Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ders olsun aceleci olmanın pişmanlığı
- Konu Sahibi mahjo
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Haziran 2016
- 7.127
- 12.510
- 248
sende gidip al soyleme bile esiniz boyleyse sizde susup agzina bakmayinHamile iken yaşadıklarım daha zor geliyor ayakkabı alacak olsam var ya ayakkabın çalışıyorum haliyle tek bi ayakkabı giyemem diyorum kendisi bi ayakkabı ile üç dört yıl duruyormuş sen durursun ben durmam dedim ben kadının dedim çalışan lafını duyunca çıldırıyor
- 30 Nisan 2016
- 3.709
- 4.664
- 133
bebek olsun ,ücretsiz al. görsun kaç bucak olduğunu dunyanın.gıda almış başını gıdıyor, bez parasını saymıyorum bıle..sen çalışırken yoksa, sende çalışma hepten olmasın mademkı. baya devrik cümle olmuş..şöyle dıyım anam numaradan ağladığım zamanlarda kötek atardı ,işte şimdi ağla derdide gerçekten ağlardım.aynı oyle birşey lazım kocana.
- 18 Ocak 2018
- 2.769
- 7.209
- 158
- 33
Ya ben bu ayakkabı alma kavgasını o kadar çok kişiden duydum ki. Onlar bir tane ayakkabıyla yaşadıkları için bosuna gibi düşünüyorlar. Bu tarz şeyleri anlamaları için biraz zaman gerekiyor. Ama senin kocan da cok abartıyor.
Özel hastaneye gitmeyecek, ayakkabı kıyafet alınmayacak, elektronik esya alınmayacak. Ee parayı ne için kazanıyorsunuz harcamayacaksaniz? Adamın kafa gidik sanirim.
Özel hastaneye gitmeyecek, ayakkabı kıyafet alınmayacak, elektronik esya alınmayacak. Ee parayı ne için kazanıyorsunuz harcamayacaksaniz? Adamın kafa gidik sanirim.
- 21 Nisan 2011
- 1.467
- 1.153
- 333
E o zamanda sorun çıkarıyormuş. Bunları niye görmezden geldin.Böyle idi düğün sürecinde gelinlik kuaför çekim hep sorun çıkardı
Cimri erkekten uzak durun derler. Ancak hamilesiniz. Bosanmayi dusunmek bu asamada ikinci bi zorluk. Evlilikte kadinin parasi kendisine ait. Bir kurus bile esinize vermek zorunda degilsiniz, vermeyin de. Erkek evlendiyse evini gecindirsin.
Ben de evliyken tüm gelirimi eve harcardim. Ama simdi diyorum ki keske hic vermeseydim cunku karsilikli mutlu olunan iliskilerde her sey paylasilmali ki her durumda kadin parasini kimseye vermek zorunda degil, siz de vermeyin.
O nasil mantik o zaman evlilikte calisan erkekler de kimseye parasini vermek zorunda degil, issiz kadinlar acliktan olsun. Allahim ya
- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.293
- 158
Mantik degil gercek, kadinin parasi kendinindir, aile kuracak erkek evini gecindirmek zorundadir. Eglence yok ortada gulunecek okuyun, arastirin din, hukuk, gelenek sonra konuşun. Cahillik ayip degil ahmaklik ayip.O nasil mantik o zaman evlilikte calisan erkekler de kimseye parasini vermek zorunda degil, issiz kadinlar acliktan olsun. Allahim ya
İki kisi de calisiyorsa neden bunlardan sadece birisi evi gecindirmek zorunda? Yani siz kocam bana bakmak zorunda diyecek kadar aciz misiniz? Sen evi gecindirsen, kocan tum parayi kendi yese ciyaklardin ama. Din, hukuk, gelenek bunlari gec sen. Erkekleri ezmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Bir yuva kurulacaksa erkek gecindirecek, kadinin parasi kadina diye bir sey yok. O yuva kuruluyorsa evi hem kari hem koca gecindirecek. Bunu saglayamayacak kadin da bir zahmet evlenmesinMantik degil gercek, kadinin parasi kendinindir, aile kuracak erkek evini gecindirmek zorundadir. Eglence yok ortada gulunecek okuyun, arastirin din, hukuk, gelenek sonra konuşun. Cahillik ayip degil ahmaklik ayip.
Evet doğru. Erkek, evi geçindirmekle yükümlü ve kadın parasını paylaşmak zorunda değil. Siz niye ona danışıyorsunuz ki? Alınteri sizin, onun değil. Bir iki sorun çıkarır sonra kabullenir. Tam boşamalık adam bu arada..Gerçekten bu konunun dini boyutunu da araştırdım kadın erkeğe maaşını vermek zorunda değilmiş gönül rızası ile verirse o ayrı diyorlar ama benden zorla istiyor eşim
- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.293
- 158
Boş konusuyorsun. Sen ne istersen yap.İki kisi de calisiyorsa neden bunlardan sadece birisi evi gecindirmek zorunda? Yani siz kocam bana bakmak zorunda diyecek kadar aciz misiniz? Sen evi gecindirsen, kocan tum parayi kendi yese ciyaklardin ama. Din, hukuk, gelenek bunlari gec sen. Erkekleri ezmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Bir yuva kurulacaksa erkek gecindirecek, kadinin parasi kadina diye bir sey yok. O yuva kuruluyorsa evi hem kari hem koca gecindirecek. Bunu saglayamayacak kadin da bir zahmet evlenmesin
Zaten yorum yapma standarti "bos konusuyorsun" olan bir insanla neden tartistim kiBoş konusuyorsun. Sen ne istersen yap.
- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.293
- 158
Anlamıyor musun, bu tartismaya acik bir konu degil. Kadin isterse tüm parasini verir ama istemezse ya da zorunda birakilirsa bu konuda oldugu gibi vermek zorunda degil, kadinin ev gecindirmek gibi bir yukumlulugu yok hatta koca işsiz ve parasiz kalabilir ve kadin trilyonerdir o adama ve o eve bir kuruş vermeyebilir kimse de bisey dememeli. Hak, hukuk, din bu yönde.Zaten yorum yapma standarti "bos konusuyorsun" olan bir insanla neden tartistim ki
Bilmeden iddia etmeyin, kendi fikrimizi soyleyebiliriz tabii ama bilmedigimiz, yasamadigimiz konularda ki ben yasadim o ayri, dogru bilgiyi kuçumseyip, eglenerek hem kendinizi zor durumda birakiyorsunuz hem insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. Bakin konu sahibi arastirmis zaten ve benim dediklerimi dogrular bilgilere ulasmis.
Anlamıyor musun, bu tartismaya acik bir konu degil. Kadin isterse tüm parasini verir ama istemezse ya da zorunda birakilirsa bu konuda oldugu gibi vermek zorunda degil, kadinin ev gecindirmek gibi bir yukumlulugu yok hatta koca işsiz ve parasiz kalabilir ve kadin trilyonerdir o adama ve o eve bir kuruş vermeyebilir kimse de bisey dememeli. Hak, hukuk, din bu yönde.
Bilmeden iddia etmeyin, kendi fikrimizi soyleyebiliriz tabii ama bilmedigimiz, yasamadigimiz konularda ki ben yasadim o ayri, dogru bilgiyi kuçumseyip, eglenerek hem kendinizi zor durumda birakiyorsunuz hem insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. Bakin konu sahibi arastirmis zaten ve benim dediklerimi dogrular bilgilere ulasmis.
E adam da istemezse eve tek kurus birakmak zorunda degil o zaman? Ne yani? Eger bir gelenek bir cinsiyeti kayirip digerini zor durumda birakiyorsa o gelenek yanlistir, uygulamayin. Eskiden tabii ki dogruydu, kadin calismadigi icin evi gecindirmek erkegin goreviydi. Ama su an oyle degil. Modern dunyaya hosgeldin
- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.293
- 158
Gecmis olsun, Allah şifa versin size, artik yazmayin kendi modern dunyanizda yasayin, tersim pistir bilesiniz gercekten bos konusmalar kizdiriyor beni ve dilerim cok istediginiz icin hic calismayan bir erkekle evlenip ona bakarsiniz bunu siz istediniz bize de amin demek düsuyor cunku israrcısınız.E adam da istemezse eve tek kurus birakmak zorunda degil o zaman? Ne yani? Eger bir gelenek bir cinsiyeti kayirip digerini zor durumda birakiyorsa o gelenek yanlistir, uygulamayin. Eskiden tabii ki dogruydu, kadin calismadigi icin evi gecindirmek erkegin goreviydi. Ama su an oyle degil. Modern dunyaya hosgeldin
- 22 Aralık 2018
- 62
- 367
- 93
- 29
Gecmis olsun, Allah şifa versin size, artik yazmayin kendi modern dunyanizda yasayin, tersim pistir bilesiniz gercekten bos konusmalar kizdiriyor beni ve dilerim cok istediginiz icin hic calismayan bir erkekle evlenip ona bakarsiniz bunu siz istediniz bize de amin demek düsuyor cunku israrcısınız.
Hanimefendi yasiniz kac bilmiyorum hadsizlik saygisizlik etmek istemem ama azili bir feminist olarak cevaplamadan edemedim;
"Erkek eve bakmak zorundadir kadin istemezse tek kurus vermez" mantigindan yurursek. Gelenek gorenek din boyle diyordan girersek, karsi tarafa da ozaman kadinda sunu bunu yapamaz, evde otursun ev isini yapsin, kocasina karsi gelemez, yada ben tek bir tabagi bile masadan mutfaga goturmem vs deme hakkini vermis olmazmiyiz. Simdi iki durumdan birine gore yasamak gerekmez mi: ya esler arasi gorev birinin calismasi ekonomik tum yuke ayni zamanda ozgurluge sahip olmasi ve kadinin da ev isi yapip kocasinin parasiyle gecinmesi seklindeki hayat sekli,
Digeri de bizim elde etmek icin ugrastigimiz hayatta esit yer, soz hakki ve beraberinde esit sorumluluk getiren "ORTAK" kurulan bir hayat. Tabi ki demiyorum ki konu sahibinin kocasi hakli diye, yuzde yuz haksiz insan harcayamayacaksa ne icin calisir ki. Ama kadin isterse tek kurus vermez. Erkek eve bakmak ZORUNDA ne olursa olsun bakisi bana gore kadin erkek arasi esitsizligi destekleyen ve hayati paylasmanin gerektirdigi durumlara ters dusen birsey.
- 6 Aralık 2018
- 9.824
- 8.499
- 148
Kendini ezdirme çalışan bir bayansın.Özel hastaneyede gidebılırsın gayet alış verişte yapabılırsın.Ne için çalışıoruz allah aşkına bırıkımde yapıcaz gezıcezde alışverıste yapıcaz .Çalışıp o parayı yemedıkten sonra ne işe yaradıki para.Annemin bir lafı var 40 çeşit deli var diye.Tabiki benim param demiceksiniz ama bişey almak yada hastaneye gittiniz diyede sorun çıkartılmaz.Var yemezmi ne?Ayrıca memursun işin garanti niye kötü hamilelik geçiriosun yazık deilmi o sabiye her şeyi hissedio.Neden bebek için acele ettin?Adam cimriymiş daha öncede.Neyse olan oldu senin o adamdan doğacak çocugun varmış .Kendine gel tatlım.Al karşına konuş akıllanmıo mu sen bebegıme ce bana zarar verıosun de bı muddet kafanı dıble.Bır bak bakalımsenın için çaba gosterıomu.Zaten kocan olacak adam bu gunlerde bellı eder kendını.Sonrada duruma gore bakarsın.Evlilik bu değil sevgi ,huzur ,birbirine destek olmak .Senin koca paraları ne yapacakki merak ettim.31 yaşında yanlış bi evlilik yaptım onun acısı ile kıvranıyorum beş buçuk evliyim 3 buçuk aylık hamileyim kesinlikle çok acele ettim evlendim de eşimi tandım derler yA aynen öyle beş buçuk ay cicim ayı yaşayamadım eşimle sürekli kavga ilk bir buçuk aylık evli iken evden gitti yalvardım dön dedim . Kafalarımız uyuşmuyor Yen’i bi şehre geldim devlet memuruyuz ikimizde evlenip geldim Zaten şehre alışamadım bir de eşimle olan sıkıntılar hamilelikte hep büyük kavgalar ettik sebebi hep para özel doktora gidelim dediğim için eşim çok cimri herşeyin hesabını yapıyor çalışan bayanım şunu alayım dediğimde çalışan bayanım lafına gıcık oluyor ama ay sonu geldiğinde eve katkım oluyor bu evin erkeği benim tek başkasına karar veremezsin susup pusucak biri değilim diyor sindirmeye çalışıyor beni bişi almak istesem eve elektronik bişi çalıştığım için bu pratik olur desem burnumdan getiriyor insan içinde vadede yolda kaç kereler rezil etti beni arabandan in mi demedi çok sabırlı biriyim sabrediyorum bazı iyi yönleri için ama değmez ayrıl benden boşan benden diyor ben de Aç davayı dedim madem ailem benim de doğacak çocuğumun arkasında durur dedim
- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.293
- 158
Hayati paylasiyoruz ben de evliydim ve ben de paylastim. Ancak erkek kadinin elindeki parayi aliyorsa kadin da vermek istemiyorsa bir secenek olarak kadin "sana kazancami vermeyecegim ve erkeksin evi gecindirmek zorundasin" der, demeli. Buna da aile buyuklerinin ve cevrenin destek vermesi gerekir. Cunku kadin burada zulüm goruyor, calisiyor ama parasini kullanamiyor.Hanimefendi yasiniz kac bilmiyorum hadsizlik saygisizlik etmek istemem ama azili bir feminist olarak cevaplamadan edemedim;
"Erkek eve bakmak zorundadir kadin istemezse tek kurus vermez" mantigindan yurursek. Gelenek gorenek din boyle diyordan girersek, karsi tarafa da ozaman kadinda sunu bunu yapamaz, evde otursun ev isini yapsin, kocasina karsi gelemez, yada ben tek bir tabagi bile masadan mutfaga goturmem vs deme hakkini vermis olmazmiyiz. Simdi iki durumdan birine gore yasamak gerekmez mi: ya esler arasi gorev birinin calismasi ekonomik tum yuke ayni zamanda ozgurluge sahip olmasi ve kadinin da ev isi yapip kocasinin parasiyle gecinmesi seklindeki hayat sekli,
Digeri de bizim elde etmek icin ugrastigimiz hayatta esit yer, soz hakki ve beraberinde esit sorumluluk getiren "ORTAK" kurulan bir hayat. Tabi ki demiyorum ki konu sahibinin kocasi hakli diye, yuzde yuz haksiz insan harcayamayacaksa ne icin calisir ki. Ama kadin isterse tek kurus vermez. Erkek eve bakmak ZORUNDA ne olursa olsun bakisi bana gore kadin erkek arasi esitsizligi destekleyen ve hayati paylasmanin gerektirdigi durumlara ters dusen birsey.
Ha o zaman da erkek derse ki "ben de calismani istemiyorum o zaman evde otur ve bana bak", oyle diyelim siz anlayin. Erkegin de tabii ki bu durumda bunu isteme hakki var.
Bu oneri, artik tikanmiş, ilerlemeyen, kadinin magdur edildigi durumlarda çozum olabilecek bir secenek olarak ele alınmalı.
Yoksa birbirini seven, anlayan, hayati paylasan ciftlerde elbette para da ortak kullanilir, ev isleri de ortak yapilir, hayat müsterek olarak yasanir, evliligimde ben de boyle yasadim.
Burada bir sıkıntı var, biz de cözüm oneriyoruz, konu modern hayat ya da feminizm degil ki ayrica ben tahmin edersiniz ki zerre kadar feminist de değilim ama hicbir insanin ne ezilmesini ne de haksizliga ugramasini istemem.
- 22 Aralık 2018
- 62
- 367
- 93
- 29
Hayati paylasiyoruz ben de evliydim ve ben de paylastim. Ancak erkek kadinin elindeki parayi aliyorsa kadin da vermek istemiyorsa bir secenek olarak kadin "sana kazancami vermeyecegim ve erkeksin evi gecindirmek zorundasin" der, demeli. Buna da aile buyuklerinin ve cevrenin destek vermesi gerekir. Cunku kadin burada zulüm goruyor, calisiyor ama parasini kullanamiyor.
Ha o zaman da erkek derse ki "ben de calismani istemiyorum o zaman evde otur ve bana bak", oyle diyelim siz anlayin. Erkegin de tabii ki bu durumda bunu isteme hakki var.
Bu oneri, artik tikanmiş, ilerlemeyen, kadinin magdur edildigi durumlarda çozum olabilecek bir secenek olarak ele alınmalı.
Yoksa birbirini seven, anlayan, hayati paylasan ciftlerde elbette para da ortak kullanilir, ev isleri de ortak yapilir, hayat müsterek olarak yasanir, evliligimde ben de boyle yasadim.
Burada bir sıkıntı var, biz de cözüm oneriyoruz, konu modern hayat ya da feminizm degil ki ayrica ben tahmin edersiniz ki zerre kadar feminist de değilim ama hicbir insanin ne ezilmesini ne de haksizliga ugramasini istemem.
Şöyle ki, calistip kazandigi parayi erkegin eline saymak ayri bisey, kazandigi parayla ortak surdurdugu hayata katki yapmak ayri birsey. Erkegin kadinin hakki olan harcama alanina haksiz mudahalesi halinde verilmesi gereken cevap "sen erkeksin eve bakmak zorundasin 1 kurus vermem" olmamali bana gore. Ha sizin verdiginiz ornege bakarsak erkek kadinin elinden kazandigi parayi zorla almaya calisiyorsa bu zaten cinsiyetten bagimsiz bir sekilde zorbaliktir. Evi kimin gecindirmesi gerektigiyle alakasi olamaz. Kadinin kazancini erkegin eline saymamasinin sebebi evi erkegin gecindirmek zorunda olmasi degil, adamin isteginin zorbaca, mantik disi ve haksiz olmasi.
- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.293
- 158
Düşüncelerimiz farkli olabilir. Evlilik kurulacaksa kadinin ben calismayacagim evde oturacagim yani evhanimi olacagim deme hakki var bana göre, ama bir erkegin everkegi olma hakki yok :)Şöyle ki, calistip kazandigi parayi erkegin eline saymak ayri bisey, kazandigi parayla ortak surdurdugu hayata katki yapmak ayri birsey. Erkegin kadinin hakki olan harcama alanina haksiz mudahalesi halinde verilmesi gereken cevap "sen erkeksin eve bakmak zorundasin 1 kurus vermem" olmamali bana gore. Ha sizin verdiginiz ornege bakarsak erkek kadinin elinden kazandigi parayi zorla almaya calisiyorsa bu zaten cinsiyetten bagimsiz bir sekilde zorbaliktir. Evi kimin gecindirmesi gerektigiyle alakasi olamaz. Kadinin kazancini erkegin eline saymamasinin sebebi evi erkegin gecindirmek zorunda olmasi degil, adamin isteginin zorbaca, mantik disi ve haksiz olmasi.
Erkek calisip o eve bakacak ki erkek olarak saygi gorsun. Evine bakacak gucü olmayan erkege ben saygi duymam. Ha ne kadar kazaniyorsa o kadar. Erkeklerin bu devirde kadinin para kazanmasi uzerinden hayati kurgulamalari cok itici geliyor bana. Erkeklik onuru calisip, kazanip, kimseye maddi bagimli olmamayi gerektiriyor.
Ama gunumuz kosullarinda hayat zor ve pahali olunca tabii ki ciftler ekonomik guclerini birlestiriyorlar fakat bu kadinin kendi rizasiyla olmalı, erkegin acindirmasi ya da zoruyla degil.
Benim kafam boyle. Eskikafali da diyebiliriz. Yasim da var zaten genç degilim bu dusuncelerimden ben memnunum ama tabii ki sizin de dusuncelerinize saygi duyarim. Bana gore erkek adam ac kalir, acikta kalir, ama kadinin parasini istemez, bana cok ters geliyor.
- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.905
- 598
- 32
Ablacım eski konularına baktım da... Şu sana cafede bir içecek ısmarlamaktan aciz, senin eve nasıl döneceğini dahi umursamadan dolmuşa binip giden adamla evlendiysen adam zaten ne olduğunu belli etmiş. Cimrinin, düşüncesizin alasıymış zaten eğer onunla evlendiysen neden evlendin ki? Ne diyeyim yani Perşembenin gelişi Çarşambadan belliymiş.