Derin infiltratif endometriozis

Endometriozis, nam-ı diğer çikolata kisti..Ameliyat günüm nihayet 🙏🍀 Yaşadığım acıyı gerçekten çeken bilir. Bu ağrılarıma kimi zaman abartıyorum gözüyle bakıldı.Gittiğim acillerde gaz sancısıdır diye gönderildim.Hastalığı araştırmaya başladığımda benim gibi bir sürü acı,ağrı öyküsü olanların yaşadıklarını okudum ve ne çokmuşuz 😰😱😭 Gecenin bir körü uykumdan uyandıran,o saatte insanı çaresiz bırakan,mahalleyi inletecek kadar avaz avaz ağlatan bir acıdan söz ediyorum. Bir seneden fazladır,Endometriozis ağrısından dolayi kalitesiz,depresif,yorgun bir hayat yaşiyorum. Delirtici ağrıları ve türlü can sıkıcı halleriyle endometriozis, hayatımın bir parçasıydı artık. Regl, yumurtlama gibi döngülerimin yanı sıra, sıradan günler bile hayatımı kabusa çeviriyordu. 4–5 saat sürebilen ağrıdan hastanelik oluyor, konuşamayacak hale geliyordum. Bir ağrı atağını takip eden 5 gün boyunca yürümem, nefes almam,kıpırdamam,öksürmem bile mümkün olmuyordu.Sabah akşam antibiyotik iğneler ve ağrı kesiciler almama rağmen 10 günü bulan iyileşme süreleri…En son gittiğim bir kadın doğumcuda Ca125 tahlili yapıldı.Neymiş ki bu hayatımda duymamışım hiç.Yumurtalık kanseri tahlili.😱🤐Sonuçları ertesi gün değerlendirecek doktorum.Sekreterinden acil bir telefon aldım,sonuçlarınız çıktı sabah erken saatte mutlaka gelmelisiniz.Doktor sizi tekrar mutlaka görmek istiyor.Tahlil sonuçlarımı istedim gönderdiler.Olması gereken değer 0-35 arası iken benim değerim 1246 upppsss!!! Ya kansersem diye sabaha kadar uyku tutmayan gecemi unutmayacağım.Hiçbir açıklama yapmadan bu testi yapan doktora da buradan saygılarımı!!! gönderiyorum.Ona kalsa kanserdim ve acil ameliyata alması gerekiyordu beni.Kaçarak uzaklaştık ordan..Sonrasında onkolog jinekolog doktara gittim,tecrübeli doktorum beni rahatlattı,meğer endometriozis kistleri o değeri yükseltirmiş.Tam bir kabus.. Ve en kötüsü de hiçbir doktorun sizi tam olarak anlayamaması.Apandist mi denmedi,ultrasonlar,tomografiler vs vs vs…Tıpkı lipödem tanısında olduğu gibi bu hastalıkta da tanı geç konurmuş. Endometriozis, rahim hücrelerinin olmaması gereken yerlere yerleşmesiyle oluşan bir hastalık. Karın boşluğu,rahimin arkası,bağırsağa yakın yerler en sevdiği bölgeler.Nedeni tam olarak bilinmiyor. Halk arasında “çikolata kisti” olarak da bilinen bu hastalık çok ciddi ağrılara, düzensizliklere, hayat kalitesinin bozulmasına neden olurken, bebek sahibi olmanıza da engel olabiliyor. Üstelik tüm tedavi yöntemlerine rağmen tekrarlama riski çok yüksek. Hatta, rahminiz bütünüyle alınsa bile yarattığı ağrıların geri dönme ihtimali büyük. Bu hücreler, bir kere yola çıktılar mı, yayılarak ilerlemeyi sürdürüyorlar. Ve neredeyse hakkında hiç konuşulmayan bu hastalık, üreme çağındaki her 10 kadından 1’inde kendisini gösteriyor. Endometriozisin tedavisi ağrıyı gidermeyi, kısırlığı iyileştirmeyi ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlamalıdır. Endometriozisin standart tedavisi cerrahi ve hormonal tedaviyi içerir. Ben aynı zamanda lipödem hastası da olduğum için hormon tedavisi uygulatamadım..Bazı çalışmalarda, endometriozisli kadınlarda lactobacillus bazlı probiyotiğin ağrı şiddeti skorları üzerine etkileri değerlendirildi. Bu veriler, laktobasillerin endometriozis ile ilişkili ağrının azaltılmasında bazı yararlı etkilere sahip olduğunu göstermektedir. Lİpödemden dolayı,Yaklaşık 4 yıldır nasıl beslenmem gerektiğini, hangi takviyeleri almam gerektiğini tahlil sonuçlarıma ve şikayetlerime göre mutlaka alırım.. Eksik vitamin mineralleri tamamlamak, düzenli hareket,Sağlıklı bir kan dolaşımı, unu,şekeri,pirinci,makarnayı,tatlıyı,böreği,çöreği ve süt ürünlerini kısıtlayıcı beslenmek, lif içeriği zengin, yeşil yapraklı ve koyu renkli meyve ve sebzelerin,zencefil,zerdeçal gibi baharat ve çiğ kuruyemişlerin, probiyotik gıdaların hayatımızda çokça olması, işlenmiş gıdaların sıfıra yakın olmasıyla birçok kronik hastalığımızın semptomlarını ve ağrıları azalttığını deneyimledim. Epey direndikten sonra bugün laparoskopi ile hayatımı kabusa çeviren kistlerden kurtuluyorum. ‘’Endometriozisi olan bir kadın ne kadar acı çekerse, ameliyat sonrası yaşam kalitesinin iyileşmesi de o kadar olasıdır’’diyor uzmanlar ..Dilerim tekrar o acılar geri gelmez.Dilerim operasyonum başarılı geçer.Doktorum Ankara Gata da Doç.Dr Mustafa Ulubay hocama sonsuz minnetle
&
iyi geçmiş ameliyatım.çok şükür.Sağ yumurtalığımın tamamına yakınını almış.5cm e yakın olmuş kistim.aldıkları gözüne hoş görünmeyip frozena direk tahlile göndermiş çok şükür temiz.Sol yumurtalıkta da varmış kistler 3cm onları toplamış.Sağ tüpüm şişmiş patlamak üzereymiş komple almış.solu da ben bağlattım.karın boşluğunda da bi dünya varmış endometriozis odakları onları yakmış..Bağırsaklara yapışmış.tüm yapışıklıkların hepsini temizledim dedi.Çok şükür bağırsağı almasına gerek kalmamış.İleri dereceye gelmiş zaten endometriozis.Umarım gözden kaçan olmamıştır.Bu acılarla son olur 🙏
Regl ve yumurtlama dönemlerim işkenceye dönüşmüş durumda. Yumurtlama dönemlerim de sol yumurtalığımda ağrı ve adet olacakmışım gibi şiddetli ağrılar çekiyorum. Bu rahatsızlığın başka belirtileri nelerdir bu ağrılardan panik oldum. Derin endometrioziste ağrı devamlı mı oluyor

7 yil süren ağrılardan sonra teşhis konuldu Laparoskopi ile 1,5 sene önce yapiskliklar açıldı endometiz odaklar temizlendi miyom alındı ama bir buçuk sene sonra maalesef ağrılar geri başladi sanırım çözüm yok ölene kadar Bu hastalık bizim

Allah daha büyük beterini vermesin 8 yıl sonra teşhis konuldu Laparoskopi ile ameliyat yapıldı tam geçiştirdim ama ağrılarım tekrar tekrar geri geldi sanırım bu hastalıktan kurtuluş yok

İki ay visanne kullandım bıraktım 1 ay sonra adet oldum doktora gittim rektovajinal de ki nodül göremedi gerilemiş olabilir dedi. Fakat bu sefer de istmosel olduğumu söyledi yani rahimde ki sezeryan dikişim potluk yapmış perşembe günü histeroskopi olucam bu arada 4 kutu daha visanne başladım. Mayıs da bitecek doktor ameliyata yanaşmıyor hatta tüp bebek yapalım ama ameliyatı düşünme diyo yaşın çok genç bi çocuğun da var zaten dedi. Laf arasında bağırsak rezeksiyonu falan gerekirse onu yPmak istemediğini dile getirdi. Varmı arkadaşlar bağırsak rezeksiyonu olan zor bişey mi iyileşmesi, risklerini biliyorum ama kötü düşünmek istemiyorum çok olan var bu ameliyatı

Konu açılalı uzerinden baya zaman gecmis ama ben de bu konuyu araştırıyorum bir suredir. 2 yasinda kizim var, dogumdan sonra yasamaya basladim bu sıkıntıyı. Adet donemimde başlıyor makatta ağrı, ama adet bittikten sonra da bir süre devam ediyor. Afedersiniz dışkıda da incelme var.. Makattaki ağrıdan dolayı oturup kalkamıyorum rahatlikla. Daha once kadin doğuma gordundum ve Ca 125 bakıldı, yüksek çıktı.. Endometriozis olabilir dedi sadece. Acaba bağırsaklardaki endometriozis kolonoskopi ile kesinlesebilir mi?

Konu açılalı uzerinden baya zaman gecmis ama ben de bu konuyu araştırıyorum bir suredir. 2 yasinda kizim var, dogumdan sonra yasamaya basladim bu sıkıntıyı. Adet donemimde başlıyor makatta ağrı, ama adet bittikten sonra da bir süre devam ediyor. Afedersiniz dışkıda da incelme var.. Makattaki ağrıdan dolayı oturup kalkamıyorum rahatlikla. Daha once kadin doğuma gordundum ve Ca 125 bakıldı, yüksek çıktı.. Endometriozis olabilir dedi sadece. Acaba bağırsaklardaki endometriozis kolonoskopi ile kesinlesebilir mi?
Rahimde ağrı oluyor mu

Çok geçmiş olsun. Ben yumurtalıklardakinden açık ameliyatla kurtuldum. Ameliyat sonrasında herşey düzeldi. Ama tekrar eden birşey olduğunu öğrendiğim için önlemek amacıyla altında yatan sebepleri çok araştırdım. Bu hastalık hormon dengesizliğinden kaynaklanıyormuş. Tecrübe edenlerin yorumlarından ortak noktalar ve profesyonellerin yorumlarını birleştirince şu sonuca vardım. Çoğunluk organik beslenme, akdeniz diyeti, şeker ve unu olabildiğince kesmenin, kimyasal temizleyici ve kozmetiklerden kaçınmanın faydasını görmüş. Ağrılarda ciddi azalma olduğunu iddia ediyorlar. Şimdi buna uymaya çalışıyorum tekrar etmemesi için. Deodorant yerine hindistan cevizi yağı kullanıyorum nemlendirici kremlerimi kendim yapıyorum, temizlik yaparken kimyasalları solumamaya ve heryeri havalandırmaya çalışıyorum, beslenme düzenimi biraz olsun iyileştirebildim. İnşallah spora da istikrar gösterebilirim onun da hormonlara faydası oluyormuş.

Merhaba, rahimde ağrı olmuyor. Regl zamanlarimda normal regl agrisi yaşıyorum sadece. Ama regl donemim başladığı an makat ağrımda başlıyor. Regl bittikten sonra 1 hafta kadar da devam ediyor makat agrim.
Merhaba benimde sii gibi regl ile başlayıp bittikden sonra da bir süre devam ediyor oturamıyorum popo üstüne çok sıkıntı çekiyorum bana kolonoskopi yapıldı ve bişey çıkmadı çünkü Allah korusun bağırsak içine girmemiş sadece üzerinde. Mr da bile çıkmadı benim nodül ama doktorum hem makat hem vajinal kont. Aynı anda yaptı ve elitler direk o noktaya temas etti. Ve teşhisimi koydu. Tam bir senedir visanne kullanıyorum adet görmüyorum bırakalı 3 gün oldu ve daha tam adet görmedim sadece leke geldi hafif kasık ağrım oldu ona rağmen makatım da hafif acı oldu tam adet görsem demek ki eskisi gibi olacak. Allah yardımcımız olsun bir profa gitmenizi öneririm zira benim hastalığımı 1 sene boyunca kaç Dr gittiysem göremedi.

Endometriozis, nam-ı diğer çikolata kisti..Ameliyat günüm nihayet 🙏🍀 Yaşadığım acıyı gerçekten çeken bilir. Bu ağrılarıma kimi zaman abartıyorum gözüyle bakıldı.Gittiğim acillerde gaz sancısıdır diye gönderildim.Hastalığı araştırmaya başladığımda benim gibi bir sürü acı,ağrı öyküsü olanların yaşadıklarını okudum ve ne çokmuşuz 😰😱😭 Gecenin bir körü uykumdan uyandıran,o saatte insanı çaresiz bırakan,mahalleyi inletecek kadar avaz avaz ağlatan bir acıdan söz ediyorum. Bir seneden fazladır,Endometriozis ağrısından dolayi kalitesiz,depresif,yorgun bir hayat yaşiyorum. Delirtici ağrıları ve türlü can sıkıcı halleriyle endometriozis, hayatımın bir parçasıydı artık. Regl, yumurtlama gibi döngülerimin yanı sıra, sıradan günler bile hayatımı kabusa çeviriyordu. 4–5 saat sürebilen ağrıdan hastanelik oluyor, konuşamayacak hale geliyordum. Bir ağrı atağını takip eden 5 gün boyunca yürümem, nefes almam,kıpırdamam,öksürmem bile mümkün olmuyordu.Sabah akşam antibiyotik iğneler ve ağrı kesiciler almama rağmen 10 günü bulan iyileşme süreleri…En son gittiğim bir kadın doğumcuda Ca125 tahlili yapıldı.Neymiş ki bu hayatımda duymamışım hiç.Yumurtalık kanseri tahlili.😱🤐Sonuçları ertesi gün değerlendirecek doktorum.Sekreterinden acil bir telefon aldım,sonuçlarınız çıktı sabah erken saatte mutlaka gelmelisiniz.Doktor sizi tekrar mutlaka görmek istiyor.Tahlil sonuçlarımı istedim gönderdiler.Olması gereken değer 0-35 arası iken benim değerim 1246 upppsss!!! Ya kansersem diye sabaha kadar uyku tutmayan gecemi unutmayacağım.Hiçbir açıklama yapmadan bu testi yapan doktora da buradan saygılarımı!!! gönderiyorum.Ona kalsa kanserdim ve acil ameliyata alması gerekiyordu beni.Kaçarak uzaklaştık ordan..Sonrasında onkolog jinekolog doktara gittim,tecrübeli doktorum beni rahatlattı,meğer endometriozis kistleri o değeri yükseltirmiş.Tam bir kabus.. Ve en kötüsü de hiçbir doktorun sizi tam olarak anlayamaması.Apandist mi denmedi,ultrasonlar,tomografiler vs vs vs…Tıpkı lipödem tanısında olduğu gibi bu hastalıkta da tanı geç konurmuş. Endometriozis, rahim hücrelerinin olmaması gereken yerlere yerleşmesiyle oluşan bir hastalık. Karın boşluğu,rahimin arkası,bağırsağa yakın yerler en sevdiği bölgeler.Nedeni tam olarak bilinmiyor. Halk arasında “çikolata kisti” olarak da bilinen bu hastalık çok ciddi ağrılara, düzensizliklere, hayat kalitesinin bozulmasına neden olurken, bebek sahibi olmanıza da engel olabiliyor. Üstelik tüm tedavi yöntemlerine rağmen tekrarlama riski çok yüksek. Hatta, rahminiz bütünüyle alınsa bile yarattığı ağrıların geri dönme ihtimali büyük. Bu hücreler, bir kere yola çıktılar mı, yayılarak ilerlemeyi sürdürüyorlar. Ve neredeyse hakkında hiç konuşulmayan bu hastalık, üreme çağındaki her 10 kadından 1’inde kendisini gösteriyor. Endometriozisin tedavisi ağrıyı gidermeyi, kısırlığı iyileştirmeyi ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlamalıdır. Endometriozisin standart tedavisi cerrahi ve hormonal tedaviyi içerir. Ben aynı zamanda lipödem hastası da olduğum için hormon tedavisi uygulatamadım..Bazı çalışmalarda, endometriozisli kadınlarda lactobacillus bazlı probiyotiğin ağrı şiddeti skorları üzerine etkileri değerlendirildi. Bu veriler, laktobasillerin endometriozis ile ilişkili ağrının azaltılmasında bazı yararlı etkilere sahip olduğunu göstermektedir. Lİpödemden dolayı,Yaklaşık 4 yıldır nasıl beslenmem gerektiğini, hangi takviyeleri almam gerektiğini tahlil sonuçlarıma ve şikayetlerime göre mutlaka alırım.. Eksik vitamin mineralleri tamamlamak, düzenli hareket,Sağlıklı bir kan dolaşımı, unu,şekeri,pirinci,makarnayı,tatlıyı,böreği,çöreği ve süt ürünlerini kısıtlayıcı beslenmek, lif içeriği zengin, yeşil yapraklı ve koyu renkli meyve ve sebzelerin,zencefil,zerdeçal gibi baharat ve çiğ kuruyemişlerin, probiyotik gıdaların hayatımızda çokça olması, işlenmiş gıdaların sıfıra yakın olmasıyla birçok kronik hastalığımızın semptomlarını ve ağrıları azalttığını deneyimledim. Epey direndikten sonra bugün laparoskopi ile hayatımı kabusa çeviren kistlerden kurtuluyorum. ‘’Endometriozisi olan bir kadın ne kadar acı çekerse, ameliyat sonrası yaşam kalitesinin iyileşmesi de o kadar olasıdır’’diyor uzmanlar ..Dilerim tekrar o acılar geri gelmez.Dilerim operasyonum başarılı geçer.Doktorum Ankara Gata da Doç.Dr Mustafa Ulubay hocama sonsuz minnetle
&
iyi geçmiş ameliyatım.çok şükür.Sağ yumurtalığımın tamamına yakınını almış.5cm e yakın olmuş kistim.aldıkları gözüne hoş görünmeyip frozena direk tahlile göndermiş çok şükür temiz.Sol yumurtalıkta da varmış kistler 3cm onları toplamış.Sağ tüpüm şişmiş patlamak üzereymiş komple almış.solu da ben bağlattım.karın boşluğunda da bi dünya varmış endometriozis odakları onları yakmış..Bağırsaklara yapışmış.tüm yapışıklıkların hepsini temizledim dedi.Çok şükür bağırsağı almasına gerek kalmamış.İleri dereceye gelmiş zaten endometriozis.Umarım gözden kaçan olmamıştır.Bu acılarla son olur 🙏
Merhabalar bende 1 hafta önce bağırsağın rahime yapışması nodül oluşması yani bu çikolata kisti belası yüzünden ameliyat oldum maalesef benim 20 cm bağırsağınim alındı kist rahim ve bağırsağı dıştan yapıştırmıştı, ayrıca Bu kist yüzünden sol tüpümde alındı
Merak ettim şuanda ağrılarınız ne durumda iyimisiniz?

endometriozis diye bir rahatsızlığı son birkaç ayda öğrendim:KK43: yıllar önce rahmime bakan doktor rahmin miyom dolu, patates çuvalı gibi demişti:KK43: pandemi öncesi 5 cm olan miyomum için ameliyat planlamıştık ama pandemi olunca gidemedim. Birkaç aydır çok yoğun mide ağrısı çekiyorum. Önceleri de ağrım oluyordu ama ayın belli günleri olan ağrı birdenbire kesiliyor ve sanki ağrıyan o mide değilmiş haline dönüyordu. Zaman zaman kasığıma bir ağrı saplanıyor ve 30 dk beni kıvrandırıp sonlanıyordu. Kadın doğum doktorum bunların asla miyomdan kaynaklanmadığını söylemişti. Şişkinlik hep sorunumdu zaten. Mide ağrısı için gittiğim gastrologun eline miyomlarım gelince acil mr istedi. En büyük Miyom 13 cm ve bir sürüler yine. Yumurtalığımın birinde de 2 cm yazılmış. Bazı belirtiler endometriozis e uyuyor ama muaynelerde hiç böyle bir olasılık söylenmedi.

Teşhisinde zorlanan kişilerin yorumlarını okuyunca acaba endometriozis olup mide ağrısı çeken oluyor mu diye sormak istedim. Çok uzun yazdım kusura bakmayın:KK43:

Benim adetleri çok çok agriliydi. Hastanelik olurdum o iğnelerin bile fayda etmediği zamanlar oldu. Ve bu ağrılar çikolata kistinden dolayı olabileceğini söylediler 1 yılın sonunda adana da doktor muayane ederken bir noktaya geldiğinde çok acı çektiğimi farkettim ve bana söyledi sonra elle muayane de nodul um olduğunu söyledi ama ben bunu onemsemedim çocuk olsun önceliğimiz çocuk acıyı çekerim dedim ama doktor ameliyat olman gerekir dedi . Sonra istanbula gittim ameliyat oldum nodul çıkartıldı 1.5 cm civarında die nodul. Şu anda tekrar etmedi ama endo odakları varsa bilemem onlar ultrasonda görünmüyor . Ben de öğretmenim adet zamanımı çocuklar bile anlıyordu size noldu hocam yüzünüz sapsarı iyi görünmüyorsunuz derlerdi . Bir doktorla karar verme bence araştır . Bülent urman diye bir doktor endometriozis hakkında baya bilgi veriyor bi bakarsın . Yücel karaman , Fatih sendag bu doktorları da incele. Rahim filmi cektirmis miydin ? Senin nodul nasıl fark edildi?
Merhaba,
Nodülü aldıktan sonra ağrıların devam etti mi? Büyük wc yi tutmada sorun yaşadın mı?
Bana da bağırsak rezeksiyonu yani nodülün olduğu kısımın kesilmesi ve sağlıklı kısmın yapıştırılması şeklinde olacak bir ameliyat önerdi, ama bunun eksileri olur mu korkuyorum. 3 yıllık evliyim çocuk da olmuyor şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum ağrılarım normalde her gün oluyordu kasık, kalça ve makata vuran bir ağrı yürüyemiyorum duramıyorum, hap iyi geldi ama geçici çözüm.

Merhabalar bende 1 hafta önce bağırsağın rahime yapışması nodül oluşması yani bu çikolata kisti belası yüzünden ameliyat oldum maalesef benim 20 cm bağırsağınim alındı kist rahim ve bağırsağı dıştan yapıştırmıştı, ayrıca Bu kist yüzünden sol tüpümde alındı
Merak ettim şuanda ağrılarınız ne durumda iyimisiniz?
Şimdi nasılsın?

Merhabalar özel mesajlarla da soranlar olmuş buradan genel bir yanıt vereyim
Maalesef Endosis rahimde ve yumurtalıklarda bulunduğu sürece tekrardan aynı hastalıkları aynı şiddette olmasa bile yaşamak muhtemel
Maalesef bende de tekrar 1:30 santimlik Nodül oluştu ve bağırsağın üzerinde adetlerimde yine ağrılar oluyor bir kısım yine yapışıklık var diye düşünüyorum sağ tarafım her adetim de eskisi gibi ağrıyor yine fakat eskisi kadar gaz sıkışmaım yok çünkü diğerinde Nodül bağırsağı sıkıştırmıştı artık şimdi öyle bir durum yok . Ama şu var ki ilk ameliyat olduğum zamanlardaki gibi rahat değilim dönem dönem o yapışıklıkların verdiği agrilari hissediyorum tabi şiddeti eskiye göre daha düşük dayanılabilecek seviyede yani bu demek oluyor ki içeride yine bir şeyler sorun haline gelmeye başladı sanırım bu hastalıktan tek kurtulmanın yolu menopoza girmek

Merhabalar özel mesajlarla da soranlar olmuş buradan genel bir yanıt vereyim
Maalesef Endosis rahimde ve yumurtalıklarda bulunduğu sürece tekrardan aynı hastalıkları aynı şiddette olmasa bile yaşamak muhtemel
Maalesef bende de tekrar 1:30 santimlik Nodül oluştu ve bağırsağın üzerinde adetlerimde yine ağrılar oluyor bir kısım yine yapışıklık var diye düşünüyorum sağ tarafım her adetim de eskisi gibi ağrıyor yine fakat eskisi kadar gaz sıkışmaım yok çünkü diğerinde Nodül bağırsağı sıkıştırmıştı artık şimdi öyle bir durum yok . Ama şu var ki ilk ameliyat olduğum zamanlardaki gibi rahat değilim dönem dönem o yapışıklıkların verdiği agrilari hissediyorum tabi şiddeti eskiye göre daha düşük dayanılabilecek seviyede yani bu demek oluyor ki içeride yine bir şeyler sorun haline gelmeye başladı sanırım bu hastalıktan tek kurtulmanın yolu menopoza girmek
Çok geçmiş olsun, maalesef ne menopoz nede rahmi falan aldırmak çözüm değil, östrojen salgılandığı sürece bu hastalık devam ediyor ve sadece yumurtalıklardan salgılanmıyor, memeden de salgılanıyor diye biliyorum ayrıca bazı kimyasallar, makyaj malzemeleri vs vücutta östrojen taklidi yapıp hormonları bozabiliyormuş. Diyet yapıp denedin mi hiçi?
Benim nodül ameliyatım şu an için ertelendi çok şükür ince bir kısımdaymış ve gerek yok kesilmesine dedi doktorum.
Gtutensiz, kırmızı etsiz , süt ürünsüz ve kafeinsiz bir diyet deniyorum. Benim nodül ağrımın gazla ilişkisi olduğunu anladım ve bu yiyeceklerde gaz yapıyor bende. İlacım bitti şimdi 1 haftadır sadece diyet yapıyorum ve takviye kullanıyorum. 1-2 gündür ağrım yine var ama eskisi gibi dayanılmaz değil en azından ağrı kesici almadım sıcak su torbası koyup dinlendim ama ayağa kalkamıyordum. Tam olarak başka nelerin gaz yaptığını anlamaya çalışıyorum.
AIP diye bağışıklık sisteminde sorun olan hastaların uyguladığı bir diyet var youtube da bazı endo hastalarının da bu diyeti yaptığını gördüm 1-3 ay arasında yapıyorlar genelde. Tüm zararlı olabilecekleri çıkarıp tekrar tanıtma yapıyorlar. Ancak yumurta domates, biber , baharat da yok. Henüz onları çıkarmadım ama bu diyetten fayda olmazsa onu deneyeceğim artık bıktım ağrılardan ,gebede kalamıyorum, tükendim artık ,hormonlar ve ağrılar psikolojimi de etkiliyor. Allah yardımcımız olsun.

X