• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dexter

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
27 Eylül denmiş ama bugün bakayım dedim 4.sezon 1.bölüm düşmü neteee :lepi:
Ay tepinip zıplayacak bir smiley lazım:roflol:

Sezon başlamış hemen çekiyorum 1.bölümü :dance:

ay ben sana demedimmi bir ay oldu nerdeyse çıkalı :tomato::tomato::tomato: görüntüsü kötüymüş ama :tomato::tomato:

izleyen yok mu birinci bölümü....

sonu tam bombaaa:bbo:

pazar günü 5. bölümü verdiler. süper gidiyor, her sezon birbirinden bomba yahu :lepi:

2. sezona daha baslayamadım. dizinin jeneriginde tsortü giyerkenki suratı cok tatlı dimi? bayılıyorum.

ben bu dizide kan filan görünce tuhaf oluyorum..jenerikte sanki et pisirirken tuhaf oluyorm midem bulaniyor

ba hafta sondu.ara vereceklermiş.ya çok kötü bitti ya.çok üzüldümmm.rita ölmemeliydi ya.o bebek nolcak şimdi.

Sonunda şok olmayı bekliyordum ama Rita'ya ne kadar illet olsamda ölmesini hiç beklemiyordum akannehir Ne yapıcak şimdi Dexter'cım? katilmi bebek bakıcısımı olucak :çok üzgünüm:

ben bu diziyi sevmiyorum ama eşim sagolsun o çok sever ve mecburen bende izlemek zorunda kalırım yeni sezon bölümleri başlıycakmış dört gözle bekliyo

Uyarı : Dexter‘ın sezon finalini izlemediyseniz okumayı bırakın!
Spoiler içerir!

Dexter 4. Sezon Finali: Clyde Phillips Röportajı

Yapımcı Clyde Phillips ile yapılan özel ve çok çok ateşli konuların konuşulduğu röportajı haberin devamında okuyalım.

Rita’nın ölüdürülmesine hangi karar, ne zaman sebep oldu? Acaba Rita hikayeye hayalet olarak mı dönecek ? Çekişmeli değiş tokuşun alternatifi nedir ? Ve acaba Deb, Dexter ile ilgili korkunç gerçeği ne zaman öğrenecek ?

Rita’nın ölüdürülmesine hangi karar, ne zaman sebep oldu?
Şunu söyleyebilirim bu kararı sezonun sonuna oldukça yakın bir zamanda aldık. Finalde bu konuyla ilgili tam olarak ne yapacağımızı bilmiyorduk.

Neden Rita?
Hikaye gelişti, ilerledi ve bunu yazmak kaçınılmaz oldu. Üçlemeci katili öldürmekten daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyorduk. Aslında başlarda bu kararın köşesinden döndük ama geçen yıl bence bu fikirlerden olabildiğince uzak durduk. Jimmy Smits’in karakterini 12 bölümde öldürdük ve sonra 12. bölümün sonunda ne yapmak istediğimizi kavradık. Bu sezon, 12. bölümde Üçlemeciyi çıkaracağımızı biliyorduk ve sanırım izleyici de bunu biliyordu. Çıtayı çıkarabildiğimiz karar yükseğe çıkarmalıydık ve seneye ne yapacağımızı görmeliydik.

Julie Benz diziden ayrılacağını nasıl öğrendi peki?
Mutlu olmadı tabii. Bizimle çalışmayı sevmişti sonuçta, biz de O’nunla çalışmayı sevmiştik. Profesyonel karşıladı ama hayal kırıklığına uğramıştı. Ama oldukça profesyoneldi, daha önce de televizyonda çalışmıştı ve bunun bir olasılık olduğunu biliyordu.

Dexter, Üçlemeciyi öldürmeden önce Üçlemeci, Rita’ya, Dexter hakkındaki gerçeği anlatacak mı ?
Bu sorunun yanıtını bilmiyorum. Gelecek sezonu konuşmadık henüz. Ama içimden bir ses anlatmayacağını söylüyor.

Peki, Rita da Dexter’ın babası gibi hayalet olarak geri dönecek mi ?
Şuandaki cevap; Hayır. 2 yıl önce de Lundy’nin dönüp dönmeyeceğini sorduğunuzda “hayır” demiştim. Bu yıl içinde dönecek mi bilmiyoruz. Bu aslında Dexter’ın ve Deb’in hikayelerini çıkarlarına bağlı.

Kimileri Deb’in Dexter’ın bir seri katil olduğunu anlayacağını düşünüyor. Bedelini ödemeden bu hikayeyi daha ne kadar uzağa götürmeyi düşünüyorsunuz?
Bunu yazarlarla konuştuk aslında. Bir keresinde bunu yaptık ama oyun henüz tahmin edemediğimiz bir yönde ilerledi.

Gelecek sezon dizi Dexter’ın yalnız babalığı ve hokkabaz bir seri katil olması üzerine mi dönecek ?

O yalnız bir baba, evet. Ama bunun yanında O’na büyük baba diyebilir miyiz bilmiyoruz, Jimmy Smits ve John Lithgow gibi ya da giderek bireysel bir hikaye mi olur bilemiyoruz.

İnsanları diziden çıkarmak için iki ayrı son yazdığınızı anlıyorum buradan.Peki diğer son nasıl?
Dexter ayrılmak için eşyalarını toplıyorken televizyonda bir çocuk katilin hapisaneden kaçtığı haberini görür.Kaçmak ya da olayın içine doğuştan düşmüş olmak.Sonra düşünür,”Rita ile tatile mi gitmeliyim yoksa …” sonra kameraya bakar ve büyük kararı vermiştir aslında.

Bu hayalkırıklığı yaratabilir.
(Gülerek) Eveet. Bununla kıyaslayınca tabiiki öyle? Şaka mı yapıyorsun?

Kaynak

Dexter 4. sezon finali ve 5. sezona dair beklentiler

2009 yılı dizi sezonun en başarılı iki dizisi dexter ve fringe'ti benim açımdan. dexter'da özellikle deneyimli oyuncu John Lithgow'un varlığı ve daha önce pek karşılaşmadığımız dexter'ın kendini kaybediş anları bu sezonu böylesi başarılı kılan unsurlar gibi görünüyor. dexter, bu beğeniye yakışan muhteşem bir sezon finaliyle 4. sezonu bitirdi.
4. sezon finali ve 5. sezonda olabileceklerle ilgili bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz.

*dikkat, bundan sonrası 4. sezon finalini izlemeyenler için spoiler içerebilir*

dexter, diğer dizilerden oldukça farklı senaryosu ve tam olarak bir anti-kahraman olan dexter karakteriyle zaten günümüz dizi piyasasında oldukça farklı bir noktada bulunuyor. 4 sezonda her ne kadar kendi içinde de inişler ve çıkışlar yaşamış olsa da kalitesini belli bir seviyede tutmayı başardı. 4 sezondur zaten oldukça heyecanlı finaller izlemiştik, ancak sanırım 4. sezon finali gerçekten büyük bir "sürpriz" olan son sahnesiyle en başarılı sezon finalleri arasına girdi. Gerçekten büyük bir sürpriz diyorum zira, senaristler burada ve burada yaptıkları açıklamalarda sezon finaline yakın zamanda karar verdiklerini söylüyorlar. Bu geç karar, dedikoduların dünyaya yayılmasına engel oldu ve biz de böylece şok edici bir sezon finali izleyebildik.

peki neydi bu sezon finali? dexter, en sonunda içindeki karanlık kişilikle aile hayatını birlikte yürütemeyeceğine ve artık ailesiyle birlikte olmak istediğine karar verdi. ancak, tam da herşey bitti artık sonsuza kadar mutlu yaşayabilirler diye beklerken, harrison'ın ağlayan kanlar içindeki hali ve rita'nın açık kalmış gözleri bizi gerçekliğe döndürdü. evet, ne ara becerdi bilmiyoruz, ancak dexter trinity'i öldüremeden, trinity rita'yı öldürdü.
rita (Julie Benz), forumlardan takip ettiğim kadarıyla dexter'a olan "olumsuz" etkisiyle fanatikler tarafından çok da sevilmeyen bir karakter. ancak bu ölümü rita'dan nefret edenler bile ona yakıştıramamış olacaklar ki herkeste bir hüzün hali bulunuyor.

peki 5. sezonda neler olabilir?

* debra, kardeşi dexter'ın asıl kişiliğini keşfetti sonunda. açıkçası bu ve quinn ile yakınlaşmaları dexter'ın suyunun ısındığı manasına geliyor. debra ve quinn, dexter'ı araştırmaya başlayıp onunla ilgili gerçekleri keşfedebilirler.

* 5. sezon, dizinin final sezonu olacak gibi görünüyor. bu finalin dexter açısından "mutlu" bir final olacağına inanmıyorum. ya idam, ya intihar ya da cinayet bekliyor dexter'ı.

* dexter 5. sezonda 3 çocukla yalnız kalmış dul bir adam ve seri katil kişiliğiyle çıkacak karşımıza. rita'nın ölümüne karşı hissettiği üzüntü ve suçluluk duygusu onu kendini kontrol edemeyen ve önüne geleni doğrayan bir katile dönüştürebilir. ya da bu üzüntülü hal daha fazla hata yapmasına ve yakalanmasına sebep olabilir.

* eğer dexter'ı daha uzun sezonlar devam ettirmeyi düşünüyorlarsa karşımıza 2 seçenek çıkıyor,
1- harrison'ı "kandan doğarken" gördük, bu onun da seri katil olacağı manasına geliyorsa eğer, harrison'ın yetişkinliğini izleyebiliriz.
2- yeni bir hatun karakter ve yeni bir katil girer dexter'ın hayatına ve olaylar gelişir.

* her ne kadar senaristler rita'yı trinity'nin öldürdüğünü kesin bir şekilde açıklamış olsalar da bunu nasıl yaptığını hala bilmiyoruz. 5. sezonda bunu izleme olasılığımız söz konusu.

senaristler neyi nasıl yapacaklarına karar vermemiş olduklarını söyleseler de bir yıl sonra bizi yine müthiş bir sezonun beklediğinden neredeyse eminim.

Kaynak

3. sezon gerçekten çok iyiydi. Hele sonuu, off en şok edici final sahnesiydi. Yeni sezonu merakla bekliyoruz.

geri kalınması mümkün olmayan bi dizi çünkü.. ben de şaşırdım şakkıdı

"Dexter”ın Yıldızı Michael C. Hall Kanser Olduğunu Açıkladı mafoldumben

Dört sezondur, televizyon dünyasının en sevilen seri katili Dexter Morgan’ı başarıyla canlandıran Michael C. Hall kanser olduğunu açıkladı. Ancak Hall, tedavi gördüğünü ve şu an için endişe edilecek bir durum olmadığını da belirtti.

38 yaşındaki aktöre Hodgkin lenfoma teşhisi konulmuş. Lakin kanserin erken teşhisi sonucu Hall, Los Angeles bölgesindeki bir klinikte tedavi görmeye başlamış. Hall yaptığı açıklamada “Tedavi edilebilmesi ve iyileşmesi mümkün olan bir dönemdeyken teşhis edilmesinden dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Doktorlarım ve hemşirelerime gösterdikleri çaba ve ilgiden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi. Sağlık durumu iyiye giden başarılı oyuncunun bu hafta sonu düzenlenecek olan -kendisinin de en iyi erkek oyuncu dalında aday olduğu- Altın Küre ödül törenine katılması bekleniyor.

Kaynak

dün gece en iyi erkek oyuncu altın küre ödülünü aldı adam baya tuhaf duruyodu yani kanser oldugu baya belliydi zayıflamış saçları dökülmüş herhaldeki bereyle sahneye çıktı çünkü ama benim esas şaşırdıgım dizideki kız kardeşi gerçekte eşiymiş dexterın

altın küre almasına çok sevindim ama hastalığı ilerlemiş sanırım. üzüldüm gerçekten benneyaptımki

Yerli ve yabancı diziler arasında düzenli tek takip ettiğim dizi Dexter'dır ki dizi izlemeyi sevmeyen biri olarak bir gecede 3-4 bölüm ard arda izlediğimi bilirim. 4. sezon finalinin şaşkınlığına Michael C. Hall'un kanser haberinin üzüntüsü eklendi. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Back
X