Bende sizinle aynı sıkıntıları yaşıyorum, bu sıkıntıları yaklaşık 5-6 yıldır yaşıyorum. Ancak son 7-8 aydır dayanamadığım, beni hayattan bezdiren ağrılarım var. Bir sürü MR, kolonoskopi,endorektal ultrason. Oradan oraya koşturma, derdine derman arıyor insan.
Benim ağrılarım kuyruk sokumu bölgemde, her adet döneminde insanın içini oyuyolarmış gibi bir ağrı o kadar zor ki bunları yaşamak. Bazen abarttığımı düşünen var mıdır diye düşündüğümde olmuyor hani. Tetkikler sonucunda kuyruk sonunda kist var dendi ve ameliyat olmam geerektiği söylendi ve ameliyat oldum. Ama ameliyatta anlaşıldı ki kist değil, derin endometriozis varmış bende. Karnıda 18 dikişle ameliyattan çıktım, zor bir süreçti. Ameliyatta tanıyı koyan kadın doğum uzmanına yönlendirdiler, bide bu ağrılarımız arasına da iki tane
tüp bebek denemesi sığdırdım. Doktorum dedi ki nasıl anlamazlar endometriozis olduğunu bu kadar ileri olduğunu anlamak için ameliyat şart ama gene de bir başlangıcı olduğunu anlamalılardı. İşin özeti 3 ay bir ilaç tedavisi olacağım, başladımda,ağrılarım hafifledi çok şükür. Ağrısız yaşamak ne kadar güzel bir şeymiş, ama sonrası mutlaka ameliyatmış. Ama nasıl olacak bilmiyorum, zor bir ameliyat doktorum belki rektumu da almak gerekebilir, çok yayıldıysa dedi. Beni düşündüren başka bir konuda ameliyattan sonra ya yine tekrarlarsa ne olacak,böyle yaşamaya mahkum mu olacağız? Hem kendimiz hemde sevdiklerimiz için o kadar zor bir şey ki. Bu acılara dayanmak çok zor. Beni ancak bu acıları çeken anlar...
Nasıl günler bekliyor beni bilmiyorum, ama zor olacak çok zor olacak onu biliyorum. Bir çok kişi bu rahatsızlıktan habersiz. Neredeyse kimsenin haberi yok.
Bizim gibi derdine derman arayanlar umarım çare bulurlar...