• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğimiz yok bittik tükendik biz!

arkadaşım, kimsenin tırnağıyla kafa kaşınmaz, sat o evi, para etmesede borcundan kurtulursun, on aödeyeceğin parayı tedavine harcarsın. ev-araba bu gibi yatırımlar borcun harcın olmayınca, kenara artan paran olunca yapılır.
Kirayi kim odeyecek?odedigimiz kredi kira odeyecegimiz bedelde..

Yardim etmek zorunda degiller gibi vb. Laflari kullananlari gerçekten anlamiyorum. Bu anne babalar icin zorunluluk degil evlatlarina destek cikmaktir. Anne babanin gorevi dunyaya getirmekle mi sinirrli ya. Okutmak zorunda degil evlendirmek zorunda degil sevmek zorunda degil zor gunde destek cikmak zorunda degil. Eee ne ise yariyorlar

Canim bizimde 1 yildir olmuyor. Son asamalardayiz artik olmadi bizde tup bebege yonelicez. Benim kaynanaminda eli sıkıdır ama bu tarz bir seyde gozu kapali verir allah razi olsun. Bence yapmak zorundalar . ben ailemden esimin ailesinden boyle gordum boylede ornek aliyorum ilerde bizede nasip olursa tek dogurdum yeter demem herseyiyle arkasinda olurum olmaliyimda. Anne babalik buni gerektirir.

Esin ailesiyle gorussun anlatsin durumu. Ev aldik bebek icin yardim edemeyiz durumu degil bu. Gorumcenizide anlamis degilim . benim gorumcem yok kaynim var ama o bile bole bir durumda 3 5 destek cikardi olmadi annesyle konusurdu. Cok zor ALLAH sabir versin canim

durum ciddiymiş gerçekten..
Allah kucağınızı boş koymasın inş.. ama bu kadar da abartmayın lütfen..
zira Rabbim diledikten sonra verir hayırlısıyla.
illa kendi kanından canından olması şart değil. evlatta edinilebilir. benim bir oğlum var Allah bağışlar inş.
9 ay taşıdım ama doğumdan sonra anladım ki annelik 9 ay taşıyıp, doğurmak değilmiş. ondan sonra ki zamanmış..

bir de çalışıyor musunuz?? eğer çalışmıyorsanız evladım için her şeyi yaparım demişsiniz. girin bir işe ne iş olursa yapın. ne biriktirseniz kar..
Aminn. Rbbim istedikten sonra her sekilde verir dediginiz gibi..
Ben calidiyordum isten ayrilmak zorunda kaldim tedavi icin 3 ayda bir deneme ozel sektorde malesef istenmeyen bir durum..
bukadar kisa araliklarla izin alan birini isyerinde istemezler ayrica mesela arayip yarin gelin diyorlar ve siz izin alamazsaniz gidemezseniz o tedavi cop olur..Ancak son deneme olmazsa ise girmek zorundayim..

Aminn. Rbbim istedikten sonra her sekilde verir dediginiz gibi..
Ben calidiyordum isten ayrilmak zorunda kaldim tedavi icin 3 ayda bir deneme ozel sektorde malesef istenmeyen bir durum..
bukadar kisa araliklarla izin alan birini isyerinde istemezler ayrica mesela arayip yarin gelin diyorlar ve siz izin alamazsaniz gidemezseniz o tedavi cop olur..Ancak son deneme olmazsa ise girmek zorundayim..

anladım.. işte durumu net bilemeyince öyle kendimce yorum yaptım. o zaman gözünüzü karartın isteyin ne gerekiyorsa. inş vicdana gelirler. madem varmış destek olmalılar o vakit. hiç olmazsa borç olarak versinler..

Yardim etmek zorunda degiller gibi vb. Laflari kullananlari gerçekten anlamiyorum. Bu anne babalar icin zorunluluk degil evlatlarina destek cikmaktir. Anne babanin gorevi dunyaya getirmekle mi sinirrli ya. Okutmak zorunda degil evlendirmek zorunda degil sevmek zorunda degil zor gunde destek cikmak zorunda degil. Eee ne ise yariyorlar

Canim bizimde 1 yildir olmuyor. Son asamalardayiz artik olmadi bizde tup bebege yonelicez. Benim kaynanaminda eli sıkıdır ama bu tarz bir seyde gozu kapali verir allah razi olsun. Bence yapmak zorundalar . ben ailemden esimin ailesinden boyle gordum boylede ornek aliyorum ilerde bizede nasip olursa tek dogurdum yeter demem herseyiyle arkasinda olurum olmaliyimda. Anne babalik buni gerektirir.

Esin ailesiyle gorussun anlatsin durumu. Ev aldik bebek icin yardim edemeyiz durumu degil bu. Gorumcenizide anlamis degilim . benim gorumcem yok kaynim var ama o bile bole bir durumda 3 5 destek cikardi olmadi annesyle konusurdu. Cok zor ALLAH sabir versin canim
Katiliyorum sana cnm yani zamane aileleri gercekten boyleler..Okutmak zorunda degilim, evlensinler, alsin yapsinlar,toruna karismam bana bulasmasinlar..Bence cok yanlis durum varsa insan ne icin yasiyor?evet bagimli bireyler yetistirin demiyorum oda yanlis ancak biz cabaliyoruz onlarda destek olmali ki vicdanlari rahat olsun.

Sizde biran evvel doktora gorunseniz iyi olur bence hani basit hormon tahlillerini yaptirsaniz en azindan..Neoldugunu bilirsiniz olmaz mi cnm?Esinde ornek verse?Bende ailemden boyle gordum babam memur emeklisi ama bize hep destek olmaya calisir bizde ona ayni sekilde ablamin durumu kotu ben destek oldum yillarca bizim aile boyledir cok bagliyiz birbirimize..Bende evladima (Rabbim verirde olursa)ayni sekilde omur boyu destek olmak isterim.Ve dunyaya getirirken herseyi goze alarak yapmak istiyorum.Olmus olsun diye degil..

Gorumcem cok bencil biri..Banada araba diye tutturdu ki ozel okul zaten bir ev parasi tuttu..Esim erkek oldugu halde istemedi mezun olunca kendimiz calisip biriktirdik ..Yuk olmayalim dedik..Ama herkes dusunceli degil malesef..Benim ablamin da basina ayni sey gelse ailemle konusur bende azda olsa uc bes destek olurum..
AILE OLMAK BUDUR BENCE

ne evi satacağım kardeşim ya. İsteyin eliniz bollaşınca ödersiniz. Herşeyi anne babadan beklemeyelim iyi hoş ta olmayınca da ne yapacaksın.
Bakalim konusucaz insallah..Yok biz o karakterde degiliz zaten iki deneme yaptik onlarda destek olmuyor degller ama bizim is ciddi..Ben elimden geleni yapip gerisini Allaha birakacam..

Milletin parasina puluna göz dikmeyin. Koca koca insanlarsiniz bakin basinizin caresine bakamiyorsanizda susun. Kimsenin size yardim etme gibi bie sorumlulugu yok.
Millet dediginiz bizim ailemiz sizde anne baba oldugunuzda bukadar vicdansiz olacaksaniz bence hic dogurmayin bekar yasayin boylece kimseye bir faydaniz dokunmadan yasar gidersiniz mutlu mesut..Elalem de (Evladiniz)boyle bir duruma dustugunde sizin maliniza mulkunuze goz dikmez...

Katiliyorum sana cnm yani zamane aileleri gercekten boyleler..Okutmak zorunda degilim, evlensinler, alsin yapsinlar,toruna karismam bana bulasmasinlar..Bence cok yanlis durum varsa insan ne icin yasiyor?evet bagimli bireyler yetistirin demiyorum oda yanlis ancak biz cabaliyoruz onlarda destek olmali ki vicdanlari rahat olsun.

Sizde biran evvel doktora gorunseniz iyi olur bence hani basit hormon tahlillerini yaptirsaniz en azindan..Neoldugunu bilirsiniz olmaz mi cnm?Esinde ornek verse?Bende ailemden boyle gordum babam memur emeklisi ama bize hep destek olmaya calisir bizde ona ayni sekilde ablamin durumu kotu ben destek oldum yillarca bizim aile boyledir cok bagliyiz birbirimize..Bende evladima (Rabbim verirde olursa)ayni sekilde omur boyu destek olmak isterim.Ve dunyaya getirirken herseyi goze alarak yapmak istiyorum.Olmus olsun diye degil..

Gorumcem cok bencil biri..Banada araba diye tutturdu ki ozel okul zaten bir ev parasi tuttu..Esim erkek oldugu halde istemedi mezun olunca kendimiz calisip biriktirdik ..Yuk olmayalim dedik..Ama herkes dusunceli degil malesef..Benim ablamin da basina ayni sey gelse ailemle konusur bende azda olsa uc bes destek olurum..
AILE OLMAK BUDUR BENCE

Aynen canim aile olmak demek bu tarz degerlerle yargilanir diger turlu kimse ailem bilmem ne demesin bosuna.

Biz o testlerin hepsini yaptirdik bende sorun yok. Esimde morfoloji dusuk. Hsg cekilcem 2 gun sonra. Ordada sorun cikmazsa tedaviye baslicaz. Morfoloji yuzunden.

Sıkmayın caninizi dua edin rabbim gorur ins en buyuk destekcimiz o. Bitkisel kurleredde yonelin tup bebek tutmayan sonra kurleri deneyip dogal yolla hamile kalanlarida gorduk burda.

Aynen canim aile olmak demek bu tarz degerlerle yargilanir diger turlu kimse ailem bilmem ne demesin bosuna.

Biz o testlerin hepsini yaptirdik bende sorun yok. Esimde morfoloji dusuk. Hsg cekilcem 2 gun sonra. Ordada sorun cikmazsa tedaviye baslicaz. Morfoloji yuzunden.

Sıkmayın caninizi dua edin rabbim gorur ins en buyuk destekcimiz o. Bitkisel kurleredde yonelin tup bebek tutmayan sonra kurleri deneyip dogal yolla hamile kalanlarida gorduk burda.
Rbbim isinizi rast getirsin umarim hersey yolunda gider.Guzel haberlerini aliriz..takip edicem tedavi surecini..
Allah yardimciniz olsun cnm..

Bakalim konusucaz insallah..Yok biz o karakterde degiliz zaten iki deneme yaptik onlarda destek olmuyor degller ama bizim is ciddi..Ben elimden geleni yapip gerisini Allaha birakacam..

ya sen boşver olumsuz yorumları eşin gitsin konuşsun. Sen eşini al karşına söyle. Eminim ailesi de elinden gelenin fazlasını yapacaktır.Bazen insan gözünün önündekini göremiyor ister vurdum duymazlık de istersen hayat telaşı.. İstersen de kendi başına gelmediği için kolay zannediyor de.

Bu senin savaşın madem önünde seçenekler var onları tüket.Baktın destek olmuyorlar 3-5 ay çalış sonra denemeni yap tekrar.

ya sen boşver olumsuz yorumları eşin gitsin konuşsun. Sen eşini al karşına söyle. Eminim ailesi de elinden gelenin fazlasını yapacaktır.Bazen insan gözünün önündekini göremiyor ister vurdum duymazlık de istersen hayat telaşı.. İstersen de kendi başına gelmediği için kolay zannediyor de.

Bu senin savaşın madem önünde seçenekler var onları tüket.Baktın destek olmuyorlar 3-5 ay çalış sonra denemeni yap tekrar.
Aynen cnm oyle yapicam elimden geleni yapip sonra ise giricem..Insan bazen gozunun onundekini goremiyor konusunda haklisin gostermek gerekiyor sanirim..
Guzel yorumlarin icin sagol cnm benim

Kızlar herkese merhaba,
Biz 1,5 yıldır tüp bebek tedavisi görüyoruz ilk başta eşimde sperm düşüklüğü vardı,ilk tedViden sonra bende yumurta rezervi hızla azaldı.Doktorlar çok zamanımız olmadığını tekrar tekrar deneme yapmamız gerektiğini söylüyorlar..Ev kredimiz var daha denemelerin borçlarını bitiremedik.Birkaç bileziğim var onları bozucam ama yetmez.Eşimin ailesinin durumu iyi ama eve yardım ettik diye hiç tüp bebek için yardımın lafını bile etmiyolar.Görümcem özel okulda okudu yeni işe girdi evlerine 8/9 bin para giriyor.Ben evladım için herşeyi yapmak istiyorum nasıl bir konuşma yapayım.Arabaları var tarlaları var hisseleri kenarda paraları.Durumun ciddi olduğunu bildiği halde kaynanam bekleyin olur diyor ben nasıl davranmalıyım?o_Oo_O

kendinizi toparlayana ara verseniz çok mu zaman alır

Kendi ailenizden borç alabileceğiniz kimse yok yokmu?
Ablam var ama onun durumu benden beter hic yazmayayim..
Anne tarafinin durumu kotu birde once en yakinina acmak istiyor insan yoksa arkadaslarimizda veriler istesek ancak sorun para bulmak degil bizim buyuk bir maddi yukun altinda olmamiz..tedavilerin borclari odenmedi..Biz borclari bitirir 3.ye baslariz diyorduk ama durum ciddilesince hemen deneme karari alindi malesef ki...

bu konuşmayı bence siz yapmayın eşiniz yapacaksa sizin olmadığınız bir ortamda sizin haberiniz yokmulş gibi yapmalı...

Bu başa bişey gelme durumu değil ama. Aniden bir kaza olur ya da ölüm kalım gibi çok önemli bi durum olur, o zaman zaten muhakkak destek olur, o tarz durumlarla neden bu durumu kıyaslıyorsunuz anlamadım. Bu para isteyen bir tedavi ama ucunda ölüm yok, çocuğu olmuyor diye ölmeyecek bu insanlar, aile de bu şekilde düşünüp yardımcı olmamayı seçebilir. Herkesin kendi malı mülkü, yardım etmek kendi insiyatifindedir. Adamlar 'torun için değmez' diye düşünüyorsa elden ne gelir?
Kimse diyorsun da anne baba yani bu nasil
destek olmak zorunda değil. Bugün allah
korusun anne babamizin basina bir şey gelse insanin içi yanmaz mi yardima kosmaz mi bu kadar mi uzaklasti insanlar artik. Kanindan canindan da mi bir haber oldu.
Olum kalim da olan olmus parayi neyapalim biz?
Ucunda olum yok ama cocugu olmuyor diye bosanan cok fazla cift var umarim biz onlardan olmayiz ancak tup bebek tedavisi gercekten iskenceli bir surec..Herkes dediginiz bizim ailemiz..Sizin de cocuklariniz olursa ileride(varmi bilmiyorum)lutfen boyle davranmayin..Onlar sizin evlatlariniz onlar uzulse siz on kat daha uzulursunuz..Boyle aanne baba olunmaz..Dogur at sokaga buyusun le ayni mantik sizinkisi

Onlarin basina birsey gelse bizde kosup destek olacaz..Baslarinin caresine baksinlar nasil derim ben???Maddi manevi her sekilde aileler birbirine destek olmalilar he isine gelmiyorsa evlenip dogurmasin sizin gibiler!!!!!!!!

Ablam var ama onun durumu benden beter hic yazmayayim..
Anne tarafinin durumu kotu birde once en yakinina acmak istiyor insan yoksa arkadaslarimizda veriler istesek ancak sorun para bulmak degil bizim buyuk bir maddi yukun altinda olmamiz..tedavilerin borclari odenmedi..Biz borclari bitirir 3.ye baslariz diyorduk ama durum ciddilesince hemen deneme karari alindi malesef ki...
İnşallah Rabbim tez zamanda hayırlısıyla evlat sahibi olmanızı nasip eder.Tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.

Nereye gidiyor bu millet o onu yapmak zorunda değil bu bunu yapmak zorunda değil iyice Avrupalı olduk bu konuda aile bağlılık dayanışma vs kalmamış iyice bencilleşmeye başladık ne yazıkki

konu sahibi arkadaşım Allah tez zamanda bir kolaylık nasip etsin ne diyim aklıma bir şey gelmedi evi satsanız hiç değilse eve aylık kredi ödeyeceğinize tedavi için ihtiyaç kredisi çekip ödersiniz

Back