Dert bir değil iki hiç değil

O arkadasina soyle o aileden bir halt olmaz.İnsallah pismis kolanya kokulubkrem yerde isal olurlar ailecek.Hata nerde taviz vermekte.Bunlar kim kopekte temizlige gidiyir bu arkadas.Yapmasin.Ayril kizim ayril bunun kardesi hastanedeki karisna bakmio kaynana desen deli hemde en zir delisinden .Kocasi olacak terbiyesiz herif arayip bagiriyormus bide.Sunlarla heba edecen ömrünü .Bir yatak odasi alip ev ustune bile almamislar .Gerildim valla .Midem bulandi sunlarla muhattap olma.

Tamamını okumadığım halde çok pis sinirlendim.

Bu nedir Allah aşkına ya nişanlılık dediğin insanın en guzel, en unutulmaz zamanları demektir.
Senin arkadasın bu guzel zamanlarını, böyle gereksiz insanlarla geçirerek heba etmesin.
Şimdiden kıza hizmetçi muamelesi yapan öküzlerden ona zerre kadar hayır gelmez.
Atsın yüzüğü falan, bu adamdan eş olmaz.

Şu adama verdiğin değerin kendine verdiğin zaman çok geç olacak.

Bir an önce kaç ve kurtar kendini o aileden.

Anneci bir adam, beter bir kv, değişik bi kayın....

Daha neler var kim bilir.

Evlendikten sonra siz başlık açarsınız artık... bu duruma girmemeek için bari kurtarın kendinizi.

evlensin bence, ideal koca adayı, bulmuşken kaçırmasın bi kaçırırsa kapanın elinde kalır :KK70:
arkadaşına bunu söyle, sevgilin her genç kızın hayallerindeki erkekmiş de, o da özelliklerini şöyle bir gözden geçirsin.

Benim anlamadigim bi insan nisanliyken niye gider de kaynana evini temizler ki ne mecburiyeti var ?
Evliyken mecbur degilken bi de.
Arkadasinin gozleri kor olmus asktan ay bi de agliyormus adam konusmuyor diye :kızgın:
Valla ben catladim burda birinin okkali bi tokat atmasi lazim arkadasina ki kendine gelsin
Çocuk bundan ayrılıyormuş sanırım kızlar. Umarım ayrılır.
Bi de cocuk ayriliyo hey Allahim ya evvel sen nisani atsana yaw :kızgın::kızgın:

Benim anlamadigim bi insan nisanliyken niye gider de kaynana evini temizler ki ne mecburiyeti var ?
Evliyken mecbur degilken bi de.
Arkadasinin gozleri kor olmus asktan ay bi de agliyormus adam konusmuyor diye :kızgın:
Valla ben catladim burda birinin okkali bi tokat atmasi lazim arkadasina ki kendine gelsin

Bi de cocuk ayriliyo hey Allahim ya evvel sen nisani atsana yaw :kızgın::kızgın:
Aynen arkadaşımı yolladım ama hala kendime gelemedim :-(

Offf okuyamadım evlilik hazırlığı yapmayan 2 yıl nişanlı adamı ne diye çekersin şu koşullarda .. hizmetçilik yapmak istiosa buyrun evlensin hayatını karartsin .. Aklını kullanmak çok basit arkadasina yazık olmaz umarım ..

Bir kere nisanlısı çok anlayışssız bir adammış daha nişanlıyken şart koymalar ailesini savunmuş zaten her lafa karışmayacaksın diye bu da demek oluyor ki o evde söz hakkın olmayacak canım.Evlendin cocugun oldu onu bile rahat büyütemeyeceksin.Hiç düğün işine girmeyen kaynana temizlik olunca sizi çağırıyor yani kullanıyor pek evlendirecek gibi de gelmediler bana, durum yok diyen adam 2 senedir ne halt ettmiş araba tamir edip sizden para isteyecegine ev dizmeye çalışsaymış.Yakında dğün yapamayacagız kaç benle derlerse de sakın şaşırma ve böyle bir hata yapma canım yol yakınken vazgeç balık baştan kokar derler örneği bu siz görmüşsünüz böyle şeyleri neden hala ayrılmayı akıl edemediniz şaşırdım.Biraz güçlü kadın olun yahu ezdirmeyin kendinizi.

Tabi ki ne yapacağım diye soruyor. Kesinlikle ayrılması, hatta iyi bir sövmesi taraftarıyım. Bizim kız öyle ki şu an konuşmuyoruz diye ağlıyor.

Şu kısmı okudum ya ne desem boş. Hakaret edesim geldi ama banlanırım. Arkadaşının acilen beyin nakli falan olması lazım.
Kendine bu eziyeti reva gören buna izin veren birinin akıl sağlığı yerinde olamaz.
Sen eşek olursan semer vuran çok olur demişler. Tekmeyi bi atsın bakalım da görelim onların bu havalarını. Dünyada erkek mi kalmadı deli mi bu kız ya.

Arkadaşlar arkadaşım bende yatılı kalıyor. Derdini anlattı ben de buraya yazmayı sizin de görüşlerinizi almayı teklif ettim, kaynana konusu olunca. :KK76: Olaya geçiyorum.

Arkadaşım kaynanasından hiç hoşlanmıyor. Nişanlı kendisi, 2 yıldır. Hala evlilik planları yok. Nişanlılar ama sanki sevgililik döneminin meşrulaştırılmış şekli. Aileler hiç muhatap olmuyor.
Bunun kaynana haftada bir bunu türlü bahanelerle temizliğe çağırıyormuş. Gelmediğinde ise nişanlısına kızı kötülüyormuş. Bir kere boynunu sıkmış nişanlısı kızın. ( Annesi yüzünden tartışmışlar, annesine gerizekalı demiş arkadaşım). Arkadaşımın babası da maddi olarak arkadaşımı elinde tutmak için zaten aldırmıyor.

Kaynanasının ara sıra temizliğine gittiği halde bir de kaynanasının kaynanasının evini temizliğe gitmişler. Eltisi hamileyken hastanede bizim kız kalmış. Ve kadının eşi yani arkadaşımın kayını da eve gidip uyumuş. Para olarak da kendi cebinden harcamış. Eltinin ailesi şehir dışında. Sabah kaynını aradığında işe gitmem lazım diye kayını benim de işe gitmem lazım diyerek bunla kavga ediyor. Kendi karısının yanına gelmiyor ki babalık izni veriliyormuş normalde. Neyse nişanlısı abisini savunmuş.

Bizim kız kaynanasıyla birlikte yaşamak için iki yıldır bekliyor. Bir yatak odası alamadılar yani. Nişanlısı denen kişi maddi durumumuz iyi diye geziyor ama sürekli ortamlarda para yiyormuş. Üstelik çocuk bundan sürekli arabamızın tamiri diye para sömürüyor. Kapanacaksın diyormuş. Evde başın kapalı gezeceksin, babamın annemin yanında dikkatli oturacaksın, her lafa girmeyeceksin. Fiziğine, bakımına dikkat edeceksin. Her gün duş alacaksın ben sevmem öyle diyormuş.

Son olay ise şu; kaynanasına temizliğe gittiğinde, kaynanası dolaba yaprak hazırlıyormuş. Bu temizliği bitirmiş. Kaynanası çay koy da içelim demiş neyse çayı koymuş. Sonra otur yaprağa yardım et demiş. Bu da önceden eline krem sürmüş. Kolonyalamış ellerini, kasıtlı yapmamış, temizlik yaptığı için rahatlamak için yapmış, yaprakları öyle sarmışlar. Bu eve gitmiş. Akşam nişanlısı buna küfürlerle mesajlar atmış. Annesi yapraktan pişirmiş kolonya, krem kokusu sinmiş, kadın o kadar para verdim bayrama yapıyordum diye sinir krizi gb bagırmalara girmiş. Nişanlısını aradıgında arkadan annesinin sesleri hakaretler. Nişanlısı buna beceriksiz, rezil ettin tarzı konuşmuş.

Tabi ki ne yapacağım diye soruyor. Kesinlikle ayrılması, hatta iyi bir sövmesi taraftarıyım. Bizim kız öyle ki şu an konuşmuyoruz diye ağlıyor. Üniversitede iyi bir ganosu olan gelecek vaat eden bir arkadaşımın son hali bu işte. Yorumları okutursam belki aklı başına gelir. Teşekkürler.

İlk paragraf yeterli geldi nişanlısının boğazını sıkma olayından sonrasına gerek yok nişanlıyken boğaz sıkan evlenince bıçaklar net! Ayrılıp kurtulsun hayatını heba etmesin genç yaşında...

Şu kısmı okudum ya ne desem boş. Hakaret edesim geldi ama banlanırım. Arkadaşının acilen beyin nakli falan olması lazım.
Kendine bu eziyeti reva gören buna izin veren birinin akıl sağlığı yerinde olamaz.
Sen eşek olursan semer vuran çok olur demişler. Tekmeyi bi atsın bakalım da görelim onların bu havalarını. Dünyada erkek mi kalmadı deli mi bu kız ya.
Böyle kızlar cidden var ve benim çevremde de var inanması güç ama epeydir görüşmüyorduk. Sonuna kadar haklısın

Back