Kızlar konuya nerden başlayacağımı bilemiyorum. Tek bildiğim ben hep babamın yönlendirmesiyle yürüttüm kendi hayatımı. Normalde çok başarılı bi öğrenci olmama rağmen babam istiyor diye meslek lisesi bilgisayar bölümü okudum. Bu yüzden üniversitede pek seçim şansım olmadı. Şimdi Mersin Üniversitesi Kontrol Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisiyim. Hatta şu an stajdayım, stajımı da TÜBİTAKta yapıyorum. Bölümümün daha ne olduğunun farkında bile değilim sadece bilgisayar elektronik ve otomasyonla ilgisi olduğunu biliyorum. Buna rağmen okulu bölüm 1. si olarak bitiricem. Okuduğum bölümü hiç ama hiç sevmiyorum. Geçen yıl 3 kişi atadılar bu yüzden kpss ye hazırlancak ne gücüm ne de inancım var. ALESe hazırlanayım desem kendi bölümümün yüksek lisansı yok. Dekan Yardımcısıyla görüştüm. Eğitim bölümünden mesela rehberlikten yapabilirmişim fakat kadro açılması zormuş. Özel sektörde erkekleri alıyorlar zaten dediğim gibi ne tecrübe ne bilgi var bende hiç bir şey öğretmiyorlar. Kız başıma fabrikalarda çalışamam da çünkü geçen yıl yine staj yeri ararken başıma gelmeyen kalmamıştı, adamlar artık resmen sapık! Derste tuttuğum notlarla geçiyorum sınavları. Zaten bölüm de benden sonra kapatıldı, teknik eğitim fakülteleriyle birlikte. Çok yanlış seçimler yaptım, hayatta umudum kalmadı. Ve babam memur malum maaşları belli benden sonra 2 kardeşim daha okumayı bekliyor. Bi şekilde yüksek lisansı kazansam bile onu karşılayacak durumum yok. Devlet burs vermeyince 3. yıl öğrenim kredisi almak zorunda kaldım bi de onun sıkıntısı var. ÖYP denen olay varmış kendileri masrafları karşılıyormuş fakat araştırınca öğrendim ki teknik eğitim fakültelerine pek şans yokmuş. Her taraftan çıkmazda bi bölüme çattım ( Allah herkesin yardımcısı olsun.. Bu sene son senem mezun olucam ve sonra ne yapacağımı hiç bilmiyorum ( Boşu boşuna ömrümü çürüttüm. Eğer bana seçim şansı verselerdi konservatuar tiyatro okurdum. Ya da ingilizce öğretmenliği, en azından dersanelerde öğretmen olabilirdim. Keşke tekrar üniversite okuma şansı verse babam bana sil baştan güzel bi bölüm okuyabilsem.. ( Eminim okulu bitirip eve döndüğümde en fazla 1 yıl sonra da beni evlendirmeye çalışacaklar. Çok bunaldım, sürekli hastayım, okul bitince ben ne yapıcam diye düşünmekten kendi kendime söylenmeye başladım artık..