Çorbalar Detaylı Yöresel Çorba tarifleri

En başarılı bulduğunuz çorba tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    822
  • Anket Kapalı .
Benim bu saatte uyuduğumu tarih yazmazİşlerim var canım yarın okul kermesi var hazırlık yapıyorum.
Sende mapustan çıkmışsınMapus işe yaramış camlar silinmiş
Kermes için ne yaptığını merak etsem de, alacağım yanıttan sonra , sorduğuma pişman olacağımdan dolayı sormuyorum.Camlar silindi ama peşinden rüzgar ve yağmur geri, eski haline gelmiştir.

Kermes için ne yaptığını merak etsem de, alacağım yanıttan sonra , sorduğuma pişman olacağımdan dolayı sormuyorum.Camlar silindi ama peşinden rüzgar ve yağmur geri, eski haline gelmiştir.
Birşey yapmadım canım zaten para veriyoruz üstüne birşeyler istiyorlarProfiterol yaptım birde sınıf annesi olduğum için pudingler bana kaldı 4 paket kadar puding yaptım.Minik dondurma kaselerine koyup süsledim...Eşim dereotu almış salamura için onunla uğraştım falan Bu saat oldu..
Aman o işi bende yaptım 2-3 hafta önce ama yine aynısı olduBizim işimiz bitmez canım

Salamura için dereotu derken sarma içi için mi?salamura basarken falan mı dereotu koyuyorsun?

Salamura için dereotu derken sarma içi için mi?salamura basarken falan mı dereotu koyuyorsun?
Yok canım dereotunu salamura yapacağımDaha sonra mercimekli köfte,salatalar ve patates salatasında kullanmak için
Canım ben çıkıyorum biraz daha işlerim varHayırlı geceler

Yok canım dereotunu salamura yapacağımDaha sonra mercimekli köfte,salatalar ve patates salatasında kullanmak için
Canım ben çıkıyorum biraz daha işlerim varHayırlı geceler
Hayırlı geceler canımDereotu salamurasını daha önce hiç duymadım.Yarın müsait bir zamanda nasıl yaptığını yazarsın bana

Hayırlı geceler canımDereotu salamurasını daha önce hiç duymadım.Yarın müsait bir zamanda nasıl yaptığını yazarsın bana
Canım şöyle yapılıyor
MALZEMELER:
Islatmak İçin:

20 demet dereotu
1 yemek kaşığı şap
10 yemek kaşığı kaya tuzu
5 litre su
Basmak İçin:

1 kase pekmez
1 kase kayatuzu
1 kase erik
2 çorba kaşığı limon tuzu
Son suyu İçin:

5 çorba kaşığı kayatuzu
2 litre su
YAPILIŞI:Dereotunu ayıklayıp pamuk iplikle bağlayıp desteler elde edelim
Bir tencereye dizelim.Üstüne tuzlu,şaplı kaynamış suyu dökelim.Sabaha kadar ağzı kapalı olarak bekletelim.Ertesi gün yeşil suyu gidene kadar dereotlarını yıkayalım.Suyunu süzelim.

Sonra bir kaseye kayatuzu bir kaseye pekmezi koyalım.Dereotunun sap kısmını önce pekmeze sonra tuza batırıp demeti 2'ye katlayıp kavanoza koyalım.

Aralarına erik ve limon tuzu serpelim.Bütün kavanoz dolunca üstüne kaynamış soğumuş tuzlu suyu boşaltıp kapağını kapatıp buzdolabında 1 hafta mayalandıralım.Sonra kullanmaya hazır hale gelecektir.Açıldıktan sonra yine dolapta bekletiyoruz.Kullanmadan önce aynı yaprak gibi suda bekletip tuzunu çıkarıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…