Depresyondayim kilolar basima bela oldu

Ne güzel vermişsiniz .Peki ilacın etkisi oldu mu doktor kilo vrrmeni hızlandırır ,tatlı isteğini epey batıracak dedi ama hala aynıyım tatlıya karşı .Kilo da vermedim hatta aksine parmaklarım dahil sis :/ haftaya kontrolüm olacak ama kullanan birisini görünce sorayım dedim aynı etkiler oldu mu
Ilacin etkisi cok olmadi cunku mide problemim yuzunden duzenli kullanmadim. Sen kullanmaya devam et.

Onun yerine , tatli istegimi bastirmak icin bir sure meyve dahil hic tatli yemedim. Inanilmaz ama gercek. :rolleyes:

Bugunlerde yine cikolatayla kahvalti yapiyorum ama her zaman degil. :KK70:

Benim istahim degisken , tatli tuzlu , tuzlu tatli diye gider.

Genel olarak ;
Daha cok yogurt tuketiyorum, inek sutu yerine badem sutu , yulaf sutu , soya sutu... Et yemeyi tamamen biraktim ,
balik tuketiyorum. Ekmek fazla sevmem arada simit , pogaca olabilir ama fazla degil. Aklima geldikce salata tuketiyorum ama fazla aklima geldigi soylenemez. Bir de yas pasta manyagiyim. Latte ve patates de olmazsa olmazim. :KK70:

Sanirim yerinde olsam yine bastan yaptigimi yapardim. Ekmek , meyve tatli tamamen kesip bademe agirlik verirdim. Antep fistigi da iyi geliyordu bana.

Bir de tatli istedigimde mocha , chai latte sivi tatlilari tarzi seyleri yas pastaya tercih ediyordum/ediyorum.

Insulin direncim var d vitamini cok dusuk demir cok dusuk bu sorunlarla kilo verenler kilosunu uzun sure sabit tutmayı basaranlar yazın lütfen

Ben de normal kilomdayım şöyle anlatayım. Sabah normal kahvaltı yaparım. Domates peynir zeytin çay. Ekmek 2n fazla 3 dilim genelde 2 ince dilim yeter. Arkasından kahvemi hemen içerim. İki 3 gibi bazen üç buçuğu bulur 1 tabak yemek yerim ne pişirdiysem aksam da 6.30 gibi yine 1 tabak yemek. Tabi yanında az ekmek yerim hep. Genelde sebze yemekleri yerim. Günde 1 çikolata ya da dondurma da yerim. Bu kadar

Ben de normal kilomdayım şöyle anlatayım. Sabah normal kahvaltı yaparım. Domates peynir zeytin çay. Ekmek 2n fazla 3 dilim genelde 2 ince dilim yeter. Arkasından kahvemi hemen içerim. İki 3 gibi bazen üç buçuğu bulur 1 tabak yemek yerim ne pişirdiysem aksam da 6.30 gibi yine 1 tabak yemek. Tabi yanında az ekmek yerim hep. Genelde sebze yemekleri yerim. Günde 1 çikolata ya da dondurma da yerim. Bu kadar
Peki pilav makarna patates turu yemezmisin haftada 2 kızartma turu pogaca kek borek turu haftada 2 yemzmisin hic

Kk kadinlari birgunde neyden ne kadar yer icersiniz bi yazin nolur kilo almadan kilonuzu sabitleyerek nasil yasiyosunuz
100 kiloya az kaldi bana nolur yardim edin
Kilo almadan ye iö kilo sabit kalsın ...kim istemezki ama son 6 aydır ne yesem içsem kilom aynı ama benim sağlık sorunum var bağırsak problemim var kabızlık sorunu da yaşıyorum bunun için alternatif tıptan yardım aldım belki de onun faydasıdır bilemiycem

Kilom stabil normal kilodayım . Sıkıntım gece verdiğim kendimle tatlı savaslarım. Yenilirsem alacağım biliyorum. yataktan bir kalkıyorum tatlıya yanmışım içim yanıyor :) Kan sekeri tahlili için açlık gerekiyormuydu kaç saatti onu unuttum hatırlıyor musun acaba :KK72:
Hipoglisemi başlangıcı vardı bende de gece kalkıp yarı uyurken tatlılar kekler çikolatalar yiyodum. Sonra bi şeker yüklemesiyle tespit edildi sınırda olduğum. Hemen diyete başladım 2 ay kadar neredeyse hiç tatlı ve karbonhidrat yemedim.. Meyve çok nadir yedim haftada 2 falan ve beraberinde çok az miktar sütle birlikte (şeker yükselmesin diye). İlk günler başıma ağrılar girdi hiç iyi hissetmedim ama 3. günden sonra falan o durum düzeldi.. Şeker ve karbonhidrat tüketmeyince, şeker hiç yükselmediği için dolayısıyla düşmüyor da.. Sonra diyeti bıraktım ama yukarıda bahsettiğim şeylere dikkat ettim. 6-7 yıldır hiç tatlı krizine gitmiyorum.. ve gerçekten kendimi eskisine göre çok sağlıklı hissediyorum.

Günde iki öğün yerim. Sabah akşam. Kriterim yoktur önüme ne gelse yerim. Amaa doyana patlayana kadar yemem. Sofradan aç kalkarım. Genelde standart iki dilim ekmek yerim. Hepsinden ye az ye mantığındayım. Bir keresinde tartılmıştım bir sene üzerine tartıldığımda yine aynı kilodaydım

Öyle abur cuburu hazır yicekleri çok tüketen biri değilim

Bu zamana kadar hiç kilo problemi yaşamadım

Aslında işin özü şu; miden yediklerini hazmetmeden tekrar yememelisin o zaman kilo ve sağlık sorunları baş gösteriyormuş

Bende şekeri bırakmaya karar verdim sağlıklı beslenmek adına. Üç gündür yemiyorum şekerli şeyler. Şekeri bırakanlar hızla kilo vermeye başladıklarını yazmışlar. Ben kilo vermek istemiyorum bu kısmı beni düşündürüyor sadece:)

Ayrıca tok tutan yiyeceklere yönelebilirsin.

Güzel şeyler sabır zaman ve istikrar istiyor maalesef:)

Ilacin etkisi cok olmadi cunku mide problemim yuzunden duzenli kullanmadim. Sen kullanmaya devam et.

Onun yerine , tatli istegimi bastirmak icin bir sure meyve dahil hic tatli yemedim. Inanilmaz ama gercek. :rolleyes:

Genel olarak ;
Daha cok yogurt tuketiyorum, inek sutu yerine badem sutu , yulaf sutu , soya sutu... Et yemeyi tamamen biraktim ,
balik tuketiyorum. Ekmek fazla sevmem arada simit , pogaca olabilir ama fazla degil. Aklima geldikce salata tuketiyorum ama fazla aklima geldigi soylenemez. Bir de yas pasta manyagiyim. Latte ve patates de olmazsa olmazim. :KK70:

Sanirim yerinde olsam yine bastan yaptigimi yapardim. Ekmek , meyve tatli tamamen kesip bademe agirlik verirdim. Antep fistigi da iyi geliyordu bana.

Bir de tatli istedigimde mocha , chai latte sivi tatlilari tarzi seyleri yas pastaya tercih ediyordum/ediyorum.
Aynı ben

Genel olarak ;

Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazmissiniz 🥰 ilaç bana iyi gelmedi gibi geliyor ama kontrole kadar devam edeceğim ..Tatlı isteği birde öyle birşey ki hurma denwdim tarçınlı süt denedim kesmedi .Sizin tavsiyeleriniz de deneyeceğim tekrar teşekkür ederim :)

Hipoglisemi başlangıcı vardı bende de gece kalkıp yarı uyurken tatlılar kekler çikolatalar yiyodum. Sonra bi şeker yüklemesiyle tespit edildi sınırda olduğum. Hemen diyete başladım 2 ay kadar neredeyse hiç tatlı ve karbonhidrat yemedim.. Meyve çok nadir yedim haftada 2 falan ve beraberinde çok az miktar sütle birlikte (şeker yükselmesin diye). İlk günler başıma ağrılar girdi hiç iyi hissetmedim ama 3. günden sonra falan o durum düzeldi.. Şeker ve karbonhidrat tüketmeyince, şeker hiç yükselmediği için dolayısıyla düşmüyor da.. Sonra diyeti bıraktım ama yukarıda bahsettiğim şeylere dikkat ettim. 6-7 yıldır hiç tatlı krizine gitmiyorum.. ve gerçekten kendimi eskisine göre çok sağlıklı hissediyorum.
İnsallah banada kismet olur bende bir ara rayina koydum 3 yıl kadar sonra bir anda okuldu yurttu derken şekeri hissetti tekrar vücut şuan tekrar bastırıyor. Bugün gidemedim ama en yakin zamanda bende baktircagim sizin adiniza sevindim. İnsanlara basit geliyor bu durum ama yasayan biliyor o kriz hallerinde titreme soğuk ter sinir... Allah hepimize sifa versin

Peki pilav makarna patates turu yemezmisin haftada 2 kızartma turu pogaca kek borek turu haftada 2 yemzmisin hic

Pilavla makarnayla pek aram yok. Esim istediği için yaparım o da 10 günde bir falan diyeyim hele pilavı ayda bir yaparım. 1 yaşında çocugum varöyle börek çörek kek poğaça yapmaya vaktim yok. Ayda 1 esim hazır börek alırsa yeriz kahvaltıda. Genelde simit alır simit yeriz. Simit yoksa ekmek yenir. Kızartma olayını severim ama 2 haftada bir yaparım yazın kısın mevsimi olmadıgı için toplasan 4 5 kez yaparım patates ve kuru biber kızartması o da. Yazın karısık kızartma olur. Mevsimsiz şeyleri eve sokmam yapmam bunun kiloyla alakası var mı bilmiyorum. Salatalık dahi almam kısın. Dondurulmuş paketli market gıdalarını tuketmem ama esim sever o tarz seyleri ayda yılda alalım der alırız alınca tabi bem de yerim. Dpndurulmuş parmak patates aldık diyelim. Öğlen sıkı yedik ya fa dısarda yesik ya da aynı şeyi aksam da yemek istemedik birer porsiyon kızartırım akşam yemeğimiz o olur. Bu şekilde. Bir de su içmeyi ben çok seviyorum. Esim ciddi ciddi az iç artık sana damacana yetiştiremiyorum diyo. Yaz geldi günde 4 5 litre içiyom.

İnsallah banada kismet olur bende bir ara rayina koydum 3 yıl kadar sonra bir anda okuldu yurttu derken şekeri hissetti tekrar vücut şuan tekrar bastırıyor. Bugün gidemedim ama en yakin zamanda bende baktircagim sizin adiniza sevindim. İnsanlara basit geliyor bu durum ama yasayan biliyor o kriz hallerinde titreme soğuk ter sinir... Allah hepimize sifa versin
Şu an normal standartlarda bir tatlı isteğim var yani regl dönemi vs zamanlarda bi miktar artan. Ama her gün tatlı tüketmiyorum mesela, aşırı bi istek de hissetmiyorum bence yaptığım diyetin yanısıra beyin şartlanması da buna etken.. Bu şekilde sağlıklı kaldığımı farkedince beyin sağlıksız şeyleri istememeye başlıyor olabilir. Tatlı yiyeceğim zaman da yanında mutlaka bir miktar protein gurubu yiyecekle tüketiyorum. İnsülin direncim hala devam ediyor ama bu hastalıkların hiçbirisi de hayatımın hiçbir evresinde kilolu birisi olmama sebep olmadı. Boyum 173cm, 60 kg yum ve hayatımda en fazla 68 kg a çıktım (o da bebek için gördüğüm ard arda hormon tedavileri sırasında oldu). Yani hastalık falan bi yana insanın biraz da o sınırı çizebilmesi gerekiyor bence. Yani ayy şekerim düştü diye diye sürekli tatlı yemek de sağlıklı bi tavır değil.. İnsanların en çok düştüğü yanlış bu bence kilo konusunda. Amin allah önce sağlık versin herkese :dua:

Bende kilo yok ama kan şekeri düşüklüğü var bilginiz var mı bu konuda da?

Aynısı bende de var insülin direnci..Dört saatten sonra elim ayağım dolanıyor bayılma üzere oluyorum.
Biraz kurumeyve yiyerek ve tarçınlı suyu içerek araları geçiştiriyorum.
Öğlen mutlaka bir kase yağsız yoğurt yiyorum.
Ekmek, şeker, gazlı içecek-soda dahil- yok.
Akşamları çorba salata. Belki sonradan çayla bir iki hurma.

Aynısı bende de var insülin direnci..Dört saatten sonra elim ayağım dolanıyor bayılma üzere oluyorum.
Biraz kurumeyve yiyerek ve tarçınlı suyu içerek araları geçiştiriyorum.
Öğlen mutlaka bir kase yağsız yoğurt yiyorum.
Ekmek, şeker, gazlı içecek-soda dahil- yok.
Akşamları çorba salata. Belki sonradan çayla bir iki hurma.
Ya ben de öyle oluyorum şekerim mi düşüyor emzirdiğim için mi diyodum. İnsilün direnci mi ki?

Ya ben de öyle oluyorum şekerim mi düşüyor emzirdiğim için mi diyodum. İnsilün direnci mi ki?
Allah bağışlasın yavrunuzu. Bilmiyorum gebelik döneminde şekerinize bakılmıştır sanırım. Gerçi benim mesela şekerim açlık tokluk cok normal ama ınsulın dırencı var.
Mesela tarıf edeyım; bıraz aclık olunca hemen bayılma hissi gibi garip bir şey, terleme, ellerin boşalması, biraz bulantı,hemen tatlı tuzlu bir şey yemezsem nefesim gidecek hissi.
Eğer biraz bunlardan var dıyorsanız kan tahlılı verebılırsınız sadece bunun ıcın.

Allah bağışlasın yavrunuzu. Bilmiyorum gebelik döneminde şekerinize bakılmıştır sanırım. Gerçi benim mesela şekerim açlık tokluk cok normal ama ınsulın dırencı var.
Mesela tarıf edeyım; bıraz aclık olunca hemen bayılma hissi gibi garip bir şey, terleme, ellerin boşalması, biraz bulantı,hemen tatlı tuzlu bir şey yemezsem nefesim gidecek hissi.
Eğer biraz bunlardan var dıyorsanız kan tahlılı verebılırsınız sadece bunun ıcın.
Amin saolun. Benim de aynı hisler oluyor. Ebe emzirdiğin için normal iliğini bile sömürür artık çocuk o dedi. Hala yuzde 80 emerek besleniyor ek gıdayla arası yok. Ama ben yine de tahlil yaptırayım zaten kaç zamandır cesaret edemiyom demir değerlerime baktırmam lazım kesin çok düştü. İkisi aradan çıkmış olur. Kan vermekten korkuyorum da 😒

Amin saolun. Benim de aynı hisler oluyor. Ebe emzirdiğin için normal iliğini bile sömürür artık çocuk o dedi. Hala yuzde 80 emerek besleniyor ek gıdayla arası yok. Ama ben yine de tahlil yaptırayım zaten kaç zamandır cesaret edemiyom demir değerlerime baktırmam lazım kesin çok düştü. İkisi aradan çıkmış olur. Kan vermekten korkuyorum da 😒
Azıcık bir kan alırlar demir, d vitamini ve insüline bakarlar sanırım tek tahlılde zaten.
Bebiş sağlıklı maaşAllah inci gibi dişleri olacak demek ki, siz de hurma falan yerseniz iyi gelir.

Back
X