• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat edelim yavrularımıza

Ben de rahatsız oldum.Hayat bu,her şey olabilir.Herkes hata yapabilir.Allah büyük konuşturmasın.

Yani Allah aşkına gecenin bir yarısı gözümden uyku aka aka yazdığım onca şeyden bunu mu çıkardınız ? Neden kendimi öneyim bu böyle bir konu mu kimin başına ne geleceğini rabbîmden başka kim bilebilir? Hiç tanımadığım kişilere neden kendimi öveyim? Büyük konuşmak meselesine gelince ben hayatımda hiç büyük konuşmadım buna rağmen dualarımda allahım eğer bilmeden büyük konuştumsa affet beni deli sözümde sınama derim hep
Biraz daha dikkat edelim yavrularımıza mantığıyla yazılmış bir yazıdan neler çıkartmışsınız çok üzüldüm nede uyarmak gereği duydum ki insanları değil mi?

işaretlediğim kısma katılıyorum :46:

(tabiki hiç bir anne evladına zarar gelsin istemez ) ama bazı insanlar çok rahat çok dikkatsiz özellikle piknik yapılan yerlerde görüyorum çocuklarını salmışlar umurlarında değil başlarına bişey geldiği zamanda ortalığı ayağa kaldırıyolar ama çocuklarını ihmal etmeyi biliyolar çok kızıyorum öyle insanlara :20::20::20:

Yani Allah aşkına gecenin bir yarısı gözümden uyku aka aka yazdığım onca şeyden bunu mu çıkardınız ? Neden kendimi öneyim bu böyle bir konu mu kimin başına ne geleceğini rabbîmden başka kim bilebilir? Hiç tanımadığım kişilere neden kendimi öveyim? Büyük konuşmak meselesine gelince ben hayatımda hiç büyük konuşmadım buna rağmen dualarımda allahım eğer bilmeden büyük konuştumsa affet beni deli sözümde sınama derim hep
Biraz daha dikkat edelim yavrularımıza mantığıyla yazılmış bir yazıdan neler çıkartmışsınız çok üzüldüm nede uyarmak gereği duydum ki insanları değil mi?

Îki kızımın arası yaklaşık üç sene ve ben biri 11 diğeri 8 yaşında olmalarına rağmen dışarı çıktığımızda asla ellerini bırakmam ve onları asla bensiz bir yere yollamam
Bir defa olsun onlardan önce yattığımı onlardan sonra kalktığımı bilmem ancak babaları varken onlardan evvel yatarım eşim 8 yıldır yurtdışında evlâtlarımı önce rabbimin izniyle yardımıyla tek başıma büyüttüm
Neyse konu sapmasın amacım kendimi anlatmak değildi

Tekrar okudum sadece bu satırlarda kendimden bahsetmişim benîm gibi her anne yapar bunu yani olağanüstü bir durum yok! Burdan mı kendimi övdüğümü mükemmel olduğumu ıspatlamaya çalıştığımı büyük konuştuğumu anladınız? Gerçekten bîrşey diyemiyorum

Arkadaşım, o dediğin duyguları hepimiz yaşadık izlerken.Duygularının samimiyetine inanıyorum.Ben yorumumda seni kırdıysam özür dilerim.Ama söylediklerinde bir yadırgama hissettim.Kendi iyiliğin için dikkat etmeni önerdim.Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.

Arkadaslar tamam da. Elhamdulillah muslumaniz ve kader ve kaza ya inanmak var. Yani o bebeklerin omru
o kadar bicilmis rabbim tarafindan. Nefeslerimiz bile sayili diye ogretildi bize. Omur ne uzar ne kisalir dedi

Buyuklerimiz. O analara da bir gaflet veren kim. Rabbim neylerse guzel eyler.

Yine Turkiyede dikkatli olmak yeterli hollandada dikkat te yetmiyor malesef. Her daim diken uzerinde. Ne parka inebiliyoruz ne okula giderken rahat gidebiliyoruz.
4 yasinki cocugu bebek arabasindan almaya calistilar anne zor kurtardi,
9 yasindaki cocugu okuldan kacirdilar kimsenin ruhu duymadi,
okulun bahcesinde 4 kiz cocugunu kacirmaya kalktilar cocuklar bagirinca etraftaki insanlar kurtarmis,
Isiklarda bekleyen kadinin elinden tuttugu cocugu arabaya cekip kactilar,
2,5 - 4 yas grubu okulunda pedofili bir adam yillardir gorev yapiyormus, wc de cocugu taciz ederken yakalandi,
3 yasindaki cocugu balkondan alip gittiler....
Bunlar sadce son 2 ay icinde benim yasadigim mahallede olanlar birde ulke genelini dusunun artik.

Ayrica cocuklari kaciran araba, plaka, kisiler belli oldugu halde polis yakalayamadi.

bende kızıyorum çoğu aileye ama bi yandan da büyük konuşma diyorum kendi kendime , Allah korusun olcak olduktan sonra saniyeler içinde olur , beklersin beklersin 2 sn arkanı dönersin olur ... Ama nolursa olsun bütün önlemler alınmalı tabiki

ama gerçekten burdan farkında olmadan dediğim şeyi yapan anne varsa dikkate alsın ,yürürken çocuklarınızı Allah aşkına yol tarafında yürütmeyin ,çok kızıyorum ya ,ellerinden tutuyolar yol tarafında hoplata hoplata yürütüyolar ,etraf maganda dolu ,ne biçin şöförler var...

Bi arkadasim anlatmisti. Bi akrabasinin yillarca cocugu olmamis, sonunda bi tane oglu olmus. Cocuk 4 yasinda filanmis sanirim, sokakta top oynuyomus. Kadin cok sakiniyomus cocugunu, gozu gibi bakiyomus sonradan oldugu icin ayri bi ozen var tabi. Neyse, cocugu izliyomus sokaktayken, gozunu ayirmiyomus o derece. Yemek isitiyim de cagiriyim acikmistir demis, yemegi isitmaya gitmis, o an nasil olduysa kadina bi agirlik cokmus, 1 bilemedin 2 dakika sonra kapi sesine uyanmis. Cocugun topu kacmis, cocuk topun pesinden kosarken kamyon ezivermis cocugu.

Bi arkadasimiz da demis, gafleti veren de Rabbim..

Ne kadar sakinirsan sakin o goze cop batabiliyo bazen. Ben de cok korkarim mesela bi yerde kahvalti yapiyoduk sevdicekle, yan masamiza bi anne kiz oturdu, anne iceriye gitti kizi bebek arabasinda birakip. 5 dk icinde kiz arabadan indi iceriye gitti annesini aradi. Bu ayri bi olay zaten. Sonra beraber geldiler, anne sandalyeye oturdu kizi da sandalyeye oturdu ama boyle nasil diyim icim bi kotu oldu, her an dusucek gibiydi. Sonra kiz dengesini tutturamadi ben kalkip tuttum sandalyeyi ve kadinin kili bile kipirdamiyodu. Ben sandalyeye oturdugundan beri cocuktan gozumu ayirmadim odum koptu duserse diye.

Konu sahibi ablanin da anlatmak istedigi bu. Ben de bu ornegi verdim mesela. Kendimi one cikarmak icin mi, asla.

Tuhaf bi durum yaa ben cok karsilasiyorum, ay duscek ay koscak ay soyle olcak boyle olcak diye kendimi yiyorum, annesine bakiyorum hic bi hareket yok. Ama cocuga bisey olsa feryat figan. Ama bi yandan da hangi anne evladina zarar gelsin hele de canindan olsun ister. Bilmiyorum ya cidden celisliki bi durum..

Benim de kızım var 4aylık, şu bebek arabasından düşen bebekten sonra hemen arabasına önbar almaya karar verdim ki kemerini iyice bağladığım halde, pazara gideriz erkenden ve kalabalık tezgaha asla girmem 1lira fazla olsun önemli değil kızımın güvenliği önemli, avm ye gideriz asla elimizden bırakıp ta vitrine dalmayız(eşimle), asla uyuyor diye yalnız bırakıp dışarı çıkmam evde bebeğe birşey olmasa bile dışarda bana birşey olabilecği aklıma gelir hep vs..
Bu gibi konular tamam bence bir özrü bile yokk..ama bazen öyle birşey olur ki kendimiz bile anlamayabiliriz nasıl olduğuna önüne geçemezsin..geçen bir arkadaşım bebek arabası elinde kadına araba çarptı kırık kol bacak, allahtan eşi yanındaymış yoksa ne olurdu düşünün..Sözün özü ''Tedbirini al takdir Allah'tan''

Evet arkadaşlar gerçekten hakkımızda tayin edilmiş bir yazgı var ve Rabbim ne derse o oluyor bize kalanda tevekkül etmek önce önlem alıp sonra Allah'a emanet etmek ve her daim duada bulunmak evlatlarımız için. Rabbim hiçbirimizi evladıyla sınamasın amin

Tam bebeğimi emzirirken uyuttum derken îki dk netden haberlere bakayım dedîm o da ne? 2,5 yaşında çocuk ailesîyle gittiği piknikte yangın havuzuna düşerek boğulmuş !
Bu ailenin 15 yıl bebeği olmamış sonunda tedavi ile bu bebek olmuş
Şimdi arkadaşlar konu başlığımın sebebi şu lütfen ama lütfen dîkkatli olalım
Gitmişiz pikniğe 1 bebeğimiz var 2.5 yaşında yanî Allah aşkına insan bu bebekten 1 saliselik olsun gözünü ayırır mı?
Ben kimseyi kınamıyorum yargılamıyorum ama
3,5 yaşında bebek anne baba uyurken kapıyı açıp gidiyor
1 yaşında bebek vapura binerken bebek arabasından denize düşüyor
Emeklemek bebek anne mutfakdayken sokağa çıkıp kamyon altında kalıyor
Bir hafta içinde yaşananlar bunlar
Tekrar ediyorum kınamıyor yargılamıyorum Rabbim kimseye yaşatmasın ve yaşayanlara sabır versin ama dikkatli olmak bu kadar zor mu? Anne baba olmak en başta bunu gerektirmez mi
Îki kızımın arası yaklaşık üç sene ve ben biri 11 diğeri 8 yaşında olmalarına rağmen dışarı çıktığımızda asla ellerini bırakmam ve onları asla bensiz bir yere yollamam
Bir defa olsun onlardan önce yattığımı onlardan sonra kalktığımı bilmem ancak babaları varken onlardan evvel yatarım eşim 8 yıldır yurtdışında evlâtlarımı önce rabbimin izniyle yardımıyla tek başıma büyüttüm
Neyse konu sapmasın amacım kendimi anlatmak değildi
İçimi yakan şu ki bir saliselik bi dikkatsîzlik bile bîr cana mal oluyor Rabbim esirgesin lütfen çok dikkat edelim dikkatsizlik gördüğümüz ebeveynleri uyaralım Facebook da bir arkadaşım yollamış belki sizde rastladınız bilmiyorum adamın biri deneme amaçlı olarak elinde 100 şeker ile bir avm ye girdi ve okul çağına bile gelmemiş kaç çocuğu kandırıp onlara şeker verdi çocuklar şekerî alıp ebeveynlerinin yanına gidince o anne babanın yüzlerindeki korku dolu ifadeyi görmeliydîniz oysa ne kadar geç kalınmış bîr ifade çünkü eğer adam gerçekten cani olsa kaçırılmıştı o çocuklar ve o kadar tuhaf ki en fazla üç yaşında çocuk annesi bir mağazanın vitrinine bakıyor yapışmış cama o esnada çocuk ondan ne kadar uzaklaşmış farkında değil bu adam çocukla konuştu ona şeker verdi çocuk şekeri aldı annesine götürdü kadının halen birşeyden haberi yok !
Bir diğer çocuk ise hem anne hem babasıyla gelmiş ama anne baba o kadar hararetli muhabbet ediyorlar ki bu çocukmda aynı şekilde yanlarından uzaklaştı ve adamla konuşarak verdiği şekeri aldı
Gecenin bu saati gözümden uyku aka aka size bunları yazdım valla :(
Lütfen yavrularımız a sahip çıkalım lütfen gözümüzü bir saniye olsun üstlerinden ayırmayalım lütfen onları tek başına hiçbir yere yollamayalım
Dikkat dikkat dikkat

Hamilelik Takvimi
Çok güzel yazmışsın canım teşekkürler,öyle aileler tanıyorum ki çok sorumsuz,özellikle eski oturdugumuz yerde çocuklar gece yarılarına kadar kadar sokakta oyun oynuyorlar aileleri hadi kızım yada oğlum okula gideceksin demiyorlar dersin var demiyorlar çocukları açmı susuz mu hiç sormuyorlardı,çocuk sınıfta kalıyor ögrenci ailesine söylemiyor okul müdürü eve telefon açıyor çocugunuz sınıfta kaldı diye aile inanmıyor bile sorumsuz anne ve babalar ne yazıkkı çok,bize bir komşu geldi oturmaya abla çocugun nerede diyorum evde bıraktım çocuk 6 yaşında hadi çocugun başına birşey gelirse ne olacak dedim kapıyı kitledim bir yere kaçamaz diyor hadi evde yangın çıksa o çocuk nasıl dışarı çıkacak dedim kadına kadın artık doğru söylüyorsun dedi gitti çogunuda getirdi.

Hani bilmiyorum biz dün istiklale gittik malum trafiğe kapanan bir alan var orada eşim diyorki bırak elini yürüsün kuşlar filan var koştursun bırakıyorum ama bütün vücudum aklım beynım kayıyor yerınden bende cok üstüne düşen bir anneyim pek gözden kaybolmasına izin vermiyorum ama acaba kadermi diyorum dikkatsizlik ihmal kadermi
Allah yazmasın evlat acısını

Kınamıyorsun ama bence büyük konuşmamak lazım.
Anlık olaylar, nasıl olduğunu anlamazsın bile..
Anlattıklarının tümümün annesi de eminiz ki çocuklarını çok seviyordur. Evde bırakıp gitmesinin dışında ki akıl edemeyen insanlar var gerçekten diğer örneklerdeki annelerin dikkat etmediğini nereden biliyorsun ki. Saniyelik dalgınların nelere mal olduğu deseydin daha güzel olurdu. O zaman onlar kötü anne ihmal ediyorlar. Doğru bir yaklaşım değil.

şey derler
normalde dikkat edilen seylere edilmezmiş o anda hani kader geldiyse ecel geldiyse benim amcada aylar evvel inşaattan düşerek vefat etti kaç. yaşında adam o kadarda dikkatliymiş ama işte

İstersen öne iki arkaya iki göz taktır olacak olan her türlü olur.

Hiç unutamadığım bir sahne var geçmişe dair.

Yıllar önce komşularla pikniğe gitmiştik, annelerin gözlerinin önünde o kadar eğlenmiştik ki anlatamam. Sonra komşunun cocuğu kaşla göz arasında ortalıktan kayboldu. Cocuğun bütün hızıyla yola doğru koştuğunu arabanın ona carptığını uctugunu vs hepimiz kanımız donmuş gibi izledik. Herşey saniyeler icinde olmuştu.

Diyeceğim o ki; isterseniz zincirle bağlayın cocuğu olacakla öleceğin önüne geçemezsiniz. Bu durumun senin iyi diğerlerinin kötü anne olmasıyla da ilgisi yok.

çok haklısınız dikkatli olmak lazım...
ama bazen gözümüzden sakınsak, bir saniye yanımızdan ayırmasak bile çocuklar başlarına öyle işler açabiliyor ki, akla hayale sığmaz...
çok dikkatli bir anne olduğum halde, çocuğumu gözümden sakındığım halde ufak tefek çok şey atlattık...şükür ki atlattık...
biz nekadar dikkatli olursak olalım, olacağı varsa bir şekilde oluyor.....sadece dikkatli annelerin çocukları korunuyor diye birşey yok...
sadece Allaha emanet çocuklarımız....rabbim korusun kollasın muhfaza etsin inşallah...
yoksa çocukları cam fanusun içine kapatsan başa gelecek oldumu bir şekilde geliyor...allah korusun..
o bahsettiğiniz bebek arabasından düşen çocuğun annesi dikkatsizmiydi sizce?
bence değil...çünkü kaza bu....
annesinden önce uyanıp havuzda boğulan çocuk da.... bazı çocuklar çok sessiz oluyor, usulca erkenden kalkıp gidip kapıyı açıp dışarı çıkması imkansız bişey değil...dediniz ya çocuklarımdan sonra asla uyanmam diye..her çocuk aynı değil ki...benim arkadaşımın çocuğu da sabahın 6 sında uyanıyor...
uyku içinde çocuğun ne yaptığını takip edemez ki...
diğer piknikte havuza düşen çocuk da aynı...ailesi 15 senede sahip olduğu bir çocuğu emin olun gözlerinden sakınır...ama gözden sakınmakla olmuyor...
bi anda koşuveriyorlar, aniden yürüyüp gidiyorlar, ki bazen yetişemiyorsunuz arkalarından..geçenlerde tv de izledim...çocuk annesinin elinden tutmuş, caddede karşıya geçecekler, düşünün elinden tuttuğu halde bir anda elini bir hızla çekip anında öyle bir koştu ki...araba çarptı çocuğa...öldü..
allahım korusun...diyeceğim o ki...sadece dikkat yetmiyor...elini tutmak bile çözüm değil...baksanıza bir anda elini kurtarıp fırladı yol..o anda saliselik bir zamanda arkasından koşamazdı zaten...
bol bol dua edip çocuklarımıza rabbime emanet etmeliyiz...
korumakla kollamakla yetinilmiyor...

Daha demin çalıştığım yerin kepengini aciyorum ogle arasindan geldim.cocuk elini uzattı sıkıscak eli.annesi bi havalarda.kadina cikustim çocuğuna baksana diye.nasil ya bu kadar ilgisiz olunabilir.bide sen sorumlusun demez mi sanki benim cocugum. Bole insanlar var iste.

Allah annelerine sabır versin bazen gaflete düşüyor insan düşünemiyor yada dikkat etsede olan oluyor ben o kadar dikkat ederim ki isterseniz kendini övmek deyin beşikteki yatağı bile çıkardım düşer diye burda konuda açmıştım bi an yalnız bırakıp vc ye gitmem sırtıma bağlarım, bebek arabasına koyar kemeri bağlarım düşmesin diye öyle iş yaparım amaaa korumak mümkün değil tamamen. Ayağa kalmaya başladı tutunup sıralıyor arkasında durduğum gözümü üstünden çekmediğim halde kaç kere düştü ben arkasındayım saliseler içinde elimin altından kaydı düştü aynı şekilde ben koltukta otururken koltuğun önünde yürüteçle devrildi tutamadım yürüteçe bindirmiyorum şuanda benimde hatam vardır kabul ama oldu işte. Elimizden geldiğince pimpirikli dikkatli olmalıyız taktir Allahtan allahım korusun yavrularımızı hepimizin bildiği internette heryer de yazan güvenlik önlemlerini almalıyız.

herkesin eceli belli deniyor,
Allah-tan deniyor.
Dunyada akil almaz trajediler yasaniyor
cocuklar iskenceyle oluyor
insanlar cani olmuslar
kundaktaki bebeyi agzini eliyle kapatarak bogmaya calisiyor.
NEDEN NEDEN¿¿¿¿
Allah im neden izin veriyor
neden korumuyor
Biz ne kadar dikkat etsekte
madem ki hersey Allah istedigi icin oluyor/olacak...
neden bu vahsetttlere rabbim izin veriyor..
ben artik cokk ciddi bicimde inancimi sorguluyorum..

kusura bakmayın ama ,anne baba olmak ,o çocukları başı boş sokaklara salmak ,piknikte kendin sefanı sürerken .çocuğun nerde ne yaptığına bakmamak ,kapıların üzerinde anahtar bırakmak yada kilitlememek ,bebek arabasının emniyet kemerini takmamak ,tamamen bilinçli yapılan sorumsuzluk örnekleridir.aksini iddia ediyorsanız buyrun edin.eğer iyi birer ebeveyn olmak istiyorsanız .çocuğunuzun güvenliğinden sorumlu olmak zorundasınız ,bunlar hep ihmalden geliyor başa ,o küçücük yavrular kendini nasıl korusun ,ana baba koruyacak kollayacak.sizin tavrınız da beni rahatsız etti.

bence sen çok büyük konuşuyorsun ! hangi dine mensupsun herhangi bir fikrim yok ama eğer ki islami değerlere inanan ve islamın kitabı kuranı okuyan bir anne adayıysan her canlının sayılı nefesinin olduğu, herkesin belirlenmiş bir zamana kadar ömrünün tayin olduğu ve bunun asla değiştirilemeyeceğini biliyor olmalısın.

bence büyük lokma ye büyük laflar etme.

her ana çocuğu için canını verir. eminim sende. ama yazılanı aciz iradenle değiştirebileceğini yada engelleyebileceğini sanma.

sana öyle bir düzen kurar, öyle bir kader yazar ki sıcacık yatağında yatan yavrunun nefesinin sebepsiz kesildiğini görürsün. ne kadar korumaya uğraşırsan uğraş. artık yaradan mı dersin, evren mi dersin bir güç bunu yazıyor ve biz oynuyoruz. işte geçici dünya hayatındaki en kallavi sınavda bu evlat kaybetmek.

ayrıca bu tip iddalar yavrusunu kaybetmiş annelerin yıkılmış yüreğini daha da yaralar. bu kadar iddalı konuşmayı göze alabilmende bebek bekleyen bir anne adayı olarak inanılmaz cüretkar.

yoksa sen ve senin gibi düşünenler yazılan kaderi, bahşedilen nefesi 'biz değiştiririz, çocuklarımızı koruruz' iddasında mısınız ?
bide dediğin gibi sen çocuğunun güvenliğinden sorumlu ol bakalım ne kadar koruyabileceksin ? çocuğunu yada sevdiklerini ne kadar 'yazılmış yazılarından'
sakınabileceksin ?

ayrıca o kadıncağız piknikte sefa yapmıyormuş. bir kaç gazete daha karıştırırsaydın bu haberi ıskalamazdın namaz kılıyormuş !

Back