- 20 Ekim 2018
- 2.548
- 3.942
- 133
- Konu Sahibi Madamadamm
-
Yillarca dediniz ayni lafi 11 ilde deprem oldu onca masum insan öldü lütfen dua ederken bile sucsuz insanları içine katmayin onlara bu zulmü yapanlara beddua edinBunca yaşanan olaylar kadına, çocuğa, ve hayvanlara yapılan eziyetler zulümler, vahsetlerden sonra başımıza taş yağsa hak ediyoruz ama yinede Rabbım merhamet etsin bizlere.
İşte ben de onu anlamıyorum. Kimseye bir gram zararı olmayan kişiler, olamayacak olan el kadar bebekler ölüyor. Bundan ders almam gerekiyorsa almam o dersi, istemem de. Sonra hak ediyoruz. Ben niye hak edeyim abi?Kadına cocuga hayvana edilenleri ben etmıyorken nıye benım ve benim canlarımın başına da yagsın o taş
Nıye hakedeyım?
4-5 şiddetindeki depremler o şekilde hissedilir zaten. Richter misiniz, ölçüsünü siz mi belirliyorsunuz ki fazladır diyorsunuz?Evet ama 4.3 ten fazlaydı çok net sallandım yatakta sağa sola ayakta iken de gayet hissedliyordu.
Rabbim bir de akıl fikir versin.Bunca yaşanan olaylar kadına, çocuğa, ve hayvanlara yapılan eziyetler zulümler, vahsetlerden sonra başımıza taş yağsa hak ediyoruz ama yinede Rabbım merhamet etsin bizlere.
Yüzeye yakın uzak gibi kavramlar var malum, çok hissettim az hissettim gibi bir durum. Çok takılmayın4-5 şiddetindeki depremler o şekilde hissedilir zaten. Richter misiniz, ölçüsünü siz mi belirliyorsunuz ki fazladır diyorsunuz?
Biliyorum, geçen hafta 10. sınıflara anlattım bunları. Ayrıca deprem bölgesinde yaşıyorum zaten, burada sık sık deprem oluyor. Artık kestirebiliyoruz biz şiddetini vs. Biz hiç şiddeti sitede yazandan fazlaydı demiyoruz, muhtemelen derinliği azdı diyoruz.Yüzeye yakın uzak gibi kavramlar var malum, çok hissettim az hissettim gibi bir durum. Çok takılmayın
Herhalde sen de bu suçlara iştirak edenlerdensin. Aksi halde afeti hak ettiğini düşünmek ilkel kabîlelere özgü dünyayı anlamlandırma çabasının ötesinde değilBunca yaşanan olaylar kadına, çocuğa, ve hayvanlara yapılan eziyetler zulümler, vahsetlerden sonra başımıza taş yağsa hak ediyoruz ama yinede Rabbım merhamet etsin bizlere.
İşte ben de onu anlamıyorum. Kimseye bir gram zararı olmayan kişiler, olamayacak olan el kadar bebekler ölüyor. Bundan ders almam gerekiyorsa almam o dersi, istemem de. Sonra hak ediyoruz. Ben niye hak edeyim abi?
Zeka fışkırıyorBunca yaşanan olaylar kadına, çocuğa, ve hayvanlara yapılan eziyetler zulümler, vahsetlerden sonra başımıza taş yağsa hak ediyoruz ama yinede Rabbım merhamet etsin bizlere.
Siz şimdi niye saldırdınız?4-5 şiddetindeki depremler o şekilde hissedilir zaten. Richter misiniz, ölçüsünü siz mi belirliyorsunuz ki fazladır diyorsunuz?
O saldırmadi ki yukarıdaki mesajları okuyorum tuhaf tuhaf emojiler atmışsınız mesajı yazanaSiz şimdi niye saldırdınız?
Yazdım yazdım sildim, yazdım yazdım sildim.Bunca yaşanan olaylar kadına, çocuğa, ve hayvanlara yapılan eziyetler zulümler, vahsetlerden sonra başımıza taş yağsa hak ediyoruz ama yinede Rabbım merhamet etsin bizlere.
Bugün sabah ki cidden çok kötüydü bu konuyu açtığım zamanki bişey değilmiş bugün resmen ayakta duramadım bebeği alıp evden zor çıktım. Ben mi hemen çıkamadım anlamadım deprem anında insan bişey yapamıyor.Bugün sabahki deprem de çok kötüydü feci salladı maalesef
Tayin durumlarından dolayı kiracıyız yapamıyoruz ama çok isterdim güvenli alan.İmkanınız varsa evinizin bahçesine tek odalı mini bungalov tarzı birşey yaptırın, depremle yaşamaya önlemlerimizi alarak alışmalıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?