Diş bakımı, Diş Macunları, Diş fırçaları, Paylaşım ve Yorumları

kızlar bende çok memnunum sensodyn'den :sm_cool: 1 yıldır kullanıyorum ayrıca bunu da belirtmek isterim :dance: ben doğuda okuyorum ve batıdan buraya gelince dişlerim aşırı şekilde ağrıyordu sokağa çıkınca acıdan gözlerimden yaş geliyordu ve yemek bile yiyemiyordum sonra doktoruma telefon ettim bu diş macununu önerdi ve o hassasiyet 15 gün içinde geçti :lepi: 1 yıldır çok rahatım ayrıca dişlerin ağrıyınca dişlerine bu diş macunundan parmağınla sür ve 15 dk bekle dedi ağrıyı geçiriyo dedi ve geçirdide ilaç içmekten nefret ederim çok iyi geldi :teytey: öneririm yani arkadaşlar a.s:smiley-cool:
 
bu arada ağrının sebebi buranın havası çok soğuk ve alışık olmadığım içindi kızlar =))
 
kızlar bu beyazlatıcı dıs macunlarını sureklı kullanmamak gerekıyormus..dıs hekımlıgınde okuyan arkadasım soylemıstı..bellı aralıklarla kullanın aklınızda olsun...
 
Kızlar bende kac zamandır bu dıs macununa göz ölduruyordum
diş etlerım cok hassas ve beyazlatmak ıstıyorum
sıgara kullanmıyorum ama cay kahve olayları cok var.
ayrıca yanlıs gormedıysem soylıyım galıba bım de 8,5 ytl bu dıs macunu.
emın degılım ama orda gordum dıye hatırlıyorum.
gıdıp bakmakta fayda var.
cunku 10-15 ıle 8,5 arasında bayagı fark var.:1hug:
 
digerlerine göre biraz fiyatı fazla ama değer bende çok memnunum uzun zamandır kullanıyorum
 
clinomyn' i tavsiye edebilirim gerçekten çok güzel bir diş macunu ama eczanelerden marketlere düşmeden önce çok daha güzeldi bu diş macunu sanki eczanede satıldığı döneme oranla biraz bozdular ürünü ama yinede şu an en iyisi diyebileceklerimden biri.
 
sensodyne kullanacağım normalde bayz zaten dişlerim ama yinede bakım için çok önemli..
 
bende 3 gundur kullanıyorum
doktor tavsiye etti
memnunum şimdilik ama macununuzu sık sık degiştirin kafamı karıstırdı CADIARZU
 
Bende Sensodyn diş macunu kullanıyorum mavisini mükemmel ötesi herkese tavsiye ederim a.s.
 
tşkr ederim kullanacağım ama bununda çeşitleri var.
 
Kesinlikle supersmile ben kullanıyorum harika sonuç veriyo ama 1 ay sonra sabredip netice alabiliyosunuz hem beyazlatıyo hem parlatıyo fiyatı biraz pahalı ama 2 ay gidiyo 70,00 YTL eczanelerde bulabilirsiniz.
 
açıkcası bana sorarsanız sensodyne clinomyn ve ıpananın dışında amerıkada satılan ve sadece beyazlatıcı diş macunu diye geçen supersmile ve opalescence dunyanın bır numaralı ve amerıkan diş hekımlerının tercihi olan macunlar da var ve turkıyeyede gelmiş durumda ...ınternet satış sitelerının dışında satan yerde var ...istersenız yıne bılgı verırırm...
bir gulumseme koçu bulmak lazımm:))))
 
Kesinlikle supersmile ben kullanıyorum harika sonuç veriyo ama 1 ay sonra sabredip netice alabiliyosunuz hem beyazlatıyo hem parlatıyo fiyatı biraz pahalı ama 2 ay gidiyo 70,00 YTL eczanelerde bulabilirsiniz.

canım sen cok pahalı almıssın normalde 35 mılyon 120 gr ve 3 4 ay kullanabılıyorsun hem gargara ve beyazlatma kıtıde var...
 
diş etlerimde kanama oldugu için ''sensodyn'' kullanmaya başladım ve gerçekten de iyi geldi kanama falan kalmadı ama beyazlattıgı hakkında pek yorum yapamicam .. şu sarısından çok etkili olandan kullanıyorum bi kaç aydır .. ama zararları varmış ilk defa burda duydum sararma fln yapıomuş tedirgin oldum :1shok: burdaki yazılardan sonra 'clinomyn' i denicem bakalım nasıl bişey CADIARZU
 
parodontax kullandım bende tadı tuzu yok ama hemen cozuyor problemı...
 
ipana 3boyutlu beyazlıgı aldım fena degil diş etlerini kanayan sıslayanlara benden öneri bi ara diş etlerim çok kötu sıslıyordu bi ark kekik suyuyla gargara yap dedi yaptım gecti ve odur budur sıslamaz ama çok acı
 
:lepiİŞ BEYAZLATMANIN KİMYASI NEDİR?
Beyazlatma süreci oldukca karmaşık olmakla birlikte süreçteki en önemli aşama oksidasyon reaksiyonudur. Oksidasyon organik maddenin CO2 ve suya dönüşmesidir. Oksidasyon reaksiyonuna en basit örnek odunun yanmasıdır. Beyazlatma oksidasyonu ile yanma oksidasyonu arasındaki en büyük fark reaksiyon hızı ve oluşan ürünlerdedir.
Yanma oksidasyonunda madde hızla CO2 ve suya dönüşür ve ısı açığa çıkar. Beyazlatma oksidasyonunda ise madde orijinal renginden daha açık renkli ürünlere yavaşça dönüşür. Metallerin korozyonu yavaş oksidasyona iyi bir örnektir.
Beyazlatma sürecinde redox reksiyonu olarak adlandırılan oksido redüksiyon reaksiyonuda meydana gelir. Bir redox reaksiyonunda oksidasyon maddesinin (H2O2) eşlenmemiş elektronları olan serbest kökleri vardır ve elektronlarını vererek indirgenir. İndirgenme maddesi ise (Mine) elektronları alarak okside olur.
H2O2 Bir oksidasyon maddesidir, HO2. + O2. gibi çok aktif kökler oluşturabilir. Saf sulu ortamda zayıf asittir. Daha aktif olan HO2. oluşumunu arttırmak amacı ile normalde zayıf asit olan hidrojen peroksitin alkali olması gerekmektedir. Bunun için ideal pH 9.8-10.5 olmalıdır. Böylece daha fazla miktarda H02 açığa çıkacak ve çok daha hızlı beyazlatma sağlanabilecektir.
DENTAL BEYAZLATMA MEKANİZMASI NEDİR?
Dental beyazlatmada önce hidrojen peroksit mine ve dentin organik matrisine diffüze olur. Serbest köklerin elektronları eşlenmemiş olduğu için elektrofiliktirler ve sabit değillerdir. Bu kökler sabit hale geçmek için organik moleküllerin doymamış karbon çift bağlarına etki ederek elektron konjügasyonunda kesilmeye neden olurlar.
Mine organik moleküllerinin absorbsiyon enerjisi degişir. Bu moleküller daha açık renktedir. Böylece minede başlangıç beyazlaması elde edilmiş olur. Başlangıç beyazlamasından sonra, pigment içeren karbon zincirleri aralanır ve daha açık renkli zincirler oluşur. Genellikle sarı pigmentli olan karbon çift bağları, renksiz olan alkol gibi hidroksi gruplarına değişir.
Beyazlatma ilerledikçe sadece hidrofilik renksiz yapıların kaldığı bir noktaya gelinir. Bu minenin doygunluk noktasıdır. Beyazlama bundan sonra yavaşlar ve işleme devam edilirse proteinlerin ve karbon içeren diger maddelerin karbon iskeletini yıkmaya başlar. Mine kaybı başlar ve geri kalan madde CO2 ve suya dönüşür. Bu nedenle dişhekimi doygunluk noktasını çok iyi hesaplamalıdır.
 
:sm_cool:
Bir diş fırçasını ne kadar kullanabilirim?
Genelde 3-4 ay kullanılabilir. Diş fırçasının bozulduğunu kıl demetlerinin birbirinden ayrılmasından, dağılmasından ve eğilmesinden anlayabilirsiniz. Sert kıllı fırçalar dişlerinize zarar verebilir. Çocuklar ise henüz doğru fırçalamayı tam olarak uygulayamadıklarından daha çabuk fırça eskitirler.
Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ve dişin eni doğrultusunda ileri-geri hareketlerle fırçalanmalıdır. En son dişetinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlem tamamlanır. Dişlerin iç yüzeyleri , özellikle ön bölgeler dar olduğundan fırça dik olarak sokularak fırçalanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bakteri plağı ve yiyecek artıklarının yoğun olduğu dişlerin arka yüzleri, arka dişler ve dil de temizlenmelidir. Genellikle sadece ön dişlerin ön yüzeyleri fırçalandığından çürükler daha çok arka bölgelerde oluşmakta , diş taşları ise çok az fırçalanan alt ön bölgede olmaktadır.
Dişler çok sert bir tabaka olan mine ile kaplı olmasına rağmen sadece yanlış bir teknikle uygulayacağınız bir fırçadan bile büyük zarar görebilir. Hem dişin üst kısmında, hem de kökü kaplayan tabakada aşınmalara, dişetlerinde de çekilmelere yol açabilir. Bu durumda dişler çürüğe daha yatkın hale gelir. dişleri aşındıracak kadar büyük bir kuvvetle diş fırçalamaktan kaçınılmalı ve yumuşak hareketlerle fırça oynatılmalıdır.
Yapılması gereken başka bir işlem de diş etlerini fırçalamaktır. “Ama doktor, diş etlerim kanıyor...” şikayeti olsa bile fırçalamaya devam edilmelidir, çünkü diş etlerini besleyen damarlar dolaşım bozukluğu sonucunda dolgunlaşmıştır. Buna tıp dilinde “konjestiyon” denir. Tedavi etmek için kılcal damarları açmak yani fırça yapmak gerekecektir. Böylece diş etinin damarları iyileşir ve kanama da kendiliğinden durur. Diş etinin fırçalanması, diş eti hastalıklarından korunmanın en etkin çarelerindendir.
Fırçadan başka diş temizlik araçları var mıdır?
Bunlar, elektrikli fırça, diş ipliği, kürdan, ara yüz fırçası, su püskürteci (water - pic), stimulatör... gibi araçlardır. Elektrikli. fırça ve su püskürteci ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır.
 
ne kadar süre fırçalamamız lazım? ben 30 saniyede bitiriorm.. 3-4 dakka fırçalicakmıyız??
 
bir macuna takılıp kalmayın. dişlerinizi mahvedersiniz.. sürekli diş macununuzu değiştirin. sensodyne çok güzel...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…