• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devletin "Çalışan Annelere Bakıcı Desteği" Projesi

haidena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2015
105
146
103
Konuyla ilgili duyumu/ bilgisi olan var mı? İhtiyacı olan bir tanıdığım sordu ama bir şey bulamadım. Bilenler yazarsa çok makbule geçer.

Konuyla ilgili duyumu/ bilgisi olan var mı? İhtiyacı olan bir tanıdığım sordu ama bir şey bulamadım. Bilenler yazarsa çok makbule geçer.
Şimdi bende haber sitesinde okudum.İzmir,Bursa ve Antalyada varmış şuan.Yakın zamanda diğer illerede yansıyacakmış annenin aylık gelirinin 3 bin 294 lirayı aşmaması gerekiyormuş haber detayında öyle yazıyor.Akraba olmayacakmış bakacak kişi.1080 tl,sigortasını anne ödeyecekmiş vs.

Yapacagiz dediylerse yaparlar oncelikle bundan eminim.
Bugun haberlerde torununa bakan anneanne babaannelere maas verilecegi haberi vardi.hemen olmasada birkac sene icinde mutlaka hayata gecireceklerini dusunuyorum

Kontenjan sınırlı, belli sayıdaki ilete verilecek
Bakıcının bir takım belgelere sahip olması gerekiyor
300 € gibi bi rakam anneye ödeniyor
Ama bakıcının sigortalı yatırılıyor olmalı
Birinci dereceden akraba olamaz
Annenin24 yaşına kadar anne olmuş olması gerekiyor
Pilot bölge izmir Antalya, ikinci pilot bölge Ankara İstanbul
Ben bunu haberlerde dinlemiştim.

Kontenjan sınırlı, belli sayıdaki ilete verilecek
Bakıcının bir takım belgelere sahip olması gerekiyor
300 € gibi bi rakam anneye ödeniyor
Ama bakıcının sigortalı yatırılıyor olmalı
Birinci dereceden akraba olamaz
Annenin24 yaşına kadar anne olmuş olması gerekiyor
Pilot bölge izmir Antalya, ikinci pilot bölge Ankara İstanbul
Ben bunu haberlerde dinlemiştim.
24 yaş sınırı çocuğun yaşı olmasın okuduğum sitede 0-24 aylık yazıyordu çünkü annenin yaşı ile ilgili birşey yazmıyor şartlar arasında.

Anneanne babaanne bile olsa sigortasını yaptırdıktan sonra devlet karşılıyor diye biliyorum arkadaşım öyle yapmıştı ama İzmir'de.başla şehir farkeder mi bilemedim

Anneanne babaanne bile olsa sigortasını yaptırdıktan sonra devlet karşılıyor diye biliyorum arkadaşım öyle yapmıştı ama İzmir'de.başla şehir farkeder mi bilemedim
akraba olmayacakmış şartlar arasında o var.

24 yaş sınırı çocuğun yaşı olmasın okuduğum sitede 0-24 aylık yazıyordu çünkü annenin yaşı ile ilgili birşey yazmıyordu.
Haberlerde dinlediğim kadarıyla yazdım, ben o şekilde hatırlıyorum, üniversitedeysen evlenen insanların kredi borçları silinmişti zamanında, onunla bu paralel bence, doğru duymuş olmalıyım. 300 aile gibi bi kontenjan vardı. Nüfüs yoğunluğuna göre bakarsanız (İstanbul,Ankara, izmir ) zaten imkansıza yakın bir oran.

Haberlerde dinlediğim kadarıyla yazdım, ben o şekilde hatırlıyorum, üniversitedeysen evlenen insanların kredi borçları silinmişti zamanında, onunla bu paralel bence, doğru duymuş olmalıyım. 300 aile gibi bi kontenjan vardı. Nüfüs yoğunluğuna göre bakarsanız (İstanbul,Ankara, izmir ) zaten imkansıza yakın bir oran.
yok henüz istanbul ve ankarada başlamamış.İzmir,antalya ve bursa.

İş yerinden bi' arkadaş siteyi söyledi baktım,

Projenin adı EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ

İstanbul ve Ankara'da yeni başlayacakmış ve ön kayıt için son tarih 28 KASIM!!!!!!

İnşallah buradan okuyup faydalananlar olur, işte şartlar:

Kimler Faydalanabilir ?

Tam zamanlı işçi olarak bir işverenin yanında çalışan sigortalı anneler, sigortalı çocuk bakıcısı çalıştırdıklarında mali destekten yararlanabilirler.

Projeden Yararlanabilmeniz İçin Taşımanız Gereken Şartlar Şunlardır:

> Başvuru tarihi itibariyle (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğu olmak.

> T.C. vatandaşı olmak.

> Bir işverenin yanında sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak. (SGK’ya en az 30 tam gün primi bildirilmiş olmak.)

> İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinden birinde çocuğuyla birlikte aynı evde ikamet etmek. (Çocukla annenin ikametgahı aynı olmalıdır.)

> Analık izin süresini geçirmiş olmak. (Analık izin süresinde olan anneler çalışmaya başladıklarında projeden faydalanabilirler.)

> Annenin yıllık ortalama brüt ücreti, asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmamalıdır. (2016 için 3.294,00 TL)

> Çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında; kendisi veya eşinin birinci derecede, çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak. (Bebeğin anneannesi veya babaannesi çocuğa bakıyorsa Projeden faydalanmanız mümkün değildir)

> Proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmamak.

> En geç kesin kayıt tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek-9 kapsamında(çocuk bakıcıları da dahil ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı) sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmek.

Çalıştırdığınız Çocuk Bakıcısının Taşıması Gereken Şartlar Nelerdir?

> T.C. vatandaşı ve kadın olmak.

> İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinin birinde ikamet ediyor olmak. (Siz hangi ilde ikamet ediyor iseniz bakıcınızın ikametgahının da o ilde olması gerekmektedir.)

> Hizmet akdine tabi Ek-9 kapsamında tam zamanlı sigortalı çalışan olmak. (SGK’ya 30 tam gün primi bildirilmiş olmak.)

> Bakımını üstlendiği çocuğun anne veya babası ile birinci derece, ebeveyn ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak. (Bebeğin anneannesi veya babaannesi çocuğa bakıyorsa Projeden faydalanmanız mümkün değildir.)

> En az ilkokul mezunu ve en az 18 yaşında olmak.

KİMLER FAYDALANAMAZ ?
• Başvuru şartlarında aranan kriterleri yerine getirmeyenler
• 5510 sayılı Kanunun 6 ıncı maddesine göre sigortalı sayılmayan anneler
• Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek çalışan anneler
• 5510 sayılı Kanun Ek-5 ve Ek-6 Sigortalısı tam zamanlı ya da sürekli çalışmayan
• 5510 sayılı Kanun Geçici 20 inci maddesinde yer alan Banka Sandığı mensupları (SGK’ya kendilerine ilişkin herhangi bir bildirim yapılmadığından ve bu nedenle SGK Bilişim Altyapısında kendilerine ait veri bulunmadığından)
• SGK Bilişim Altyapısına göre oluşturulan Proje Bilgi-İşlem Programı tarafından başvurusu kabul görmeyen diğer kişiler (SGK Bilişim Altyapısından ya da MERNIS gibi Proje Bilgi-İşlem Programı tarafından kullanılan diğer veritabanlarından veri yokluğu nedeniyle bilgi çekilemeyen haller)
• Proje Dokümanlarından veya Avrupa Birliği Mevzuatından veyahut da Türk Mevzuatından kaynaklanan sebeplerle kendisine uygun maliyet olarak ödeme yapılamayacak diğer kişiler (Belgelerde usulsüzlük yapanlar vs)

İş yerinden bi' arkadaş siteyi söyledi baktım,

Projenin adı EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ

İstanbul ve Ankara'da yeni başlayacakmış ve ön kayıt için son tarih 28 KASIM!!!!!!

İnşallah buradan okuyup faydalananlar olur, işte şartlar:

Kimler Faydalanabilir ?

Tam zamanlı işçi olarak bir işverenin yanında çalışan sigortalı anneler, sigortalı çocuk bakıcısı çalıştırdıklarında mali destekten yararlanabilirler.

Projeden Yararlanabilmeniz İçin Taşımanız Gereken Şartlar Şunlardır:

> Başvuru tarihi itibariyle (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğu olmak.

> T.C. vatandaşı olmak.

> Bir işverenin yanında sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak. (SGK’ya en az 30 tam gün primi bildirilmiş olmak.)

> İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinden birinde çocuğuyla birlikte aynı evde ikamet etmek. (Çocukla annenin ikametgahı aynı olmalıdır.)

> Analık izin süresini geçirmiş olmak. (Analık izin süresinde olan anneler çalışmaya başladıklarında projeden faydalanabilirler.)

> Annenin yıllık ortalama brüt ücreti, asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmamalıdır. (2016 için 3.294,00 TL)

> Çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında; kendisi veya eşinin birinci derecede, çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak. (Bebeğin anneannesi veya babaannesi çocuğa bakıyorsa Projeden faydalanmanız mümkün değildir)

> Proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmamak.

> En geç kesin kayıt tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek-9 kapsamında(çocuk bakıcıları da dahil ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı) sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmek.

Çalıştırdığınız Çocuk Bakıcısının Taşıması Gereken Şartlar Nelerdir?

> T.C. vatandaşı ve kadın olmak.

> İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinin birinde ikamet ediyor olmak. (Siz hangi ilde ikamet ediyor iseniz bakıcınızın ikametgahının da o ilde olması gerekmektedir.)

> Hizmet akdine tabi Ek-9 kapsamında tam zamanlı sigortalı çalışan olmak. (SGK’ya 30 tam gün primi bildirilmiş olmak.)

> Bakımını üstlendiği çocuğun anne veya babası ile birinci derece, ebeveyn ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak. (Bebeğin anneannesi veya babaannesi çocuğa bakıyorsa Projeden faydalanmanız mümkün değildir.)

> En az ilkokul mezunu ve en az 18 yaşında olmak.

KİMLER FAYDALANAMAZ ?
• Başvuru şartlarında aranan kriterleri yerine getirmeyenler
• 5510 sayılı Kanunun 6 ıncı maddesine göre sigortalı sayılmayan anneler
• Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek çalışan anneler
• 5510 sayılı Kanun Ek-5 ve Ek-6 Sigortalısı tam zamanlı ya da sürekli çalışmayan
• 5510 sayılı Kanun Geçici 20 inci maddesinde yer alan Banka Sandığı mensupları (SGK’ya kendilerine ilişkin herhangi bir bildirim yapılmadığından ve bu nedenle SGK Bilişim Altyapısında kendilerine ait veri bulunmadığından)
• SGK Bilişim Altyapısına göre oluşturulan Proje Bilgi-İşlem Programı tarafından başvurusu kabul görmeyen diğer kişiler (SGK Bilişim Altyapısından ya da MERNIS gibi Proje Bilgi-İşlem Programı tarafından kullanılan diğer veritabanlarından veri yokluğu nedeniyle bilgi çekilemeyen haller)
• Proje Dokümanlarından veya Avrupa Birliği Mevzuatından veyahut da Türk Mevzuatından kaynaklanan sebeplerle kendisine uygun maliyet olarak ödeme yapılamayacak diğer kişiler (Belgelerde usulsüzlük yapanlar vs)
anne için yaş sınıır yok şartlar arasında.

Kızlar bi yazı daha buldum kontenjan 300 değil; İstanbul için 3500, Ankara için 1500!!

BASIN DUYURUSU

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve 06 Mart 2015 tarihinde pilot iller olarak belirlenen İzmir, Bursa ve Antalya’da uygulanmaya başlayan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’’ etkin, verimli ve çözüm odaklı perspektifiyle, kazan-kazan stratejisi doğrultusunda amaçladığı hedeflere ulaşacak şekilde başarıyla uygulanmaya devam ediliyor.

0-2 yaş arası çocuk sahibi kadınların çocuk bakımı dolayısıyla iş yaşamından kopmamasını hedefleyen ve bu doğrultuda annelerin, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık 416 avroya kadar destek sağlanan proje kapsamında; proje başlangıcından bu yana 6.755 anne ve 8.418 çocuk bakıcısı faydalanmış olup, toplamda 15 milyon avro hibe dağıtılmıştır.

50 milyon avroluk bütçesiyle alanında uygulanan en büyük proje olan, kısa adıyla “Evde Çocuk Bakımı Projesi”nin, kadın istihdamına sağladığı katkı neticesinde elde edilen olumlu geri dönüşlerin bir yansıması olarak, 1 Aralık 2016 tarihinden geçerli olmak üzere kapsamı genişletilmektedir.

Bu çerçevede:

* Projenin halen yürütülmekte olduğu İzmir, Bursa ve Antalya illerine ek olarak İstanbul ve Ankara illeri de proje kapsamına dahil edilmiş olup, ilk kayıt aşamasında İstanbul için 3.500, Ankara için 1.500 olmak üzere toplamda 5.000 kesin kayıt alınacaktır,

* Ankara ve İstanbul illeri için ön kayıtlar 28 Kasım 2016 tarihi saat 10:00 itibariyle www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net web adreslerinden; kesin kayıtlar ise 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Ankara ve İstanbul İl Müdürlüklerinde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlanacaktır,

* Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan faydalanıcı annelere verilen 300 avro hibe tutarı 320 avroya; engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler veya sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yapılan 390 avroluk ödeme tutarı ise 416 avroya çıkartılmaktadır.

* Projeden; uygulama illeri olan Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya illerinde ikamet eden, 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olup, bir işverenin yanında sigortalı olarak çalışan ve başvuru tarihi itibariyle son bir yıla ait brüt ücret ortalaması, mevcut brüt asgari ücretin 2 katını aşmayan (2016 için 3.294,00 TL), T.C. Vatandaşı anneler yararlanabilmektedirler.

Son düzenleme:
Pilot illerde var sadece.

Adı Evde Cocuk Bakım Desteği Projesi. 300 €. Bursa İzmir ve Antalya şuanda pilot iller.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
• Bursa, Antalya ve İzmir illerinin birinde çocuğuyla birlikte ikamet etmek
• Bir işveren yanında hizmet akdi ile işçi olarak tam zamanlı çalışıyor olmak
• Çalıştığı işten elde ettiği brüt ücreti, asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmamak (2015 ikinci altı ayı için 2.546 TL)
• En geç kesin kayıt tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek-9 kapsamında (çocuk bakıcıları da dahil ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigortalılığı) sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmek,
• Çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında akrabalık ilişkisi bulunmamak (kendisi veya eşinin birinci derecede akrabası olmaması; çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. derece dahil akrabalık ilişkisi olmaması)
• Analık izin süresini geçirmiş olmak
• Başvuru tarihi itibariyle (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğu olmak
• Proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmamak

Ayrıca, annelerin istihdam edeceği çocuk bakıcılarında da aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

• T.C. vatandaşı ve kadın olmak.
• Bursa, Antalya ve İzmir illerinin birinde ikamet ediyor olmak
• Bakımını üstlendiği çocuğun anne veya babası ile birinci derece, ebeveyn ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak
• En az ilkokul mezunu ve 18 yaşını tamamlamış olmak

Pilot illerde var sadece.

Adı Evde Cocuk Bakım Desteği Projesi. 300 €. Bursa İzmir ve Antalya şuanda pilot iller.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
• Bursa, Antalya ve İzmir illerinin birinde çocuğuyla birlikte ikamet etmek
• Bir işveren yanında hizmet akdi ile işçi olarak tam zamanlı çalışıyor olmak
• Çalıştığı işten elde ettiği brüt ücreti, asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmamak (2015 ikinci altı ayı için 2.546 TL)
• En geç kesin kayıt tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek-9 kapsamında (çocuk bakıcıları da dahil ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigortalılığı) sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmek,
• Çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında akrabalık ilişkisi bulunmamak (kendisi veya eşinin birinci derecede akrabası olmaması; çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. derece dahil akrabalık ilişkisi olmaması)
• Analık izin süresini geçirmiş olmak
• Başvuru tarihi itibariyle (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğu olmak
• Proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmamak

Ayrıca, annelerin istihdam edeceği çocuk bakıcılarında da aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

• T.C. vatandaşı ve kadın olmak.
• Bursa, Antalya ve İzmir illerinin birinde ikamet ediyor olmak
• Bakımını üstlendiği çocuğun anne veya babası ile birinci derece, ebeveyn ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak
• En az ilkokul mezunu ve 18 yaşını tamamlamış olmak

Teşekkürler, yeni bilgilere ulaşıp yazdım ben de, İstanbul ve Ankara için tekrar kayıt alınıyormuş.

akraba olmayacakmış şartlar arasında o var.
Değişmiş o Zaman. Geçen yıl vardı hatta arkadaşımla konuşmuştuk bu konuyu onun kv bakıyordu kızına ama kadın emekli diye olmaz demişler. O çok uğraşmıştı bir başkasına vesile olmuştu hatta.

Back
X