• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

bı sevgılı ıcın dınımı degıstırmem !..
ddegıstırdıkden sonra ya ayrılsak gerımı dınımıde degıstırcem!..
eger kabul edıyosa sevdıgnı busekılde edıcek!..
bırlıkde tatıle cıkarken gezıp tozarken umrunda degıl ıs cıddıye bınınce ah eh...
hakkında hayırlısı olsun..

"din yüzünden" derken o kadar hafife almışsınız ki ..... o kadar basit mi ? din dediğiniz inanç dediğiniz şey bu kadar hafife alınır mı? hayatta dini inançlarımız dışında neye görmeden dokunmadan bu kadar sevgiyle bu kadar koşulsuz bağlanabiliyoruz ????? burada dini bilginizi ya da inancınızın seviyesini tartışacak değilim ama bence konunuz üzerinde biraz daha düşünün...
kaldı ki aynı din ve mezhebe sahip insanlar bile farklı kültürlerden geldiklerinde evliliklerinde pek çok sorun yaşarken buna bir de din farkını eklersek o evlilikten ne bekliyorsunuz ? hadi sizler yetişkin insanlarsınız sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz peki ya ÇOCUKLAR ?????????? onları kilise mi cami mi çelişkisinden nasıl kurtaracaksınız ?
ha eğer ben müslüman olurum , olmak istiyorum diyorsanız da bunu o insana endekslemeden , kendiniz için yapın , aranızda engel olarak gördüğü sorun ortadan kalkınca başka bahanesi de kalmayacaktır

"din yüzünden" derken o kadar hafife almışsınız ki ..... o kadar basit mi ? din dediğiniz inanç dediğiniz şey bu kadar hafife alınır mı? hayatta dini inançlarımız dışında neye görmeden dokunmadan bu kadar sevgiyle bu kadar koşulsuz bağlanabiliyoruz ????? burada dini bilginizi ya da inancınızın seviyesini tartışacak değilim ama bence konunuz üzerinde biraz daha düşünün...
kaldı ki aynı din ve mezhebe sahip insanlar bile farklı kültürlerden geldiklerinde evliliklerinde pek çok sorun yaşarken buna bir de din farkını eklersek o evlilikten ne bekliyorsunuz ? hadi sizler yetişkin insanlarsınız sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz peki ya ÇOCUKLAR ?????????? onları kilise mi cami mi çelişkisinden nasıl kurtaracaksınız ?
ha eğer ben müslüman olurum , olmak istiyorum diyorsanız da bunu o insana endekslemeden , kendiniz için yapın , aranızda engel olarak gördüğü sorun ortadan kalkınca başka bahanesi de kalmayacaktır

ben soyledim zaten cocuklarimin dinine ben hic karisamam ve oyle bir celiski yasatmam zaten bu konu cok sacma. Ben dini hafife almiyorum ve son derece saygi duyuyorum ama bu yine de cozulmeyecek bir sorun degil sonucta. neden farkli dinde insanlar bu kadar sorun yasasinlar evliliklerde? diger konularda son derece saygili ve anlayisli olduktan snra bunun yuzunden mi yikalacak hersey.. onu demek istedim sadece. bilmiyorum herkezin bu konuda gorusu cok farkli ve sonsuza dek tartismalara yol acabilir. zaman gosterir..

canım bence neden bunu bu saaten sonra problem ediyor ki dinini değiştirmek istiyorsan da bence çok iyi araştırıp sana uyup uymadığına karar verip ondan sonra değiştirmelisin bu en sevdiğin insan için yapacağın bir fedakarlık olsa bile. çünkü karşındaki insan seninle olmayı istiyorsa hiç bişey engel olmaz demek biraz yalan olur ama bu engelleri birlikte oturup aşmanız gerekir Düşüncelerini sana anlatıp bunu sana teklif ederse de seni ikna etmesi sana kendi dininin inceliklerini anlatması gerekir umarım hakkında hayırlısı olur. inşallah doğru kararı verirsiniz.

farkli dinden ve irktan bayanlarla evlenen arkadaslarimiz var..ustelik turkcede bilmiyorlar bunlara ragmen aileleri basta karsi ciksada evlendilerr..gayette mutlulular..kizlarda aileleriyle cok iyiler kendilerini sevdirdiler..:ecrin_bebek:
evlenmeyen ve ailesine tr den kiz siparisi verenlerde var..siparis diyorum cunku ailesine bana kiz bul diyorlar.yani gorucu usulu.bunlarsa zorlugu goze alamayanlar..ailesini bahane edenler..
ve kizlardan bu yuzden ayrilanlar..:kızgın:madem bastan birlikte olma yada acikca soyle bastan sonu yok diye kizda ona gore yolunu cizsin..
yurtdisinda yasadigimiz icin bu ornekleri cok goruyorum..
suna inaniyorum ki gercekten seven erkek herseyi yapar..
erkek arkadasin seni gercek anlamda seviyorsa bir cozum bulur mutlaka..
insallahta evlenir ve cok cok mutlu olursunuz..:Saruboceq:
ewet farkli dindeyiz ama ayni ALLAH a inaniyoruz hepimiz..
din degistirmekte istiyorsan islam dinini cok iyi arastir ve ona gore degistir..cunku baskasi icin din degistirilmezz.

farkli dinden ve irktan bayanlarla evlenen arkadaslarimiz var..ustelik turkcede bilmiyorlar bunlara ragmen aileleri basta karsi ciksada evlendilerr..gayette mutlulular..kizlarda aileleriyle cok iyiler kendilerini sevdirdiler..:ecrin_bebek:
evlenmeyen ve ailesine tr den kiz siparisi verenlerde var..siparis diyorum cunku ailesine bana kiz bul diyorlar.yani gorucu usulu.bunlarsa zorlugu goze alamayanlar..ailesini bahane edenler..
ve kizlardan bu yuzden ayrilanlar..:kızgın:madem bastan birlikte olma yada acikca soyle bastan sonu yok diye kizda ona gore yolunu cizsin..
yurtdisinda yasadigimiz icin bu ornekleri cok goruyorum..
suna inaniyorum ki gercekten seven erkek herseyi yapar..
erkek arkadasin seni gercek anlamda seviyorsa bir cozum bulur mutlaka..
insallahta evlenir ve cok cok mutlu olursunuz..:Saruboceq:
ewet farkli dindeyiz ama ayni ALLAH a inaniyoruz hepimiz..
din degistirmekte istiyorsan islam dinini cok iyi arastir ve ona gore degistir..cunku baskasi icin din degistirilmezz.

Evet son derece haklisin ve dediğın gibi birçok ornek te var yanıbaşımızda.. Din tabi ki bir başkası için değiştirilmez bu konuda hepiniz haklısınız ama son zamanlarda araştırmaya başladım ona da ara sıra soruyorum seve seve anlatıyor bu da bir gelişme belki :) en azından eskisi gibi katı kurallarım yok bu konuda. O aileden kızı sipariş eden tiplerden değil zaten olsaydı coktan evlenirdi belki de... sadece sıkıntılara gelemiyor ama birgun hepimiz bununla karşı karşıya gelmeliyiz yapıcak bişey yok..

Merhaba, ben konuya geç yazıyorum belki ama seninle aynı durumu ben de yaşadım. Bir dönem din konusunda kafam karışıktı erkek arkadaşım ateist olduğumu sandı. O da çok dindar tam tersi. Bu yüzden bazı sorunlar yaşadık ama bana ayrılmaktan hiç bahsetmedi sadece Allah'ın varlığına inanacağını ümit ederek bekliyorum derdi. Biz bu karışıklığı aştık şuan sorunumuz yok. o dönemde o camiilere gitti imamlara sordu ben de araştırdım nedir ne değildir diye. Eğer erkek arkadaşın tamamen dini nizamlar yönünden böyle düşünüyorsa ve din evliliğinizin olmayacağını söylüyorsa ve buna inanıyorsa işiniz zor. ıkinizinde kesin bir karara varması lazım (çok zor biliyorum). Ama erkek arkadaşın bence ailesi yüzünden böyle konuşuyor. Ama şunu söylemek isterim, onu çok sevdiğini söylüyorsun ne kadar güzel. ınsanın evlilkte illaki sorunları oluyor. Ailesi ile sorun yaşarmısın nasıl aşarsınız bunları da konuşun bence. Çok sevince katlanıyor insan, sen çok mu seviyorsun?. Erkek arkadaşın din konusunda katı kuralcı değilse hemen pes etmeyin derim ben. Sevgiler..

cnm sen dinimi değiştirebilirim demişsin ama o sesini çıkarmamış, bazen en büyük cwp oluyor sessizlik:umursamaz:
şimdi sorun olmasaydıda emin ol ilerde sorunolurdu bu inanç farklılığı, özellikle çocuklarınızı yetiştirirken.. umarım en hayırlısı olur sizin için opuyorumnanaktan

en son din islamdır bu çok açık ama sevgilim yuzundende arastırmadan dınımı degıstırmem once islamı arastır hem sevgılın yuzunden dınını degıstırmen ne kadar saglıklı kı yanı içinden gelmesı lazım

Merhaba, ben konuya geç yazıyorum belki ama seninle aynı durumu ben de yaşadım. Bir dönem din konusunda kafam karışıktı erkek arkadaşım ateist olduğumu sandı. O da çok dindar tam tersi. Bu yüzden bazı sorunlar yaşadık ama bana ayrılmaktan hiç bahsetmedi sadece Allah'ın varlığına inanacağını ümit ederek bekliyorum derdi. Biz bu karışıklığı aştık şuan sorunumuz yok. o dönemde o camiilere gitti imamlara sordu ben de araştırdım nedir ne değildir diye. Eğer erkek arkadaşın tamamen dini nizamlar yönünden böyle düşünüyorsa ve din evliliğinizin olmayacağını söylüyorsa ve buna inanıyorsa işiniz zor. İkinizinde kesin bir karara varması lazım (çok zor biliyorum). Ama erkek arkadaşın bence ailesi yüzünden böyle konuşuyor. Ama şunu söylemek isterim, onu çok sevdiğini söylüyorsun ne kadar güzel. İnsanın evlilkte illaki sorunları oluyor. Ailesi ile sorun yaşarmısın nasıl aşarsınız bunları da konuşun bence. Çok sevince katlanıyor insan, sen çok mu seviyorsun?. Erkek arkadaşın din konusunda katı kuralcı değilse hemen pes etmeyin derim ben. Sevgiler..

Merhaba.. olmayacak diye birşey soylemiyor fakat son derece kafası karışık evet aile yuzundendir. Onların ailede hiç yabanci gelin olmadığı için farklı olacak herşey olacaksa.. katlanırmıyım bilmiyorum da onun desteğiyle aşaılabilir bir durum ama tek başına olmaz..
sizin durumunuza da sewindim :) yalnız olmadığımı bilmek guzel..demek ki cozuluyo bi şekilde istedikten sonra..

ilk önce bende elhamdürüllah müslümanım..Ama bir erkek için yada kul çin din değistirme olayına karsıyım seni seviyorsa böyle kabul edicek dininle dilinle bu kadar..Eğer bir gün din değistireceksen bu senin için olmalı bak baban anneni annende babanı kabul etmis...Bu böledir..sakın böyle bi fedakarlık yapma bence...

Merhaba arkadaşlar
Ilk başta yalnış anlaşılma olmasın diye soylemek istiyorum her dine karşı son derece saygım var ve asla yadırgamam. Benim durumum biraz karışık, Belli bir yaşa yurtdışında yaşadım ve babam hristiyan olduğu için benim de dinim bu, annemin musulman olduğuna ragmen pek alakası olmadı dinle.Çok iyi hristiyan sayılmam kiliseye de cok nadir giderim son derece inancım var geri kalan kısmı pek dert etmiyodu ta bu seneye kadar..
Erkek arkadaşım son derece modern olmasına ragmen bu konuda sorun yaratmaya başladı. 1 bucuk sene cıkıyoruz, en son cıktıgımız tatilde boyle bir konu açıldı ve dedi ki benin ailem seni asla kabul etmez..''Yarı yabancı olmasını bırak bi kere dinle hiç uyuşmuyoruz''.. anne tarafı komple kapalı ve hiç tanışma firsatımız olmadı. Ama baba tarafıyla aramız çok iyi.
Gerçekten bu durum beni çok dusundurmeye başladı. Naapacağımı bilemedim. Onu o kadar çok seviyorum ki bir turlu şey geçiyo aklımda.. dinimi değiştirmeyi bile goz onune aldım ama ondan herhangi bir tepki gelmedi. Benimle birlikte geleceği goremiyor kafası karışık.. ne yapabilirim? Ayrılmayi aklımdan bile geçirmiyorum cunku bu kadar iyi anlaşabileceğim insanı bulmak gerçekten zor..ve bulmuşken pes etmek istemiyorum ama içimde o kdr buyuk dert oldu ki normal hayata dewam edemiyorum surekli aklımda, o da hissediyodur...

Bu konuda fikirlenizi dinlemek isterdim.. biraz uzun oldu ama..okuduysanız çok tşk :)

açıkcası sen dinini değiştirmeyi planlıyorsan bunu laf olsun diye yapma içinden gelerek yap, ailesi kapalı olabilir bizim dinimizde eğer bir başkasını mülsüman yaparsan cennetlik olursun valla ailesinin buna hayır diyeceğini sanmıyorum çok büyük sevaptır. ama senin bunu bilinçli yapman gerek erkek arkadaşınla konuş evlilik gibi bir çizgi belirlerseniz ozaman karar ver bazı şeylere bence...

eğer duygular bu kadar yoğun ve karşılıklıysa değer.

bende eşimle buna benzer bir durum yaşadım. benim ailem de kapalı yoktur içki sigara kullanan da çoktur. ancak eşimin ailesi çok muhafazakar bir aileydi. düşününkü evliyiz hala 4 yıl flört yaptığımız bilmiyorlar.

biz evlenmeden önecesi ailelerin uyuşmayacağını düşünerek ayrılmaya karar verdik. ama o bensiz yapamadı. ve yanında kimse olmadan geldi beni ailemden istedi.
sonra durumu ailesine açtı. ilk önce o biraz tepki aldı ailesinden ama sonuçta ben de oturup kalkması bilen hatunlardanım ve beni ailemi tanıyınca aslında açık yada kapalı olmanın çokda önemli olmadığını ilişkileri yürütebilecek düzeyde iletişim kurulabildiğini gördük.
ve evlendik. şimdi aileler araşıyor hani eşimle birlikte kesinlikle anlaşamaz deyip ayrılmayı düşündüğümüz insanlar

ön yargılı olmamak gerekli bence
sonuçta her yol O'na gidiyor.

mutluluklar dilerimmmmmm

Bütün bunları neden kendi içinde sorup cevap aramaya çalışıyorsun ki canım :umursamaz:
yapacağın şey belli.
1) Eğer aranızdaki tek engel din ise ,ve sen kendi içindede de bunu yapmayı gerçekten istiyor isen <-yani bu çocuk oyuncağı değil,yarin ayrıldık hadi tekrar dinimi değiştireyim olayı olmamalı,bizim dinimizde dinden çıkmak hiç müslüman olmamaktan daha günah bildiğim kadarı ile <- o zaman değiştirirsin
2) O zaman sevdiğin kişiyi karşına al, eni konu konuş,bütün artıları eksileri,konuşun tartışın ve ondan sonra karar alın,kendin düşünerek çözebileceğn bir konu değilki
onun kafasından geçenleri bilemezsin ki..
a.s

Benim duyduğum din bir insanı sevdiğin için değiştirilmezmiş aslında.. günümüzde bu yüzden çok din değiştiren var evet ama asıl olan insanın buna kimsenin etkisi olmadan kendi özgür iradesiyle değiştirmesidir..

Din alimleri diyor ki müslüman bir erkek başka dinden bir kadınla evlenebilir ama müslüman bir kadın başka dinden bir adamla evlenemez... bu bence külliyen erkek egemen toplumda ne yapsak ta erkek çıkarına uygun bir düzenleme yapsak düşüncesinin eserinden başka birşey değil. Bence iki tarafta farklı dinden biriyle evlenmemeli kadın erkek eşitliğine aykırı...Tıpkı 10 yaşındaki çocukları evlendirdikleri gibi birşey bu...

Canım sana çok basit bir tavsiyede bulunacağım... İslamiyeti araştır oku incele ama aydın ve modern görüşlü alimlerin eserlerini oku lütfen. Yobazlarınkini değil... ve eğer için ısınırsa seversen İslamiyete geç. Müslüman olmak çok kolay şahadet getiriyorsun ve bitiyor sonuçta. Sevdiğin insan seni gerçekten seviyorsa bu kararını sevinçle karşılayacaktır. Eğer istemessen de o zaman ona göre konuşursun bir orta yol bulursunuz. Gerçekten seviyorsa seni bırakamaz...

Ancak daha önce bu konuyu açtım ve pek oralı olmadı demişsin, neden böyle yaptı? yoksa seni sevmiyorda bahane mi buluyor?

bu yaşa kadar kendi iradenle,duygularınla müslümanlığı seçmemişsinde,sadece onun kadar anlaşabiliceğin birini bulamassın korkusuylamı değiştiriceksin:delphin:

öncellikle sevgisinden emin olmaya calis bence..
seninle bir hayat kurmak istiyormu ? bunlari ögren..
ailesinle konusmasi gerek.. ya da dedigin gibi konustu sana söylemiyor.
onun seni sahiplenmesi.. ve ne olursan ol ailesine kabul ettirmesi lazim.
bunu yapamiyorsa .. ailesi ile senin aranda bir secim yapmasi lazim..

hep kizlarmi kacacak kocaya yaf :) bi kerede erkekler kacsin demi :roflol:
isin espirisi tabi cnm.

bu arada sevgilinin yasi kac? buda cok önemli bir faktör. eger yasi büyük degilse. aileden korkabilir.
ama olgun bir erkekse rest cekmesini bilecektir.

sen dinini değişmeyi bile göze aldığını söylemişsin ama tepkisi olmamış buna ,okuduğum kadarıyla,bence iyi düşün ve onun seni gerçek anlamda sevip sevmediğini anlamaya çalış,objektif bakmaya çalış(yapabildiğin kadar)seni seviyorsa aslında olduğun gibi kabul etmeli sende onu,
ama şahsi düşüncem şu ki;dinini değişeceksende onun için değil kendin istediğin için değiş,çocuk oyuncağı değilki din değiştirmek canım,

öncellikle sevgisinden emin olmaya calis bence..
seninle bir hayat kurmak istiyormu ? bunlari ögren..
ailesinle konusmasi gerek.. ya da dedigin gibi konustu sana söylemiyor.
onun seni sahiplenmesi.. ve ne olursan ol ailesine kabul ettirmesi lazim.
bunu yapamiyorsa .. ailesi ile senin aranda bir secim yapmasi lazim..

hep kizlarmi kacacak kocaya yaf :) bi kerede erkekler kacsin demi :roflol:
isin espirisi tabi cnm.

bu arada sevgilinin yasi kac? buda cok önemli bir faktör. eger yasi büyük degilse. aileden korkabilir.
ama olgun bir erkekse rest cekmesini bilecektir.

Merhabalar :) ewet haklisin ya hep kizlar ayak uydurmak zorunda ya bu toplumda benim de bazen bu durum zoruma gidiyor ama yapicak bisey yok.. Yas 28 ve aslinda ailenin dediklerini dinleyerek yasam tarzi surdurmuo ama herkez gibi onemsiyor ve evlendikten sonra ister istemez aile ye herkez ayak uydurmak zorunda obur turlu yurumez zaten.. belki de benim yapamayacagimi dusunuyo ve kaybetmekten korkuyor.. onu da biri soyledi bana CADIARZU bu fikir hosuma gitti eger sorun buysa halledilir. Yine de o konusmadan sonra aileden daha cok konusur olduk..dun annesi benden yaprak sarmasi istedi bakayim yapabilio mu dedi :teytey:ilerleme war :1closedeyes:

Merhabalar :) ewet haklisin ya hep kizlar ayak uydurmak zorunda ya bu toplumda benim de bazen bu durum zoruma gidiyor ama yapicak bisey yok.. Yas 28 ve aslinda ailenin dediklerini dinleyerek yasam tarzi surdurmuo ama herkez gibi onemsiyor ve evlendikten sonra ister istemez aile ye herkez ayak uydurmak zorunda obur turlu yurumez zaten.. belki de benim yapamayacagimi dusunuyo ve kaybetmekten korkuyor.. onu da biri soyledi bana CADIARZU bu fikir hosuma gitti eger sorun buysa halledilir. Yine de o konusmadan sonra aileden daha cok konusur olduk..dun annesi benden yaprak sarmasi istedi bakayim yapabilio mu dedi :teytey:ilerleme war :1closedeyes:

Ha yaprak sarmasi yapabiliosan kabul mu etcek ? yapamazsan nedecek ya ?
Hey Allah'im sen akil fikir ver :D eniste beyde seviyorsa herseyi goz onune alip seviyrosa seninle evlenir, bir insan din degistirmek istiyorsa sevdigi kisi icin degil, kendi icin degismesi lazim, :delphin: ha bi da yapabilirse ayak uydurabilirse, yok oyle sevdigim icin din degistirmek :1closedeyes:

Back