Dikkat Bayanlar! Sahtekarlığa kanmayalım!!!!

Kololove

H'erseyin farklı ♥
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
1.305
0
106
Özel duyurular bölümünde paylaştım fakat onay gerekiyor sanırım. Burada da paylaşmak istedim sizlerle.
-
Merhaba bayanlar.
Bugün başıma geldi ve hemen paylaşmak istedim. Çünkü böyle olaylar artık Ülke'mizde artış göstermeye başladı.
İnsanız,kanabiliriz. Boş anımıza denk gelip yararlanabilirler bizlerden. Bunun için uyarmak istedim.
Bundan 15 dakika önce evimize 444 1 444 numaralı bir telefon geldi.
Ttnet vs. sanıp açtım. "Alo,alo" diyorum ses yok. Huylandım. Suratına kapattım.
Hemen internete 4441444 yazıp arattım ve huylanmakta haklıymışım.
Bu numara ttnet adı altında bir sahtekarlık numarasıymış. Ttnet geçtiğimiz yıllarda duyuru yapıp bu numaranın kendilerine ait olmadığını açıklamış.
Fakat hala sahtekarlığa devam ediliyor... Altta alıntı bir yazı paylaşacağım. Lütfen okuyalım,kanmayalım.

Arkadaşlar 312 444 1 444 numarasından arayanlar bir dolandırıcı şebekesidir. Bizi de 5 , 6 gün arayıp hiç ses vermeden dinlediler. Bu şekilde dinleyerek telefona çıkan aile bireylerini ve ailenin kimlerden oluştuğunu tespit ediyorlar. Amaçları bu şekilde keşif yaparak ailenin reisini yani muhtemel banka hesabı sahibini üç aşağı beş yukarı tahmin etmek. Sonra bir plan yaparak harekete geçiyorlar. Telefona çıkan kişiye ailenin en büyüğü olan (muhtemel banka veya kredi kartı hesap sahibi) X kişiyi ısrarla istiyorlar. Buraya dikkat; yaptıkları şey sosyal mühendislik (=phising) yani laf kalabalığı ile size bilgi vermezseniz sanki önemli bişey kaybedecekmişsiniz hissini vererek, sizde önemli bir durum varmış kanısı oluşturma. Burda amaçları sizin banka hesabı şifrenizi veya onu alamazlarsa anne kızlık soyadını öğrenmek. Telekomdan veya TTnetden arıyoruz diyerek size daha hesaplı bir tarife öneriyorlar. Sakın bir hesap numarası veya anne kızlık soyadı vermeyin. anne kızlık soyadı onlara banka hesabı şifrenizin tüm kapılarını açar. İnternet ve telefon bankacılığının güvenliği malesef bu ülkede bir anne kızlık soyadı kadardır. Tabi ki hesap sahibinin annesinin kızlık soyadı. Diğerlerininki bir işe yaramaz. 0312 444 1 444 diye bir numara olmama ihtimali yüksek. Büyük ihtimalle numara ve kod yönlendirme araçları kullanıyorlardır. Haberleşme teknolojileri çok gelişti kendisini amerikadan arıyormuş gibi bile gösterebilirler. Arka fonda kalabalık sesi efekti verebilir. Siz konuşurken konuştuklarınızı kaydeder. Hatta ahizeyi kapatsanız bile o kapatmadıysa elindeki cihazlarla sizin ortamınızı 20 veya 30 saniye kadar dinleyebilir. Hat çatalaltı yani kısa devre (ahizeyi kapatınca hat kısa devre olur ve iletişim kesilir) olunca bile odada konuştuklarınızı dinleyebiliyorlar. Hat kablosu çekili iken dinleyemezler. Bunlara dikkat edin. Muhabereden anlayan bir kişi olarak söylüyorum. Söylediklerim hikaye değil dikkat edin. Ben arayana sövmedim ama dövmekten beter ettim, istediklerini kabul etmeyerek, sesimi yükselterek fena benzettim. Zaten böyle aramalar olduğunu etraftan, tanıdıklarımdan da duymuştum ve haşlamaya bu yüzden hiç tereddüt etmedim. 2 gündür aramıyorlar, daha da aramazlar herhalde. Küfür etmeden tersleyin, isteklerini kabul etmeyin, yakanızı bırakırlar. Herkes cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor.

Son düzenleme:
Rica ederim canım. Hemen birileriyle paylaşma ihtiyacı duydum.
Belki şimdi benim başıma gelmedi ama haberi olmayan kişilerin başına gelebilir.

Back