Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

malesef bende 2007 temmuz ayında dş gebelik dolayısıyla ameliyat oldum ve sağ tüpümü kaybettim :KK43: tabi doktor hatasıda çok fazlaydı benim bu operasyonu geçirmemde iç kanama olmadan 2 gün önce aşırı mide bulantısı ve halsizlikten dolayı iş yerimin yakınında bulunan bi sağlık kuruluşuna gitmiştim sıcaklardan dolayıdır falan filan deyip eve göndermişti beni 2 gün sonrada sancı dolayısıyla hastaneye kaldırıldım ve tam 11 saat beniiç kanamayla ordan oraya dolaştırıp apandisit tanısı koydular ve sabaha karşı ameliyata alacaklarını söylediler bu yanlış tanı yetmezmiş gibi birde sürekli bağırıp azarlıyorlardı beni çok bağırıyosun sesin çok çıkıyo diye : ) annem apandisit değil bu başka birşey deyip imza karşılığı beni o hastaneden çıkarıp başka bir hastaneye götürdü ve o hastanede dış gebelik ve iç kanama başlayalı çok olduğu söylenmiş aileme acil ameliyat denimiş malesef artık bilinç iç kanamadan dolayı kaybolmaya başladığı için bu kısımları hatırlayamıyorum ben :KK43: en son duyduğum ameliyata alınmadan önce kapıda doktorların hasta ex olmak üzere dedikleriydi ama şükürler olsunki kurtuldum hayatımın en berbat günü diyebilirm o gün için çok zorlu bir deneyim oldu yeni yeni kurtuluyorum pisikolojik ve fiziksel etkilerinden.

bende şuan maalesef dış gebelik yaşıyorum.daha önce başka bir topikte makber arkadaşım sağolsun tecrübelerini paylaşmıştı benimle.benim beta hcg değerlerim 370 e kadar çıktı ve şuan düşüşe geçti.aslında doktorum iğne ile tedavi ederiz demişti ama beta hcg düşüşe geçince kendi kendine düşecek iğne yaparsak 6 ay korunman lazım.6 ayına engel olmayalım düşmesini bekleyelim dedi.beta hcg en son 81 e kadar düştü.takibe devam ediyoruz.kahverengi lekelenmeler sürekli devam ediyor.arada az miktarda kanamaya dönüşüyor.beta hcg nin 0 olduğunu bir görsem.inşallah ilaç tedavisine gerek kalmaz.çok zor bişey allah kimseye yaşatmasın.şuan bide tekrar edecekmi korkusu var :KK43:

bu arada 3 yıllık evliyim ilk gebeliğimdi.8 aydır bebek istiyorduk ama bunu da yaşamamız gerekiyormuş demekki.herşeyin hayırlısı.bu durumu yaşayıpta iğne ile tedavi olan yada kendiliğinden düşük yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

canım kendılıgınden erımez iğne ile içerıde eritıyorlar
benım de ılk gebelıgım dıs gebelıktı
çok uzulmustum bana ılacla verdıler 40 gun sonra adet oldum 4 ay korunduk 3. ayhamıle kaldım yanı ıgnenın bana vurulmasından ıtıbaren 8 ay sonra hamıle kaldım suan çok sukur normal gebelık dusuk tehlıkem var
korkma bak bende senın durumundayım hamıle kalamam dıyordum ama bak bende kaldım çok sukur

canım kendılıgınden erımez iğne ile içerıde eritıyorlar
benım de ılk gebelıgım dıs gebelıktı
çok uzulmustum bana ılacla verdıler 40 gun sonra adet oldum 4 ay korunduk 3. ayhamıle kaldım yanı ıgnenın bana vurulmasından ıtıbaren 8 ay sonra hamıle kaldım suan çok sukur normal gebelık dusuk tehlıkem var
korkma bak bende senın durumundayım hamıle kalamam dıyordum ama bak bende kaldım çok sukur

canım sana 3 ay korun demişler ama sen 4.ayda enfeksiyon kapmışsın 1 ay ilaç kullanmışsın,enfksiyon olduğunu nerden anladın?belirtsi neydi,dış gebelikten dolayımı oldu ki.bende kanamam kesildikten sonra ultrasona girdim karın içindeki kanamam durmuş ama doktor bana 6 ay koruncaksın diyor,senin doktor cesaretliymiş,senin dış gebelik olduğunda en son beta hcg kaçtı biliyormusun,eşimle bende senden cesaret alarak beklemek istemiyoruz,sen hsg çekildin mi,seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız:uhm:

arkadaşlar bu 6ay olayını çok okuyorum neden bukadar bekletiyor doktorlar anlamıyorum?? mayıs ayında dış gebelik gecirdim iğne ile sonlandırdık çok şükür,üstüne adetimi gördüm.şimdi 2.adetimi bekliyoruz ve bu adet sonrası hsg cekecek doktorum eğer normal çıkarsa herşey tekrar denemeye başlayabileceğiz.ki ben dalında çok iyi drlar ile görüşüyorum,iki ayrı özel hastaneden iki farklı dr da aynı şeyi söylüyor.bence hazır hissediyorsanız beklemeyin zaten ha deyincede olmuyor:) ama hsg mutlaka cektirin ki içiniz rahat etsin..

arkadaşlar bu 6ay olayını çok okuyorum neden bukadar bekletiyor doktorlar anlamıyorum?? mayıs ayında dış gebelik gecirdim iğne ile sonlandırdık çok şükür,üstüne adetimi gördüm.şimdi 2.adetimi bekliyoruz ve bu adet sonrası hsg cekecek doktorum eğer normal çıkarsa herşey tekrar denemeye başlayabileceğiz.ki ben dalında çok iyi drlar ile görüşüyorum,iki ayrı özel hastaneden iki farklı dr da aynı şeyi söylüyor.bence hazır hissediyorsanız beklemeyin zaten ha deyincede olmuyor:) ama hsg mutlaka cektirin ki içiniz rahat etsin..

bende nisan ayında dış gebelik geçirdim.prf gidiyordum.İğne ile değerler düşürüldü.Bana 3 adetten sonra korunmaya bilirsin sebebide ilacın etkisi vucudundan tam olarak atılsın dedi.Ve ben ikinci reglden sonra korunmayı bıraktım.Çünkü dr rahim çok temiz hiçbir sorun gözükmüyor dedi.Bence sizde neden bukadar uzun süre korunmanız gerektiğini rahimde problem olup olmadığını sorun.Bana rahim filmine bile gerek yok dediler (iki dr aynı anda gidiyordum) .Ama ben genede çektirmeyi düşünüyorum.

evet 6 ay korunma banada çok uzun gelmişti ama doktor hücrelerin kendini ancak toparlayabileceğini söylemişti.bana iğne vurulmadı kendiliğinden düşmesini bekliyoruz.en son beta değerim 58 di.bugün yine yaptırdım henüz sonucunu almadım.ama bende sonlanınca doktorumunda uygun bulduğu zamanda rahim filmi çektircem.acaba tüplerde tıkanıklık yada başka bir sorun olmadığı haldede dış gebelik oluşabiliyormu.bu arada doktor gerçekten önemli bu işte çünkü benimde 2 aydır gittiğim 4.doktor.ve diğerleri beni 2 ay boyunca oyaladı tanı koyamadı allahtan tehlikeli durumda değildi.son gittiğim doktor ilk bakışta dış gebelik dedi.çok yıpratıcı bir süreç inşallah birdaha yaşamayız.kimse yaşamasın...

evet 6 ay korunma banada çok uzun gelmişti ama doktor hücrelerin kendini ancak toparlayabileceğini söylemişti.bana iğne vurulmadı kendiliğinden düşmesini bekliyoruz.en son beta değerim 58 di.bugün yine yaptırdım henüz sonucunu almadım.ama bende sonlanınca doktorumunda uygun bulduğu zamanda rahim filmi çektircem.acaba tüplerde tıkanıklık yada başka bir sorun olmadığı haldede dış gebelik oluşabiliyormu.bu arada doktor gerçekten önemli bu işte çünkü benimde 2 aydır gittiğim 4.doktor.ve diğerleri beni 2 ay boyunca oyaladı tanı koyamadı allahtan tehlikeli durumda değildi.son gittiğim doktor ilk bakışta dış gebelik dedi.çok yıpratıcı bir süreç inşallah birdaha yaşamayız.kimse yaşamasın...

merhaba,
Bende geçen hafta böyle bir deneyim yaşadım maalesef..
evde test yaptığımda pozitif çıktı. çok sevinmiştim.
ertesi gün doktora gittim ve kan testi yaptırdım.
B HCG 22 çıktı. bu düşük bir değermiş..
Bana doktor bunun açıklamasını yapmadı..
1 hafta sonra tekrar gel dedi..
Bu değerin, haftaya1000 in üstünde çıkması gerekiyor dedi..
Bir hafta sonra tekrar gittim. B HCG yaptırdım.
Fakat bu sefer 59 çıktı :KK43:
Bunun dış gebelik olabileceğini ve vücudumun bunu atacağını öğrendiğimde 2 gün kendime gemedim..
3 gün sonra kanamam başladı..
ve B HCG 0 a düştü..
Şimdi 3 ay korunmam gerekiyor..
Ve folik asit alıyorum..
İnşallah bir daha böyle bir olay başımıza gelmez..
Çok korkuyorum.
Herkes daha gençsiniz ne olucak kısmet değilmiş, yaparsınız yine diyor..
Ama ateş düştüğü yeri yakıyormuş..
Allah herkese şifa versin..

bana doktor dış gebelik geçirdiğim için hsg çekilelim demişti ama şimdi ultrasona girdim gayet güzel dedi,ben hsg yi sordum gerek yok dedi ben ısrar ettim tamam istersen çekerim ama gerek yok dedi,sonra başka bir doktordan öğrendim ki hsg çekimi sırasında tüpler enfeksiyon kapabilirmiş ve bu sebepten dolayı gerek görmedikçe hsg çekmek istemiyorlarmış,çünkü tüp enfeksiyon kaparsa onu kurtaramazlarmış

drop canım bence senin yaşadığın dış gebelik değil kimyasal gebelik.çünkü kanamayla hemen atmışsın.doktorun neye dayanarak dış gebelik olabilir dediki.ve eğer senin yaşadığın kimyasal gebelikse 3 ay korunmana da gerek yok.burada okuduğum kadarıyla kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlar normal hayatlarına aynen devam ediyor doktorlar bunu düşük bile saymıyorlar.ve genelde kimyasal gebelikten sonra ilk 2-3 ayda hamile kalan çok.bence kesinlikle detaylı bilgi al doktorundan ve 3 ay boşu boşuna korunma eğerki kimyasal gebelikse tabiki.

pamukb,hsg sırasında tüpler enfeksiyon kapmıyor ,sonrasında 2 gün dikkat etmezsen (ilişkiye girmek ,temizlik..vs)ozaman riski var.ki benimde ultrasonda herşey gayet güzel çıktı ama içim rahat etmiyor nedenini öğrenmek istiyorum neden dış gebelik gecirdiğimi..hiçbir nedenim yok herşey yolundaydı en tıkırında işleyen bölümden problem cıktı:) hsgden sonra bu merakım gidecek sanırım yada içim rahatlayacak,ufak yapışıklıklar varsa basınçlı sıvının dozunu arttırarak tüpdeki yapışıklığı açabileceğini söylüyor doktor. bundan sonra hamişlik sürecininde kısalacağı söyleniyor.bilginize,

demrem bende bu konuyla ilgili başka topkikte yazmıştım ama cevap yazan olmamıştı.bende dış gebelik geçiriyorum şuan sonlanmak üzere kendi kendine düşüyor.bende hsg çektircem ve neden dış gebelik meydana geldi onu merak ediyorum.sen çektirdinmi onu anlayamadım.acaba tüplerde sorun olmadığı haldede dış gebelik olabiliyormu.hsg sonucunu buradan yazarsan sevinirim.herkes hsg nin çok acı verdiğini söylüyor ben hiç acısını bile düşünmüyorum.yeterki sonucunda kötü birşey çıkmasın.yazdıklarında umut oldu.hsg den sonra inşallah bizde en kısa zamanda allahın izniyle sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız

hayır bu ay adetinin ilk günü beni ara demişti doktorum henüz olmadım beklemedeyiz yani sanırım sonlarına doğru çekeceğiz filmi,yalnız benim doktor tam ters şekilde ben uyumadan dayanıklı olduğumu söyledim oda direterek 10dakikalık bir işlem eğer yapışıklık var ise ve biraz daha basınclı sıvı vermem gerekirse o acıya dayanamazsın dedi bende uyumaya okey dedim,yani haftaya anya konya belli olacak.:) sanada cok cok gecmiş olsun ,geciren herkeze allah sabır versin zor ve uzun bir dönem..

merhabalar öncelikle siteye yeni üye oldum paylaşımlar çok güzel.benim sorunum 9 temmuzda adet olmam gerekirken 18inde oldum ama adet kanamasından daha az bir şekilde.ayın 23ünde ağrım oldu ve hastaneye gittim.doktor kan tahlili yaptırdı ve hamile olduğumu söyledi.beta sonucu 2925,77.fakat ultrasona sokmadı bir hafta sonrasına gün verdi kanamam olmasına rağmen.aynı gün hastanenin başka bir doktoruna muayenehanesine gittim.oda ultrasonda kese görünmediğini büyük ihtimalle gebeliğin bozulduğunu dış gebelikte olabileceğini , şiddetli ağrı ve kanama olursa hastaneye gitmemi söylledi.bir hafta sonra tekrar kan tahlil istedi.bir haftasonraki sonucum 4468 çıktı doğum yaptığım doktoruma gittim.normal utrasonda kese gene görünmedi.vajinal ultrasona girdim orda kese göründü fakat çok küçük olduğunu belirtti. bir hafta sonra tekrar beta hcg ile birlikte muayene edicek.bu değerlerle kesenin küçük olması normalmi ve neden bir haftalık zaman istedi ya dış gebelikse diye korkuyorum.zaman kaybetmekten.yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden

merhabalar öncelikle siteye yeni üye oldum paylaşımlar çok güzel.benim sorunum 9 temmuzda adet olmam gerekirken 18inde oldum ama adet kanamasından daha az bir şekilde.ayın 23ünde ağrım oldu ve hastaneye gittim.doktor kan tahlili yaptırdı ve hamile olduğumu söyledi.beta sonucu 2925,77.fakat ultrasona sokmadı bir hafta sonrasına gün verdi kanamam olmasına rağmen.aynı gün hastanenin başka bir doktoruna muayenehanesine gittim.oda ultrasonda kese görünmediğini büyük ihtimalle gebeliğin bozulduğunu dış gebelikte olabileceğini , şiddetli ağrı ve kanama olursa hastaneye gitmemi söylledi.bir hafta sonra tekrar kan tahlil istedi.bir haftasonraki sonucum 4468 çıktı doğum yaptığım doktoruma gittim.normal utrasonda kese gene görünmedi.vajinal ultrasona girdim orda kese göründü fakat çok küçük olduğunu belirtti. bir hafta sonra tekrar beta hcg ile birlikte muayene edicek.bu değerlerle kesenin küçük olması normalmi ve neden bir haftalık zaman istedi ya dış gebelikse diye korkuyorum.zaman kaybetmekten.yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden

canım değerlerin çok yüksek tahminim dış gebelik olsaydı bu değerlerle seni durdurmazdı ağrıdan hatta allah korusun tüplerine falan bir zarar gelirdi bukadar yüksek değerle.ben dış gebelik geçiriyorum şuan kendiliğinden düşmek üzere.benim değerim en yüksek 370 e çıktı düşe düşe şu an 37 ye kadar geldi çok şükür.benimde haziranın 9 undan beri sürekli kanamam var çoğunlukla kahverengi leke gibi bazen adet kanamsı gibi oluyo fakat çok kısa sürüyo.doktorlarada güven olmuyor banada doktorun biri kese içerde ama düşecek bir gebelik gibi dedi.diğeri düşük yapıyosun dedi.4.doktor nihayet teşhis koyabildi.diğerlerinin göremediğini o ilk bakışta gördü.doktor önemli gerçekten sende 1 hafta bekleme başka doktorada git.bence seninki dış gebelik değildir ama yinede tedbiri elden bırakma.doktorum bana dış gebelik binbirsurat gibidir herkeste aynı şekilde belli etmez kendini demişti.tedbirli olmanda fayda var yani.geçmiş olsun inşallah içini rahatlatacak güzel şeyler duyarsın en kısa zamanda

çok teşekkürler yasmin,sanada geçmiş olsun allah şifa versin.bu üçüncü doktorum benimde.inşallah bi problem çıkmaz.ağrım kanamam yok ama.

çok teşekkürler yasmin,sanada geçmiş olsun allah şifa versin.bu üçüncü doktorum benimde.inşallah bi problem çıkmaz.ağrım kanamam yok ama.

ağrı ve kanama yoksa o zaman normaldir herşey inşallah.çünkü anormal bi gebelik olsaydı belli ederdi kendini.inşaallh hayırlı haberleri alırsın en kısa zamanda

hiç öyle deme yasmin_07 ben dış geelik gecirdiğim sırada ne bir ağrı nebir kanama..vs.hiçbirşeyim yoktu,bhcg değerim 4000 e kadar yükselmişti daha 6.haftada sadece kese yoktu oyuzden bizde 1hafta gecikmeyle tedaviye başlayabildik sonunda dopplerde ortaya cıkmasıyla..herkezde hakikaten aynı şeyler görünmüyor sanırım..ama ben arkadaşın yaşadığını dış olarak nitelendirmiyorum,yinede belli olmaz 1hafta çok çokk uzun bir süre benim dönemimde 2günde bir kontrole gitmiştim.mutlaka 2gün sonra baktırsın bhcgsine,çok sinsi bir durum cünkü bu dış gebelik olayı..gecmiş olsun.

X