• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

bence o bi nevi yakinlasma... yani espirili amacli . biraz..
yapta yesin canim :))) bu da aranizda bir yakinlasma olurr..

hadi bakalim insallah hersey yolunda gider...

bak canım erkek arkadasın için cok modern diorsun ya 1senede bunu inan anlayamazsın ben eşimle 6 yıl flört ettim hep onu modern gördüm sonra değişmeye basladı kıskançlıklar sonra nişanlandık 2 yıl öle geçti benim içinde ayrılık söz konusu değildi ve evlendik 1 yıl bitti ama o flört ettiğim modern con con eşim suan bana göre cok geri kafalı hiç modern değil ailesi kapalı yani benim ailemle farklı uclarda sorun oluor mu dersen eger sesini çıkarmaz oturur dediklerini yaparsan hiç bir sorun yok aama istediğini yapmaya kalkısırsan ayrılık bile olur sonu
bende öle bi anlattım ki sanki eşim beni prangaya vurmus gibi :)) öle değil tabiki onu cok sewiorum ama bazen istediklerimi yapamayınca cok üzülüorum
herseyi göze almak baska göze aldıgın zorlukları yasamak cok baskaymıs ben denedim gördüm :)

bence bu zerre kadar senin sorunun değil.
böyle bir aileye sahip olup da senin yapında bir kızla bile bile çıkan kişi, erkek arkadaşın.
onun düşünmesi lazım bunları. sen bence akışına bırak.
belki bazı arkadaşların dediği gibi sadece bahane arıyordur. yok öyle değil diye kesin konuşma, biz burda ne mükemmel aşkların bir anda alabora olduğunu gördük, son örnek de belinay merve arkadaşımız. ki bütün kk onun aşkına şahittir, o ayrılmışsa artık herkes ayrılabilir benim nezdimde :S erkekler çok kolay bahane bulup ayrılıveriyorlar, kafalarına esiyor. vefa yok, sorumluluk yok, ben bu kızı oyalamış gibi olurum ayıp olur düşüncesi yok. o yüzden çok ama çok güvenme.

dediğim gibi sen bunu sorun etme. bu sorunu çözmesi gereken sen değil erkek arkadaşın. sen müslüman ol, iki gün sonra başka bahane çıkar. bak ben hemen bulayım, efendim bi erkeğin lafıyla din değiştiren kız iki gün sonra islamdan da vazgeçer biz buna nasıl güvenelim. bak nasıl evirdim çevirdim bahane buldum görüyosun dimi.

benim fikrim, sen bunu erkek arkadaşınla konuşurken de dert ediyomuş gibi görünme, gereğinden fazla taviz verme. çünkü erkek arkadaşın efendime söyleyeyim dinini gerçekten yaşayan bi insan olsaydı bu geçen 1,5 senede siz illaki bir şekilde bunu konuşmuş olurdunuz. ama iş buraya varınca ahali sofu kesiliyor ne hikmetse, neyse. dediğim gibi bu senin sorunun değil, o seni seviyorsa kabullendirmeyi bilecek ailesine. ha, sen sonra belki din değiştirirsin bilemem. ama bi ademoğlu için kalkışma böle işlere derim.

decemberim 5 parmağın 5'i bir değil be güzelim boşver benim ilişkim bitti diye herkesin biticek değil.. hee ne oldu UFUK kendisine güvenemedi yapamicağını anladı ve ailesinin yönetiminde yaşadığını bellii etti, hee ben 5 yılda biliyormuydum bunu asla bilmiyordum yani bana yansıtmadı ben aileciyim ailem olmadan bişi yapamam diye asla bişi yansıtma o deli dive aşık sürprizler yapan biriydidi benim gözümde 5 yıl boyunca biranda dediğin gibi alabora oluverdi herşey.. KISACA AıLESıNıN SÖZÜNÜ DıNLEYEN VE AıLEM ŞÖLE BÖLE DıYıP BAHANELER UYDURAN ıNSANDAN EVLıLıK VE EŞLıK BEKLEMEYıN AYAKLARI HENÜZ YERE BASMIYOR VE MÜCADELEYE HAZIR DEĞıLDıR EN BÜYÜK GERÇEĞıNı BEN YAŞADIM BıREBıR..

din insanın komple yaşamını şekilllendirdiği için bence bu konuda kesin anlaşma gerekir çok iyi düünmeminz gerekir. çünkü sadece sen bu dine inanıyosun tama kabul ediyorum gibi bişey olamaz. çünkü o dinin gerektirdiği bi yaşam tarzı var ve bu sizi çok yıpratır.

din değiştirmek senin için hayati bir karar olmasına rağmen tepki göstermediyse bence fedakarlık yapılacak bir erkek değil. böyle bir durumda kafası niye karışık anlamadım.

yerimseniben

bu kadar zamandır dinini bildiği halde şimdi bunun problem olacağını ileri sürmesi düşündürücü canım

zaten sevdiğin için bile olsa din değiştirmek kolay bir iş değil her ne kadar dindar olmasa da insan başka bir dine geçtiğinde uyum sağlamakta zorlanabilir.

hem insan sevdiğinin dini ne olursa olsun o nu öyle kabul eder ve ailesini iknaya çalışır böyle tepkisiz kalmaz

ben yerinde olsam ilişkimi gözden geçiririm canım

imza beyazkelebek:kahve:

bence simdi erkek arkadasiniz ilerde sorun yasayacagini dusunmesi cok mantikli, uyum evlilikler icin cok onemli bence, iki taraf dindar degilse sorun olmaz, ama taraflardan birisi dinini yasamak istiyorsa sorun cikar, her dinden olursaniz olun. ama erkek arkadasiniz biraz gec dusunmus onu baslamadan once dusunup ole karar vermeliydi..islam dini en son din, ama tabiki simdi siz ole dusunmeyebiirsiniz, sonucta daha tam arastirmamissiniz. ne guzel eger bu dini secicekseniz, tabi esiniz icin musluman olursaniz, bir seye yaramaz, Allah icin olursaniz bir degeri olur.bence cok guzel arastirmanizi yapin, ole koru korune hemen erkek icin kabul etmeyin..Allah yardimciniz olsun diyim ne diyim:P

islam dinine göre müslüman bir erkekle hrıstiyan,yahudi bir kadınla evlenebilir.ama putperest,ataist yani kitabı olmayan kadınla evlenmesi halinde dinden çıkar.müslüman bir kadın ise sadece ve sadece müslüman bir erkekle evlenir.diğer dinlerden biriyle evlendiği taktirde dinden çıkar yani kafir olur.
beni eleştiren çıkabilir ama bu benim düşüncem değil islamiyetin kurallarıdır bu.
sana gelince bana kalırsa bu erkek seni sevmiyor.sevse idi evlenir idi.dinen bir sakıncası yok.bence üzerine gitme ve ayrıl ondan.evlendikten sonra çok sorunların olur.ailesi sana karşı çok tepkili olurlar,seni çok üzerler. mutlu olamazsın sonu hüsranla biter.

islam dinine göre müslüman bir erkekle hrıstiyan,yahudi bir kadınla evlenebilir.ama putperest,ataist yani kitabı olmayan kadınla evlenmesi halinde dinden çıkar.müslüman bir kadın ise sadece ve sadece müslüman bir erkekle evlenir.diğer dinlerden biriyle evlendiği taktirde dinden çıkar yani kafir olur.
beni eleştiren çıkabilir ama bu benim düşüncem değil islamiyetin kurallarıdır bu.
sana gelince bana kalırsa bu erkek seni sevmiyor.sevse idi evlenir idi.dinen bir sakıncası yok.bence üzerine gitme ve ayrıl ondan.evlendikten sonra çok sorunların olur.ailesi sana karşı çok tepkili olurlar,seni çok üzerler. mutlu olamazsın sonu hüsranla biter.

bu yazdığınız islamiyetin kuralı olabilir
sizide eleştirenler olabilir ama bu kural var diye kimse sizi eleştirmez
burda bu kuralı şu şöyledir bu böyledir şunu yaparsan şu olur gibi
fetva verecek tarzda yazarsanız işte o zaman eleştirilmeye neden olursunuz
arkadaşım insanlar neler neler yapıyor onlar dinden çıkmıyorda bir evlilik mi insanı dinden çıkaracak
bu benim şahsi fikrim
aslında benimde böyle şeyler yazmamam gerekiyor ama siz yazdınız diyerekten
ufak bir yorumda bulundum
burası böyle şeyleri konuşmak için uygun bir yer değil
topiğin seyrini değiştirecek derecede konuyu dine getirmeyin
bu kural var olabilir ama isteyen araştırır öğrenir
sizin bunu burda yazmamanız gerekirdi

konu din olunca arkadaş açıklama yapmış, neden yazmaması gerekiyor? herkes fikrini söylerken, işin aslını buraya yazmanın ne gibi bir kötülüğü olabilir? kaldı ki bütün konuyu okudum aynı şeyi yazan ya 4. ya 5. kişi bu arkadaş.

konu din olunca arkadaş açıklama yapmış, neden yazmaması gerekiyor? herkes fikrini söylerken, işin aslını buraya yazmanın ne gibi bir kötülüğü olabilir? kaldı ki bütün konuyu okudum aynı şeyi yazan ya 4. ya 5. kişi bu arkadaş.

canım yazmaması gerekiyor çünkü
bu mevzunun içine din girince helede islamiyetin kuralı şudur budur gibi bir tanım girince
içinden çıkılmaz bir hal alıyor yorumlar
ben en son yorumu okudum ve yazılmaması gerektiğini belirttim
kişisel bir şey değildi benimki o yorumu gördüm ona tepkimi belli ettim
diğerlerinide okumuş olsaydım aynı şeyi yazardım
kaldı ki konu çok başka bir mevzu
kafirliğe kadar gelmiş yorum
evet yazılmaması gerekiyor
çünkü bu forumda bam teli olan din ve siyaset konularını konuşmak yasak
bunu ben değil modlar söylüyor
bende bir kural ihlaninin yapılmasını önlemek istedim
herkesin inancı kendinedir
biz inanıyoruz ama inanmayanlar olabilir
böyle öznel konularda bu derece yorumlar yapılmaması bendece mantıklı olanı

herşey günah,o günah bu günah.Müslüman erkek evlenir,Müslüman kadın evlenemez dinden çıkar.Herşeyde erkeklere özgürlük.Bu yazıma karşılık kuralın bu olduğunu hatırlatmayın lütfen

bu kurallari kesin erkekler koymus..kuranin neresinde yaziyormus bu?tukcesini okuyan varmi kuranin ben okudumm..rastlamadim yada kacirmisim..
sen seviyormusun anlasiyormusun gerisi bos..dini ayni olanlar evlenince ne oluyormus merak ediyorum..sorun yasanmiyormu yasaniyor..
herkesin dini,inanci bunlardan baskasi degil kendimiz sorumluyuz..hesabinida allaha veririz..
iyi dusun tasin sende arkadasim..

her gül dalında güzeldir..o gülü sevip koklamak için dalından koparırsa soldurur...işte bencillik budur...bak senden istediği şey dekole giyme denize girme gibi değil...inancını biden sıyırıp atamazsın...çünkü inanaç allahla arana 3.alamaz...kendini vermeyerek yaaprsan vebali büyük..üstelik ilişkinde de biryerden patlak verir..evlilkte huzursuzlukta yapar...çok bahaneler buluyor sanki...sende üstüne düşme şimdilik...

herşey günah,o günah bu günah.Müslüman erkek evlenir,Müslüman kadın evlenemez dinden çıkar.Herşeyde erkeklere özgürlük.Bu yazıma karşılık kuralın bu olduğunu hatırlatmayın lütfen
evet kural bu ama müslümanlar için kural bu .yani müslüman olmayanlar istediklerini yapabilir sende kabul etmiyorsan özgürsün.yani fazla dert etme bu müslümanların sorunu

Eğer sorun sadece dinse, bu senin islamiyete geçmeni ve hayırlı bir şeye vesile olmasını sağlayacak. Ne mutlu ona ve sana!

dinin sana aıt bır konu ayrıca allah'a ulasılan yollar farklı ınanc aynı. kabul ettır ıstıyrosa snı boyle kabul etsın degılse zaten denk degılsınız ben sana soyleyeyım

evet kural bu ama müslümanlar için kural bu .yani müslüman olmayanlar istediklerini yapabilir sende kabul etmiyorsan özgürsün.yani fazla dert etme bu müslümanların sorunu

noldu zoruna mı gitti? bana sen müslüman değilsin deme cesaretini nerden alıyorsun sen?Sen kimsin?? Kuraldakilerinden farklı birşey mi yazmışım??? Kural bu demişsiniz bende kuraldakileri yazdım.Erkeklere serbest değil mi?? bunu dile getirince mi kötü oluyorum.Ben sadece olanı yazdım,niye bu kadar rahatsız etti??

Herşeyde banlayan yönetim,kalkmış bana müslüman olmadığımı ima eden bu şahsı neden banlamıyorsunuz??? sonrada herkese eşitiz diyorsunuz,bu mu eşitliğiniz.Şimdi kalkar beni banlarsınız,umurumda değil,olanı yazayım ,başkasıda gelsin bana bu müslümanların sorunu ,sen müslüman değilsini ima etsin sizde izleyin ne güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar arastirdim, bunlar konuyla ilgili bulduklarim..dinizmiz de olan deliller yani..arkadaslar bu sekilde tartismaniza gerek yok ya, tartisalim ama birbirmizi bilgilendirmek amaciyla. Simdi herkesin dusuncesi ayri olabilir, bu insanlarin bilicegi sey, birbirime saygi duymamiz lazim. ama arastirip bulduklarim Kuran dan, ingilizcesinde de arastirdim ayni ceviri var..yani bizim babalarimiz yorumlarini katmamislar..ceviriye zaten yorum katilmaz, kelimesi kelimesine cevrilir.. dinimizin degismiyecegini de zaten Allah bize bildiriyor, kiyamete kadar koruyacagini..bilgiler Kuran dan yanee:)
Bakara Sûresi'nin 221. âyeti, kadın erkek farkı gözetmeksizin kesin ve açık olarak müşriklerle müslümanların evlenmelerini yasaklıyor. Müşrik, Allah Teâlâ'ya zatında veya sıfatlarında ortak koşan, başka tanrı veya tanrıların veya tanrının sıfatını taşıyan varlıkların bulunduğuna inanan, bunlara tapan kimsedir. Ehl-i kitaptan maksat ise, ıslam dini geldiğinde asıl dinlerinden uzaklaşmış, iman ve ibadette yanlış yollara sapmış, kitaplarının aslını kaybetmiş de olsalar gelip geçmiş bir peygambere ve onun getirdiği dine inanan, ıslam'a göre bozulmuş olan bu dini doğru/sahih bilen ve bulan insanlardır.
.Mâide Sûresi'nin 5. âyetinde ehl-i kitabın yiyeceklerinin, kadın ve erkek müslümanlara da helal olduğu ifade edildikten sonra "yalnızca ehl-i kitap kadınların" müslüman erkeklere helal olduğu zikrediliyor; yeri geldiği halde müslüman kadınların da ehl-i kitap erkeklere helal olduğu (onlarla evlenebilecekleri) söylenmiyor.
Böyle bir açıklama bulunmayınca hükmü (müslüman kadının bir mûsevî veya hristiyan ile evlenmesinin caiz olup olmadığı hükmünü) Hz. Peygamber'in (s.a.) uygulamasından, burada da bir çözüm yoksa kıyastan çıkarmamız gerekir. Kadınlarla erkekler evlenme konusunda bazı farklı hükümlere tabi olduklarından biri hakkındaki hükmü diğerine de teşmil etmek (aynı hüküm kapsamına almak) mümkün değildir. Bu yüzden böyle bir kıyasa gidilmemiştir.
Hak dinin yayılmayı, insanlar tarafından benimsenmeyi istemesi tabîîdir. Bu isteğin daha tabîî bir sonucu da mensuplarının ve onlardan gelecek nesillerin dinini, dindarlığını korumaktır. Korumak eğitimle olur, eğitimin en önemli aracı ailedir. Ailede din ikiliğinin bulunması, çocuklar üzerinde etkisini hissettirecek ve onların benimseyecekleri din konusunda önemli bir risk oluşturacaktır. Bu bakımdan ideal olan müslümanların kendi dindaşlarıyla evlenip aile kurmalarıdır. Ortada bir zorlayıcı sebep yoksa müslüman erkeğin de karısı müslüman olmalıdır. Müslüman bir kadının kocasının müslüman olması ise -koruma, eğitim ve etki bakımından- daha önemlidir. Soyun devamı, miras, velayet gibi konularda da -babanın gayr-i müslim olması halinde- bir dizi problem ortaya çıkacaktır. ışte bütün bu sebepler bir araya gelince müslüman kadının gayr-i müslim bir erkek ile evlenmesinin niçin caiz kılınmadığını anlamak bize göre kolaylaşmaktadır.

Back