Ders olsun aceleci olmanın pişmanlığı

Anliyorum dusuncenizi malesef bizim gelenegimizde boyle baslamis boyle gitmis degismesi zor.bence de birinin ev islerini yapmasi birinin para kazanmasi kotu bir is dagilimi degil bana gore,ama mukemmel insanlar dunyasinda. Gerek onceki nesiller olsun gerek simdi olsun bu gorev dagiliminda yasanan hayatlarda kadin haksizliga ugruyor. Kucuk ya da buyuk ama bir sekilde bir adim geride kaliyor. Umarim "erkeklik onuru"ndan, herkesin kendi yasamini (evli yada bekarken)tek basina da surdurebilecek durumda olmak zorunda oldugu dusuncesini iceren "insanlik onuru"na gecebiliriz bir gun.

Yok bi kadin ben calismayacagim kocam bana baksin dediginde bu onun kadinlik onurunu zedelemiyor ama. Kadinin bu hakki var ve bu istegine uygun bir es bulursa da kimsenin onu kinamaya, kadina bak kocasina kendini baktiriyor demeye hakki yok.

Ama erkek icin boyle bir durum gecerli degil. Zengin bir kadin bulayim ben orda burda takilayim o bana baksin diyen erkek adam mi ki deriz.

Ha siz bu devirde kadin calismali, ayaklari ustunde durmali, ekonomik ozgur olmali ki erkege muhtac olmasin dersiniz ki haklisiniz zaten calisan kadinlariz.

Bi de şu bir gercek ki calismayip, evinde oturan hanimlari erkekler cok ezdiler ve hala eziyorlar. Ben de azicik da olsa ekonomik ozgurlugum olmasa bosanamaz ve mutsuz evliligimi cekmek zorunda kalirdim.

Sizce neden kadinin buna hakki oldugu seklinde bi toplumsal kabul var? Bence kadin gucsuz olandir dusuncesi yuzunden, calisabiliyorsa ne ala ama calismak istemiyorsa buna hakki var. Zaten ev islerinin tamami onda. Bu durumda erkek calismiyor ve bir kadinin parasini yiyorsa neden ona bu erkek mi deriz? Cunku gucu oldugu halde kullanmayip kadin parasi yiyor. Belki bu gorustekiler bu cumleleri aklindan gecirmiyordur ama bu dusuncenin temelinde bu var maalesef. Belki de eskiden fiziksel isler yapildigi icin gecerli bir dusunce bile olabilir. Ama artik fiziksel isler cok azaldi kadinin gucsuzluk dezavantaji yok diye dusunuyorum. Bu durumda calismamak bir tercih olabilir ama "hak" kategorisinde oldugunu dusunmuyorum.

Bu gereksiz detaylari gecersek insanlik onuru cumlesinde demek istedigim bu gorevin erkeklik onuru adi altinda erkege yuklenmesinin haksiz olusu. Boyle bir onur varsa tum insanlar icin gecerli olmali bana gore. Neyse konu sahibinin konusunu rahat birakiyorum ben artik:)

Pardon ama neden evlendiniz? Kocasizlik cok mu zor geliyordu? Rahat mi batti?
Bizim yuzumuzden kosa kosa gitti sevmedigi biriyle evlendi konu sahibi. Bizim yuzumuzden diyorum cunku biz kadinlarin marifetmis gibi kocisimle su keyfisi bu keyfisi kahve cay pembis sunumlari paylastiklari sosyal medya yuzunden, katildigi toplantilarda diger evli hanimlarin kendine aciyarak bakan gozleri yuzunden, oz be oz annesinin ablasinin halasinin evde kaldin sevmesen de evlen giriver bi adamin koluna koynuna nolcak basinda erkek bulunsun baskisi yuzunden evlendi. Her gun burada onlarca konu aciliyor. Evlenmek istiyorum evde kaldim diye cunku evliligi bir halt saniyorlar. Biz de evliyiz gene tv karsisinda dizi izliyoruz. Haftasonu bir markete gidebilirsek sansliyiz. Temizlik bezini birbirimizin ustune firlatiyoruz hayir sen yap hayir sen sunu yap diye. O sosyal medya maymunlarini her firsatta bozuyorum. Bozmaya da devam edecegim. Tavsiye ederim.

Ben paramı dışarda orda burda gezerek yemiyorum ki ev gıda alışverişi kıyafet vs onlara harcıyorum eşimde faturalar kira vs ona harcıyor ben para biriktirsem anlarım da sonuçta harcanıyor bi şekilde benim kızgın olduğum benim çorba da tuzum olduğu halde eşimin herşey almama karşı çıkıyor beni sindirmeye Kocası höt dedimi tamam kocam dememi istiyor ben yapmıyorum ben çalışıyorsam istediğimi almak hakkım abartmadığım sürece ezilen erkek lafınız da bi hayli komik hamilelik boyunca psikolojik olarak yeterince üzdü eşim benim

Haklısınız ben 28 yaşında memur oldum sırf çevre baskısı yüzünden eve kapattım kendimi derse verdim neler dediler arkadaş bildiklerim akrabalar yaşın geçti Yok mu biri kaldırım mühendisi mi oldun sen ailen bile anlamıyor onlar bile baskı kurdu onu kabul etmiyorsun bunu kabul etmiyorsun vs işte Allah isteyene veriyor altımızdaki şu marka araba var diyen evli arkadaşlarım zaten evli arkadaşlarımın evlendikten sonra bıçak gibi muhabbeti kesmesi işte mutlu bi yuva insanın isteği ama bazıları o kdr şanslı olmuyor

Hatta eşime benimle böyle tartıştığın sürece ben sana para falan vermem dediğimde maden öyle ben de ve işlerine yardım etmem dedi yAni sırf ben çalışıyorum diye yardım ediyormuş ben de onunla mı tehdit ediyorsun yapma sen bilirsin ama bu şekilde yaptığın sürece benden aldığın paralar kesinlikle gönül rızası ile değil dedim .

Ben sizi kastetmedim, yukaridaki geleneksel abla icin soyledim. Kendisi erkegi kole gibi goruyor, siz ustunuze alinmayin

Cocugun dogsun 1-2 yasina gelsin bosa bence. Dikkat et tekrar hamile kalma

Alkışlanacak bir yorum..
O yüzden alkışlıyorum.
Bir kadın evli değil mi alay konusu olur.Hadi evlendi çocuğu yok mu acınır,yeri gelir eksik kadın (!) Olur.
Halbuki bu kadar acımasız olmak neden?
Kollektif kültürlerde insanlar kendilerine bakmak yerine başkaları ile uğraşır.
Kendi eksikliğini başkalarını küçümseyerek giderir.
Çok yazık.
Burada bile yapılıyor.
30lu yaşlarda bekar biri konu açıyor, derdini paylaşıyor.
Öyle yorumlar görüyorum ki hadsizliğin dibi.
Sen geç kaldın,evde kaldın artık zor evlenirsin demeler küçümsemeler.
Toplum olarak daha çok ekmek yememiz lazım çok..

Ama burdaki sikinti aileye olan bagimlilik ve baglilik. Ekonomik ozgurlugu varsa kadinlarin anne babasi a bile rest cekip gidebilmesi gerekiyor o baskiyi cekmek yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…