken doğumla kaybettim...

hamilemisin mehtap? şikayetin nedir? dış gebelik geçrdm ben yardımcı olablrsem ne mutlu bana

hamilemisin mehtap? şikayetin nedir? dış gebelik geçrdm ben yardımcı olablrsem ne mutlu bana

canımbenim 1 haftadı kasığımda batma vardı sonra önceki gün kahverengi akıntı oldu sonra tık yok ardından bugün yine koyu ve kahverengi akıntı oldu..normal adetim bugün yarın olması gerek...boynuma vuran ağrı ve kasık ağrısı bel ağrısı var...
burada bunlara benzer belirtiler yazılmış..acaba dış gebelik mi diye korktum..sence?????

benim hamileliklerimde kasığımda batmalar olur hep diğer zamanlarda olmaz...

3 kayıp yaşayınca ne kadar tecrübeli de olsan herşeyden sorun yaratıyo insan..:KK43:(kasığımda batma hissedince acaba kazara hamile mi kaldımdiye 2-3 gün önce test yaptım negatif çıktı..bidaha mı yapsam acaba..lekelenme varken test yaparsam kan hücresi kaçmışsa eğer pozitif çıkar o nedenle şimdi test yapmadım...
ayyy bu sayfa kafamı karıştırdı.....:S

X