• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dertliyim dertli

esilaSu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
26
10
3
32
selam kızlar.. ben daha yeni üye oldum. fakat uzun zamandır takip ediyorum sayfayı..
yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin....
konu şu ki benim 6 senelik bir ilişkim var. temmuz ayında nişanlandık. dün akşam nişanlımın ailesi bize geldiler düğün tarihini konuşmak için. neyse konuştuk bitti. benim haberim yok misafirler varken annemle babam mutfakta tartışmışlar. neyse misafirler gitti. babam bağırıp çağırmaya başlamış anneme işte. şunu isteyecektim bunu isteyecektim diye. bu arada babamın 40 milyara yakın borcu var. nişanlımın ailesinden düğün masrafı için para isteyip kendi borçlarını yatıracak bunu da hepimiz biliyoruz. yok süt parası yok başlık parası yok içki parası şu bu diye bin ton laf etti hem bana hem anneme laftan da anlamıyor. kaynanamla zaten zar zor geçiniyoruz. beni bastan beri istemiyor. şimdi böyle bi durum olursa bunu sürekli benim başıma kakacaklar biliyorum da. ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun. biz zor günler atlattık bu durumlar yüzünden ayrılmak istemiyoruz. uzun oldu kusura bakmayın. hakkınızı helal edin....

selam kızlar.. ben daha yeni üye oldum. fakat uzun zamandır takip ediyorum sayfayı..
yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin....
konu şu ki benim 6 senelik bir ilişkim var. temmuz ayında nişanlandık. dün akşam nişanlımın ailesi bize geldiler düğün tarihini konuşmak için. neyse konuştuk bitti. benim haberim yok misafirler varken annemle babam mutfakta tartışmışlar. neyse misafirler gitti. babam bağırıp çağırmaya başlamış anneme işte. şunu isteyecektim bunu isteyecektim diye. bu arada babamın 40 milyara yakın borcu var. nişanlımın ailesinden düğün masrafı için para isteyip kendi borçlarını yatıracak bunu da hepimiz biliyoruz. yok süt parası yok başlık parası yok içki parası şu bu diye bin ton laf etti hem bana hem anneme laftan da anlamıyor. kaynanamla zaten zar zor geçiniyoruz. beni bastan beri istemiyor. şimdi böyle bi durum olursa bunu sürekli benim başıma kakacaklar biliyorum da. ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun. biz zor günler atlattık bu durumlar yüzünden ayrılmak istemiyoruz. uzun oldu kusura bakmayın. hakkınızı helal edin....

kusura bakmayın ama nişanlınızın ailesi bu konuda laf etseler haklılar, babanızın borç kapatma bahanesiyle düğün parası istemesi yanlış bişey,ne yani ele mi güveniyor babanız

Yuh ya süt parası başlık parası mı kalmış? Sakın karıştırma babanı daha çok başın ağrır. Çalışaın ödesin kendi borcunu. Para vermezlerse vermeyecek mi seni? Tövbr yarabbim. Nişanlının ailesine yansıtmadan çözmeye çalış. Git bir kuru nikahla keni kendine evlen ama asla babana para istetme canım.

Nişanlınızla açık açık konuşsanız biz de üzülüyoruz ama babam böyle diye, acaba evlendikten sonra bunu kullanıp başınıza kakar mı ki?

nişanlının ailesinin bankası mı varmış..bu ne terbiyesizlik

süt parası ne ya?
bu devirde böyle şeyleri isteyip de komik duruma düşmesin valla.
ne kimse verir, bir de milletin ağzına sakız olursunuz.
anneniz kararlı davransın. bağırıp çağırmasına pabuç bırakmayın.
:KK12:

Yuh ya süt parası başlık parası mı kalmış? Sakın karıştırma babanı daha çok başın ağrır. Çalışaın ödesin kendi borcunu. Para vermezlerse vermeyecek mi seni? Tövbr yarabbim. Nişanlının ailesine yansıtmadan çözmeye çalış. Git bir kuru nikahla keni kendine evlen ama asla babana para istetme canım.

zaten şu anda çalışıyorum. babama dedm onlardan para falan isteme ne kadar istiosan ben sana kredi çekip vericem die sonradan da laf oyunu yapıo yok ben parasında değilim zaten beni düşünse kızım mutlu olsun yeter ben başka birşey istemiyorum derdi :(

süt parası ne ya?
bu devirde böyle şeyleri isteyip de komik duruma düşmesin valla.
ne kimse verir, bir de milletin ağzına sakız olursunuz.
anneniz kararlı davransın. bağırıp çağırmasına pabuç bırakmayın.
:KK12:

annemin zaten hayyata böyle birşeye izin vermez biliyorum. çünkü zamanında babamda anneme aynısını yapmış sürekli başına kakmış yok sana verdiğim parayla şunu alırdım bunu alırdım die o yüzden aynı şeyleri benim yaşamamı istemio

Nişanlınızla açık açık konuşsanız biz de üzülüyoruz ama babam böyle diye, acaba evlendikten sonra bunu kullanıp başınıza kakar mı ki?

nişanlım böyle birşey hayatta yapmaz zaten bu konuları da biliyo. bana dediği istediği parayı veririm ama bir daha senin yüzünü hayatta göstermem bunu kabul ediyorlarsa tamam diyorum ben dedi :/

Baban seni satmaya calisiyor. Kendi borclari yüzünden senin iliskine zarar vermeyi nasıl düşünebilir ya, seni mal gibi satarak mi ödeyecek borclarini. Yerinde olsam babama öyle bir tepkimi koyardimki bir daha görüşmeyebilirdim. Bu cok cirkin birsey..Evlendikten sonra babanla büyük bir mesafe koy derim.

bnce nişanlınla konuş babanın isteklerinde abartı olan ne varsa senin açından geçerli olmadığını ama babana saygından ses çıkarmadığını söyle onlarda bunu bilsinler babanda illede parayı isterim derse annenle bi ittifak kurman gerekir :)

İnsan kendi ailesi olunca örtbas ediyor demi.... Bu tarz birşey kv yapsaydı ondan kötüsü olmazdı.... Babanın yaptıgı büyük terbiyesizlik yanlış anlama ama sizi para kapısı olarak mı görüyor... Düğün masrafı adı altında para istemek ne demek ya.... Nişanlınız ailesi hiç yardım etmeseydi yardım etmiyor diye söylenirdiniz.... Kv geçinememenizin sebebi nedir merak ettim...

Baban seni satmaya calisiyor. Kendi borclari yüzünden senin iliskine zarar vermeyi nasıl düşünebilir ya, seni mal gibi satarak mi ödeyecek borclarini. Yerinde olsam babama öyle bir tepkimi koyardimki bir daha görüşmeyebilirdim. Bu cok cirkin birsey..Evlendikten sonra babanla büyük bir mesafe koy derim.

ben zaten babama sürekli mesafeli davranan biriyim. bu açtığı borçların tek kuruşunu bile bize harcamayan biri şimdi öyle bi duruma düştü ki nerden para alsam da kurtulsam diye bakıyor. konuşmuyoruz dünden beri. daha doğrusu evde kimse konuşmuyor bu davranışından dolayı. kardeşimde sözlü şimdide onu korku sardı banada aynısını yapar diye :(

İnsan kendi ailesi olunca örtbas ediyor demi.... Bu tarz birşey kv yapsaydı ondan kötüsü olmazdı.... Babanın yaptıgı büyük terbiyesizlik yanlış anlama ama sizi para kapısı olarak mı görüyor... Düğün masrafı adı altında para istemek ne demek ya.... Nişanlınız ailesi hiç yardım etmeseydi yardım etmiyor diye söylenirdiniz.... Kv geçinememenizin sebebi nedir merak ettim...

kv başkasını istiyordu. nişanlım da kabul etmedi illa benim olmamı istedi. ayırmak için çok uğraştı ama baktı olmuyor mecbur kabullendi. ama böyle bi konu onların kulağına giderse tabi normal olarak ilk nişanlıma yüklenecek oda bana :(

Böyle biseye tabii kide izin vermeyin, ne siz kredi cekin nede nisanliniz para versin, nasil yaptiysa ödesin babaniz borclarini...Nisanliniz biliyormus durumu, bu güzel, size destek anladigim kadariyla, biraz daha zorlanirsiniz ama evlenince iliskinizi kesin babanizla, yani en düsüge indirin, en hayirlisi...:ssz:

yapar valla.
bir ömür boyu laf yemek istemiyorsanız, nişanlınıza bile bunun lafını etmeyin.
çok ayıp ya, insan evladına elinden geleni vermek isterken, bu adam kalkmış borçlarını ödetmek için aracı olarak görüyor.
ne koparırsam kar diye :KK12:

ben zaten babama sürekli mesafeli davranan biriyim. bu açtığı borçların tek kuruşunu bile bize harcamayan biri şimdi öyle bi duruma düştü ki nerden para alsam da kurtulsam diye bakıyor. konuşmuyoruz dünden beri. daha doğrusu evde kimse konuşmuyor bu davranışından dolayı. kardeşimde sözlü şimdide onu korku sardı banada aynısını yapar diye :KK43:
Bu adam kendi cikarlari icin herseyi yapabilir. Cok pisman olacagini dusunuyorum ileride. Sende bugunleri ve sana yasattirdiklarini unutma derim. Kardesinin korkusunada hak verdim simdiden cozum yollari dusunmeye baslasin..

bnce nişanlınla konuş babanın isteklerinde abartı olan ne varsa senin açından geçerli olmadığını ama babana saygından ses çıkarmadığını söyle onlarda bunu bilsinler babanda illede parayı isterim derse annenle bi ittifak kurman gerekir :)

nişanlım babamın huyunu ve evdeki durumları bildiği için düzelir diyor. evde de kimse babamla konuşmuyor zaten inşallah en yakın zamanda yaptığı hatayı anlar

yapar valla.
bir ömür boyu laf yemek istemiyorsanız, nişanlınıza bile bunun lafını etmeyin.
çok ayıp ya, insan evladına elinden geleni vermek isterken, bu adam kalkmış borçlarını ödetmek için aracı olarak görüyor.
ne koparırsam kar diye :KK12:

malesef aynen öyle :(

Back