• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğimiz yok bittik tükendik biz!

Eşiniz ailesinden parayı borç olarak istese belki biraz daha sıcak bakarlar olaya. Sonra zamanla ödersiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Onu da düşündüm ancak yolumuz çok uzun söz veripte ya ödeyemezsek çok üzülürüm..Rahmimde miyom var bu denemede de tutmaZsa ameliyat diyecekler ameliyat ta 15 bin tutuyorleşince denemeye devam.Yani işler karışık daha yolun başındayız.Eşim bazen bırakalım diyor ama Rabbim annelik güdüsünü üreme güdüsünü vermiş içimize bırakmak çok zor!!

Onu da düşündüm ancak yolumuz çok uzun söz veripte ya ödeyemezsek çok üzülürüm..Rahmimde miyom var bu denemede de tutmaZsa ameliyat diyecekler ameliyat ta 15 bin tutuyorleşince denemeye devam.Yani işler karışık daha yolun başındayız.Eşim bazen bırakalım diyor ama Rabbim annelik güdüsünü üreme güdüsünü vermiş içimize bırakmak çok zor!!
Canim öncelikle geçmiş olsun.Bende tüp bebek tedavisi görüyorum ve benimde miyomla rim var ama drum miyomla etkileri diye tedaviye baslamadan önce Rahime şu vererek kontrol etti.Sonra tedavi başladı. Bu dediğim uygulamada pahalı bişey degil 50 tl ö demiştim.

Kimse destek olmak zorunda değil, içinden gelirse olur gelmezse olmaz, bişey yapamazsın. Anladığım kadarıyla ihtimal de az, maddi anlamda sıkışıksınız... Ben olsam bırakırdım daha da olayın üstüne gitmezdim yanlış anlamayın ama, olmuyorsa da olmuyordur. Hayatta her şeyi çocuğa bağlamayın, eşinizle mutluysanız. Hayırlısı neyse o olur. Olmuyorsa da olmuyordur yani, evlat edinmeyi düşünmez misiniz öyle bir durumda?
Kimse diyorsun da anne baba yani bu nasil
destek olmak zorunda değil. Bugün allah
korusun anne babamizin basina bir şey gelse insanin içi yanmaz mi yardima kosmaz mi bu kadar mi uzaklasti insanlar artik. Kanindan canindan da mi bir haber oldu.

korusun anne babamizin basina bir şey gelse insanin içi yanmaz mi yardima kosmaz mi bu kadar mi uzaklasti insanlar artik. Kanindan canindan da mi bir haber oldu.
Bu başa bişey gelme durumu değil ama. Aniden bir kaza olur ya da ölüm kalım gibi çok önemli bi durum olur, o zaman zaten muhakkak destek olur, o tarz durumlarla neden bu durumu kıyaslıyorsunuz anlamadım. Bu para isteyen bir tedavi ama ucunda ölüm yok, çocuğu olmuyor diye ölmeyecek bu insanlar, aile de bu şekilde düşünüp yardımcı olmamayı seçebilir. Herkesin kendi malı mülkü, yardım etmek kendi insiyatifindedir. Adamlar 'torun için değmez' diye düşünüyorsa elden ne gelir?

Çok haklısınız ben bazı yorumlara Üzgünüm ama katılmıyorum. Eğer ben zor durumdaysam niçin anneme, babama yada kardeşime gidemeyim neden yardım istemeyim yada tam tersi durumda onlar neden bana gelmesin. O zaman aile bağları Nerede kaldı. Kaldı ki bu bebek konusu o kadar hassas bir konu ki yaşamayan anlamaz.Allah da kimseye yaşatmasin zaten. isteyen herkese nasip etsin.

Bu başa bişey gelme durumu değil ama. Aniden bir kaza olur ya da ölüm kalım gibi çok önemli bi durum olur, o zaman zaten muhakkak destek olur, o tarz durumlarla neden bu durumu kıyaslıyorsunuz anlamadım. Bu para isteyen bir tedavi ama ucunda ölüm yok, çocuğu olmuyor diye ölmeyecek bu insanlar, aile de bu şekilde düşünüp yardımcı olmamayı seçebilir. Herkesin kendi malı mülkü, yardım etmek kendi insiyatifindedir. Adamlar 'torun için değmez' diye düşünüyorsa elden ne gelir?
Canim ya bu bana ve benim gibi ısteyip de bebek sahibi olaylara bir çok insan için tama "başa bir şey gelme durumu" bu da bir sağlık sorunu evet belki ucunda olum yok olmuyorsa da vardır bir hayir ama bunu kabullenmek o kadar kolay olmuyor. Bunun için tedavi görüyorsun bir dünya hormon alıyorsun bunyem alt üst oluyor. Mesela kendimden örnek vereyim yumurtalari toplandi ama dr embriyo lari dondurdu hemen transfer etmedi çünkü sen psikolojik olarak iyi değilsin dedi suan sakinlestirici kullanıyorum ve tum bu tedavi süreci maddi manevi yipratti yor. Çevre faktörününu saymıyorum bile .Yani malesef çeken bilir. Bu arada bende mecburen ailemden maddi destek aldım çünkü başka çarem yoktu malesef.

Canım ya rabbimin verdigi de vermedigide imtihan ışte.Bende senin yerinde olsam sanırım her yolu denerdim.inşallah hayırlı kapılar acsin rabbim sana ,bu yolda yar ve yardimcin olsun ınş.
Amin Kukrim Rabbim herkesin dualarını kabul etsin.
Allah kimseyi düşmanımı bile evlatla sınamasın çok zor:(

Belki durumun özel diye bir yolu vardır bence sen yinede dr la konuş derim bakarsın devlet karşılar
Samimi cnm eşim örnek vermeye gidicek bakalım belki verirler bize de rapor sperm sayısına göre oluyormuş sanırım bizimki çok dişük değil ama doktorun insiyatifine kalır belki alırız

Canim öncelikle geçmiş olsun.Bende tüp bebek tedavisi görüyorum ve benimde miyomla rim var ama drum miyomla etkileri diye tedaviye baslamadan önce Rahime şu vererek kontrol etti.Sonra tedavi başladı. Bu dediğim uygulamada pahalı bişey degil 50 tl ö demiştim.
Anlamadım su mu verdi rahime nasıl bişey yaptı tam olarak anlatırmısın cnm?

düşünüyorum da ben de aynı durumda olsam ne eşimin ailesi ne benim ailem çıkarır para verir alın tedavi olun diye

peki nereye kadar deneyeceksiniz? 11 kere yAptıran birinden bahsetmişsiniz. sizin sınırınız nedir? sadece tek taraflı değil ikinizde de sağlık problemi var :(

buna göre aileyle konulabilirsiniz ve borç alabilirsiniz. eğer ödeyemezseniz borcunuzun karşılığında evinizi kayınpederinizin üstüne geçirebilirsiniz böyle bişeyler yapılabilir
ama bunları eşiniz konuşmalı kesinlikle.

Canim çok gecmis olsun ben de çok zor evlat sahibi oldum 11 yil sonra oldu. 3 asilama 2 Tup bebek yaptirdik, yillarca tedavi gordum. Sorun bendeydi o yuzden ben rapor cikarttirdim. 5 yil boyunca olmuyorsa 3 asilama denenmisse ve yine de olmuyosa rapor veriyorlar. Ondan sonra belli bir kismini devlet karsiliyor, uzerine de kredi cekmistik. Tutmadi onlar da. Sonra çok sukur kendiliğinden oldu evladim. Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin, zor isler

Gecen esime dedimki doktora gitsek ve doktor deseki imkansiz olmaz, evlat edinmeyi dusunurmusun. Hayir dedi hayatta hersey cocuk degil dedi. Ustelik esim dogulu. Sevindim. Cunku bende boyle dusunuyorum. Yani tabiki uzulurum ama bu konu kesinlikle kader kizlar
Şimdi şöyle birşey var ki Rabbim evlat ile sınıyor ise dua et ama evladın için her yolu dene araçları kullan demiş gerisini bana bırak.Dua et ama her yolu dene tıbbı dene...Oyüzden bence sizde biran evvel doktora gidin çok çabuk pes etmişsiniz..Yapayalnız yaşlanırlrn umarım yapamadıklarınızdan dolayı pişman olmazsınız..

tatlim bu yazacaklarim ne kadar seni rahatlatir bilmiyorum ama yazayim yinede.
bizimde hicbir sorunumuz yok spermler iyi yumurta var ama 3 yildir olmuyor 1 kez asilama yaptirdik negatif yani demek istedigim fazla uzulme olmayinca olmuyor olacagi varsada sifir sperm yada kapali tuplerle hamile olanlari duyuyoruz hatta kadinlar kulubunde surtunmeyle hamile kalanlar bile var (gulme valla var) ALLAHTAN umit kesilmez ALLAH yardimcimiz olsun....
Amin canm inşallah.Haklısın ne mucizeler duyuyoruz doktorlar imkansız diyor ama oluyor bunu ancak Allah bilir hep şöyle dua ediyorum banada bir mucize ver yüzümü güldür!Sizin de Allah yarsımcınız olsun umarım kendiliğinden gelir tüp bebek çok yopratıcı bir süreç.

3 sene olacak. Inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz tekrar ve eşim iyileşir, doktorlar ümitsiz ama Allah Kerîm tevekkül ediyoruz.
Tekrar tüp en son çare olarak düşünüyoruz. Çünkü çok yıpratıcı maddi manevi:KK43: ben zor kaldırdım bide eşimde sorun olunca üzüntümü bile saklı yaşadım erkekler çok farklı ya iki kat zorlaştırıyorlar durumu
Canm bizimde aynı ilk eşimde çıktı problem gizli gizli ağladım eşim boşanalım dedi ben olana kadar deniyecez birbirimzii seviyoruz dedim erkekler daha yediremiyorlar kendilerine..Sonra benimde amh düştü şu anda eşim daha iyi yükü hafifledi.Ama 1,5 yıldır neler yaşıyoruz bir biz birde Allah bilir..Rabbim yardımcımız olsun..

Canım,benim düşüncem.rabbim ne zaman isterse ozaman verir, yada sadece isterse veriri.bu gercekten sadece bir mucize.akıl almaz bir şey içinde büyüdükçe bunun sadece bir mucize olabileceğini daha iyi anlıyorsun.sen sadece dua et hayırlısını iste.kendinide üzme zamanımız yok diye.rabbim istedimi öyle bir verirki zaman, yas dinlemez bence hersey bos, sadece allahım veriri bu mıcizeyi.allahım hayırlı evlatlar versin size dualarım size

Back