kızı yaralı yerinden vuruyosun üstüne gitme, hiç kolay şeyler değil yaşananlar. morali bozuk insanın üstüne gidersen bunları duyman çok normal. destek olmuyosan daha fazla üzme bari. evlat hasreti çekmek çok zor yapma lüyfenDoğurmasın senin gibiler ne demek bana bi açıklar mısınız? İnsanlar vermezlerse de vermezler, mecbur değiller diyoruz, bu da hayatın bir gerçeği, böyle bir bakış açısı da var, siz kalkmış doğurmasın sizin gibiler diyorsunuz. Ben de şunu diyeyim o zaman, evlerine giren parayı, görümceye alınan telefonu bile saymış burada, senin o parada gözün var, o parayla sana yardım etmezlerse ileride ben de onlara yardım etmem diyorsun, çok fesatsın, doğurmasın senin gibiler diyeyim o zaman? Hoş olur mu, misal? Öyle söylemedim, vermek o insanların inisiyatifine kalmış diyorum, sen burada doğurmasın senin gibiler diyorsun. Ayıp ediyorsun. Ben o ailenin yerinde olsaydım durumum el verdiği kadar yardımcı olurdum ama herkes aynı şeyi düşünmez, ben olsam yardım ederdim ama yardım etmeyen de etmez yani. Kimsenin aileliğini, anneliğini sorgulamak size kalmadı. Bu düşünceyle giderseniz daha çok tıkanırsın bence. Gidersin rica edersin, verirlerse iyi, vermezlerse de eyvallah yani.
Git o aileye de bakalım, görümceye o telefonu aldınız, ayda şu kadar para giriyor evinize, ben evlat hasreti çekiyorum siz para vermek zorundasınız, vermiyorsanız da doğurmasın sizin gibiler falan de, git öyle iste bakalım verirler mi? Üslup çok önemli.
Allah istemesini bilene versin o zaman, ne diyeyim.kızı yaralı yerinden vuruyosun üstüne gitme, hiç kolay şeyler değil yaşananlar. morali bozuk insanın üstüne gidersen bunları duyman çok normal. destek olmuyosan daha fazla üzme bari. evlat hasreti çekmek çok zor yapma lüyfen
Ne yalan söyleyeyim mantıklı geliyor bana da.. O kadar güzel bebekler var ki anne baba bekleyen.
Anne babaya en çok ihtiyacı olanlar o bebekler. Onları evlatlık alıp sahip çıkmak, onlara anne baba olmak iyiliklerin en büyüğü bence.Bu kadar çok evlat sahibi olmak isteyen birinin evlatlık almaya sıcak bakacağını düşündüm. Kendini bu kadar yıpratmamış olur hem...
Bakıyorum canm ama herseyden umıdı kesınceEvlat edinme fikrine sıcak bakar mısınız?
Evet sıcak bakıyorum bırsuru oksuz yetım ınsan var sıcak bır yuva bekleyen..Herseyden umıdı kesınce ıstıyorum ama esımıde ıkna etmem lazım..Bu kadar çok evlat sahibi olmak isteyen birinin evlatlık almaya sıcak bakacağını düşündüm. Kendini bu kadar yıpratmamış olur hem...
Kesınlıkle katılıyorum canmAnne babaya en çok ihtiyacı olanlar o bebekler. Onları evlatlık alıp sahip çıkmak, onlara anne baba olmak iyiliklerin en büyüğü bence.
Allah Razı Olsun canm benım herkesın buyume tarzı yuregı malesef kı bır olmuyor bakıs acısı ınsanın yuregını yansıtıyor bence..Canim yeter uzme kendini bunu yasamayan bilemez. O yuzden duymamaya calis. Inan icim parçalanıyor. Oyle bir sınav ki bu cok cok zor. Evlat bambaska bir sey.
Ve lutfwn kati yorumlar yapanlar biraz dusunsun sizin zayif tarafinizla birileri ugrassa ne olur? Bu dert baska bir seye benzemiyor caresizlik cok zor. Destek olmayabilirsiniz ama kostekde olmayin
Canm gorumcemden bırsey beklemıyorum.Eve katkısı var okulu bıttı anlamında soyledım.Kayınpederımınde Kaynatamında durumları ıyı..Bızım son elımızde kalanları zaten verıcez ama yetmıyor kredı de cekemıyor esım zaten kredı kartları kac aydır odenmıyor ama zaten vermek ıstemezlerse yapcak bısey yok para bırıktırıp beklerız yada bırınden borc bulmaya calısıcaz.Eşin bu talepte bulunsun, tabi burada görümcenin karakteri de önemli. Evet yardımcı olsalar çok güzel ama ileride ardım ettiği için size daha farklı davranma ihtimali var mı? Bunun için problem yaşar mısınız? Bence en son çare olarak bunu düşünün. Önce elinizde ne var ne yok hesap apıp ortaya koyun. Görümce en son çare olmalı.
Sagol canm benım ınsallah Rabbım daha fazla bekletmezBak; ben bu işleri biraz iyi biliyorum diyelim. Bence son bir deneyin ama umudunuz kalmadığında kendinizi ekonomik olarak çökertmektense, böyle bir yolu seçebilirsiniz. Emin olun pişman olmazsınız o kadar çok şahit oldum ki ben..
Amınn Yuregıne Saglık.. Destek oldugun ıcın tesekkurler...Arkadaslar konu sahibinin üstüne gitmeyin. Siz bu aciyi bilemezsiniz. Aile vermek zorunda efendim. Yardim etse ölmezler ya. Evlatlarinin mutlulugu icin yapmalilar. Ailenin görevidir bu.
Ama lütfen konu sahibinin üstüne gitmeyin.
Allah hayirlisini versin. Gönlünü ferah tut.
Elbet bir çıkış kapısı olur emin ol.
Ve bence konunu da kapattir. Daha fazla üzülme.
benim bu konuda bir bilgim yok ama devlet bu konu da yardımcı olmuyor mu? çok zor bir durum inşallah isteyen herkes sağlıklı bir evlat sahibi olur
Kızlar herkese merhaba,
Ben 4 yil evvel tiroid kanseri oldugum icin atom tedavisi gordum ve yumurtaliklarim hasar gormus.
1,5 yıldır tüp bebek tedavisi görüyoruz ilk başta eşimde sperm düşüklüğü vardı,ilk tedaiden sonra bende yumurta rezervi hızla azaldı.Doktorlar çok zamanımız olmadığını tekrar tekrar deneme yapmamız gerektiğini söylüyorlar..Ev kredimiz var daha denemelerin borçlarını bitiremedik.Birkaç bileziğim var onları bozucam ama yetmez.Eşimin ailesinin durumu iyi ama eve yardım ettik diye hiç tüp bebek için yardımın lafını bile etmiyolar.Görümcem özel okulda okudu yeni işe girdi evlerine 8/9 bin para giriyor.Ben evladım için herşeyi yapmak istiyorum nasıl bir konuşma yapayım.Arabaları var tarlaları var hisseleri kenarda paraları.Durumun ciddi olduğunu bildiği halde kaynanam bekleyin olur diyor ben nasıl davranmalıyım?Evlat sahibi olmak istiyorum
/QUOTE]
Rabbim yardımcınız olsun çok zor...
Kimisi gidip bebeğini kürtaj la aldırıyor kimisi de evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor.
Canm gorumcemden bırsey beklemıyorum.Eve katkısı var okulu bıttı anlamında soyledım.Kayınpederımınde Kaynatamında durumları ıyı..Bızım son elımızde kalanları zaten verıcez ama yetmıyor kredı de cekemıyor esım zaten kredı kartları kac aydır odenmıyor ama zaten vermek ıstemezlerse yapcak bısey yok para bırıktırıp beklerız yada bırınden borc bulmaya calısıcaz.
Allah Razı Olsun canm benım herkesın buyume tarzı yuregı malesef kı bır olmuyor bakıs acısı ınsanın yuregını yansıtıyor bence..
Yok bızımkıler oyle degıller sadece bazuı seylerı goremıyorlar.Onlara herseyı zorla soyleyerek yaptıracaksın..Oyle alısmıslar aılece..Dusunmezler pek bırbırlerını..Ama yapıncada oyle kafasına kakayım yerı geldıgınde laf oturtayım yapmazlar.Iyı ınsanlar tek sıkıntım akıllarından dusunup yapmamaları..Anladım canım, sadece insanlar ne yazık ki yaptığı iyilikten sonra değişebiliyor. Hani ben onun için demiştim.. Daha fazla üzülmeyin diye.
Dogru kadın kadının halınden anlar ama bende soyleyemıyorum dırek utanıyorum durumu anlattım doktor ustu uste denemeler yapmanız gerek durum cıddı dedı dedım.Kı esım sulalede tek erkek torun soyadını o yurutecek.Sen ilk bir kendini toparla bu moralle olmaz bu isler biliyorsundur zaten. Sonra gidip illa sen konuscaksan kaynananla. Basbasa kadin kadina konuşun. Oda bir ana sizi anlamasi gerekir. Borc olarak isteyin olmadi sonra vericeginizi belirtin.yok yine vermiyorlar mi sifayi dogada arayin morel depolayin.bu arada artik hic careniz kalmadiysa borc alabileceğiniz bir arkadasiniza basvurun. Bazen her sey ust uste gelir. Hepsi sinav bunlarin.
Esimin sonuclarini gorunce benim doktorum sizin cocugunuz olmaz hemwn tup bebek dedi. Kafayi yedim o gun aksama kadar agladim aldigim bebek esyalarini yerlere firlttim ama sonra kendime geldim. Cunku en onemlisi moral.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?