Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sırf sevgilin istedi diye dinini değiştirmemelisin bence araştır kendini yakın hissediyorsan islamiyete öylelikle değişitr ama sen sırf erkek arkadaşın istedi diye değiştirmeyi düşündün sanırım..
Ayrıca farklı kültürde insanların evlenmesi bence de zor bir durum tutucu bir aile olmasaydı gene kabul etmeleri bir derece düşünülür ama şuan kabul edebileceklerine inanmıyorum ki demekki ikna etmek baya zor bu tür konulara dalmış ailesinin böyle olduğunu bile bile sizinle neden bir ilişki içine girmiş onuda anlayamadım doğrusu ?
Diyelim ki herşeye rağmen kabul ettiler sizi ve evlendiniz..Çocuğunuz olacak hangi kültüre dine göre yetiştireceksiniz onu siz babanız hristiyan olduğu için hristiyansınız oda babası müslüman olduğu için müslüman mı olacak?Belki bu şuan söylenmesi gereken en son şey ama bunlarıda bir yandan düşünün kanımca
Ayrıca madem sevgilinizin ailesi tutucu sizin dininize mensup bir torun istemeyeceklerdir!:umursamaz:
Ailesiyle bu konuda konuşmamasıda tuhaf bence aşkı için savaşması gerekirdi[/FONT]
Sizin durumunuz gerçekten can yakıcı... galiba bizim bu ara bu konu açılmasaydı bizde çıkardık aynı şekilde sonra aynı sorunla karşılaşırdık. Evet biliomusunz bende dusundum tamam ben dinimi değiştiririm ayak ta uydururum ama bundan sonra benden ne kadar BEN kalıcak belli değil. ben zaten hayatımın şeklini değiştiridm - birçok arkadaşla gorusmuorum tamamen ona odaklandım. hata burda. en son bu konu yuzunden ağladım onun yanında kendimden nefret ediyorum bunun için gucsuz gorunmek istemezdim.
Bitirmek tek bir cozum değil.. o kdr çabuk pes etmek istemyorum onun da pes etmesini istemiyorum ama yaşayıp goreceğiz. çok zor olur ama hepimizin bildigi gibi hayat dewam eder..toparlanır insan. ama budnan sonra gerçekten hayata küseceğim.
Biraz yalnış anlaşılma oldu.. O kesinlikle beni bole bişey için zorlamadı talep etmedi de..sadece aile için sorun olabileceği soyledi bunu dusunen ben.. ve hepiniz haklısınız biri için asla oyle birşey yapılmaz, o şuanda dusundugum cozumlerden biri sadece..
çocuk konusuna gelince pek dusunmedim musulman olmasında da hiç bi sakıncası yok benim açımdan. savaşması gerekiyo.. şuanda pes etmedi sadece bilmiyorum diyor ve dusunceli takılıyor.. neden bole ilişkiye başladık? cunku aşk bu.. dinlemez kuralları vs. o zaman ole bişey dusunmuoduk..sonunu dusunen kahraman olamaz derdik hep. ama baktık ki aile meselesi bizi bozdu..belki de konusuodur ailesiyle bana anlatmıyor olumsuzlukları uzulmıyım diye.bilmiyorum.
onun modern oldugunu soyledim ailesi tutucu..[/QUOTE
bu kadar şey söylemiş ,hiçte modern değil kafasının içi...
madem öyleydi neden bunu söylemek için 1.5 sene beklemiş ki? ailesini sana tercih ediyorsa evlenseniz bile sorun olur ilerde kesin
bu kadar tutucuysa neden evlenmeden seninle tatile gidiyor.
bence bu din konusu herşeyden önemli çünkü bu şaka değil oyun değil, mantığınla düşün.. ELBETTE İSTERİM MÜSLÜMAN OLMANI KİM İSTEMEZKİ? Fakat sakın olaki sevdiğim adam beni böle kabul etmiyor ailesi istemiyor müslüman olmalıyım onlara yakışmam için kabullenmeleri için die adım atma.. ilk önce kendine sor ben gerçekten istiyormuyum yapabilirmiyim de mantığınla başbaşa kal at kalbini bir tarafa ve mantığınla sor mantığınla cevap ver kendine.. Öyleki bunu söyleyen kişi ailem kabul etmez diyen kişi yarın öbürgün ailesi bişi istediğinde ailem bunu istiyor şöyle yapmalasın die seni tekrar yönelendirebilir..
seni sen olduğun için sevmedimi bi ilişkiye başlamadamı bu adam?? ee ne diye seni değiştirmeye çalışıyor bunu anlayabilmiş değilim.. "eğer gülü tutucaksa dikeninide gözönünde bulundurmalı yok eğer dikeni tutamıyorsa güle hiç dokunmicaktı"
ayrıca dinini değiştirdikten sonra
senden baska istekleri de olacaktır (kapanmak gibi) bunu unutma..
ve daha sonra baska istekler daha,sonunda bakmışsın "SEN" kalmamışsın....
seni böyle sevdiyse böyle kabul etmesini bilmeli..
sonucta kimse bununla evlenicem diye bi ilişkiye baslamaz
ama;evlenmeyeceği kesin olan biriyle de başladıysa,bu bile bile lades olur
sırf gönül eğlendirmek olur.
bunca zaman aklı neredeymiş?
Benimde böyle bir derdim var bakmak istersen konuma neler yaşadığımı görürsün..
http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/277333-yine.html
seninkinin tersi bir durum ben müslüman onlar süryani ve hristiyan..
ve benim erkek arkadaşım müslüman oldu benim için
çünkü ben onun hristiyan olduğunu bilmiyodum ve öğrendiğimde 1 gün bile devam etmedim onla.. çünkü olmıyacağını ve benim ailemin kabul etmiyeceğini biliyodum neden bu ilişkiyi devam ettiriyimki imkansız olduğunu bile bile..
ve o da müslüman oldu.. evet çok büyük bir fedakarlık yaptı benim için ama sanırım biraz müslüman olmak için müslüman oldu, kimliğini falan değiştirdi ama..
sadece geçen ramazanda oruç tuttu 15 gün falan ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum yalan söylemez normalde ama ömründe hiç yapmadığı bir şey oruç olunca konu bir durup düşünüyor insan..
müslümanlığını geliştirmesi için en azından bir iki dua sure öğrensin diye iki kez falan konusunu açtım, bana baskı yapma Allahla benim arama giremezsin diye biraz çıkıştı bana..
bana sevgisinde, anlayışında ilgisinde hiç kusur yok ama ben hala tedirginim.
ailem kendisi müslüman olduğu halde ailesi hristiyan diye sorun edermi bilmiyorum.
bende dini vazifelerini yerine yerine getirmek isteyen Allaha ve onun gereklerine uygun bir hayat yaşamak isteyen bir insanım ben yapabilirmiyim evlenince onuda bilmiyorum..
hiçbişey bilmiyorum sadece onu seviyorum, ve akışına bıraktım herşeyi çünkü düşünmeler hep kavgayı doğurdu, tedirginliklerim beni hırçın bir insan yaptı, artık takmamaya çalışıyorum ara sıra esmezlerse tabi bana..
yaşım ve yıllar geçiyor ne kadar bu şekilde gideriz bilmiyorum ama
gerçeklerle yüzleşmek zor geliyor çook zor:1no2: .