- 22 Aralık 2018
- 62
- 367
- 93
- 29
Anliyorum dusuncenizi malesef bizim gelenegimizde boyle baslamis boyle gitmis degismesi zor.bence de birinin ev islerini yapmasi birinin para kazanmasi kotu bir is dagilimi degil bana gore,ama mukemmel insanlar dunyasinda. Gerek onceki nesiller olsun gerek simdi olsun bu gorev dagiliminda yasanan hayatlarda kadin haksizliga ugruyor. Kucuk ya da buyuk ama bir sekilde bir adim geride kaliyor. Umarim "erkeklik onuru"ndan, herkesin kendi yasamini (evli yada bekarken)tek basina da surdurebilecek durumda olmak zorunda oldugu dusuncesini iceren "insanlik onuru"na gecebiliriz bir gun.Düşüncelerimiz farkli olabilir. Evlilik kurulacaksa kadinin ben calismayacagim evde oturacagim yani evhanimi olacagim deme hakki var bana göre, ama bir erkegin everkegi olma hakki yok :)
Erkek calisip o eve bakacak ki erkek olarak saygi gorsun. Evine bakacak gucü olmayan erkege ben saygi duymam. Ha ne kadar kazaniyorsa o kadar. Erkeklerin bu devirde kadinin para kazanmasi uzetinden hayati kurgulamalari cok itici geliyor bana. Erkeklik onuru calisip, kazanip, kimseye maddi bagimli olmamayi gerektiriyor.
Ama gunumuz kosullarinda hayat zor ve pahali olunca tabii ki ciftler ekonomik guclerini birlestiriyorlar fakat bu kadinin kendi rizasiyla olmalı, erkegin acindirmasi ya da zoruyla degil.
Benim kafam boyle. Eskikafali da diyebiliriz. Yasim da var zaten genç degilim bu dusuncelerimden ben memnunum ama tabii ki sizin de dusuncelerinize saygi diyarim. Bana gore erkek adam ac kalir, acikta kalir, ama kadinin parasini istemez, bana cok ters geliyor.
Yok bi kadin ben calismayacagim kocam bana baksin dediginde bu onun kadinlik onurunu zedelemiyor ama. Kadinin bu hakki var ve bu istegine uygun bir es bulursa da kimsenin onu kinamaya, kadina bak kocasina kendini baktiriyor demeye hakki yok.Anliyorum dusuncenizi malesef bizim gelenegimizde boyle baslamis boyle gitmis degismesi zor.bence de birinin ev islerini yapmasi birinin para kazanmasi kotu bir is dagilimi degil bana gore,ama mukemmel insanlar dunyasinda. Gerek onceki nesiller olsun gerek simdi olsun bu gorev dagiliminda yasanan hayatlarda kadin haksizliga ugruyor. Kucuk ya da buyuk ama bir sekilde bir adim geride kaliyor. Umarim "erkeklik onuru"ndan, herkesin kendi yasamini (evli yada bekarken)tek basina da surdurebilecek durumda olmak zorunda oldugu dusuncesini iceren "insanlik onuru"na gecebiliriz bir gun.
Yok bi kadin ben calismayacagim kocam bana baksin dediginde bu onun kadinlik onurunu zedelemiyor ama. Kadinin bu hakki var.
Ama erkek icin boyle bir durum gecerli degil. Zengin bir kadin bulayim ben orda burda takilayim o bana baksin diyen erkek adam mi ki deriz.
Bizim yuzumuzden kosa kosa gitti sevmedigi biriyle evlendi konu sahibi. Bizim yuzumuzden diyorum cunku biz kadinlarin marifetmis gibi kocisimle su keyfisi bu keyfisi kahve cay pembis sunumlari paylastiklari sosyal medya yuzunden, katildigi toplantilarda diger evli hanimlarin kendine aciyarak bakan gozleri yuzunden, oz be oz annesinin ablasinin halasinin evde kaldin sevmesen de evlen giriver bi adamin koluna koynuna nolcak basinda erkek bulunsun baskisi yuzunden evlendi. Her gun burada onlarca konu aciliyor. Evlenmek istiyorum evde kaldim diye cunku evliligi bir halt saniyorlar. Biz de evliyiz gene tv karsisinda dizi izliyoruz. Haftasonu bir markete gidebilirsek sansliyiz. Temizlik bezini birbirimizin ustune firlatiyoruz hayir sen yap hayir sen sunu yap diye. O sosyal medya maymunlarini her firsatta bozuyorum. Bozmaya da devam edecegim. Tavsiye ederim.Pardon ama neden evlendiniz? Kocasizlik cok mu zor geliyordu? Rahat mi batti?
Ben paramı dışarda orda burda gezerek yemiyorum ki ev gıda alışverişi kıyafet vs onlara harcıyorum eşimde faturalar kira vs ona harcıyor ben para biriktirsem anlarım da sonuçta harcanıyor bi şekilde benim kızgın olduğum benim çorba da tuzum olduğu halde eşimin herşey almama karşı çıkıyor beni sindirmeye Kocası höt dedimi tamam kocam dememi istiyor ben yapmıyorum ben çalışıyorsam istediğimi almak hakkım abartmadığım sürece ezilen erkek lafınız da bi hayli komik hamilelik boyunca psikolojik olarak yeterince üzdü eşim benimİki kisi de calisiyorsa neden bunlardan sadece birisi evi gecindirmek zorunda? Yani siz kocam bana bakmak zorunda diyecek kadar aciz misiniz? Sen evi gecindirsen, kocan tum parayi kendi yese ciyaklardin ama. Din, hukuk, gelenek bunlari gec sen. Erkekleri ezmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Bir yuva kurulacaksa erkek gecindirecek, kadinin parasi kadina diye bir sey yok. O yuva kuruluyorsa evi hem kari hem koca gecindirecek. Bunu saglayamayacak kadin da bir zahmet evlenmesin
Haklısınız ben 28 yaşında memur oldum sırf çevre baskısı yüzünden eve kapattım kendimi derse verdim neler dediler arkadaş bildiklerim akrabalar yaşın geçti Yok mu biri kaldırım mühendisi mi oldun sen ailen bile anlamıyor onlar bile baskı kurdu onu kabul etmiyorsun bunu kabul etmiyorsun vs işte Allah isteyene veriyor altımızdaki şu marka araba var diyen evli arkadaşlarım zaten evli arkadaşlarımın evlendikten sonra bıçak gibi muhabbeti kesmesi işte mutlu bi yuva insanın isteği ama bazıları o kdr şanslı olmuyorBizim yuzumuzden kosa kosa gitti sevmedigi biriyle evlendi konu sahibi. Bizim yuzumuzden diyorum cunku biz kadinlarin marifetmis gibi kocisimle su keyfisi bu keyfisi kahve cay pembis sunumlari paylastiklari sosyal medya yuzunden, katildigi toplantilarda diger evli hanimlarin kendine aciyarak bakan gozleri yuzunden, oz be oz annesinin ablasinin halasinin evde kaldin sevmesen de evlen giriver bi adamin koluna koynuna nolcak basinda erkek bulunsun baskisi yuzunden evlendi. Her gun burada onlarca konu aciliyor. Evlenmek istiyorum evde kaldim diye cunku evliligi bir halt saniyorlar. Biz de evliyiz gene tv karsisinda dizi izliyoruz. Haftasonu bir markete gidebilirsek sansliyiz. Temizlik bezini birbirimizin ustune firlatiyoruz hayir sen yap hayir sen sunu yap diye. O sosyal medya maymunlarini her firsatta bozuyorum. Bozmaya da devam edecegim. Tavsiye ederim.
Ben sizi kastetmedim, yukaridaki geleneksel abla icin soyledim. Kendisi erkegi kole gibi goruyor, siz ustunuze alinmayinBen paramı dışarda orda burda gezerek yemiyorum ki ev gıda alışverişi kıyafet vs onlara harcıyorum eşimde faturalar kira vs ona harcıyor ben para biriktirsem anlarım da sonuçta harcanıyor bi şekilde benim kızgın olduğum benim çorba da tuzum olduğu halde eşimin herşey almama karşı çıkıyor beni sindirmeye Kocası höt dedimi tamam kocam dememi istiyor ben yapmıyorum ben çalışıyorsam istediğimi almak hakkım abartmadığım sürece ezilen erkek lafınız da bi hayli komik hamilelik boyunca psikolojik olarak yeterince üzdü eşim benim
Bizim yuzumuzden kosa kosa gitti sevmedigi biriyle evlendi konu sahibi. Bizim yuzumuzden diyorum cunku biz kadinlarin marifetmis gibi kocisimle su keyfisi bu keyfisi kahve cay pembis sunumlari paylastiklari sosyal medya yuzunden, katildigi toplantilarda diger evli hanimlarin kendine aciyarak bakan gozleri yuzunden, oz be oz annesinin ablasinin halasinin evde kaldin sevmesen de evlen giriver bi adamin koluna koynuna nolcak basinda erkek bulunsun baskisi yuzunden evlendi. Her gun burada onlarca konu aciliyor. Evlenmek istiyorum evde kaldim diye cunku evliligi bir halt saniyorlar. Biz de evliyiz gene tv karsisinda dizi izliyoruz. Haftasonu bir markete gidebilirsek sansliyiz. Temizlik bezini birbirimizin ustune firlatiyoruz hayir sen yap hayir sen sunu yap diye. O sosyal medya maymunlarini her firsatta bozuyorum. Bozmaya da devam edecegim. Tavsiye ederim.
Ama burdaki sikinti aileye olan bagimlilik ve baglilik. Ekonomik ozgurlugu varsa kadinlarin anne babasi a bile rest cekip gidebilmesi gerekiyor o baskiyi cekmek yerine.Haklısınız ben 28 yaşında memur oldum sırf çevre baskısı yüzünden eve kapattım kendimi derse verdim neler dediler arkadaş bildiklerim akrabalar yaşın geçti Yok mu biri kaldırım mühendisi mi oldun sen ailen bile anlamıyor onlar bile baskı kurdu onu kabul etmiyorsun bunu kabul etmiyorsun vs işte Allah isteyene veriyor altımızdaki şu marka araba var diyen evli arkadaşlarım zaten evli arkadaşlarımın evlendikten sonra bıçak gibi muhabbeti kesmesi işte mutlu bi yuva insanın isteği ama bazıları o kdr şanslı olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?