Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oğlum birinci sınıf. Kağıt havlu sıvı sabun gibi hiç bişey istenmedi . Okulumuzdaki güvenlik görevlisi için 1. Ve 2. Dönemde 100 er tl olmak üzere toplam 200 tl okul adına istendi ve müdür mecburi değil imkanı olan lütfen göndersin ben bu parayı cebimden ödeyemm çocuklarımızın güvenliği için dedi. Sınıf öğretmenimiz kişi başı 400 tl renkli yazıcı alamak için 50 tl de e okul vesikalık fotoğraf çekimi için istedi. Öğretmenimizin Geçen sene mezun ettiği sınıfından fon perde ve masa örtüleri olduğu için almadık yoksa alacaktık. Okulda tuvalet kağıdı da yok zaten geçen oğlum tuvalet kağıdı yok anne tuvaletimi tuttum diyor eve kadar. Öğretmen çocuklar tuvalet kağıdını çok hor kullanıyor tuvaletler tıkanıyor diye konulmuyor diyor. Oğlumun çantasında peçete var onu götür oğlum diyorum bazen bakıyorum iç çamaşırı pis hafta en az 3 kere bu şekilde geliyor peçeteyi götürmeyi unutuyorum diyor. Bende napacağımı şaşırdım

Geçen senede güneş çok girdiği için fon perde yaptrmistik, bide çocuklar kitaplarını okulda bırakması için sınıfa dolap yaptrilirdi ortak para toplanip

Çözümü sunuyorum zaten veli grubuna da yazdım toplantı talep ettik yaparsa orada da söyleyeceğim gerekirse kendimde ararım sponsor sanayi kentinde yaşıyoruz biz arasanız sponsor çok bulunur.

Defalarca yazdığım aynısı öğretmen kardeşimiz ayrı bir laptop istemiş taşıyabilinir olsun diye. Masaüstü varken.

Tuvalet kağıdı ,ıslak mendil bunları verin yanına siniftaki dolabına koysun öyle yapıyoruz biz

bu konuda haklısınız.
keşke o toplanan aidatlar ve hatta adres dışı kayıtlardan alınan afaki paraları yine okul için kullansalar.
benim demek istediğim bir düzen tutturulmuş veliye başka söylemlerde bulunulup el altından desteklenen bir düzen.
ben şimdi bu sene adres dışı kayıt için oğlumun okul müdürünün kaç para istediğini söylesem dudağınız uçuklar ve aldı o parayı benim şahsen bildiğim bir kişi bu sadece. kaç kişiden kaç paralar alındı kimbilir.
bu kısımda öğretmenle müdür arasında halledilmesi gereken birşey.

Bir öğretmenin kendi laptopunu getirmeyip yenisini istemesi nasıl bir yüzsüzlük ayrıca!
Çocuk için kullanılacak laptopa para vermek istememek normal mi yani?? Br sınıf dolusu çocuk neden benim laptopumu bedava kullansın? Devletin eğitim öğretim ödeneği bu yıl 1300 lira yattı. Dörtle çarpsan laptop parasının yanından geçmiyor

Bizim okulda da oluyor bu tür kurslar ama ücretsiz. Tabii belli bir sayıyı geçmiyor. İlk eli yatkın olanlar arasında secim yapılıyor. Sonra o seçilen öğrenciler ücretsiz gidebiliyor kursa

Tamam öğretmeni o zaman iki sayfa yaptırıp bırakırsa rahatsız olmayın. Ne kaynak kitaplar, ne eba asla yeterli değil

Morpa için hiç yorumum olmadı. Yazıcı işini genelde okulun öğretmenler odasına büyük alıp öyle hallediyorlar zira ben de branş öğretmeniyim.
Akıllı tahtanızda nasıl her şeyi açamıyorsunuz, İnternet nasıl sadece kısıtlı alanda kullanılıyor bu asıl mesele. YouTube dan video da izlettim. USB den slayt da açıyorum. İnternet yoksa bu laptop niye isteniyor onu sorgularım!

Tamam öğretmeni o zaman iki sayfa yaptırıp bırakırsa rahatsız olmayın. Ne kaynak kitaplar, ne eba asla yeterli değil
Gerekli ek kitapların alınması yasak değil zaten veli fazla ve gereksiz olduğunu düşünüyorsa şikayet etme hakkına sahip, gerçektende gereksizse istenilen şeyler.

Eşim 2009 yılında üniversitede 2.el bi laptop almış bir kaç ay önceye kadar onu kullanıyordu. Benim 2012 yılında atanırken aldığım kapandı açılmadı tamirciler yeni al bu bitmiş dedi. Geçtiğimi şubat ayında 17 bine yeni laptop aldık maaşımız 13binken. İçim acıyor evden çıkarırken ne yalan söyleyeyim. Sınıflarda akıllı tahtadan başka bir şey yok. Onu geçtim internet bağlantısı bile yok.

Çocuklarınıza mı kullandırıyorsunuz siz laptopu. Wordwall falan mı oynatıyorsunuz? Yoksa oradan ders mi anlatıyorsunuz? Oradan siz ders anlatıyorsanız çocuklarınız zaten oynamıyor oluyor değil mi?

Ben branş öğretmeniyim, kızım devlet okulunda 4. Sınıfta okuyor. Burada tanınan ve güvenilir bir öğretmenin sınıfında. Okul aile birliği geçen sene dönemlik 250 lira topladı. Bu yıl belli değil bir şey istenmedi hemüz. Sınıfa alınacak ıslak mendil, öğretmene hediye, peçete vs için aylık 30 lira topluyor sınıf annesi. İlkokul 1de laptop aldık. Ben yazıcı aldım yardım amaçlı sınıfta duruyor. Her yıl ingilizce ve diğer derslerden kaynak kitap da aldık. Durumu olmayanları tenzih ediyorum ama her lükse para harcayıp okuldan istenenlerden şikayet etmek bana doğru gelmiyor. Velilerim çocuklarını geziye göndermek için yarış ediyor çalıştığım lisede, 2500 lira iki günlük geziye veriyorlar ama ingilizce kaynak kitaba 200 lira tek seferlik vermekten imtina ediyorlar. Eğitime önem vermek bir kültürdür, aileden çocuğa geçer.

Biraz öğretmenden kaynaklı biraz da başka velilerden bu sene bir çok veli özel dolap yaptırmak istedi öğretmen de uyumsuzluk olmasın sınıfta ve önceki dolaplarda yeni diye oylama yaptı sınıftan para toplanıp alındı aynı veli perdeler değişsin diye de baskı yaptı öğretmen ve diğer velilere ki okulda aylık aidat toplanıyor diye kabul edilmedi
akıllı tahta olduğu için laptop vb birşey hiç para vermedim ama

Son düzenleme:
Çocuklarınıza mı kullandırıyorsunuz siz laptopu. Wordwall falan mı oynatıyorsunuz? Yoksa oradan ders mi anlatıyorsunuz? Oradan siz ders anlatıyorsanız çocuklarınız zaten oynamıyor oluyor değil mi?
Benim laptopumda kişisel dosyalarım zaten yer tutarken eğitim öğretim materyallerinin de yer tutmasına razı olmak zorunda değilim. Çocuklar derken veli olarak yazıyorum

Son düzenleme:
Bunlar için akıllı tahta var!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…