• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

Bu konuda cevap isteyen arkadaşa sunulmuştur ayetler, konu sahibi kardeşimize değil, avukatlık yapmayın, kimseye inancından dolayı saldırıda bulunan yok, siz rahat olun ...

bu durumda en büyük rol aileye düşüyor, destek olmalılar. malesef toplum olarak bazı durumlara körükörüne bağlıyız. insanın karşısına hergün evlenebileciği insan çıkmıyor.. dinininide değiştirmemeni öneririm. bu fedakarlığı hakedip haketmediğini evlenmeden anlayamazsın. ayrıca ailelerde belli kurallar olsa bile ikna edilebilir. aynı durum benim ailemdede vardı. yani üzülerek söylüyorum, ayrımcılık.. ama şimdi benim abimin eşi hristiyan, biz müslümanız. çok şükür çok mutlular :nazar: önemli olan, ruhların uyuşması, birbirini kişilik olarak tamamlamak.

bence islamiyetle ilgili kiatplar al oku zaten allahın ıznıyle kendını bulursun onlarda kafana takılan tum sorulara cozum ara ve bul yanlız alırken de her kıtabı degıl adam akıllı yazarı emın olan bırının kıtaplarını al ve oku tam ınanmayarak dın degıstırmen yarım kalır kafanda da oturması lazım ınandıgın ıcın kabullenmen lazım bu konuda eger ınsallah bıldıgım kadarıyla sorularını yanıtlamaya calısırım gercı dınımı dort dortluk yasayamıyorum ama yada sen en ıyısı bır ılmıhal alabılırsın baslagıc ıcın sonra erkek arkadasınla konus yada bu kınuda ondan yardım da ısteye bılırsın hem senın kararlılıgını gorur hem etkılenır bence hayırlı ve sevap dolu bır ıse ımza atacagı ıcınde senden uzaklasmak yerıne dahada yaklastırır bence ona bu konudan bahset sevap olmasından bır ınsanın dogruyu buldurdugu ıcın hatta bır cocugun basını yetımın basını oksayanın sac tellerı kadar oksadıgı sac tellerı adetınce katının yukselecegı sevap kazanacagı bır dın bu hıcıbrsey karsılıksız bos degıl ıyılıklerde aynı zamanda kotuluklerde tabı benımde tum ınanaclara saygım var ama hepsını okuyunca en dogrusunun bulacagına emınım hatta google a musluman olan avustrallayalı genc dıye bır vıdeo var onuda ızleye bılırsın cok guzel ne dıyım hakkında hayırlısı dogrusu ne ıse o olsun ınsallah allah herkesın kalbının guzellıgıne gore versın nıtekımde verır emınım cok uzattım kusura bakma canım

ya arkadaşlar ben tecrübe ettim.dinden bihaber insanlarla din konuşulmaz.çünkü kafaları basmıyor,küfürde inat ediyorlar.Allah onlara nasip etmiyor.bu insanlar çok dar görüşlü,düşük kapasiteleri kişilerdir.dindar,başörtülü bir kişiye dahi tahammülleri yoktur.asıl geri kafalılık budalalık budur.ben şahsen hiçbir hristiyandan başörtülü olduğumdan dolayı tepki almadım.aksine saygı gördüm. türkiye'de son kozlarını oynayan bir kısım insanlardan bunlar.bırakın ötsünler.yakında sesleri kesilecek :)
aman bunlarla tartışmaya girip daha fazla üzmeyin kendinizi.

tekrar yazıcam son din islam dinidir degil sevgilim babamda gelse asla elhamdulıllah dınımı degıstırmem nıhat hatıpoglu hocam bır hrıstıyan ölüm anında kelime-i şehadet getırıp musluman olursa o kişi cennetlıktır,eger bır musluman dınını degıstırır ve tekrar ölüm anı gelınce kelime-i şehadet getırıp musluman olmak ısterse o kısı asla musluman olarak ölmez yanı kabul olmaz dedı.yanı gıdene kapı kapalı ama gelene acık...gerekırse hadıslerde paylasılmalıdır kıme ne zararı var kı bılmeyenlere bılgı olur

ben bir ilahiyatçıyım allaha şükür şimdiye kadar çok araştırdım ve öğrendim bilginize..

bence ilahiyatçısın diye tam tersi araştırmamışsın,önüne konulanı sana öğretileni benimsemişsin.

Ayrıca herkes günahları yazmış,kız günah mıdır diye sormamış ki,onun dert ettiği önemsediği konu bu değil ki.Dinimi bile değiştiririm demiş,ayrılmayı asla düşünmüyorum demiş,erkek arkadaşı hala sıcak bakmıyor bunu dile getirmiş,din değiştirince bana nolur dememiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya arkadaşlar ben tecrübe ettim.dinden bihaber insanlarla din konuşulmaz.

birincisi tekrar söylüyorum bu konuda din konuşmak için açılmadı.

çünkü kafaları basmıyor,küfürde inat ediyorlar.Allah onlara nasip etmiyor.bu insanlar çok dar görüşlü,düşük kapasiteleri kişilerdir.

ikincisi bu nasıl bir genelleme :1shok:
din kişiyle vicdanı arasındadır, bunu kimsenin yargılamaya hakkı yoktur... hele sizin hiç yoktur...
kimin dinden bihaber kimin bilgili olduğuna karar veren merci bizler değiliz...
bunları da geçtim dinden bihaber insanlara demediğinizi bırakmamışsınız
dar görüşlü düşük kapasiteli dediğiniz dinden bihaber birçok insan bugün kullandığınız adan zye birçok buluşa imza attı
demekki sapla samanı ayırt etmek gerekir...
sezarın hakkını sezara vermek gerekir...
dinden bihaber bi insana ettiğiniz hakaretleri ve genellemeleri dindar birine yapıldığında nasıl karşıladığınızı bir düşünün
kaldı ki din dediğim gibi sadece kişiyle vicdanı arasındadır, inancının eksikliğini fazlalığını yargılama yetkimiz yok.

dindar,başörtülü bir kişiye dahi tahammülleri yoktur.asıl geri kafalılık budalalık budur.

başörtülü kişiye tahammülü olmayan insan hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum herkes özgür olmalı fakat konuyla bağlantısını anlayamadım fisfisfis

ben şahsen hiçbir hristiyandan başörtülü olduğumdan dolayı tepki almadım.aksine saygı gördüm. türkiye'de son kozlarını oynayan bir kısım insanlardan bunlar.bırakın ötsünler.yakında sesleri kesilecek :)

yakında sesleri nasıl kesilecek ???
düşmanlık dolu sözlerinizi size iade ederim...
ayrıca her ne kadar sözlerinizin muhatabı dinden bihaber olan insanlar olsa da ben kendimi muhatap kabul ettim.
dinden bihaber değilim çok şükür, sadece ismimin önünde hiçbir sıfat taşımadan dindar veya dinsiz sadece bir insan olarak muhatap kabul ettim...
bu sözler dindar olan birine söylenseydi de aynı tepkiyi verirdim.
gerçekten sözleriniz bizim geleneksel hoşgörümüzle, "yaradılanı severim yaradandan ötürü" zihniyetimizle bağdaşmayan sözler olmuş...
artık insanları ötekileştirmekten yaftalamaktan vazgeçseniz çok iyi olacak...

birincisi tekrar söylüyorum bu konuda din konuşmak için açılmadı.

ikincisi bu nasıl bir genelleme :1shok:
din kişiyle vicdanı arasındadır, bunu kimsenin yargılamaya hakkı yoktur... hele sizin hiç yoktur...
kimin dinden bihaber kimin bilgili olduğuna karar veren merci bizler değiliz...
bunları da geçtim dinden bihaber insanlara demediğinizi bırakmamışsınız
dar görüşlü düşük kapasiteli dediğiniz dinden bihaber birçok insan bugün kullandığınız adan zye birçok buluşa imza attı
demekki sapla samanı ayırt etmek gerekir...
sezarın hakkını sezara vermek gerekir...
dinden bihaber bi insana ettiğiniz hakaretleri ve genellemeleri dindar birine yapıldığında nasıl karşıladığınızı bir düşünün
kaldı ki din dediğim gibi sadece kişiyle vicdanı arasındadır, inancının eksikliğini fazlalığını yargılama yetkimiz yok.

başörtülü kişiye tahammülü olmayan insan hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum herkes özgür olmalı fakat konuyla bağlantısını anlayamadım fisfisfis

yakında sesleri nasıl kesilecek ???
düşmanlık dolu sözlerinizi size iade ederim...
ayrıca her ne kadar sözlerinizin muhatabı dinden bihaber olan insanlar olsa da ben kendimi muhatap kabul ettim.
dinden bihaber değilim çok şükür, sadece ismimin önünde hiçbir sıfat taşımadan dindar veya dinsiz sadece bir insan olarak muhatap kabul ettim...
bu sözler dindar olan birine söylenseydi de aynı tepkiyi verirdim.
gerçekten sözleriniz bizim geleneksel hoşgörümüzle, "yaradılanı severim yaradandan ötürü" zihniyetimizle bağdaşmayan sözler olmuş...
artık insanları ötekileştirmekten yaftalamaktan vazgeçseniz çok iyi olacak...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ya arkadaşlar ben tecrübe ettim.dinden bihaber insanlarla din konuşulmaz.çünkü kafaları basmıyor,küfürde inat ediyorlar.Allah onlara nasip etmiyor.bu insanlar çok dar görüşlü,düşük kapasiteleri kişilerdir.dindar,başörtülü bir kişiye dahi tahammülleri yoktur.asıl geri kafalılık budalalık budur.ben şahsen hiçbir hristiyandan başörtülü olduğumdan dolayı tepki almadım.aksine saygı gördüm. türkiye'de son kozlarını oynayan bir kısım insanlardan bunlar.bırakın ötsünler.yakında sesleri kesilecek :)

Allah nasip etmiyor demek.Hey Allahım ya.Gelde laf anlat şimdi.Dinden bi haber insanlarla konuşulmaz ,niye? Allah nasip etmiyor .Yalnız arkasından gelen lafa bak bu insanlar düşük kapasitelidir..Ne kadar kolaycı ,bilgisiz ,saygısız bir yazı.Allah nasip etmiyor diyerek açıklama yapan bir insanla neyi tartışıcaksın ki.Hayır kullanılan kelimelere bak ,sanki çok ileri görüşlü,bilinçli bir insan yazıyor da başka insanlara düşük kapasiteli deniyor,yahu önce yazdığınız yazıyı bitirdikten sonra okuyun,seviyenize bakın sonra millete düşük kapasiteli diyin.Yakında sesleri kesilecek ha.Neye güveniyorsunuz??Laik bir ülke burası

burası din hakkında tartışmak için açılmadı..herkez fikrini saygı çerçevesinde belirtsin...yoksa o çerçeve birilerinin kafasında kırılır mazallah:1closedeyes:
kimin cennete kimin cehenneme gidiceğinide allah bilir..bam teli noktalara girip herkezin üstüne alınacağı şekilde yorumlar yapmayın:kahve:

keşke sizi olduğunuz gibi kabul etseydi, umarım bir an önce kendine gelir de sevginizi harcamaz.

bu arada esrazey sana ne diyeceğimi bilemedim, asıl sen ne neye güvenip bu üslupta bir yazı yazabiliyorsun? kimin ne hakla sesi kesilecekmiş? insanlara dar görüşlü derken yazdıklarını baştan oku, dargörüşlülüğün aynası gibi olmuş çünkü.

yakında sesleri kesilecek... düşündükçe sinirleniyorum...
nasıl bir idealle söylenmiş, nasıl bir hayat arzulanmış acaba bu sözde ???
şu kadarını söyleyeyim o arzuladığınız hayatta sadece dinden bihaberlerlerin sesleri kesilmez
bütün kadın cinsinin sesi kesilir, şu elinizdeki bilgisayarınız bile alınır elinizden...

canım benim anlatmak istediğimi anlayan anladı.siz önceki konuları okumamışsınız galiba.dindar insanlara ve islamiyete nasıl hakaret ettiklerini.sessiz mi kalacaktım.eğer karşımda söyleselerdi bu lakırtılarını onların saçlarını başlarını yonardım.kimse benim dinime laf söyleyemez.söylettirmem.
yaradan yaradılan diyerek baya demogoji yapmışsın ama;
dinde hubbi fillah buğdi fillah diye birşey var.o da Allah-ü teala benim dostlarıma dost olmak,düşmanlarıma da düşman olmadıkça imanınız tamam olmaz.
onları kesip biçmek değil bu sözün anlamı şudur,benim düşmanlarımı sevmeyiniz,onlarla yakın olmayınız,dost olmayınız.bir dileği olursa yerine getiriniz.
ilmihal okuyan herkes bunu bilir.
kuzum ben türkiye'deki türk olupta dinsiz olan ateistlerden nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmem.bunlardan çektiğimiz sıkıntıyı kimseden çekmedik biz.
ayrıca ben isim vermedim.kimsenin şahsiyetinede birşey söylemedim.'yarası olan gocunur'

ne ateissten, ne deistten ,nede dinini yerine getirenden nefret ederim... bu ayrımı yapmadım , yapmayacağımda.

arkadaşım önceki konular bu konuyu bağlamaz, ben de başka konudan içimde kalanları burda mı dökeyim ???
yaradan yaradılan demogojisi dediğini ben yapmıyorum, bunu gerçek din anlayışı olan herkes benimser
buna da demogoji dedin ya söyleyecek söz bulamıyorum
zaten kimse gelin kanka olalım diye yakanıza yapışmıyor, herkes fikrini söylüyor saygı sınırlarında
size de bunu tavsiye ederim,
ateistlerden nefret etme gibi bir hak verilmemiştir size,
yarası olan gocunmaz efendim, aklı olan düşünen herkes cevap verebilir

ilmihalin gerçekliği nedir bana söylermisiniz?ben kuran-ı kerim tanırım başkada tanımam!
ayrıca kimse dine laf söylemiyor hanımefendi,ama ortada öle laflar varki sanki tek müslüman kendileri,böyle bi genelleme çok yanlış..
bırakında kimin iyi kimin kötü olduğunun kararını allah versin.son derece dinime bağlı bir insanım elhamdülillah,ama sizin kastettikleriniz farklı boyutlara taşıyor konuyu

konu kaymış yine kızlar..bırakın herkesin itikadının ölçüsü kendini bağlar.isteyen istediğinden nefret etsin.sevilince yararmı görüyorsunuz ki nefret edilince zarar göreceksiniz?kızın sorusuna cvp veremiyoruz karşılıklı hadis ayet vs..yapıştırmaktan...yazık olmasın başlığa.msj sayımda 666 olmuş heee ona göre..kötükedihüso

Back