• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğimiz yok bittik tükendik biz!

Kızlar herkese merhaba,
Ben 4 yil evvel tiroid kanseri oldugum icin atom tedavisi gordum ve yumurtaliklarim hasar gormus.
1,5 yıldır tüp bebek tedavisi görüyoruz ilk başta eşimde sperm düşüklüğü vardı,ilk tedaiden sonra bende yumurta rezervi hızla azaldı.Doktorlar çok zamanımız olmadığını tekrar tekrar deneme yapmamız gerektiğini söylüyorlar..Ev kredimiz var daha denemelerin borçlarını bitiremedik.Birkaç bileziğim var onları bozucam ama yetmez.Eşimin ailesinin durumu iyi ama eve yardım ettik diye hiç tüp bebek için yardımın lafını bile etmiyolar.Görümcem özel okulda okudu yeni işe girdi evlerine 8/9 bin para giriyor.Ben evladım için herşeyi yapmak istiyorum nasıl bir konuşma yapayım.Arabaları var tarlaları var hisseleri kenarda paraları.Durumun ciddi olduğunu bildiği halde kaynanam bekleyin olur diyor ben nasıl davranmalıyım?o_Oo_OEvlat sahibi olmak istiyorum:KK43:

Elbetteki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama insanlar sıkıştığında elbette ailelerinden yardım isteyecek. Kıt kanaat geçinseler zaten gidip dillendirmezsiniz ama mecbur kalınca istersiniz vermezlerse kendileri bilir.

Kimseyi Allah başkasına muhtaç etmesin elbette, yaşamayan bilemez, başkasından birşey istemek ne kadar zor birşeydir. Hele ki tek umudun olan birşey için yardım istemek. Yaşamayana kolay isteme, yapma, kimse mecbur değil demek. Mecbur abi mecbur, eş dost canın ciğerin, birinci derece kan bağın olan kişiler dar günlerde sana el uzatmaya mecbur. Olan olmayana vermeye mecbur. Bugün onlar sana, yarın sen onlara. Haaa paraları varken sana böyle kutsal birşey için vermezlerse yarın da sağlıkları gidip muhtaç olunca paranız size baksın dersin. Kiminin parası, kiminin sağlığı bu kadar nettir....

Ay inanmiyeum caksir otu aldik esim icin ama nasil yapacagimizi bilemedik tamam onu da denerim.Avakado polen bal dogal sut yumurta bol baklagil bunlara ozen gosteriyorum simdilik ancak onuda denerim cok tesekkur ederim..
Birde onların suyu var bir bardak ilik suya bir çorba kasigi her gün . Esim kullanıyor ama bogazi için .

Aileler neden yardım etmesin ? Bu mantığı da ben anlamıyorum arkadaş eğer durumu iyiyse bir ailenin yardım etmesi gereklidir aile ne için var ? Insan fakir fukara gördüğü zaman bile elini cebine atıyor kaldı ki bu evlat ben de bir anneyim evladimin ihtiyacı olsa dakika düşünmem önüne sererim

Konu sahibesi inşallah biran önce muradına kavusursun
Amin canm benim insallah..Tansiyonum yukseliyor gercekten bazi yorumlari okuyunca sirf tezatlik olsun elestri yapayim diye yorumlar geliyor..Ben nasil acayim konuyu ne demeliyim diye yardim istiyorum..Etik mi davranisim dogrumu yanlismi diye sormuyorum.Evlat yolunda yapilanlar mubahtir..Insanligin soyu devam ediyor uremek icin neticede Rabbimin gunah yazmadigini biliyorum..
Ben cocugu olmayanlara oyle uzulurdum ki daha genc kizken yardim etmek isterdim ki kaldi evladima olacak aynen sizin gibi dokerim ne varsa..Anne baba omur boyu evladina destek olmali dunyaya getiren onlar..

Walla kimse bir şey yapmak zorunda değil evet, doğru söylüyor bazı arkadaşlar. Maddiyatları, bütçeleri ayrı olabilir. Ama insan sevgi ve hatır biriktiyor hayatta. Başka da bir şeyin önemi yok. Kim ne derse desin, benim zor zamanımda anlattığım halde kendi meselesi deyip karışmayanları da hatırlıyorum kendi ailemden, eşimin ailesinden bir öğretmen maaşıyla biz istemeden getirenleri de, oturup derdimi dinleyeni de. Şimdi o zamanlar geçti şükür. Bizden istiyorlar artık, ama kalbimdeki yerleri de o zaman aldıkları konumla çok alakalı. İmkanları varken yardım etmemeleri çok büyük hata. Kısıtlı bir bütçeden de önce kısıtlı bir zamanınız ve çok makul bir isteğiniz var. Umarım sizi dinlerler. Allah yar yardımcınız olsun.

Ev isine ben karismadim esimle aralarinda hallettiler soz vermis oyle dedi..Evlenmeden once de ev alicaz size diyordu..
Evi satarsam parayi alirlarverdikleri zaten biz pesin para koymadik fazla. Evi zaten satalim dersek kiyamet kopar izin vermezler boyle birseye..
Bir oglu bir kizi var kizini ozel okulda okuttu ayni parayi ogluna da destek yapti..Ben karisamam tup bebek icin de isteme taraftari degildim ancak surec kotu ilerledi bizim elimizde olan birsey yok..
Durumun kotuye gittigini biliyorlar ancak yapin diyolar deneyin..Torun torun diye basimin etini yediler simdi cekildiler kenara.
Su an benim en zor zamanim bu zamnimda yanimda olmuyorsa bende olmam arkadasim ev baska bu konu baska.. Evet kendi annem de bu sekilde davransa ona da aynisini yaparim.Bakmis okutmuslar ogullari baksin acsin kapilarini ben acmam!!! Su anda muhtacim zaten daha si yok benim icin!!!!

canım sorun o zaman kp veya görümce de değil senin eşinde. böyle bir durum varken net bir tavır koyamamış, koyamayacak gibi de duruyor. bence eşin öncelikle kendini netleştirsin. sonra da gitsin kp ile konuşsun ben evin borçlarını ödeyemiyorum, tedavi için para gerekiyor ya evi siz alın, ya da satın biz de tedaviye başlayalım diye. hem evin borcu hem tedaviyi karşılamamız mümkün değil diye, onlardan para almaya çalışmaktansa bu yol çok daha makul. size ödediğinizi geri versinler 4 aylığı , bileziklerini ekler üstüne de kredi çekersin. inşallah ilk denemede güzel sonuçlar alırsın. bu arada yumurta dondurma olayı da var maliyeti nedir bilmiyorum ama tüp bebekten daha uygunsa bir araştır istersen. yumurtalar boşa gitmemiş olur bu süreçte.
bir de strese sokma kendini stres bu tedavilerin en büyük düşmanı. ne olacak ne bitecek diye düşünme hayırlısı ile bir yol açılır inşallah.

yorumları okudukca sınırlerım zıpladı... evladı olamayan anlar ancak.. benımde cocugum olmuyor sebepsız 4.seneye basladık hala yok ıgneler vsler yok olmuyor iş tüp bebege geldi.. bızımde okadar paramız yok esımın aılesınde var bag bahce ev bankada para, bekle dıyorlar.. halbukı ben hergun oluyorum.. hibele cnm bence gıt acık acık konus bana kesın bırsey deyın de... doktorun acele etmenız gerektıgıne kadar soyle.. vermezlerse kendı vıcdanlarına kalmıs.. normalde aıleden destek alınmasına cok karsıyım ama bu durum cok farklı..

Elbetteki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama insanlar sıkıştığında elbette ailelerinden yardım isteyecek. Kıt kanaat geçinseler zaten gidip dillendirmezsiniz ama mecbur kalınca istersiniz vermezlerse kendileri bilir.

Kimseyi Allah başkasına muhtaç etmesin elbette, yaşamayan bilemez, başkasından birşey istemek ne kadar zor birşeydir. Hele ki tek umudun olan birşey için yardım istemek. Yaşamayana kolay isteme, yapma, kimse mecbur değil demek. Mecbur abi mecbur, eş dost canın ciğerin, birinci derece kan bağın olan kişiler dar günlerde sana el uzatmaya mecbur. Olan olmayana vermeye mecbur. Bugün onlar sana, yarın sen onlara. Haaa paraları varken sana böyle kutsal birşey için vermezlerse yarın da sağlıkları gidip muhtaç olunca paranız size baksın dersin. Kiminin parası, kiminin sağlığı bu kadar nettir....
Canm iste simdi bunu diyen insanlar yarin oburgun cocuklari ayni duruma dustugunde aynisini diyecekler.Bencilliktir bu bana gore..Durumlari kotu olsa ben zaten istemem vicdansiz biri degilim ama durumlari cok iyi luks yasiyorlar..Gozum de yok daha iyi olsunlar ama bizim yardima ihtiyacimiz var.
Muhtac olmak hic kolay degil ben ki hele kimseden asla birsey beklemem ama konu evlat olunca insanin ici yaniyor..Annesi babasi su gunumde yapmayacaksa daha zaten ne onlar benim yanimda olsunlar ne ben onlarin yaninda olayim..

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.Cocuk konusu cok ayri bir konu basina gelmeyen gercekten anlayamaz..

Dediginiz gibi ben bir kez durumu anlatip soyliyecem beni bu halde gore gore yalniz birakiyolarsa bende zamani geldiginde en muhtac olduklari zamanda onlari yalniz birakirim..

yorumları okudukca sınırlerım zıpladı... evladı olamayan anlar ancak.. benımde cocugum olmuyor sebepsız 4.seneye basladık hala yok ıgneler vsler yok olmuyor iş tüp bebege geldi.. bızımde okadar paramız yok esımın aılesınde var bag bahce ev bankada para, bekle dıyorlar.. halbukı ben hergun oluyorum.. hibele cnm bence gıt acık acık konus bana kesın bırsey deyın de... doktorun acele etmenız gerektıgıne kadar soyle.. vermezlerse kendı vıcdanlarına kalmıs.. normalde aıleden destek alınmasına cok karsıyım ama bu durum cok farklı..
Canm iste basina gelen anliyor malesef ki..Ben konusucam bana miras lazim degil su anda ihtiyacim var zaman cok degeri diyecem..Su aylara birdaha geri donemiycez malesef ki..
Canm 4 sene cokmus Allah sabir versin..Esinizin ailesi de umarim insafa gelir de yardimci olurlar maddi manevi destek cok onemli..

Arabamız yok ev aldık ancak fazla ödenmiş yok kiraya çıksak daha fazla öderiz..2 tedavi olduk 3 ay arayla onları ödüyoruz hala
Özeldemi yaptırdınız? Devlet hastanesine gidin sanırım 2 defa ücretsiz yaptırma hakkınız var.

Canm iste basina gelen anliyor malesef ki..Ben konusucam bana miras lazim degil su anda ihtiyacim var zaman cok degeri diyecem..Su aylara birdaha geri donemiycez malesef ki..
Canm 4 sene cokmus Allah sabir versin..Esinizin ailesi de umarim insafa gelir de yardimci olurlar maddi manevi destek cok onemli..
yanı ben ımzada atarım bana yardımcı olursanız mıras hakkımı aldım dıye bır onerıde bulunabılırsın napıcan cnm mecbur? birde anne baba musaıtsenız doktora gıdelım de doktorunlada once konus durum boyle boyle alıeyı getırsem bırlıkte konussak durumun acılıyetını vs falan desen? sanırım etkılı olur..

yanı ben ımzada atarım bana yardımcı olursanız mıras hakkımı aldım dıye bır onerıde bulunabılırsın napıcan cnm mecbur? birde anne baba musaıtsenız doktora gıdelım de doktorunlada once konus durum boyle boyle alıeyı getırsem bırlıkte konussak durumun acılıyetını vs falan desen? sanırım etkılı olur..
Hmm mantikli canm evet olabilir ..Dur ben tedaviye baslamadan kaynanami da gotureyim doktora belki daha etkili olur..
Sagol canm benim yorumun icin degisik bir fikir oldu bana:KK68:

sizin aileniz niye yardım etmiyor
Bizimkiler babam memur emeklisi gecen yil bizim zorumuzla ev yapti kredi cekip.Cunki evleri yikilmak uzereydi.Kredi cekemz daha eski borclari cok.Oyuzden cnm bir arabasi var ciftcilik yaparken kullaniyor mahsul tasimak icin onu satalim dediler mahsulu ne ile tasiyacak izin vermedim.Bizimkilerde olsa yardim ederler ama kotu zamana denk geldi malesef:((

Hmm mantikli canm evet olabilir ..Dur ben tedaviye baslamadan kaynanami da gotureyim doktora belki daha etkili olur..
Sagol canm benim yorumun icin degisik bir fikir oldu bana:KK68:
ne demek cnm ıns care olur hatta ıns tum bunlara gerek kalmadan gebe kalırsın... lutfen gelısmelerden haberdar et bızlerede umut olur

Canim ya bu bana ve benim gibi ısteyip de bebek sahibi olaylara bir çok insan için tama "başa bir şey gelme durumu" bu da bir sağlık sorunu evet belki ucunda olum yok olmuyorsa da vardır bir hayir ama bunu kabullenmek o kadar kolay olmuyor. Bunun için tedavi görüyorsun bir dünya hormon alıyorsun bunyem alt üst oluyor. Mesela kendimden örnek vereyim yumurtalari toplandi ama dr embriyo lari dondurdu hemen transfer etmedi çünkü sen psikolojik olarak iyi değilsin dedi suan sakinlestirici kullanıyorum ve tum bu tedavi süreci maddi manevi yipratti yor. Çevre faktörününu saymıyorum bile .Yani malesef çeken bilir. Bu arada bende mecburen ailemden maddi destek aldım çünkü başka çarem yoktu malesef.
Anlıyorum ama neticede destek olmuyorlarsa da olmuyorlardır yani kimseden de silah zoruyla maddi yardım alınamaz. Aile de olsa bu durum kendi vicdanına kalmış, destek olmasa dahi vicdansız değildir benim gözümde. Herkesin fikri farklı. Adamlar böbrek ameliyatı olacak olsa ellerinde ne var ne yoksa verirler mesela, misal ama bebek tedavisi söz konusu olunca vermezler, yapacak bişey yok. Ha bu paraya ihtiyacı olan kişiler artık gider konuşurlar, yardım isterler ama karşı taraf vermezse de suçlamak doğru olmaz.

Walla kimse bir şey yapmak zorunda değil evet, doğru söylüyor bazı arkadaşlar. Maddiyatları, bütçeleri ayrı olabilir. Ama insan sevgi ve hatır biriktiyor hayatta. Başka da bir şeyin önemi yok. Kim ne derse desin, benim zor zamanımda anlattığım halde kendi meselesi deyip karışmayanları da hatırlıyorum kendi ailemden, eşimin ailesinden bir öğretmen maaşıyla biz istemeden getirenleri de, oturup derdimi dinleyeni de. Şimdi o zamanlar geçti şükür. Bizden istiyorlar artık, ama kalbimdeki yerleri de o zaman aldıkları konumla çok alakalı. İmkanları varken yardım etmemeleri çok büyük hata. Kısıtlı bir bütçeden de önce kısıtlı bir zamanınız ve çok makul bir isteğiniz var. Umarım sizi dinlerler. Allah yar yardımcınız olsun.
Ne guzel yazmissiniz yurssunuz yuregimdekilere tercuman olmussunuz resmen..Dogru soyluyorlar evet kimse kimseye yardim etmek zorunda degil ama insanin yureginde ona gore yer aliyorlar cok dogru..
Benim durumum boyle olduktan sonra gorumceme 3 binliraya iphone plus aldilar.O benim ilac paramdi:((Yani o da kizlari neticede ama insan bunlari gorunce daha cok guceniyor..
Kisitli butce kisitli zaman zaten surec cok zor birde maddiyat ekleniyor:((

Olum kalim da olan olmus parayi neyapalim biz?
Ucunda olum yok ama cocugu olmuyor diye bosanan cok fazla cift var umarim biz onlardan olmayiz ancak tup bebek tedavisi gercekten iskenceli bir surec..Herkes dediginiz bizim ailemiz..Sizin de cocuklariniz olursa ileride(varmi bilmiyorum)lutfen boyle davranmayin..Onlar sizin evlatlariniz onlar uzulse siz on kat daha uzulursunuz..Boyle aanne baba olunmaz..Dogur at sokaga buyusun le ayni mantik sizinkisi

Onlarin basina birsey gelse bizde kosup destek olacaz..Baslarinin caresine baksinlar nasil derim ben???Maddi manevi her sekilde aileler birbirine destek olmalilar he isine gelmiyorsa evlenip dogurmasin sizin gibiler!!!!!!!!
Laflarınıza dikkat etseniz iyi olur, herkes burada kendi fikrini söylüyor, kimse elindeki parayı pulu, malı mülkü satıp size vermek zorunda değil. Terbiyesizlik etmeye lüzum yok burada fikrini söyleyen insanlara karşı. O insanlara da mı böyle konuşuyorsunuz, böyle davranıyorsunuz? Doğurmasın sizin gibiler mi diyorsunuz? İthamlarınız çok çirkin.

canım sorun o zaman kp veya görümce de değil senin eşinde. böyle bir durum varken net bir tavır koyamamış, koyamayacak gibi de duruyor. bence eşin öncelikle kendini netleştirsin. sonra da gitsin kp ile konuşsun ben evin borçlarını ödeyemiyorum, tedavi için para gerekiyor ya evi siz alın, ya da satın biz de tedaviye başlayalım diye. hem evin borcu hem tedaviyi karşılamamız mümkün değil diye, onlardan para almaya çalışmaktansa bu yol çok daha makul. size ödediğinizi geri versinler 4 aylığı , bileziklerini ekler üstüne de kredi çekersin. inşallah ilk denemede güzel sonuçlar alırsın. bu arada yumurta dondurma olayı da var maliyeti nedir bilmiyorum ama tüp bebekten daha uygunsa bir araştır istersen. yumurtalar boşa gitmemiş olur bu süreçte.
bir de strese sokma kendini stres bu tedavilerin en büyük düşmanı. ne olacak ne bitecek diye düşünme hayırlısı ile bir yol açılır inşallah.
Yorumun icin cok sagol canm benm evet soyledigin mantikli oyle yapabilirz.Bakalim tedavi ne sekilde seyredecek duruma gore o teklifi sunabiliriz.Ben esime diyorum satalim evi parasini da aliyosa alsin da kira olayi dusunduruyor..Kredi cekilebilir..Bakalim surec ne sekilde ilerleyecek..
Yumurta dondurmayi dusunmedim hic maliyetli degilse aslinda mantikli bir arasturayim bir iki dondursunlar ..Cok tesekkurler akilima gelmemisti hic:KK43:

Back