dügünüme var nikahi vize islemleri yüzünden erkenden yaptik ve resmi nikahtan sonrada dini nikahimizida kiydirdik...
nikahmizi kiydirmasaydikda, yasak olmasina rahmende dini nikahimizi kiydirirdik... bu bir tercihdir, dini nikahtan sonra icim daha rahat daha huzurluyum
Benim nişan söz arası 1 hafta. Sözümüzün kesildiği akşam dayısı emekli imam gelmişken kıyalım dedi nikâhı. Aile büyükleri de karşı çıkmayınca kıyıldı. Şimdi içim nedense daha rahat, davranışlarımı kontrol etmek zorunda kalmıyorum bunu farkettim
benimde dini nikahım sözümden 1 hafta sonra oldu...dini nikah olunca sadece çiftler arasında haram helal durumu hemde kayınpeder ile gelin, damat ile de kayınvalidesi arasında ki haramlık durumuda kalkıyor.malum dini nikahtan sonra damat gelinin annesinin allah huzurunda oğlu gelinde kayınpederinin allah huzurunda kızı oluyor nitekim.bende düğünden önce nişanlılık döneminde dini nikah olmalı...
bizim nişanımız olduktan sonra eşimle gidip camide imam nikahı yaptırdık kimseninde haberi yoktu
ama çok uğraştık resmi nikah olmadan suç sayılıyordu nikah defterini istedi hocalar bizde daha nikahımız yok dedik kıyamayız o zaman dediler yalvar yakar nikahımızı kıydırdık
dışardan da iki şahit bulduk
daha sonra nikahımızı kıyan hocaya baklava alıp teşekkür etmiştik
eşimin tarafında cümbür cemaat imam nikahı kıyıyolar düğünden bir iki hafta önce
oda yetmiyor düğünden sonra eve gelince nikah tazeliniyor
bukadar sıkıntıya gelemiyeceğim için böyle bişey yaptım iyide ypmışım diyorum
Nikahımızı düğünden 8 ay önce kıydırdık. Resmi nikahın kıyıldığı gün dini nikahımızıda kıydık. Bencede böyle daha rahat oluyor.Şİmdi hem devlet gözünde hem allah katında kendisi eşim...
nişan günü aile büyüklerinden biri kıyameti koparmıştı bunlar nişanlı kalıcak nikasız hoca çağırmış
apar topar nikah kıyıldı hiç hesapta yokken akabinde ağlamıştım çünkü ben plansız programsız hiçbirşeyi yapmam yapmayıda sevmem duygu karmaşası yaşamıştım fakat daha sonra iyikide olmuş dedik çünkü el ele gezebiliyorduk insanın içide rahat oluyor