• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğimiz yok bittik tükendik biz!

ne görümcen ne kp in yardım etmek zorunda değil. görümcenin evine kaç lira girdiği de hiç önemli değil. sizin için okuyup didindiğini sanmıyorum. madem böyle bir sıkıntı vardı çok uzun bir zaman değil 4 ay öncesi, düşünüp ev işine girmeseydiniz. evi satın bi kısmıyla kalan borcunu ödeyip , üstüyle de tedavinizi olursunuz.

yine de eşiniz bir çıtlatsın verirse amenna vermezse de kendi bileceği iş, herkesin kendine göre planları var sonuçta, kimse başkası için para kazanmıyor bu kardeş de olsa çocuk da olsa böyle

Dusunmez olurmuyum tabiki dusunuyorum ama eslerden iki tarafinda kabul etmesi lazim yoksa cocuga yazik olur..Esimi ikna edebilirsem ikiz bile isterim ben cocuklari cok seviyorum annesiz birsuru cocuk var onlara iyi bir anne olmak cok kutsal birsey Allah katinda..Rabbim hayirlisini versin..
Eşiniz de bence başka seçenek kalmayınca ikna olur.
Zaten erkekler bebekler doğduktan sonra baba olmayı zamanla öğreniyorlar derler. Kendinizi üzmeyin, siz de eşiniz de. Allah size kendi kanınızdan canınızdan evlat nasip etmez ise bu güzel bir seçenek.
Çocuk yuvalarında anasız babasız o kadar yavru varken bu sevgiyi ve güzel imkanları onlara da sunabiliriz.
Tabi ki sizin ve eşinizin tam ikna olması şartıyla.

Eşiniz de bence başka seçenek kalmayınca ikna olur.
Zaten erkekler bebekler doğduktan sonra baba olmayı zamanla öğreniyorlar derler. Kendinizi üzmeyin, siz de eşiniz de. Allah size kendi kanınızdan canınızdan evlat nasip etmez ise bu güzel bir seçenek.
Çocuk yuvalarında anasız babasız o kadar yavru varken bu sevgiyi ve güzel imkanları onlara da sunabiliriz.
Tabi ki sizin ve eşinizin tam ikna olması şartıyla.
Daha bunlari dusunmek icin cok erken once elimizden ne geliyorsa herseyi yapalim umudumuz tukenirse evlat edinme konusunu konusup karar vericez..
Uzmemeye calisiyoruz ancak cok sancili bir surec Rabbim hepimizin yuzunu guldursun.Amin

Evet aileler size bu konuda destek olmak zorunda değiller ama bence böyle bir ihtiyaç varken istemek de ayıp değil.
Siz isteyin, onlar gönüllerinden verirlerse versinler. Durumun aciliyetini anlatarak verebilirseniz eğer çok seviniriz deyin.
Vermezlerse de bir şey dememek gerekir.

ne görümcen ne kp in yardım etmek zorunda değil. görümcenin evine kaç lira girdiği de hiç önemli değil. sizin için okuyup didindiğini sanmıyorum. madem böyle bir sıkıntı vardı çok uzun bir zaman değil 4 ay öncesi, düşünüp ev işine girmeseydiniz. evi satın bi kısmıyla kalan borcunu ödeyip , üstüyle de tedavinizi olursunuz.

yine de eşiniz bir çıtlatsın verirse amenna vermezse de kendi bileceği iş, herkesin kendine göre planları var sonuçta, kimse başkası için para kazanmıyor bu kardeş de olsa çocuk da olsa böyle
Gorumcemin evine degil kayinvalidemler hepsi calisiyorlar okul masrafi bitti.Gorumcem vermesin zaten kimse vermek zorunda degil ama maddi manevi destegini goremezsem ileride gun olur devran doner ne ekersen onu bicersin benim bu zor gunumde yanimda olmazlarsa bende bakmak zorunda degilim sizi der cikarim isin icinden..Hayat boyle acimasiz olmayi gerektiriyorsa bende aynisini yapar planim var der kapisini bile acmam..
Ev isine girdik kira odemeyelim dedik kayinpeder yardimci oldu ev icin verdi yoksa tup bebek mevzusu vardi vermedi..Millete ev aldim diyecek ya..Evi satsak verdigi parayi geri alir 4 ayda ne odediysek bize kalir kira tasinma daha zor durumda kalirim...

Peki 11.tedavide evlat sahibi olan insanlara ne diyeceksiniz susup otursaydi sizce evladina kavusabilirmiydi?
Biraz daha ilimli yaklasin lutfen sizde annesiniz ya da anne adayisiniz

Allah sabır versin bu tür konular evet can sıkıcı olabilir stresli olabilir. Ama oda ona 11. ci de nasipti demekki ama şuna inanan bi insanım heryeşin vakti saati var. karşımdaki insan ne kadar zengin olrusa olsun o vermeyi teklif edemiyorsa ben istemem

Evet aileler size bu konuda destek olmak zorunda değiller ama bence böyle bir ihtiyaç varken istemek de ayıp değil.
Siz isteyin, onlar gönüllerinden verirlerse versinler. Durumun aciliyetini anlatarak verebilirseniz eğer çok seviniriz deyin.
Vermezlerse de bir şey dememek gerekir.
Zorla zaten alacak degiliz verirler yaparlarsa ne ala yanimda olmazlarsa bende ona gore davranirim..Yarin oburgun benim cocugum olsa bende gormezden gelsem zor durumlarini bana da ayni sekilde davransinlar kapimi acmasinlar ....

Allah sabır versin bu tür konular evet can sıkıcı olabilir stresli olabilir. Ama oda ona 11. ci de nasipti demekki ama şuna inanan bi insanım heryeşin vakti saati var. karşımdaki insan ne kadar zengin olrusa olsun o vermeyi teklif edemiyorsa ben istemem
Ben ileride keske isteseydim belki bir fazla deneme bana evladimi getirecekti demek istemiyorum..Oyuzden Allah kimseyi bu duruma dusurmesin...

Ben ileride keske isteseydim belki bir fazla deneme bana evladimi getirecekti demek istemiyorum..Oyuzden Allah kimseyi bu duruma dusurmesin...

Bir de onlar da madem bu kadar acildi, bizden isteseydiniz diyebilirler.

Normalde sizin yumurtaların tükenme problemi olmasa biraz da zamana bırakmak iyi olabilir derdim ama sizin için zaman ciddi bir problem anladığım kadarıyla.
Eşinizin ailesi, sizin aileniz bu durumu bilse bence yardım etmek isterler. O yüzden ben de olsam isterdim.

Bir de onlar da madem bu kadar acildi, bizden isteseydiniz diyebilirler.

Normalde sizin yumurtaların tükenme problemi olmasa biraz da zamana bırakmak iyi olabilir derdim ama sizin için zaman ciddi bir problem anladığım kadarıyla.
Eşinizin ailesi, sizin aileniz bu durumu bilse bence yardım etmek isterler. O yüzden ben de olsam isterdim.
Benim ailem biliyor babam emekli ciftcilikte yapiyor ancak gecen yil ev yapti kredi cekerek..Kredi cekme imkani yok ,,Ciftcilikte kullandigi arabami satayim dedi ama boyle birseye musaade edemem mahsulu onunla tasiyor..Insanin gucune gidiyor benim ailem yok haliyle yardim etmeye calisiyor..
Kayinvalidem gecen dedi ki bekarken maasimi yiyemedim evlendim hala yiyemiyorum..Bende anne neden oyle dusunuyorsun dedim evlatlarin var ne mutlu sana ki onlar icin harcadin buyuttun.Bak biz olmayana harciyoruz dedim..Yani benim annem olse oyle dusunmez soylemez..Bencillik var esimin ailesinde herseyi ite kaka yaptiracaksin..

Ay inanmiyorum caksir otu aldik esim icin ama nasil yapacagimizi bilemedik tamam onu da denerim.Avakado polen bal dogal sut yumurta bol baklagil bunlara ozen gosteriyorum simdilik ancak onuda denerim cok tesekkur ederim..
Canım benim mutlaka deneyin Allah derdi vermiş dermanıda vermiş inşallah bu şekilde hamile kalırsın ve belki bana teşekkür edersin hadi hayırlısı

Gorumcemin evine degil kayinvalidemler hepsi calisiyorlar okul masrafi bitti.Gorumcem vermesin zaten kimse vermek zorunda degil ama maddi manevi destegini goremezsem ileride gun olur devran doner ne ekersen onu bicersin benim bu zor gunumde yanimda olmazlarsa bende bakmak zorunda degilim sizi der cikarim isin icinden..Hayat boyle acimasiz olmayi gerektiriyorsa bende aynisini yapar planim var der kapisini bile acmam..
Ev isine girdik kira odemeyelim dedik kayinpeder yardimci oldu ev icin verdi yoksa tup bebek mevzusu vardi vermedi..Millete ev aldim diyecek ya..Evi satsak verdigi parayi geri alir 4 ayda ne odediysek bize kalir kira tasinma daha zor durumda kalirim...

hiç yardım almasaydınız kpden keşke.ev için para vereceğini söylediğinde net bir duruşunuz olsaydı önceliğimiz ev değil tedavimiz diye. evi hala satmanız taraftarıyım kredinizi kapatırsınız bir, her ay kredi ödemezsiniz iki. ihtiyaç kredisi çekip inş onla kavuşursunuz bebeğinize ve sadece o krediyi ödersiniz. ayrıca ev değil tedavinin öncelik olduğunu anlarlarsa belki yardım ederler. ama fırsat kaçmasın dur ev için para veriyolarken hemen evi çıkaralım aradan gibi olmuş sizinki.

bu arada eğer yardım etmezlerse kapımı çalmasınlar diyorsun ya oğullarına 25 sene bakmış okutmuş büyütmüşler yedirmiş içirmişler, şimdi bir kere yanınızda olmadılar diye(ki daha yeni eve yardım etmişler) böyle birşey yapmaya kalkarsanız çok büyük ayıp etmiş olursunuz. hiç adil bir davranış olmaz. bu niyetlerinizle de yine onlara muhtaç kalmaya devam edersiniz Allah korusun, belli olmaz kimin kime muhtaç olacağı

Aileler neden yardım etmesin ? Bu mantığı da ben anlamıyorum arkadaş eğer durumu iyiyse bir ailenin yardım etmesi gereklidir aile ne için var ? Insan fakir fukara gördüğü zaman bile elini cebine atıyor kaldı ki bu evlat ben de bir anneyim evladimin ihtiyacı olsa dakika düşünmem önüne sererim

Konu sahibesi inşallah biran önce muradına kavusursun

Tabiki Allah kimseyi evlatla sınamasın ama şuan çocuğu olmayan bi sürü insan var çevremde onlar başka şeylerle avunuyolar yer tutarmı tabiki tutmaz ama ondada bir hayır vardır

hiç yardım almasaydınız kpden keşke.ev için para vereceğini söylediğinde net bir duruşunuz olsaydı önceliğimiz ev değil tedavimiz diye. evi hala satmanız taraftarıyım kredinizi kapatırsınız bir, her ay kredi ödemezsiniz iki. ihtiyaç kredisi çekip inş onla kavuşursunuz bebeğinize ve sadece o krediyi ödersiniz. ayrıca ev değil tedavinin öncelik olduğunu anlarlarsa belki yardım ederler. ama fırsat kaçmasın dur ev için para veriyolarken hemen evi çıkaralım aradan gibi olmuş sizinki.

bu arada eğer yardım etmezlerse kapımı çalmasınlar diyorsun ya oğullarına 25 sene bakmış okutmuş büyütmüşler yedirmiş içirmişler, şimdi bir kere yanınızda olmadılar diye(ki daha yeni eve yardım etmişler) böyle birşey yapmaya kalkarsanız çok büyük ayıp etmiş olursunuz. hiç adil bir davranış olmaz. bu niyetlerinizle de yine onlara muhtaç kalmaya devam edersiniz Allah korusun, belli olmaz kimin kime muhtaç olacağı
Ev isine ben karismadim esimle aralarinda hallettiler soz vermis oyle dedi..Evlenmeden once de ev alicaz size diyordu..
Evi satarsam parayi alirlarverdikleri zaten biz pesin para koymadik fazla. Evi zaten satalim dersek kiyamet kopar izin vermezler boyle birseye..
Bir oglu bir kizi var kizini ozel okulda okuttu ayni parayi ogluna da destek yapti..Ben karisamam tup bebek icin de isteme taraftari degildim ancak surec kotu ilerledi bizim elimizde olan birsey yok..
Durumun kotuye gittigini biliyorlar ancak yapin diyolar deneyin..Torun torun diye basimin etini yediler simdi cekildiler kenara.
Su an benim en zor zamanim bu zamnimda yanimda olmuyorsa bende olmam arkadasim ev baska bu konu baska.. Evet kendi annem de bu sekilde davransa ona da aynisini yaparim.Bakmis okutmuslar ogullari baksin acsin kapilarini ben acmam!!! Su anda muhtacim zaten daha si yok benim icin!!!!

Tabiki Allah kimseyi evlatla sınamasın ama şuan çocuğu olmayan bi sürü insan var çevremde onlar başka şeylerle avunuyolar yer tutarmı tabiki tutmaz ama ondada bir hayır vardır
Daha cok yeni elbet benimde avunacagim gunler gelir eger olmazsa.2 yillik evliyiz avunmak istemiyorum su anda mucadele etmek istiyorum sizler bana destek olmayacaksaniz avunun yok sukredin cocuksuz yasayin seklinde yorumlar yapmayin lutfen!!!!!!Cocuk konusu hassas cocuk istemeyen sevmeyen dusunmeyen yada anlayissiz olanlar utfen yorum yapmasinlar ..Benim morale ihtiyacim var evlatlik almak ya da avunmak istmiyorum su anda evladim icin mucadele ediyorum!!!

Olum kalim da olan olmus parayi neyapalim biz?
Ucunda olum yok ama cocugu olmuyor diye bosanan cok fazla cift var umarim biz onlardan olmayiz ancak tup bebek tedavisi gercekten iskenceli bir surec..Herkes dediginiz bizim ailemiz..Sizin de cocuklariniz olursa ileride(varmi bilmiyorum)lutfen boyle davranmayin..Onlar sizin evlatlariniz onlar uzulse siz on kat daha uzulursunuz..Boyle aanne baba olunmaz..Dogur at sokaga buyusun le ayni mantik sizinkisi

Onlarin basina birsey gelse bizde kosup destek olacaz..Baslarinin caresine baksinlar nasil derim ben???Maddi manevi her sekilde aileler birbirine destek olmalilar he isine gelmiyorsa evlenip dogurmasin sizin gibiler!!!!!!!!
Haklisiniz valla . Bende sizin gibi düşünüyorum. Basin sıkışınca aileden istemiceksinde kimden isticeksin. Yapmak zorunda değil etmek zorunda değil vs. Gibi laflara o yuzden ifrit oluyorum

Back