- 5 Mart 2009
- 1.617
- 26
merhabalar öncelikle siteye yeni üye oldum paylaşımlar çok güzel.benim sorunum 9 temmuzda adet olmam gerekirken 18inde oldum ama adet kanamasından daha az bir şekilde.ayın 23ünde ağrım oldu ve hastaneye gittim.doktor kan tahlili yaptırdı ve hamile olduğumu söyledi.beta sonucu 2925,77.fakat ultrasona sokmadı bir hafta sonrasına gün verdi kanamam olmasına rağmen.aynı gün hastanenin başka bir doktoruna muayenehanesine gittim.oda ultrasonda kese görünmediğini büyük ihtimalle gebeliğin bozulduğunu dış gebelikte olabileceğini , şiddetli ağrı ve kanama olursa hastaneye gitmemi söylledi.bir hafta sonra tekrar kan tahlil istedi.bir haftasonraki sonucum 4468 çıktı doğum yaptığım doktoruma gittim.normal utrasonda kese gene görünmedi.vajinal ultrasona girdim orda kese göründü fakat çok küçük olduğunu belirtti. bir hafta sonra tekrar beta hcg ile birlikte muayene edicek.bu değerlerle kesenin küçük olması normalmi ve neden bir haftalık zaman istedi ya dış gebelikse diye korkuyorum.zaman kaybetmekten.yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden
cnm her dış gebelik bir olmaz.kişiye göre farklılıklar gösterebilir.bende bikaç ay önce dış gebelik geçirdim.değerim 6000 kadar yükseldi.herşey normaldi yalnız kanamam vardı.zaten ben adet oldum 2 gün snr test yaptım hamile olduğumu öğrendim.bi ara kesildi kanamam snr tekrar başladı keseyi göremedikleri için dış gebelik teşhisi kondu ve ameliyata gerek kalmadan bi kerelik bi iğne tedavisiyile değerlerim sıfırlandı.ama o iğneden snr 40 gün aralıksız kanamam oldu ve içimden hep parçaların düştüğünü gördüm.bazen acaba normal bi gebeliktide anlayamadılar bebeğimimi düşürdüler diye soruyorum kendime.ama olan oldu.hayırlısı böyleymiş.senin keseye benzer bişey gördüylerse umarım normal bi gebeliktir.ama değerlerin yüksek ve iki günde 2 katı yükselmesi gerekir.senin bir haftada yükselmiş ancak iki katı.1000 lerde kese görülür normalinde.o yüzden moralini bozmak istemem ama dış gebe olma ihtimailin yüksek.ama dilerim allahtan inşallah normal bi gebeliktir ve allah bebeğini sağlıkla kucağına alma nasip eder