Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

hipatia, tırtıl kelebek teşekkür ederim desteğiniz için. Elhamdulillah bugün daha iyi hissediyorum kendimi, iyi ki gittim doktora. Bu arada adet sancısı gibi ağrılarım oluyor, inşaallah bir an evvel çözülür bu durum.

cnm eğer çıkmışsa nokta korkma çünkü bende hiç bişey çıkmıyo ekranda.18 günüm geçti am daha kese görünmedi.dış gebelikten şüphelendi dr.ama çrşmba belli olacak.geçmiş olsun.

aynen bende ortada kalmıştım değerler 2kat artıyordu ne ağrı ne sızlama hiçbirşey yoktu ama kese yoktu 5haftalıkken..2gündebir bhcg yaptırmaya devam edelim dedi doktorum ,ama içim rahat etmedi ve sonomed de dopplere girdim,veee gözüktü sağ tubada dış gebelik.aslında öğrendiğimde ohh dedim çünkü ikilemde kalmakda çok zor ..dışmı normalmi..hemen mth. vuruldum ,ikinci dozdan sonra bugun öğrendim ki değer 9a düşmüş..zor ve sabır isteyen bir süreç.hiçbirşekilde ihmal edilmemsi ve tek doktora bağlı kalınmaması gerektiğini düşündüğüm kötü bir ur!! ur diyorm çünkü öbürünü düşünmek kötü yapıyor ki Allahdan çok ufakken onu ortaya cıkardık ve sonlandırdık.haftaya son bir hcg yaptıracağım ve hsg cektireceğim.en çokda onu merak ediyorum acaba neden dış gebelikti diye..allah herkezin yolunu açık etsin..hiçbirşekilde ihal etmeyin mutlaka dopplere girin iyi bir merkezde..bizlerin sağlığı daha önemli bebek herzaman olur..

Arkadaşlar,

4 hafta 1 günlük hamile olduğumu öğrendim. Doktor keseyi göremedi. sizce dış gebelik olma ihtimali olabilir mi? Çok Korkuyorum..

slm stapless bu gidişinde bhcg ye bakıldımı.
normalde 1500 ler gibi görünüyor diye biliyorum.
seninki kaç civarlarında?
e dr şaşırdımı göremeyince yoksa sen mi panik yaptın canım?

aklına kötü şeyler getirme canım.

adetımden 5 gun gecmıstı sılık cızgıyı gordum pesıne kan testı kesınlestı.ama 6.haftada olmam ragmen kese gorunmuyordu.kanamam basladı ha gorduk ha gorucez derken doktorum dıs gebelık oldugunu soyledı.üstelik 8. haftadaydım ve kalbı atıyordu..acılen amelıyat oldum.patlamasını engellemek ıcın acılen operasyon yapıldı.hala sükrediyorum..zor gnlerdi.kapalı amelıyat yapıldı ve tüpümün sadce ucunu kesıp acık bırakmısar yanı ıslevıne devam edecekmıs.normalden uzun ve kıvrımlıymıs tup.dıgerı ıse normal gorunuyormus.sımdı cok ıyıyım.11 mayısta amelıyat oldum 19 hazıranda adet oldum ve cok sevındım cunku her seyın olunda oldugunu bılmek cok guzel.1 ay kullanmam ıcın kan ılacı vedıler.dıkıslerım 10 gun sonra dustu..ben cok sanslılardanım.tüpüm en az zararla kurtuldu.allah tekrar yasatmasın ne dıyım.bu arada 4 ay korunmam cok cok onemlı.ve doktorum benım degıl esımın korunması geektıgını ustune basa basa soyledı.yanı hap ıgne vs yasak.

kızlar oncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum ... o acıları nasıl cektiniz okurken içim gitti vala ...

benimde bir sorum olacak;
kızlar ayın 15 inde normalde adet gormem gerekirdi ama çok az bir lekelenmem oldu böyle kahfe telvesi gibi pıhtılaşma vardı ...

o gün bugündür adet olmuyorum ... iki defa test yaptım negatif cıktı ...
şimdi çok korkuyorum acaba bendede mi dış gebelik var tam 12 gün gecti hala adet görmedim...

ama tek ilk gün lekelenmem oldu ... hafif kasık sancılarım oluyor sanki adet olacakmışım gibi ama olmuyorum...

kızlar dış gebelikte yaptıgım testler pozitif cıksaydımı şüpelenmem lazımdı ...

negatif cıkıyormu dış gebelik belirtilerinde ....

birde benim her ay psikolojime göre sık sık adet günlerim bir iki gün atardı ... ama bu şekilde hiç uzamadı :KK43:

çok korkuyorum ya üfff ... :KK43:

birde bu kimyasal hamilelik ve yalancı hamilelik denen şey nasıl bişeydir ya onlardada gene ameliyat yada başka tedavi gerekiyormu ...

kızlar oncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum ... o acıları nasıl cektiniz okurken içim gitti vala ...

kızlar ayın 15 inde normalde adet gormem gerekirdi ama çok az bir lekelenmem oldu böyle kahfe telvesi gibi pıhtılaşma vardı ...

şimdi çok korkuyorum acaba bendede mi dış gebelik var tam 12 gün gecti hala adet görmedim...

ama tek ilk gün lekelenmem oldu ... hafif kasık sancılarım oluyor sanki adet olacakmışım gibi ama olmuyorum...

birde benim her ay psikolojime göre sık sık adet günlerim bir iki gün atardı ... ama bu şekilde hiç uzamadı :KK43:

canim dis gebelik olsa testte pozitif cikar. dis gebelik degil. 15inden bu yana adet olmuyorsan baska bir sey bu. kimyasal gebelik olsa adi ustunde kimyasal gebelik, yani gercekte hamile olmazsin, tutunamaz ve duser. yani reglle disari atilir ama sen regl de olmuyorsun. bence sen sikinti yapmissin. stres olmussun. o yuzden reglin gelmiyor olabilir.

yani dis gebelikten falan suphelenme. dis gebelik ayni hamilelik gibidir tek farki bebegin rahim icine degil tupe tutunmasidir. aynen normal gebelik gibi testte pozitif cikar. hamilelik belirtileri gorunur. bebek buyur kalbi bile atar. ama tupte.

adetımden 5 gun gecmıstı sılık cızgıyı gordum pesıne kan testı kesınlestı.ama 6.haftada olmam ragmen kese gorunmuyordu.kanamam basladı ha gorduk ha gorucez derken doktorum dıs gebelık oldugunu soyledı.üstelik 8. haftadaydım ve kalbı atıyordu..acılen amelıyat oldum.patlamasını engellemek ıcın acılen operasyon yapıldı.hala sükrediyorum..zor gnlerdi.kapalı amelıyat yapıldı ve tüpümün sadce ucunu kesıp acık bırakmısar yanı ıslevıne devam edecekmıs.normalden uzun ve kıvrımlıymıs tup.dıgerı ıse normal gorunuyormus.sımdı cok ıyıyım.11 mayısta amelıyat oldum 19 hazıranda adet oldum ve cok sevındım cunku her seyın olunda oldugunu bılmek cok guzel.1 ay kullanmam ıcın kan ılacı vedıler.dıkıslerım 10 gun sonra dustu..ben cok sanslılardanım.tüpüm en az zararla kurtuldu.allah tekrar yasatmasın ne dıyım.bu arada 4 ay korunmam cok cok onemlı.ve doktorum benım degıl esımın korunması geektıgını ustune basa basa soyledı.yanı hap ıgne vs yasak.

Canim benim de kapali ameliyat ile tupum alinmasina ragmen, ucu kesildi ama o tup iptal edildi. ona ragmen sadece 1 ay koruma verdi. 3. ayda da hamile kaldim. 4 ay cok vermis. TR de zaten dr lar masallah 1 sene bile veren varmis.

slm stapless bu gidişinde bhcg ye bakıldımı.
normalde 1500 ler gibi görünüyor diye biliyorum.
seninki kaç civarlarında?
e dr şaşırdımı göremeyince yoksa sen mi panik yaptın canım?

aklına kötü şeyler getirme canım.

hayır tekrar kan testi yaptırmadım.
aslında doktor herşey normal görünüyor dedi.
ama ne bileyim çok korkuyorum.

canim dis gebelik olsa testte pozitif cikar. dis gebelik degil. 15inden bu yana adet olmuyorsan baska bir sey bu. kimyasal gebelik olsa adi ustunde kimyasal gebelik, yani gercekte hamile olmazsin, tutunamaz ve duser. yani reglle disari atilir ama sen regl de olmuyorsun. bence sen sikinti yapmissin. stres olmussun. o yuzden reglin gelmiyor olabilir.

yani dis gebelikten falan suphelenme. dis gebelik ayni hamilelik gibidir tek farki bebegin rahim icine degil tupe tutunmasidir. aynen normal gebelik gibi testte pozitif cikar. hamilelik belirtileri gorunur. bebek buyur kalbi bile atar. ama tupte.

ay canım cok saol vala rahatlattın tşk ederim vereliniortak
ya acaip tırsıyordum üfff başka bi sebebimi var acaba anlamıyorumki dr a gitmekten o masaya yatmaktan nefret ediyorum...
dogumdan sonra kalan bişey sanırım ...
iki gun once hastanedeydim ama jinekologa gitmek isdemiyo içim bi tuaf oluyo ayaklarım geri geri geliyo ... :nazar:
dahada uzarsa bu olay gitmek zorunda kalcam sanırım :gitme:

slm canım,
ben senin normal gebelik geciriyor olavileceğini düşünüyorum.
gidip bir bhcg ye baktırsana kanda canm

kizlar yazilarinizi basdan sona ookudum bende korkmaya basladim ben kist apandis patlamali ameliyat gecirdim ve ondan dolayi tüplerim yapisikti bu kis tüp bebek denedik kardesim felc gecirince bebklerimi kaybettim hemde bes dakika sonra bir kac ay sonra annemin cok yalvarmasiyla da su sogan kürünü yaptim simdide 13 gün gecti ay basimda sol kasigimda kasilmalar var ve bazen sol ayagimida kasiyor ara sirada sag kasigimda geriliyor ama gerilmeler en fazla 3-4 saniye sürüyor halsizlik var bende ve agzim ici cok kuru gögüslerimin sancisi 9. günde bittiydi ama 11.gün tekrar basladi ve uclarinda beyaz noktaciklar olusutu öyle gögüslerimde aman aman bi aci yok ama dokununca sizliyor kök taraflari ne kanamam nede kahveringi bir leke asla gelmedi sadece bazen beyaz bi akinti ama cogunlukla sulu akinti geliyor bende dis gebelik geciriyo olabilirmiyim yoksa yüce rabbim bende bir mucizemi yaratti lütfen cevaplayin yalvaririm

kizlar yazilarinizi basdan sona ookudum bende korkmaya basladim ben kist apandis patlamali ameliyat gecirdim ve ondan dolayi tüplerim yapisikti bu kis tüp bebek denedik kardesim felc gecirince bebklerimi kaybettim hemde bes dakika sonra bir kac ay sonra annemin cok yalvarmasiyla da su sogan kürünü yaptim simdide 13 gün gecti ay basimda sol kasigimda kasilmalar var ve bazen sol ayagimida kasiyor ara sirada sag kasigimda geriliyor ama gerilmeler en fazla 3-4 saniye sürüyor halsizlik var bende ve agzim ici cok kuru gögüslerimin sancisi 9. günde bittiydi ama 11.gün tekrar basladi ve uclarinda beyaz noktaciklar olusutu öyle gögüslerimde aman aman bi aci yok ama dokununca sizliyor kök taraflari ne kanamam nede kahveringi bir leke asla gelmedi sadece bazen beyaz bi akinti ama cogunlukla sulu akinti geliyor bende dis gebelik geciriyo olabilirmiyim yoksa yüce rabbim bende bir mucizemi yaratti lütfen cevaplayin yalvaririm

canim hamile yaziyor tickerinde? test yaptin mi?

hicbir belirti gebelik belirtisi degildir. dis gebelik mi degil mi anlamadan once hamile olup olmadigini anlaman gerekir. once bir test yap bakalim, sonra bence tsalan ya da tasalanma.

merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum.bende dış gebelik şüphesi yaşıyorum ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.en son düzenli adetim mayıs 18 de oldu.haziran 9 da kahverengi lekelenme yaşadım 3-4 gün sürdü bunun sonunda şüphelenip kan testi yaptırdık.testler şöyle devam etti14 haziran 38
18 haziran 29
24 haziran 138
28 haziran 360
3 temmuz 246
8 temmuz 211
bu arada ben ilk kahverengi lekelnmeden sonra kanama yaşadım adet kadar çok değil ama leke de değil baya kanamaydı.3-4 gün sürdü.ve o bittikten sonra kahverengi lekeler devam etti ve 4 temmuzda yine kanama yaşadım aynen ilk sfeerde olduğu gibi oldu miktar olarak.ve hala lekeler devam ediyor.bu arada doktorum büyük ihtimaller düşük yapıyorsun diyor ama değer en son beklediğimiz kadar düşmemiş.p.tesi tekrar test yaptırcam.ama çok korkuyorum 1 aydır içimde hep dış gebelik korkusu.lütfen tecrübelerinize dayanarak bana bi yol gösterin çok üzgün durumdayım.
bu arada ağrım falan yok

Yaa nİye kİmse cevap yazmıyorrr

cnm çok geçmiş olsun öncelikle.çünkü büyük bi ihtimal düşük yapıyosun.bence hemen bi doktora gözük.ben 2 ay önce bi dış gebelik geçirdim.dış gebelikte deeğerler sürekli artmaya devam eder.az veya çok.ama degerler yükselmesine rağmen kese gözükmez yapılan muaynede bebeğin ya tüpte yada yumartalığa tutunduğu görülür buna dış gebelik denir.senin değerlerin düşmeye başlamış.bu düşük olduğunu gösterir.hemen bi doktora git bence

X