Derdim derdimi anlatamak

Bende de vardı senin eşin gibi bir şahsiyet malesef. Küçücük bir yavruyu arayıp sormamak da ne demek . Hep de erkek çocuk takıntısı var bu adamlarda o sanki senin soyun,kanın,canın değil ... Eşin sigara içmene neden kızıyor tiksiniyor mu yoksa masraf olmasını mı istemiyor ?

Yazdığınız konuyu okudum.öncelikle başınız sağolsun.üzüldüm adınıza zor dönemlerden geçiyorsunuz.fakat artık bir annesiniz,bebeğinizin size ihtiyacı var.daha iyi hissetmek adına bir psikologtan yardım almayı asla ihmal etmeyin derim.

Eşinize gelince nedenini araştırın yani bu davranışların sebebi nedir diye? Hemen boşanmaya kalkışmayın lütfen ortada kızınız varken.eşinizin ailesiyle aranız kötü müydü? Ya da aldatma vs gibi bir durum olabilir mi?

Bende de vardı senin eşin gibi bir şahsiyet malesef. Küçücük bir yavruyu arayıp sormamak da ne demek . Hep de erkek çocuk takıntısı var bu adamlarda o sanki senin soyun,kanın,canın değil ... Eşin sigara içmene neden kızıyor tiksiniyor mu yoksa masraf olmasını mı istemiyor ?

Ilk zamanlar benimle beraber oda arada bir iciyordu sonra ben kendi istegimle bıraktım oda bi daha baslama dedi tamam dedim. Bu kadar hassas olduğunu bende bilmiyordum içine şeytan kaçtı adamın sanki. Anlam veremiyorum yaptığı hiç bişeye ve geçirdiği bu değişime. Başka bir insan olmaya başladı gitgide

Yazdığınız konuyu okudum.öncelikle başınız sağolsun.üzüldüm adınıza zor dönemlerden geçiyorsunuz.fakat artık bir annesiniz,bebeğinizin size ihtiyacı var.daha iyi hissetmek adına bir psikologtan yardım almayı asla ihmal etmeyin derim.

Eşinize gelince nedenini araştırın yani bu davranışların sebebi nedir diye? Hemen boşanmaya kalkışmayın lütfen ortada kızınız varken.eşinizin ailesiyle aranız kötü müydü? Ya da aldatma vs gibi bir durum olabilir mi?
Ne beni ne kızımı takan yokki bosanmaktan baska yolu yok çünkü hatadan dönen yok. Artık benim içim almaz bize ettiği bu hainligi. Aldatma sanmıyorum ama onu tanidigimi da sanmıyorum yapmaz dediğim herseyi yaptığı için emin değilim
Ailesiyle de bi sorunum yok sadece annesiyle küçük bi surtusme olmuştu ama arayi duzeltmistik.

Size hadi sinirli diyelim ama çocuğunu neden aramıyor bunu bir düşünmek lazım. Çocuk erkek olsaydı daha mı kıymetli olacaktı. Sen sessiz kaldıkça adam seni sindirmiş şuan da çocuğunu alıp annene gittiğin için aklınca seni cezalandırıyor gibi geldi bana canm

Kendimi okudum sanki. Evlilik arefesinde yapılan fedakarliklar ve sonra yenilen koca bir kazik. Psikolojisi bozuk insanlardan korusun bizi Allah.

Size hadi sinirli diyelim ama çocuğunu neden aramıyor bunu bir düşünmek lazım. Çocuk erkek olsaydı daha mı kıymetli olacaktı. Sen sessiz kaldıkça adam seni sindirmiş şuan da çocuğunu alıp annene gittiğin için aklınca seni cezalandırıyor gibi geldi bana canm
Bu olay olduğunda annemdeydik zaten. Babamın evinde babami kaybedeli 8gun olmusken çıktı bu tartışma. Ben değil o gitmiş oldu yani aslında. Uzatmayim büyümesin sıkıntılar dedim hep oda bundan yüz buldu galiba bilmiyorum ki

Çekilecek adam değilmiş doğrusu Allah sabır güç kuvvet versin yavrunuzu da sağlıkla büyütün inşallah o_O

Çekilecek adam değilmiş doğrusu Allah sabır güç kuvvet versin yavrunuzu da sağlıkla büyütün inşallah o_O
Bence aralarında iletişim sorunu var yani çekilmeyecek kadar şiddet,madde bağımlılığı, çalışmamazlık,aldatma gibi durumları yok.bence ikisinin de biraz ayrı kalmaya ihtiyacı var.ama ortada bir bebek varken boşanmayı gerektirecek bir durum görünmüyor...

onra canımın içi babamin rahatsızlığı çıktı ortaya. ameliyat olmaya gitti ailemle baska bir sehire. 1haftada gelecekler diye beklerken 2ay sürdü gelmeleri geldikten1hafta sonrada kaybettim ben dağ gibi babami. Daha 1ay olmuştu doğum yapalı. Hiç düşünmek istemedim o ihtimali dua ettim hep hamilelerin duasi kabul olur dediler dua et dediler ama olmadı gitti benim babam. 10tanede çocuğu olsa kızım mutsuzum desin çeker alırım başımın üstünde yeri var derdi hep. Yapardı da. Herkes hayran kalırdı onun ailesine olan düşkünlüğüne. Cok genç gösterirdi zaten daha gençti yakışıklıydida, nazara geldi belki de. 1kerecik görebildi torunu halbuki ne hayalleri vardı ama olmadı sadece 1kere uzaktan görebildi.

Kaderdaş mı denir ne denir bilmiyorum ama çok benzer durumda kalmışız.
Yer yer gözlerim doldu okurken, ama içimi yakan bu satırlardı.

Hamileyken öğrendim babamın hasta olduğunu. Çok mükemmel bir ilişkimiz yoktu ama babaydı işte. Sığınacak limandı benim için. Hep öyleymiş aslında gidince anladım yokluğunda...

Kızım doğdu babam hastahaneye geldi beni görmeye ilk defa o zaman ağladığını gördüm babamın bana bakıp.
Hastaydı kızım yanıma getirmediler ama babam onu uzaktan bir kerecik gördü. Oysa ki benimde ne hayallerim vardı kızım iyileşeçek babam iyi olacak yenecek kanseri başarıcak çok genç o başarır 49 yaşında dedim hep.
Çok dua ettim hamileyim ya kabul olur zannettim bende senin gibi.
Sonunda Rabbim ilk önce babamı yanına aldı.
O zaman anladım kimsenin babam gibi kokmadığını. Hani derler ya amca baba yarısı yokmuş öyle bir şey.
4 amcam var hiç birisi baba olamıyor. İsteselerde olamazlar ki.
Keşke diyorum bir kerecik Allahım bir kerecik çıksın gelsin sarılayım babamm diyeyim.
Çok saçma bir dua ama çaresizlik böyle bir şey. Toprak aldığını geri vermiyor 2 kez gördüm canımda.
Evliydim hamileydim ama babam kıyamazdı hala bana alırdı getirirdi. Biricik kızdım ben senin gibi.

Babam gittikten sonra eşimle kavga ederken ağzımdan birden çıktı. " Tabi babam yok ya ondan yapıyorsun sen bana bunları." demiştim. Farkında olmadan ağzımdan çıkmıştı ama dank etti birden babamın bana sığınak olduğu, güven verdiği.

Babasızlık çok zor vesselam. Allah yardımcımız olsun... Eşinle de hakkında neyse o hayırlısı olsun..
Kusura bakma karışık yazmış olabilirim. Seni çok iyi anlıyorum...:KK61:

Yazıp rahatlayasım anlatasım var ama deşifre olurum korkusundan yazamıyorum buraya. Birde öyle şeyler ki benden başka birinin daha başına gelme ihtimali yok. Bir tanıdık okusa şak diye anlar. Yazdım not defterine yayınlayacakken vazgeçtim. Tek tek hepinize özel msjmi atsam sapık gibi derdim var kız oku diye napsam. Benim derdim de derdimi korkudan yazamamak :110:

bodoslama dalıyorum konuya. anlaşılır duruma getirmeye uğraşamadım.

Şimdi öncelikle fedakarlık işini abartıp gerizekalılığın b.kunu çıkardığımın farkındayım. Sebebim dolu dizgin aşık olmam değil tamamen mallıktan. Baştan belirteyim dedim.

eşimle evlenmeden önce ufak tefek denilebilecek problemler yasadik asilmayacak sorunlar değildi ki aştıkda bir şekilde evlendik unuttuk aileler arasındaki sürtüşmeleri de kırgınlıklari da. ben maddi kulfet gerektirecek hic bir detaya girmedim. yok efendim nisan bohçası isterim bilmem ne demedim. ki onlarda teklif etmedi zaten ama sorun etmedim olsun gereksiz masraf olmasin dedim. Altin şu kadar isterim demedim aile oluyoruz zaten güçleri neye yetiyorsa o, insan kocasını kaziklamaya çalışır gibi zorlamamali o konularda dedim. aylarca gece gündüz en ucuza nereden mobilya beyaz esya gelinlik hali perde vs.. bulurum diye bilgisayar başından kalkmadim. Mağaza gezelim diye bile zorlamadim ben gezdim buldum.
Takdir edilmedim değil hakkini yemeyeyim her fırsatta o ve ailesi dile getirdi çok uğraştı bilmem ne diye.. neyse evlendik.

Kaza kurşunu oldu ama iyiki oldu hamile kaldım 2.ayda. buz gibi evde fatura kabarmasin diye hamile halimle oturdum. Dolapda yiyecek bişey kalmasa ses etmedim. Kira zamanı gelince yüzü asılır gibi olsa sıkma canını senden kıymetli değil boz gitsin altınları dedim. Yatırım için zaten altınların büyük kısmını vermiştim. Veriyorum bile demedim onlar ikimizin benim değil dedim hep. (Şimdi çatır çatır alcam ama o ayrı )

Hamilelik sıkıntılı geçti. Hem bebeğimde hem bende sağlık sorunları oldu. Biri bitti öteki çıktı derken ite kaka ilerledik. Bu dönemde ondan destek gelmediği gibi gittikçe soğudu benden hissettirdi de iliklerime kadar. Aşırı kilo aldım bide anormal şiştim 65kiloyla hamile kalip 105 kiloyla doğuma girdim. Hamilelik süresinde de o diyet yapip kilo vermek istiyor diye ona özel diyet menüleri yaptım hatta tek kisiye çıkacak kadar yemek varsa ben tokum diyip sadece ona pişirdim. Canı sıkılıp suratı asılmasın diye. Hic arkadaşı yok diye sosyal cevresi olmasi adina destekledim, olduda. Gitgide uzaklaştı benden ama inkar etti yok ben seni seviyorum dedi hep.
Aralarda ki ailesiyle olan sorunlara yada benim icin ufak tefek denilecek sıkıntılara girmiyorum bile yoksa 1hafta durmadan yazsam bitmeyecek. Affedilemez şeyler değildi zaten çoğu. Dogumumda yaklaşmıştı. Bebeğim olduktan sonra asariz hepsini diye düşünüyordum. Daha önce hiç kavga etmedik kötü tek bir kelime bile kullanmadik birbirimize. Saygiyi kaybetmemistik en azından. Dışarıdan görenler örnek gösterirdi bizi hatta. 4senede tek kötü kelime geçmedi aramizda. O saygıya güvendim( ki öyle bir saygısızlık etti ki sonu oldu herseyin.)

Sonra canımın içi babamin rahatsızlığı çıktı ortaya. ameliyat olmaya gitti ailemle baska bir sehire. 1haftada gelecekler diye beklerken 2ay sürdü gelmeleri geldikten1hafta sonrada kaybettim ben dağ gibi babami. Daha 1ay olmuştu doğum yapalı. Hiç düşünmek istemedim o ihtimali dua ettim hep hamilelerin duasi kabul olur dediler dua et dediler ama olmadı gitti benim babam. 10tanede çocuğu olsa kızım mutsuzum desin çeker alırım başımın üstünde yeri var derdi hep. Yapardı da. Herkes hayran kalırdı onun ailesine olan düşkünlüğüne. Cok genç gösterirdi zaten daha gençti yakışıklıydida, nazara geldi belki de. 1kerecik görebildi torunu halbuki ne hayalleri vardı ama olmadı sadece 1kere uzaktan görebildi.

Babami kaybettiğim ilk günden beri koca yoktu yanimda. Ayni evdeydik ama benim yanima gelmiyordu hic. Bir gariplik hissettim ama cokda idrak edebilecek durumda degildim zaten. 4.gunde eger bir daha seni sigara içerken görürsem fena yaparım görürsün gününü diye parmak sallayınca anladım. Nefret eder sigaradan bende babamdan sonra derman olmayacagini bilsem de içmiştim. sonra da ona kızdıgım icin devam ettim. 8.gunde de bundan sonra seninle isim bitti dedi üzerime yürüdü gitti evden. Ben annemin evinde kaldım. Hepimiz şok halinde sebebin sigara olmasına şaşkın zamanlamanın yersizliğine şaşkın kaldık öyle .

Annem bu günde bu ayıbı yaptıysa gelip kızımın ayaklarına kapanmazsa yollamam babası yoksa ben varim dedi. 3hafta oldu beni geçtim kızını bile arayip sormadi ne o ne ailesi hic kimse tek kelime etmedi. Bugün 2.ay aşısı oldu meleğim ateslendi götürdük hastaneye düştü ateşi şimdi çok şükür bişeyi yok. Babası sevinçten aglamisti hamileyim dediğimde gerci sonra erkek değil diye benimle konusmamisti Karalar bağlamıştı ama doğunca sevinmisti sevmisti gibi de gelmişti kızını ama yoktu bugün yanımızda . Sormadi 3haftadir kizim nasıl diye.

Babam olsa yeterdi yetisirdi herseye. Yine idare ettik durumu ama babam doldururdu o manevi eksikliği ihtiyaç duymazdim kimseye . Annemle ablamvar ama babam yok İşte . Kızımın da babası yoktu bugün. Kucağımda bebeğim iki babasız taksi beklerken bi daha yandı içim bu kez kızımda babasiz kalmış gibi geldi çünkü . Eve geldik babamin odasinda yatıyoruz cok şükür iyi meleğim uyuyor. Avukat bulmam lazim boşanma davası için bakalım ne zaman halledebilirim o işi . Babami çok özlüyorum bi kerecik sarilabilsem gücümü toplarım keşke olsa öyle bi şansımız arada bir gelseler sarılıp gitseler yine. Ruyama da gelmiyor.

Büyüdüm ben. 2 ay içinde anne yetim dul oldum şaka gibi rüya gibi geliyor. Hayat çok zor. babam olsa zor olmazdi ama simdi cok zor . Alışmak cok zor . Bir sınavdan daha geçemem ben, kızımla da sınanırsam ya? Naparim ki o zaman. Korkuyorum. Babam geri gelsin istiyorum. Babama sığınmak istiyorum. Kızım için ayaktayım ama içim yanıyor cigerlerim yanıyor göğsümde bi alev var sanki bir ağırlık var. Geçer mi bu günler acaba
Allah yardimcin olsun canim
Bende asagi yukari ayni seyi asadim sayilir es yonunden tam 6ay oldu kizini arayip sormuyor
zaten bebekkende boyleydi
ayri olmamiza ragmen hep ben gel kizini gor onu sev derdim
Simdi kizim buyudu birazda olsa anlayacak yasa geldi gitmek istemiyor
yasadiklarin cok aci seyler
DUalarim seninle olsun canim

Yazıp rahatlayasım anlatasım var ama deşifre olurum korkusundan yazamıyorum buraya. Birde öyle şeyler ki benden başka birinin daha başına gelme ihtimali yok. Bir tanıdık okusa şak diye anlar. Yazdım not defterine yayınlayacakken vazgeçtim. Tek tek hepinize özel msjmi atsam sapık gibi derdim var kız oku diye napsam. Benim derdim de derdimi korkudan yazamam....

Geçer inşallah tatlı kızınız hayatınızı güzelleştirir yeniden...eşinize ise hiçbir şey diyemiyorum Allah ından bulsun..

Kaderdaş mı denir ne denir bilmiyorum ama çok benzer durumda kalmışız.
Yer yer gözlerim doldu okurken, ama içimi yakan bu satırlardı.

Hamileyken öğrendim babamın hasta olduğunu. Çok mükemmel bir ilişkimiz yoktu ama babaydı işte. Sığınacak limandı benim için. Hep öyleymiş aslında gidince anladım yokluğunda...

Kızım doğdu babam hastahaneye geldi beni görmeye ilk defa o zaman ağladığını gördüm babamın bana bakıp.
Hastaydı kızım yanıma getirmediler ama babam onu uzaktan bir kerecik gördü. Oysa ki benimde ne hayallerim vardı kızım iyileşeçek babam iyi olacak yenecek kanseri başarıcak çok genç o başarır 49 yaşında dedim hep.
Çok dua ettim hamileyim ya kabul olur zannettim bende senin gibi.
Sonunda Rabbim ilk önce babamı yanına aldı.
O zaman anladım kimsenin babam gibi kokmadığını. Hani derler ya amca baba yarısı yokmuş öyle bir şey.
4 amcam var hiç birisi baba olamıyor. İsteselerde olamazlar ki.
Keşke diyorum bir kerecik Allahım bir kerecik çıksın gelsin sarılayım babamm diyeyim.
Çok saçma bir dua ama çaresizlik böyle bir şey. Toprak aldığını geri vermiyor 2 kez gördüm canımda.
Evliydim hamileydim ama babam kıyamazdı hala bana alırdı getirirdi. Biricik kızdım ben senin gibi.

Babam gittikten sonra eşimle kavga ederken ağzımdan birden çıktı. " Tabi babam yok ya ondan yapıyorsun sen bana bunları." demiştim. Farkında olmadan ağzımdan çıkmıştı ama dank etti birden babamın bana sığınak olduğu, güven verdiği.

Babasızlık çok zor vesselam. Allah yardımcımız olsun... Eşinle de hakkında neyse o hayırlısı olsun..
Kusura bakma karışık yazmış olabilirim. Seni çok iyi anlıyorum...:KK61:
Kanser. Benim babamin ameliyat sebebi de kanser. Benzer seylermis gerçekten. Kimse kimsenin yerini doldurmuyor tabi, zaten doldurmayada çalışmıyor..

Bence aralarında iletişim sorunu var yani çekilmeyecek kadar şiddet,madde bağımlılığı, çalışmamazlık,aldatma gibi durumları yok.bence ikisinin de biraz ayrı kalmaya ihtiyacı var.ama ortada bir bebek varken boşanmayı gerektirecek bir durum görünmüyor...

Erkekler genelde sabit fikirli oluyor. Eğer eşinin yapısı değişime ya da ortak noktayı bulmaya musaıt değilse malesef kadınlarımız kendi kendilerine mücadele etmek zorunda kalıyorlar Allah yardım etsin inş.

Back