• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

işiniz sadece din değiştirmekle bitmez..

çok tutucu bir aileye gelin olacaksınız..

herşeye hazırmısınız?

canım din değiştirmek çok ciddi bişeydir
dinini anladığım kadarıyla sevdiğin kişi için değiştiriyorsun
islam dini tarifi olmayan zevklerle bezeli bir dindir
bu dini tanıdığın için seçmeni isterdim
erkek arkadaşın her görüşmenizde bu olumsuzluğunu dile getiriyor muydu
yoksa aniden gelişen bir çıkış mı?

ani değil de bunları konuşacak peki ortam olmadı daha once bu konu acılmıyodu ama tatilde arkadaşımız bu konuyu açtı ve ister istemez o da başladı dusunmeye... ama gerçekten bizim durumumuz baştan belliydi dinimi de ailemi de biliyodu.. bunları daha yeni dusunmeye başladı ve anladı ki bu iş yurumez. belki de haklısınız tek tarafli bi fedakarlık olmaz. Sadece çok canım yanıyo.. bu kadar zaman geçirdik ve benim için gerçekten ciddi bi ilişkiyi bunun yuzunden bitirmek çok zor geliyor. ama daha ne kadar kafası karışık kalıcak.. bence kendi kendine karar wermeli ve bi insan mutluluk için savaşmalı.

bunu terk etmek için bir koz olarak kullanıyor gibi geldi. sadece din degıl yabancısın da demiş çünkü. önce karşına al konuş. benımle cıddı duşunuyormusun, yoksa bırbırımızı uzmeyelım yol verelim bitsin de.bi agzını yokla bakalım.

din degıştırmeye gelınce ıyı duşun taşın araştır, onun için degıl kendın için degıştır bence. muslumanlık gerçekten insanın içini huzurla dolduran sevgı dolu bır din. ama senın bunu istemen lazım.ite kalka olmaz.

sordum. bilmiyorum dedi...benden yana hiç sorun yok seninle huzur buldum dedi ama herşey o kadar basit değil dedi :(

Senin sevdiğin kadar o da seni sevseydi dininin ne olduğunu önemsemezdi.. Bence bir kez daha düşün..

erkek arkadasinizi cok sevdiginiz belli. bu yüzden söylediklerimi begenmeyebilirsiniz ama düsüncem onun sizi, sizin onu sevdiginiz kadar sevmedigi. hatta bastan beri biliyor olduguna göre, bastan beri ileriye dönük olmadan yasanmis bir iliski. ailesinin sizi kabul etmiyeceginden bu kadar eminken sizinle birlikte olmasi cok yanlismis zaten en basta. ama maalesef böyle erkekler cok... kandirmaca icinde yasamissiniz iliskinizi. eger sizi cok seviyor olsaydi ailem asla kabul etmez demezdi. sizinle birlikte bir gelecek yaratmak icin elinden geleni yapmaya calisirdi... tipki benim yaptigim gibi. esim de müslüman degil. basta tabiki o kadar kolay olmadi kabullenmeleri ama sonucta kabullendiler... bazi arkadaslarin farkli din ve milletten evliliklerde sanki daha cok anlasmazlik ve sorun cikiyormus gibi yorumlarina da asla katilmiyorum... ikisi de farkli oldugu halde ayni kültürde büyümüs kisilere tas cikaririz esimle... önemli olan kisilik uyusmasi gerisi palavra...

bence bu din konusu herşeyden önemli çünkü bu şaka değil oyun değil, mantığınla düşün.. ELBETTE İSTERİM MÜSLÜMAN OLMANI KİM İSTEMEZKİ? Fakat sakın olaki sevdiğim adam beni böle kabul etmiyor ailesi istemiyor müslüman olmalıyım onlara yakışmam için kabullenmeleri için die adım atma.. ilk önce kendine sor ben gerçekten istiyormuyum yapabilirmiyim de mantığınla başbaşa kal at kalbini bir tarafa ve mantığınla sor mantığınla cevap ver kendine.. Öyleki bunu söyleyen kişi ailem kabul etmez diyen kişi yarın öbürgün ailesi bişi istediğinde ailem bunu istiyor şöyle yapmalasın die seni tekrar yönelendirebilir..
seni sen olduğun için sevmedimi bi ilişkiye başlamadamı bu adam?? ee ne diye seni değiştirmeye çalışıyor bunu anlayabilmiş değilim.. "eğer gülü tutucaksa dikeninide gözönünde bulundurmalı yok eğer dikeni tutamıyorsa güle hiç dokunmicaktı"

evet kesinlikle çok dogru bi laf...
ilişkimizin başında o bana laf arasında sordu illerde din değiştirirmiydim diye. ben o sırada bişey dusunmeden dedim ki insanı olduğu gibi kabul etmek lazım değiştirmeden. evet dedi ama bu cok ince konular ve zamanı gelince konuşuruz. şimdi yeni yeni aklıma geliyor ne demek istediği. Ben ona soledim benim başta farklı oldugumu biliyodun.. o da dedi ki hiç başlamamalıydım peki o zaman?.. ne diyim ki.. yaşadığımız herşey o kdr guzeldi ki boyle bi sorunla karşı karşıya geleceğımız hıc aklıma gelmezdi :(

erkek arkadaşının sana hoşgörü göstermesi gerekirdi. din değiştirmene göz yumuyorsa bu insan hoşgörülü değildir. ben olsam ayrılırdım ama sebep din değil. hayatın boyunca sürekli o ve ailesi tarafından yaftalanırsın diye düşünüyorum. dinin bir önemi yok, hepimiz aynı tanrıya inanmıyor muyuz zaten?

cnm sen demişsinki vazgeçmek istemiyorum ......pekala erkek arkadaşın neden bi savaş vermekten bahsetmiyorda seni ailem kabul etmez diyor ....madem etmez neden seninle bu kadar (vazgeçemeyeceğin ) bir aşk yaşıyor .....aşk acıtır ,aşk kör eder,
ben derimki ne yaparsan yap kendin için yap sevdiğin insan için değil evlilik çok farklı bişey
oda savaş versin biraz ailesine sana olan sevgisinden bahsetsin .....gerçi ben böyle dedim ama sevgilin bişeyler yapıyormu yazmamışsın....sadeece ailem kabul etmez demiş ...demişsin...

birde şunu diyeyim ayrı dinlerden insanlar görüş açıları dar değilse gayet mutlu olur annenle baban bu zamana gelmiş sanırım seni din konusundada zorlamamış ....senin evliliğinde böyle olabilir cnm ....

bu benim fikrim....

Biz de diyoruz ki bizi bıraksalar 10 sene daha cıkarız ama aile baskısı olunca pek mumkun gozukmuyor. birde abisi evlenince aynı sorun yaşamış.. evlendi ama baya sorunları varmış bana anlatmıyor ama .. bilmiyorum mucadelesini veriyorum dedi bana ama beni tanıştırmadı daha anne babayla kendimi tanıtmama fırsat bile vermedi.. gerçekten burda yapabileceğım hiç bişey yok gibi gozukuo..

evet kesinlikle çok dogru bi laf...
ilişkimizin başında o bana laf arasında sordu illerde din değiştirirmiydim diye. ben o sırada bişey dusunmeden dedim ki insanı olduğu gibi kabul etmek lazım değiştirmeden. evet dedi ama bu cok ince konular ve zamanı gelince konuşuruz. şimdi yeni yeni aklıma geliyor ne demek istediği. Ben ona soledim benim başta farklı oldugumu biliyodun.. o da dedi ki hiç başlamamalıydım peki o zaman?.. ne diyim ki.. yaşadığımız herşey o kdr guzeldi ki boyle bi sorunla karşı karşıya geleceğımız hıc aklıma gelmezdi :(

canım seni inan çok iyi anlıyorum, din konusu değilde buna benzer bişey yaşadım bende burdaki çoğu arkadaşım çoki yi bilirler beni ve yaşadıklarımı 5 yıllık ilişkimi 1.5 ay önce bitirdim sebepse Benim başımın açık olmasıymış, düşün 5 yıl boyunca tüm ailesi ve kendisi beni bu halde görüyor ve sonradan akılları başına geliyorr ve evime kadar girdi bu insanlar ailemle tanıştılar kalkarlarken bizlerde sizleri bekliyoruz dediler fakat sonrasında bununla karşılaştım.. benden değişmemi istedi ve bende beni gördüğünde tanıdığında nasıldım neden sevdin peki dedim ve ailem tutucu dedi bana bende dedim senin ailenin yapısını bilmiyormuydunda 5 yıl benim canımı yaktın şimdi hiç bişi olmamış gibimi yapıcaz dedim ve ağlaya ağlaya bitirdim ilişkimi düzeldimmi hayır düzelmedim ama yavaş yavaş toparlanıyorum eskisine oranla iyiyim en azından. DİCEĞİM ŞUKİ SENİ Bİ BAŞKASININ DEĞİŞTİRMESİNE İZİN VERME SENİ SEN OLDUĞUN İÇİN OLDUĞUN GİBİ KABUL ETMELİ SENİ SEVEN BÖYLE SEVMMELİ.. sen robot değilsin kumandayla yönetilemessin sen kuklada değilsin seninde aklın mantığı var ve bu zamanakadar senin ailen bile seni zorlamamış sana baskı yapmamış.. Ve yapamasaydı Babacığınla Anneciğin yapamazdı din farklılıkları olduğu halde hala birlikteler.. sana derimki MANTIĞINLA DÜŞÜN ARKADAŞIM..

din sorununu atlattın diyelim tutucu bi aile daha zor bi mesele bence...

walla haklısınız tabi ki ve ben belki de şuanda o ayrıntıları pek dusunemıyorım bilmedigim için. ama nedense birbirimize destek cıkarsak bu tur zorlukları aşabiliriz diye dusunuyorum. sonuçta bayramdır başka birşeydir..ayrı bişey. hayatın geri kalanı evlenen çift birbiriyle geçiyor aileye ayakr uydurmak cok zor olmamalı iki tarafın da istedikten sonra.. bilemiyorum

Bir şey daha.
Diyelim ki erkek arkadaşınız için din değiştirdiniz, sırf onun talebi veya onun rahatlaması için. Acaba erkek arkadaşınız sizin tamamen, gönülden müslüman olduğunuza gerçekten inanabilecek mi? ıçi rahat olacak mı? Herkesin inancı, yaşadıkları kendinedir. Buna hoşgörü göstermeyen, birey olamamış insanlardır. Çünkü bir insanın gerçekten inandığı şeyi değiştirmek çok zordur. Kimliğimde müslüman görünüyor olabilirim, ama kimse gelip benim gerçek düşüncelerimi merak etti mi ayıplamadan?

Beni ben olarak sevmeyen birini, insanı olarak değerlendirmeyen, farkına vardırmadan zor kullanan insanı hayatta kabul edemezdim. Önce insanın kendisine saygısı olmalı, sonra başkalarının düşüncelerine, inançlarına.

erkek arkadasinizi cok sevdiginiz belli. bu yüzden söylediklerimi begenmeyebilirsiniz ama düsüncem onun sizi, sizin onu sevdiginiz kadar sevmedigi. hatta bastan beri biliyor olduguna göre, bastan beri ileriye dönük olmadan yasanmis bir iliski. ailesinin sizi kabul etmiyeceginden bu kadar eminken sizinle birlikte olmasi cok yanlismis zaten en basta. ama maalesef böyle erkekler cok... kandirmaca icinde yasamissiniz iliskinizi. eger sizi cok seviyor olsaydi ailem asla kabul etmez demezdi. sizinle birlikte bir gelecek yaratmak icin elinden geleni yapmaya calisirdi... tipki benim yaptigim gibi. esim de müslüman degil. basta tabiki o kadar kolay olmadi kabullenmeleri ama sonucta kabullendiler... bazi arkadaslarin farkli din ve milletten evliliklerde sanki daha cok anlasmazlik ve sorun cikiyormus gibi yorumlarina da asla katilmiyorum... ikisi de farkli oldugu halde ayni kültürde büyümüs kisilere tas cikaririz esimle... önemli olan kisilik uyusmasi gerisi palavra...

Haksızsınız diyemiyeceğim bazı konularda gerçekten katılıyorum ama herşey boyle değil. bana vermiş oldugu onem ve saygı hiç bir zaman eksik olmadı ve gercekten sewdıgını biliyorum belki benim kadar olmasa da.. oyle faydalanmak için ilişki yaşasaydık bu kadar uzun surmezdi diye dusunuyorum.
eşinizi kabul ettirme ne kdr zaman aldı acaba? ve bunu gerçekten başardıysanız tebrik ediyorum, umarım bizim de sonumuz bole olur.

Sevdiğiniz insan için değilde islamiyeti tanıyarak din değiştirmeniz çok daha güzel olur bence. Kaldıki dinimizde hristiyan bir bayanla müslüman bir erkek evlenebilir. Hz. Mevlana ne demiş ne olursan ol gel gene gel.

hem şunuda belirtim life_city demiş tatile neden gidiyor diye.. eee bu kişinin annesi kapalı çok tutucu kişilerdi neoldu böyle tatile çıkmalara nasıl izin veriyor?? yaaa anlamıyorum bu erkekleri ailesinin onay verip vermiceği kişileri çok iyi biliyorlarda nediye genç kızların canların ıyakıyorlar?? madem savunamicaksın sevginin arksında durup savaşmicaksın ailem kabul etmez diceksinde ne diye bile bile lades dersin bir ilişkiye girersin sayın x kişi.

hata bende belki :( taktım peme gozluğumu hiç bişeyi dusunmedim sonuna kadar yaşadım aşkımı. Bunu bi bahane olarak kullanıyorsa ve altında başka sebeplet varsa bilemiyecm, ama oyle bir karakterde bir insan değil o. Sadece sıkıntılara gelemiyor. Benden daha iyisini bulamayacağını soyledi, ve illerde benim canımı yansın istemiyor dedi. ''cunku evlilik cok farklı bişey'' dedi.. bilemiyorum, daha çok kafam karıştı :(

Canim benim senin sevgilin hicde modern birisi degil, oda ailesi gibi tutucu.
Seninle herseyi yasiyor mesela seninle tatil yapmak gibi ama bilki, gelecekte belki ailesi gibi kapali bir kizla görücü usuli evlenebilirde.
Cünkü sorunu kendisi yaratiyor, ve senin icin savasmiyor.
Acikcasi ben pek inanmadim erkek arkadasina, söyledikleri cok sacma, bence o seni sevmiyor.
Iliskiyi bitirmek icin baska bir neden bulamadigi icin bu konuyu bahane olarak ortaya atiyor.
Bence yol yakinken dön.
Herkesin dinine saygimiz sonsuzdur, müslümanda olsam senin dininde benim dinim kadar degerlidir.
Bir müslüman hicbir zaman baskasini hor görmez. Bu cok günahdir, hangi din olursa olsun neticede ayni ALLAH´a dua ediyoruz.

canım seni inan çok iyi anlıyorum, din konusu değilde buna benzer bişey yaşadım bende burdaki çoğu arkadaşım çoki yi bilirler beni ve yaşadıklarımı 5 yıllık ilişkimi 1.5 ay önce bitirdim sebepse Benim başımın açık olmasıymış, düşün 5 yıl boyunca tüm ailesi ve kendisi beni bu halde görüyor ve sonradan akılları başına geliyorr ve evime kadar girdi bu insanlar ailemle tanıştılar kalkarlarken bizlerde sizleri bekliyoruz dediler fakat sonrasında bununla karşılaştım.. benden değişmemi istedi ve bende beni gördüğünde tanıdığında nasıldım neden sevdin peki dedim ve ailem tutucu dedi bana bende dedim senin ailenin yapısını bilmiyormuydunda 5 yıl benim canımı yaktın şimdi hiç bişi olmamış gibimi yapıcaz dedim ve ağlaya ağlaya bitirdim ilişkimi düzeldimmi hayır düzelmedim ama yavaş yavaş toparlanıyorum eskisine oranla iyiyim en azından. DİCEĞİM ŞUKİ SENİ Bİ BAŞKASININ DEĞİŞTİRMESİNE İZİN VERME SENİ SEN OLDUĞUN İÇİN OLDUĞUN GİBİ KABUL ETMELİ SENİ SEVEN BÖYLE SEVMMELİ.. sen robot değilsin kumandayla yönetilemessin sen kuklada değilsin seninde aklın mantığı var ve bu zamanakadar senin ailen bile seni zorlamamış sana baskı yapmamış.. Ve yapamasaydı Babacığınla Anneciğin yapamazdı din farklılıkları olduğu halde hala birlikteler.. sana derimki MANTIĞINLA DÜŞÜN ARKADAŞIM..

Sizin durumunuz gerçekten can yakıcı... galiba bizim bu ara bu konu açılmasaydı bizde çıkardık aynı şekilde sonra aynı sorunla karşılaşırdık. Evet biliomusunz bende dusundum tamam ben dinimi değiştiririm ayak ta uydururum ama bundan sonra benden ne kadar BEN kalıcak belli değil. ben zaten hayatımın şeklini değiştiridm - birçok arkadaşla gorusmuorum tamamen ona odaklandım. hata burda. en son bu konu yuzunden ağladım onun yanında kendimden nefret ediyorum bunun için gucsuz gorunmek istemezdim.
Bitirmek tek bir cozum değil.. o kdr çabuk pes etmek istemyorum onun da pes etmesini istemiyorum ama yaşayıp goreceğiz. çok zor olur :( ama hepimizin bildigi gibi hayat dewam eder..toparlanır insan. ama budnan sonra gerçekten hayata küseceğim.

Sırf sevgilin istedi diye dinini değiştirmemelisin bence araştır kendini yakın hissediyorsan islamiyete öylelikle değişitr ama sen sırf erkek arkadaşın istedi diye değiştirmeyi düşündün sanırım..
Ayrıca farklı kültürde insanların evlenmesi bence de zor bir durum tutucu bir aile olmasaydı gene kabul etmeleri bir derece düşünülür ama şuan kabul edebileceklerine inanmıyorum ki demekki ikna etmek baya zor bu tür konulara dalmış ailesinin böyle olduğunu bile bile sizinle neden bir ilişki içine girmiş onuda anlayamadım doğrusu ?
Diyelim ki herşeye rağmen kabul ettiler sizi ve evlendiniz..Çocuğunuz olacak hangi kültüre dine göre yetiştireceksiniz onu siz babanız hristiyan olduğu için hristiyansınız oda babası müslüman olduğu için müslüman mı olacak?Belki bu şuan söylenmesi gereken en son şey ama bunlarıda bir yandan düşünün kanımca:delphin:
Ayrıca madem sevgilinizin ailesi tutucu sizin dininize mensup bir torun istemeyeceklerdir!:umursamaz:
Ailesiyle bu konuda konuşmamasıda tuhaf bence aşkı için savaşması gerekirdi:delphin:[/FONT]

hiç kimse için dinini değiştirme,
eger değecek bir insan olsaydı zaten bu konu gündemde olmazdı
hiç kimse için kendini de değiştirme..
diyeceğim tek laf bu,
"din yüzünden" ayrılmak istemiyorsun ama o sırf "dinin yüzünden",inancından seninle gelecek kurmak istemiyor.
bir fedakarlık yapılacaksa da iki taraflı olmalı:1no2:

Back