dert değil ama konu eşim ve ailesi:))

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
merhaba Kk HAnımları :)) günaydınLaaaaR:) sözlenecek yada nişan yapıcak melekler sizler için paylaşmak istedim:)
KK'ya iLk üye olduğum sıralar çok sıkıntılarım vardı asLında sıkıntı değilmiş ben sıkıntı sanmıŞım:) KK'ya üye olurkende hep düşündüğüm şey kayınvalidem kayınpederim kendi annem ßaßam ile ilgili sıkıntılarımı paylaşmaktı . Çünkü kimseye anlatamıosun nişanlınla konussan aman bundan nevar der ee ailelerle konuşsan olmuyor çekiniyorsun , arkadaslarınla konussan biyere kadar:) Neyse dedim haydi üye oLdummm.. işte anlattım birkaç sorunumu sizlere bazen konu açtım bazen konu açanların yerinde anlattım. stres ettiğim şeyler hep şuydu eminim içinizde yeni adımlar atıcak olanlarda da bunların çoğu vardır:)
nişanlımın tarafından kimseyi tanımadan Önce hep derdim ki hepsiyle çok yakın olucam kendi ailemden ayırmıcaam onlar beni bende onları hep sewiyim felan filan işte:) nişanlıma derdim böyle böyle diye oda neden sewmesinler seni sıcakkanlısın zaten hemen alışırlar sana deerdi hoşuma giderdi :) sonra sonra bikaç bişe duydum ailesi hakkında teyzeleri hatta ufak 16 yasındaki kuzenleri hakkında bile:) ister istemez şüpheye düşüyor insan zaten yeni bi aileye giriceksin onun korkusu var bide bişeyler duyunca iyice stres ediosun . Ve bundan sonra tanışma felan Oldu ama hep çekingen oLdum yani yakın davranıodum ama nedense hep altında birşey arıodum acaba samimi acaba sewdilermi ßeni filan ... Sonra isteme ve nişan zamanları kayınvalideme felan çok kırılmıştım neden aramıoki ? yada işte neden bunu yapmadıki almadıki diye. ah bii görseniz hastalık sahibi felan oldum odönemlerde:) kendimi kanser felan sanmıştım ahahaha :) o derece sıkıntı etmiştim. yok efendim kayınvalidemlerle anlaşamıcaz yok efendim benim herşeyime kesin karısırlar yok efendim bana şunu bunu almıcaklar , yok efendim şölee böylee işte:) Ama normalde bunları düşüncek biri değilim hiç . biraz duyduklarımdan doldurusa geldim:) gelmişim bilmeden :) gel zaman git zaman insan gerçekten yaşına girdikçe değil yaşadıkçaa günden güne olgunlaşıp çoğu şeyi anlıyormuş ... Bu zamana kadar böyle yapa yapa isteme günüm olsun nişan günüm olsun stres sinir geçti gitti heba ettim en güzel günlerimi. tabi şükür yine çok mutluyduk eğlendik ettik ama dahada güzel olabilirdi . akşamları oturup ağlardım hergün nasıl olucakki felan diye:) kayınvalidemlerden korkar hale gelmiştim yaa:) hatta sorana çok iyi biri derken birden bire bilmiyorum ki duyduğuma göre böle şöle demeye baslamıştım... sonra hatamı anladım nişanlıma itiraf ettim böyle düşündüm ben annen hakkında diye ağladımm .... kızdı biraz ama sonra oda anladı ßeni... çiçek aldım gönderdim vicdanım rahat etmedi tabi .ama yapıcakta bişeyim yoktu cahilliğime verdim .
nişalıma 3 yıla yakın tanışıyoruz ailesiyle ise 1 1.5 seneye yakın. Ve kızlar şöyle bir bakıyorumdaa gerçekten ailem ayrı ama onlarda ßenim ailem olmuşş....almazlar dediğim şeyleri aldılar,nişanlım yapmaz dediğim şeyleri yaptı ana kuzudur dedim olmadı... herşeye çok kaırısırlar dedim sesleri bile çıkmadı Allah binkere razı olsun her istediğimi aldım abartmadan....
Hatta hiçbişe istemiyorumm.. misal 10 bilezik takıcaklarsa 3 taksınlar o bile yeter umrumda değiL.... hiç kırılmam hatta düğünden snra istesinler veririm ... hastaydım kayınvalidem aradı sordu , yeri geldi atıştık kayınvalidemle ters düştük yinede kırılmadı gelip ilk sarılan o oldu. kayınpederim deseniz kemiklerimi kıracak kadar sarılır sever hep. . . İşte ben onubunu dinleyip bunları hiç göremedim...teyzeleri kuzenleri abisi abisinin eşi amcaları halaları hepsini çok sewiorum... hepsi arar sorar ilgilenir aradığımda can parçalarlar... annemde kayınvalidemde çok çekmişler hem kayınvaliden hem eşlerinden az çOk... halada hastalar felan filan birsürü sorunları var bunlara rağmen ellerinden gelenleride yapıyorlar ... hatta kayınvalidemin kayınbabası vefat etmişti çok üzgündü cenazeye felan gittik üşüdnmü diye diye peşimden dolandı çaayları bile o dağıttı soğuk diye.

BUNLARI NEDEN YAZDIM ÇÜNKÜ Bİ ARKADASIM SIRF BUNA BENZER ŞEYLERDEN DAHA DÜN NİŞAN ATTI VE ÇOK ÜZÜLDÜM KIZLAR BAKIN ßENDE ÇOK ŞEY YASADIM ANLATABİLDİĞİM KADAR ANLATTIM DETAYLARA PEK İNMEDEN . AMA GERÇEKTEN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLMUYOR . KAYINVALİDENİZ BİRŞEY DESEDE YAPSADA HEMEN KÖTÜ DÜŞÜNMEYİN. YADA BİRİ HAKKINDA BİŞEY DENİRSE HEMEN O SÖZLERE ODAKLANIP KURMAYIN. ÖLÇÜN TARTIN İYİCEE BEN 2 SENEDE ANCA FARKINA VARDIM . SİZLERDE ZAMANLA ANALİZ EDİN GÖZLEMLEYİN. ..HEP İYİ DÜŞÜNÜN İYİ OLSUN HERŞEY. GÜZEL AŞKLARINIZI BİTİRMEYİN HER KAYINVALİDE KAYINPEDER BİR OLMAZ. ANANDAN BABANDAN İYİ OLANLAR BİLE OLUYOR... EVLENDİĞİMDE DE YİNE DÜŞÜNCELERİMİ YAZARIM:))

bu arada elbette çokta yere göğe sığdırma durumu olmasın hayal kırıklıkları olabilir ama önyargılıda olunmasın...

ÇOOKKK SEWİYORUMM NİŞANLIMII YAA:) AİLESİNİ NEDEN SEWMEYELİM DEĞİLMİ? Bİ ARKDASIMIZIN ANNESİ DEMİŞ O ÇOCUK TOPRAKTANMI ÇIKTI ODA ONUN ANNESİ DİYE:) GERÇEKTEN ÖYLE:)))
SİZLERDEN DE KAYINVALİDEYLE İYİ GEÇİNENENLER EŞİNİN TARAFINI SEVENLER ANLATSIN KIZLAR YENİ ÇİFT OLUCAK ARKADASLARIMIZ İÇİN.

Son düzenleme:
umarım dugununden sonrada bole dusunursunn cnm benım yere goge sıgdıramadıgım kv logusayken herseyı burnumdan getırdı .. ıns senın ole olmazz burdayız ozaman gelsın yasayıp yazısıırızz yınee..

bu kadar pozitifiliğin arasına negatif bişi söylem ek istemem ama umarım evlendikten sonra herşey böyle güzel olur , önyargılar kimi zaman bizi sıkıntıya düşürebiliyor işte , bazen kendimize dışardan bakabilsek keşke...

ben 1,5 yıllık evliyim,eşimin ailesiyle tanışmışlığım bunun önceside 1 yıl falan..
tanıştığım ilk günden beri hiçbirinden ne kötü bi söz,ne ima hiçbişey duymadım görmedim..
eltimide,görümcemide,kaynımıda,kayınpeder kayınvalidemide çok seviyorum,kendi öz ailemden farksızlar benim için..
inanılmaz iyi niyetliler,hep ilk ben ne isterim onu sorar yaparlar..
böyle insanların hala var olduğunu görmekte büyük mutluluk..
belki şans bunun adı,belkide karşılıklı sevgi/saygı bilemiyorum..ama ikisininde etkisi var sanıyorum ki..

herkesin kayınvalidesi seninki gibi değilki şekerim
inşallah evlendikten sonrada böyle olur
benim hamile olduğumu bile bile ve çok hastaydım serumlarla yattım 3 gün
altımda oturuyor bi kapımı çalmadı bi tas çorba getirmedi
nesini seviyim böyle insanın

inşallah canım.... aynen dediğin gibi dışardan bakabilsek keşke

canım ßenim Alahım böyle mulu etsin inşalaaaah:)

buna benzer düşüncelere arada dalmıyo diilim hatta belki biz bile ayrılcaktıkk ama iyiki böle bişe yazmışssın içimi rahatlattın resmenn. umarım hersey istediğimiz gibi olurr:26:

şöyle bırşey varkı burada yazılanlardan çok etkılenıyoruz yada cevremızde duyduklarmızdan.
nışanlı olduğum donemde hep eşim tarafının kayınvalıdemın felan kotu bır laf çarpıtma, kötuluk vs sını bekledım. kesın kaynanaya yapacak bı kaynanalık dye bekledım. yapmadı.....
nişanlıydım bır dediğim ıkı olmadı
düğün gunu burda yazılanlardan çok etkılendım yok altınları oğlan tarafı alıyomuş felan..... düğün sonunda kaynanamın elınden takı torbasını bı almışım görmelıydınız daha sonra balayına gıderken onlara teslım ettık yazık tek tek yazmışlar ben yanlış anlamayayım dıye olsa gerek.:26:..... şimdimi..... bazı takılarımı bılerek orda tutuyorum benım evım yuksek değil orda kalsın daha guvenlı dıye duşunuyorum
gene burada yazılanlardan etkılendığım dığer konu... arabada on koltuk yarışı...... her zaman one oturdum....ilk zamanlar kesın one oturmak ıstıyordur dıye duşundum nede olsa kaynanaya.....ne kaynatam ne kaynanam arabanın on koltuğuna gecıp asla oturmadı. kım oturdu kendı babam artık eşimin ailesıne ben dıyorum "one otur anne.baba arka rahat değil" dıyorum yok kızım dıyorlar sağolsunlar
kaynananın evıne yakın ev tutmak ıstemedım zırt pırt teklıfsız gelırler felan dıye. gene çok etkılenmıştım çevremde duyduklarımdan. ama mecbur kaldım aynı muhıtte tuttuk. sık gelmeyı bırakın bız ısrar edıyoruz gelın dıye. çekınıyorlar. aramadan gelmıyorlar
görumcem....onu tanımadan once görumcem olmasını ıstemezdım... abısını kıskanır felan dıye.... ama ıyıkıde var...... bızım mutluluğumuzu bızden fazla duşundu her zaman....hakkını ödeyemem bana çok yardımı oldu

nerden nereye.... neler duşunmuştum halbukı ben:26: içimmi fesat şimdi benım:26: yoksa hayatın gerceklerınden mı korktum

asıl gercek şukı ben ıyı bır aileye denk geldım. hepsını sevıyorum sevılıyorum çok şukur. umarım herkes boyle bır aileye dahıl olur.
Tek onerım var kızlar asla kendınıızı ezdırmeyın. asla. hıçbır zaman kendımı ezdırmedım zaten ezmek ısteyen ınsan çıkmadılar. ama nolursa olsun guçlu olun dık durun

Maşallah Sibel bu şansın mutluluğun daim olsun. Sadece eş ile değil aileyelede evleniyorsun bu bi gerçek. Dediğin çok doğru iyi bir aileye denk gelmişsin, gelemeyen o kadar çok kişi varki. Dişli olmak dik durmakda yoruyor insanı bir süre sonra enerjinin bittiğini hissediyorsun.

haklısın canım ben şanslıyım dılerım herkes bendekı şansı yakalasın. bu arada topiğimizi unuttun bakıyorum

buna benzer düşüncelere arada dalmıyo diilim hatta belki biz bile ayrılcaktıkk ama iyiki böle bişe yazmışssın içimi rahatlattın resmenn. umarım hersey istediğimiz gibi olurr:26:

umarım canım oLur merak etme:) ßen buyüzden ayrılık bile düşündüm çok sewdiğim halde. ama bi düşün ki her insan farklıdır kimse kimseyle anlaşmak zorunda değiller annen nasılsa kabul ettin kayınvalidende böyle ozaman böyle kabul ediceksin. neden hep o suçlu belkide ona göre de sen suçlusun:) dimi. saygı olsun yeter:)

:)) çOk güzel yazmışsssınnn ellerine sağlık:)) Allah ım heeeep mutlu etsin sizlerii ve hepimizi inşallaahhh:) ah ah bu dolduruşlar önyargılar:)
peki bu önyargılar için kendini suçladınmı? ve bunu nasıl üzerinden attın:)

Son düzenleme:

SİBELİM CNAIM MAAŞALLAH ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN
İYİ BİR AİLEYE DENK GELEBİLMEK ÇOOK BÜYÜK BİR ŞANS BENCEDE
RABBİM HİÇBİRİMİZİ BUNALTMASIN
BEBİŞİNİZLE BU MUTLULUĞUNUZ ARTARAK DEVAM ETSİN KUZUM
SARI ŞEKER SENİ

Hepimize maşallah..
Yeri gelir annemle anlaşamam, erkek arkadaşımın annesiyle anlaşırım HER KONUDA..
Anlayış ve saygı temel taş.

Canımmmm konu süper olmuşş tam benlikkkk :))

16 martta inşallah tanışmaya gelecekler bende o zaman göreceğim kv ve kp :))

Şimdilik arayıp soruyorlar , görümce bilee ama ne kadar iyi olurlarsa olsunlarr el sonuçta en mutlu olucağımız gündee zehir ettiler !

Babam sevdiğimle tanışmaya gitti korkmuşlarr sanki ne olacaksa ! Herşey nasip kısmet ama olmazsa ahmet'e kız çok sanada erkek çok dedi açık açık kv ! Sonradan özür diledi amaa iş işten geçtii...

Ablasıyla telefonda konuştuğum ilk gün ucunu açık bırakın sen onu kocan gibi görme, kardeşim de seni karısı gibi görmesinn.. Ayrılmakta var evlenmektee dedi !

Söz kıyafeti bakıyoruz aradı kv e napıonuz kızım iyimisiniz ? iyi kıyafet bakıyoruz felan siz gelince yorulmayın hemen alalım diye.. İyi kızım siz bakın beğenin mutlu olun biz birşey istemiyoruzz gibi bir konuşmaa.. Sonra sevgilime verdim telefonuu ilk dediği şey; kıyafet bakın ama açık bakmayın !! ne bekleyim ki ben bunlardan şimdi??

Hoş o zamanlar canımı çok sıkıyordum şimdii iseee gram umrumda değiller !! Hoş daha görmedim kendilerini belki çok severiz birbirimizi ama ben bu cümleyi asla unutmıcam ! ''Ahmet'e kız çok, Sanada erkek'' !

Herşey olacağıa varır, istemeden sonra neler olacak meraklardayımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…