Dikiş izlerinin geçme süresi

MSL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
32
0
Merhaba,

4 ay önce göğüs altından protez ameliyatı oldum ama hala belirgin şekilde dikiş izlerim duruyor. Dikişlerim 3-4 cm genişliğindeler.
Ameliyattan yaklaşık 20 gün sonra, doktorum dikişlerime 2 seans lazer tedavisi yaptı. İlk 3 ay scarex kullandım, 1 aydır da Contractubex kullanıyorum. Bu izler ne zaman geçer? Sizin izleriniz ne zaman geçti? Sanırım 1 yıldan önce pek geçmiyor.

Göğüs altında dikişleri olanlar, dikişin kaybolma süresini yazarsa çok sevinirim.

canım ben bu konuyu ank32 arkadaşımız ile görüşmüştüm o da 1.5 seneye tamamen geçtiğini söyledi benim de 5 ayı geçti ameliyat olalı çok hafif izlerim var ben de ilk iki ay scarex jel kullandım ama bıraktım sonra artık kullanmıyorum 1 sene ila 2 sene arasında geçiyor canım izler bünyeden bünyeye değişiyor :KK66:

Merhaba,

4 ay önce göğüs altından protez ameliyatı oldum ama hala belirgin şekilde dikiş izlerim duruyor. Dikişlerim 3-4 cm genişliğindeler.
Ameliyattan yaklaşık 20 gün sonra, doktorum dikişlerime 2 seans lazer tedavisi yaptı. İlk 3 ay scarex kullandım, 1 aydır da Contractubex kullanıyorum. Bu izler ne zaman geçer? Sizin izleriniz ne zaman geçti? Sanırım 1 yıldan önce pek geçmiyor.

Göğüs altında dikişleri olanlar, dikişin kaybolma süresini yazarsa çok sevinirim.

Bu başlığı gördüğüm iyi oldu. Önemli bir şey öğrendim, paylaşayım;

ameliyat izleri ilk günkü gibi kalmaz, yukarı doğru kabararak iyileşirlermiş. iz azaltıcı silikon ya da krem varolan izleri yok etmekten ziyade daha belirgin hale gelmesini kabarmasını kalınlaşmasını önlemek içinmiş. O yüzden mutlaka ama mutlaka kullanın.

Ben ameliyat olalı 4 ay oldu. 5nci ayımdayım ve son 1 aydır contractubex kullanımımı ihmal etmeye başlamıştım. düzenli kullanmaz olmuştum. Çünkü çevremde genelde izlerin geçmediğini mutlaka kaldığını duyuyordum.
bu hafta kontrole gittim. Baştan beri izlerin çok iyi diyen doktorum, izlerin belirginleşmeye başlamış dedi!! Ben de kremi artık düzenli kullanmadığımı söyledim. Bana ," yara izleri yukarı doğru kabararak iyileşir. eğer kreminizi kullanmazsanız bu izler daha da kabaracak ve deriden yüksek hale gelecek"" dedi! Tabii hemen yeni bir tüp alıp sabah akşam düzenli kullanmaya başladım.

Contractubex kullanımında bir önemli nokta da masaj. Mümkün olduğunca parmaklarınızla izleri eze eze, bastıra bastıra yedirin kremi. Araştırmalar, bu masajın sadece kremden çok daha etkili olduğunu gösteriyor.Ben o yüzden silikon sheet yerine kremi tercih etmiştim.

katılıyorum.. izlerin geçmesinde kremin muhakkak ki etkisi var ama esas olan yara izine yapılacak masaj.. ben 1 ay içinde bırakmıştım çok savsaklamıştım bir sür bir sürme durumu olmuştu o sebeple geç geçti izlerim.. yeni çekilmiş resmimi koydum hala 1 tanesinin izi belirgin.. yeni ameliyat olanlar ihmal etmesinler kremlerini sürekli bir şekilde kullansınlar.. önemli

Son düzenleme:
zamanla izler tamamen silikleşiyor ve nerdeyse hiç belli olmayacak hale geliyor. bnm hem gögüs ucundan hem gögüs altından kesi yapıldı. gögüs ucu uygun olanlar ordan taktrsın bnce protezi.ordaki kesi izim nerdeyse hiç belli degil.

arkadaşımda yaptırdı bayan arkadaşlardan kim sorsa memnunmusun deyince, hoopp çıkarıyor göğüslerini ortaya :)) sadece izden ve kaşıntıdan şikayetci. Zaten sütyen kullanamıyor şuan ama gayet güzel görünüyorlar :KK70:

arkadaşlar benimde tek korkum iz kalması o yüzden kol altından kesi yapılmasını istiyorum ama bakalım doktorum ne diyecek??

kızlar bende sizin yazdığınız kremleri kullandım bayagı bi süre ve ayrı yetende her banyoda kese plineg yaptım ve 2 sene oldu benim gögüsler 1.1bucuk senede iz felan kalmadı şuan 2 senelik yok büyüteçle bakmanız lazım görmek için korkmayın geciyor.ama o kremleri 6 ay 1 seneye yakın sürün.ara arada olsa sürün keseyi kesinlikle yapın cünki ölü deriyide atıyor.

arkadaşlar benimde tek korkum iz kalması o yüzden kol altından kesi yapılmasını istiyorum ama bakalım doktorum ne diyecek??

Canım meme ucu kesiside gayet izsiz bir yöntem.Eger bu yöntemede uygunsan,doktorun onay verirse tavsiye ederim kesinlikle :KK34: İz konusuna gelince sadece meme ameliyatı olarak düşünmemek lazım tabi.Yani daha önceden başka bir ameliyat geçirdiyseniz o kesi yerine bakarak ne kadar iz kalacagı konusunda bilgi edinebilirsiniz.Kimi vücut izleri çok çabuk silebiliyor,kimi tende hassas oluyor ve iz kesinlikle kalıcı oluyor yok etmiyor.Burada birçok arkadaşımız meme altı kesisi ile ameliyat oldu,kimi izlerin silikleştigini yazıyor,kimiside bu izlerden çok rahatsız oldugunu yazıyor.Kişiden kişiye degişebilen bir olaydır bu.Onunki geçti,iz kalmadı diye sizinkide öyle olacak diye bir durum söz konusu degil,mantıklı yaklaşmak lazım olaya..Öyle degilmi :KK34:O yüzden burada yazılanlara göre hareket etmek yanlış olur.Vücudunuza gögüs yapınıza uygun kesi yerini doktorunuz ve siz karar vereceksiniz.İzler bir sene sonra lazerle iyice silikleştirilebiliyor,bilginiz olsun :KK34: Başarılı ve istediginiz gibi sonuçlanan bir ameliyat geçirmenizi diliyorum.Saygılar...

kolaltı çabuk mikrop alan bir yer olduğu için benim doktorum hiç tercih etmemişti.

zamanla izler tamamen silikleşiyor ve nerdeyse hiç belli olmayacak hale geliyor. bnm hem gögüs ucundan hem gögüs altından kesi yapıldı. gögüs ucu uygun olanlar ordan taktrsın bnce protezi.ordaki kesi izim nerdeyse hiç belli degil.

bende bu konuda çok karasızım çok az kaldı ameliyata meme ucu mu altı mı yaptırmalıyım bilmiyorum :KK43: doktor meme altı dedi süt bezleri zarar görür vs diye ama benim için öncelik izler :18:

benim meme ucundan oldu, iz yok desem yeridir. meme ucundan olan herkes izinden çok memnun ama meme altından olup da izi çok silikleşen arkadaşlarımız da var. bu tamamen cilt yapına bağlı. benim de önceliğim iz olduğu için meme ucundan oldum, bebek de düşünmediğim için tereddüt etmedim bile ama bebek istiyor olsaydım aynı kararı bu kadar kolay verebilir miydim bilmiyorum.

bende bu konuda çok karasızım çok az kaldı ameliyata meme ucu mu altı mı yaptırmalıyım bilmiyorum :KK43: doktor meme altı dedi süt bezleri zarar görür vs diye ama benim için öncelik izler :18:

benim meme ucundan oldu, iz yok desem yeridir. meme ucundan olan herkes izinden çok memnun ama meme altından olup da izi çok silikleşen arkadaşlarımız da var. bu tamamen cilt yapına bağlı. benim de önceliğim iz olduğu için meme ucundan oldum, bebek de düşünmediğim için tereddüt etmedim bile ama bebek istiyor olsaydım aynı kararı bu kadar kolay verebilir miydim bilmiyorum.

22 yaşındayım evlilik gibi bir düşüncem hiç yok desem yeridir belki çokkkk ilerde , önceliğim iz yani ama uctata iz kalırsa sürekli göz önünde olacak altta görmem en azından :KK53: bikini altından falan iz görünsün istemem doktorla uc olması için bır konusayım en ıyısı :18:

Benim de 10 ay oldu meme altından ameliyat olalı ve hala izler pembeliğini koruyor malesef. Üstelik kesiler 4-5 cm, bedenim ve protezlerim küçük olduğu için bütün izler ortada:KK43: Ben hiç krem falan kullanmadım fakat kremlerin süreyi çok kısalttığını duydum sanırım sabır çok önemli

Benim de 10 ay oldu meme altından ameliyat olalı ve hala izler pembeliğini koruyor malesef. Üstelik kesiler 4-5 cm, bedenim ve protezlerim küçük olduğu için bütün izler ortada:KK43: Ben hiç krem falan kullanmadım fakat kremlerin süreyi çok kısalttığını duydum sanırım sabır çok önemli

bır ıkı yılda tamamen geçtiğini söyleyenler umarım seninde tamamen geçer , sanırım meme ucu olucam ben :KK50: benımde cok buyuk olmucak çünkü :18:

biraz da doktora bırakılmalı kesi yeri. yapacağı tekniğe ya da bizlerin çocuk sahibi olup olmadığımıza bakarak da karar verebiliyorlar. ( ki haklılar da) bebek emzirmek önemli bir konu kızlar. unutmayalım ve ihmal etmeyelim bence...

biraz da doktora bırakılmalı kesi yeri. yapacağı tekniğe ya da bizlerin çocuk sahibi olup olmadığımıza bakarak da karar verebiliyorlar. ( ki haklılar da) bebek emzirmek önemli bir konu kızlar. unutmayalım ve ihmal etmeyelim bence...

evet haklısın belki şu an bana uzak geldiği için düşünmüyorum emzirme kısmını , meme ucunda his kaybı olsa bile düzeliyormuş tabi tamamende gidebilirmiş ama geneli çok memnun meme ucundan :KK53: ben doktorlar tekrar konuşucam ama son kararı ona bırakıcam sanırım

bende henüz evlenmedim ama göğüsucundan yaptırdım. emzirmeye bi etkisi olmaz diyor doktorlar...

Benim bugün 3,5 ay oldu ameliyat olali. Kesi izlerim 4 hafta sonra kabuklarını tamamen atmıştı. Bu sürede bepanten krem kullandım. Birinci aydan sonra 3 hafta silikon krem kullandım. Git gide izlerim koyulaştı. Bu sebepten silikon bant aldım. 7 haftadır kullanıyorum. Şunu söylemeliyim ki silikon bant a başlayalı yara izim kabarmaya başladı. Geçenlerde farkettim. Bu konuyu okuyunca anladım ki izlerimin kabarmasında ki sebep silikon krem yerine bant kullanmam! Masaj yapmamam! Yeni yeni ayıkıyorum arkadaşlar. Masaja başlamalıyım yoksa yara izim kabaracak iyice!!!

Benim bugün 3,5 ay oldu ameliyat olali. Kesi izlerim 4 hafta sonra kabuklarını tamamen atmıştı. Bu sürede bepanten krem kullandım. Birinci aydan sonra 3 hafta silikon krem kullandım. Git gide izlerim koyulaştı. Bu sebepten silikon bant aldım. 7 haftadır kullanıyorum. Şunu söylemeliyim ki silikon bant a başlayalı yara izim kabarmaya başladı. Geçenlerde farkettim. Bu konuyu okuyunca anladım ki izlerimin kabarmasında ki sebep silikon krem yerine bant kullanmam! Masaj yapmamam! Yeni yeni ayıkıyorum arkadaşlar. Masaja başlamalıyım yoksa yara izim kabaracak iyice!!!

ben bunların hiçbirini bilmiyorum henüz :KK53: izlerin geçip geçmemesi bizede bağlı o zaman:18:

X