Derin infiltratif endometriozis

Benim de şüphe vardı önce laporoskopi ile girip kisti temizleriz dediler, uyandığımda açık ameliyat olmuştum çünkü çok fazla yapışıklık olduğu için temizlemek zor olmuş, ondan sonra kesin teşhis kondu, ama bildiğim kadarıyla laporoskopi de yeterli, zaten patalojiye de gidiyo parça.

Ben Adana da olcam başkent hastanesinde canım
Kumral ada merhaba,ben de derin endometriozis hastasıyım ve yaşadığım yoğun ağrılar sebebiyle yakında ameliyat olacağım,evliyim çoçuk sahibi olmak da istiyorum ama bu ağrılar artık dayanamayacağım noktaya geldi,sorum şu ameliyat olalı ne kadar oldu ve ağrilarin var mi şuan.

Ameliyatımı üniversitede olacağım,laporoskopi olacağım,senin ameliyatın nasıl geçti,zor bir ameliyat mıydı,benim nodülüm rektumla vajina arasında,korkuyorum açıkcası,herşey yolunda gider inşallah.

Uzun zaman olmuş buraya yazmaya ben ameliyat oldum . Benim rahim ile rektum arasında nodul varmış ayrıca sağ yumurtalikta 6cm çikolata kisti ve yapışıklıklar varmış . Ben ameliyatı istanbul da oldum. Bazen ameliyat olduğuma pişman oluyorum açıkçası . Çünkü tekrar yapışıklık oluştu . Biliyorsunuz karindan yapılan her ameliyat yapisikliga neden oluyor .

Ağrılarım çok fazla benim,ameliyat olmam şart,yumurtalıklarımda çukulata kisti yok benim bildiğim kadarıyla,

Yumurtaliklarinda mı yapışıklık var şuan?laporoskopi sonunda mı oldu?nodülünle ilgili bir sikinti yaşıyor musun şuan?

Nodül ameliyatı olalı ne kadar oldu?yumurtalıklarında nodülle birlikte mi vardı çukulata kisti sonra mı oluştu?amh 1,39

Laparoskopi olduğumda nodul de alındı . Elle muayanede nodul olduğunu anladı kistle nodul alındı . Kistim vardı yani . Hamilr kalmana engel mi ?

Bana nodülüm vajinayla rektum arasında olduğu için,hormonlarım normal çiktiği için üniversitedeki profesör engel değil hamile kalabilirsin gibi birşey söyledi ama benim ağrılarım nedeniyle ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

Evet o yaptı benim ameliyat olma sebebim.çikolata kistiydi. Bir doktor da bu ağrılar için bile ameliyat olmalisin dedi . Eğer hamilelige engel değilse gebelik dusunsen doğumla alınsa olmaz mı ki

7 ayda gebelik olmadı ve ağrılarım her ay giderek şiddetleniyor,ağrılarım 10 gün sürüyor,öğretmenim ve bu şekilde çok zorlaşıyor birçok şey hayatımda,kadın doğumcu çok başarılı bir arkadaşım var o da ameliyat olmalısın diyor,engel değil diyorlar ama endometriozis konusunda doktorlar tam bir bilgi sahibi değil diye düşünüyorum,okulumda bir öğretmen arkadaş var,doğumda öğreniyor tüplerinde çukulata kisti olduğunu ve doktor çok şaşiriyor,tüplerini kistler kaplamiş nasıl oluşmuş gebelik diye ve ikinci çocuğuna da bu kistlerle doğal yollardan gebe kalıyor,kadınlar kulübünde de birçok kişi doğal kalmış,ama gebeliğine engel de birçok kişi de var sanki bilmiyorum,herkeste farklı seyrediyor sanki,bir de nasip kismet diye düşünüyorum çocuk işini,

Hikayem çok farklı aslında ,gittiğim kadın doğumcuların hepsi yumurtaliklarıma bakıp bizimle ilgili hiçbir sıkıntın yok diiye gönderdiler 2 yıl boyunca teşhis edilemedi,hep hemeroid diye düşünüp genel cerraha gittim,e sonunda teşhis edildi vajinada derin endometriozis.

Nodülünüzü aldıralı ne kadar oldu,inşallah menopoza kadar tekrarlamaz bir daha size asla bir zararı olmaz inşallah,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…