• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah dini nikahın şartları?

aslijann

az kaldı evimize<3
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
586
13
318
İstanbul
Merhaba kızlar bu hafta içinde kuzenimin nikahı var, yani dini nikahı yapılcak, acaba yapması gereken şeyler nelerdir? kız evinde yapılabiliyor mu? ve çiftin anne babaları orda olamıyor mu acaba? bilen biri ütfen cevaplasın kızlar acil..

Dini nikahın tek şartı öncelikle resmi nikah olmasıdır..Sonra dini nikah yapılır..!!!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
Benim nikahım evde oldu eşim hoca ve iki şahit vardık.
Nikahtan önce abdest al dediler aldım başımı kapattım zaten odada ben eşim hoca ve iki şahit vardı okadar.
Benim resmi nikahım düğün günü olduğu için ve hocada akraba olunca yaptı.
Yoksa dini nikah gerekiyormuş yasak demişti.

Merhaba kızlar bu hafta içinde kuzenimin nikahı var, yani dini nikahı yapılcak, acaba yapması gereken şeyler nelerdir? kız evinde yapılabiliyor mu? ve çiftin anne babaları orda olamıyor mu acaba? bilen biri ütfen cevaplasın kızlar acil..

nikahin kiyilacagi mekan fark etmiyor kiz evi erkek evi önemli degil,efendimiz s.a.v nikahin camide kilinmasini insanlara duyrulmasini ve misafirlere ziyafet verilmesini tavsiye etmistir.

anne baba akraba elbette orada olabilir hatta olmasida gerekir,nikahin sartlarina gelincede akil bagli ve akli basinda müslüman olan 2 erkek ,yada 1 erkek 2 bayan sahit gerekiyor,
nikah esnasinda hoca sordugunda ciftlerin "kabul ettim " demeleride nikahin sartlarindandir.
Birde dinimizin hukukuna göre müslüman bir kadin,evlenecegi kisiden mehir alma hakki vardir,bu elbette külliyeti fazla olup nikahin geri kalmasina sebep olacak cinsten olmamali zaten bu konuya nikahi kiyacak imam deginir deginmesse bile aile büyükleri hatirlatabilir ve kuzeniniz arzu edersen mehirini esine helal edebilir yada alir nasil arzu ederse.
Suan aklima gelenler bunlar yinede detayli bir bilgi icin reelde bir hocayla irtibata gecmeniz daha saglikli olur diye düsünüyorum
not olarakta sunu ekliyeyim,genelde resmi nikah olmadan hocalar dini nikah kiymaz kiymamalida,görüyoruz sonra bazi bayanlarin maduriyetlerini..
birde elbette tesettür ve güzel bir abdest alinmasida nikahin güzelliklerindendir

Son düzenleme:
benım arkadasım sevgılısıyle dını nıkah kıymıstı ama resmı nıkahları yok bu gunah degılmı bırde karı koca olma hakkı doguyormu kı boyle olunca resmı nıkah olmadan dını nıkah kıyarsan kocan ne ısterse onu yapmak zorundasın olmassa gunah gırersın dıye duymustum buda dogrumudur acaba:26: merak ettım ve ayrıldılar sonra kız aldatıyordu falan

benım arkadasım sevgılısıyle dını nıkah kıymıstı ama resmı nıkahları yok bu gunah degılmı bırde karı koca olma hakkı doguyormu kı boyle olunca resmı nıkah olmadan dını nıkah kıyarsan kocan ne ısterse onu yapmak zorundasın olmassa gunah gırersın dıye duymustum buda dogrumudur acaba:26: merak ettım ve ayrıldılar sonra kız aldatıyordu falan

nikahın amacı etrafa duyurmaktır. gizli kapaklı nikah nikah olmaz

Canım ..Resmi nikah olmadan dini nikah olmaz..Sevgililikten başka birşey değil sadece dini nikahı olup resmi nikahı olmayan..
Resmi nikah yapılmadan dini nikah yaptıranların da hazin sonunu görüyoruz..Başına geleni çekerler..Hiçbir kanuni haktan faydalanamazlar..

Canım ..Resmi nikah olmadan dini nikah olmaz..Sevgililikten başka birşey değil sadece dini nikahı olup resmi nikahı olmayan..
Resmi nikah yapılmadan dini nikah yaptıranların da hazin sonunu görüyoruz..Başına geleni çekerler..Hiçbir kanuni haktan faydalanamazlar..

canımm bence coğull konusuma.çokkk sükürr benimm başıma bişeyy gelmedii oo iş kişden kişiye dğişir kendini bilen kişiler içinn bence hiçç bii sorunn olmazz.hee şudaa varr sadece dinii nikaha güvenip resmii nikahh yapılmammalıı demiyorumm tabikii şartt resmii nikah.

anne babanın rızası olmadan dını nıkah yaptırmak gunah... en önemlı şartlarından bırı budur...

benımde evde oldu yanı kız evınde resmı nıkahtan bır gun önce...hoca ve anne babalar vardı.....

Bu nikah kiyilirken erkek yani esden birsey istemekmi gerekiyor?
Ayrilinca sunu alacak sunu yapcak fln gibi?

Bu nikah kiyilirken erkek yani esden birsey istemekmi gerekiyor?
Ayrilinca sunu alacak sunu yapcak fln gibi?

istemek gerekiyo galiba hoca eşime sormuştu ne vereceksin diye eşim bir tane bilezik dedi.hocada bir tane yetmez iki tane veriyomusun dedi eşimde kabul etti öle kıydı nikahımızı ben istememiştim hoca zorla verdirtmişti:52:

eşlerin içerde olup olmamasi onemli değil cunku vekil olarak birini verirsin yerine 4 kişi oluyo mihir olrak eşe verilern 3 veya 4 ay kendini gecindirebilicek miktarda parasinin olmasidir o onun artik helal parasi oluyo ve byanın rizasi olmadan o mihir hiç bir sekilde kullanilamaz. bazi hocalar kucuk bir kagit içine yazip verilir dugun davetiyesi gbi bi kagit her yerde farkli olur tabi bu bizim yoktu boyle bi kagit. sahitler senin yerine zaten sahitlik ederler. hoca eslerin birbirine nasil davranmasi gerektiği hakkinda da bilgi verebiliyolar isterseniz.ve asil onemli olan bu nikah gizli kiyilmali herkez bilmemeli yani cunku bu nikah sirasinda aklindan kotu bi dusunce bile gecerse bu sorun olabiliyormus.malum bazi evliliklerde bu insanlarin yuzune ilk basta denmese bile aklindan herturlu kotulugu dusunen insanlarda olabilir o yuzden gizli olmasi en iyisiymiş

Back