Deprem 😢

özdilek falan gitmiş bebek bezinden tutun bir sürü ürüne zam yapmış 6 şubat itibari ile. yani depremden sonra. böyle markaları tespit edip boykot etmek, onlardan alışveriş yapmamak lazım. bebek bezine 40-50 TL birden zam yapmışlar. kanıtım da var.

görsel
Ben az evvel ozdilek sanal marketten sleepy bebek bezi aldim. Market fiyatini bilmiyorum ama sanal markette zam yoktu. Izmirde olup bez alacak arkadaslar icin bilgilendirmek istedim, sanal market uzerinden sleepy bebek bezleri zamsiz halde satılıyor

Herkes üzgün ama şu anda esas gereken şey gönüllü insanlar.
Tekrar söylüyorum ekipler yetişemiyor. Binaların altında insanlar var ve kurtarma yapan tek kişi yok. Tv'de sadece kurtarma çalışması yapılan yerleri görüyorsunuz. Öyle genel bir çalışma yok. Aksine çoğu bina başıboş duruyor. Şöyle düşünün, 20-30 evden birinde çalışma var. Diğerlerinin başında halktan kişiler bile yok. Gönüllü lazım. Elleriyle moloz kazacak, sesimi duyan var mı diye soracak insan lazim. Kimse var mı, diye seslenen bile yok çoğu binanın başında. Duyurun lütfen.

Disardayiz eve giremiyoruz,ilk 2 gun arabada kaldik ama hava buz.ustumde sutyenim bile yok eski bi kiyafetim var.tesetturluyum zar zor kiyafet bulduk,korkudan terlikle ciktik disari.buna da sukur en azindan yasiyoruz.kendimizi unuttuk digerlerine agliyoruz.ablamin evi yikildi son anda kurtuldu.o korku o caresizlik bir daha hicbisey eskisi gibi olmayacak bizim icin.

Disardayiz eve giremiyoruz,ilk 2 gun arabada kaldik ama hava buz.ustumde sutyenim bile yok eski bi kiyafetim var.tesetturluyum zar zor kiyafet bulduk,korkudan terlikle ciktik disari.buna da sukur en azindan yasiyoruz.kendimizi unuttuk digerlerine agliyoruz.ablamin evi yikildi son anda kurtuldu.o korku o caresizlik bir daha hicbisey eskisi gibi olmayacak bizim icin.
Arabayla başka şehre geçme imkanınız var mı? Ne bileyim güvenli bir otel vs. Soğuktan korunmak için

Herkes üzgün ama şu anda esas gereken şey gönüllü insanlar.
Tekrar söylüyorum ekipler yetişemiyor. Binaların altında insanlar var ve kurtarma yapan tek kişi yok. Tv'de sadece kurtarma çalışması yapılan yerleri görüyorsunuz. Öyle genel bir çalışma yok. Aksine çoğu bina başıboş duruyor. Şöyle düşünün, 20-30 evden birinde çalışma var. Diğerlerinin başında halktan kişiler bile yok. Gönüllü lazım. Elleriyle moloz kazacak, sesimi duyan var mı diye soracak insan lazim. Kimse var mı, diye seslenen bile yok çoğu binanın başında. Duyurun lütfen.
Merhaba, Bursa'dan AFAD tırı ile yola çıkan gönüllülerimiz var Maraş merkeze alinmiyorlar şu anda yardımları dağıtmak üzere bile bekletiliyorlar bugün sabah oraya varmış olmalarına rağmen. Arkadaşlarımız enkazlara da yardımcı olmak istediklerini belirtmişler ama izin verilmiyor.

Bu ülkenin beceriksiz bürokrasisi beni deli ediyor gerçekten.

Merhaba, Bursa'dan AFAD tırı ile yola çıkan gönüllülerimiz var Maraş merkeze alinmiyorlar şu anda yardımları dağıtmak üzere bile bekletiliyorlar bugün sabah oraya varmış olmalarına rağmen. Arkadaşlarımız enkazlara da yardımcı olmak istediklerini belirtmişler ama izin verilmiyor.

Bu ülkenin beceriksiz bürokrasisi beni deli ediyor gerçekten.
Çok üzgünüm. Önünden geçip hiçbir şey yapamamak çok acıtıyor. 50 daireli bloklar...

Yukarida kendi haline terk edilen binalar paylasmistim. Kaç gundur bu insanlar bu durumda! Zaman kavramim şaştı, bu gün hangi gün hatırlıyorum. Bu binanın gorselini atamadım, gökdelen gibi. içim acıyor kimse yok

Eklentiler

• Screenshot_2023-02-07-13-43-12-299_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-02-07-13-43-12-299_com.whatsapp.jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 160
Kızlar gece 4.17 gibi depremden uyandım çok sallandık kar da çok yağıyor geceyi dışarda geçirdik 😢 Hala artçılar devam ediyor, binamızda çatlaklar oluştu, bize dua edin Rabbim bir daha yaşatmasın, içme suyumuz yok çamurlu 😢
Dualarımız sizinle 🙏🙏🙏🙏💜

Çevre illerde etkilendiği için mi ulaşmıyor yardımlar? Asker havadan mi gelmedi lazım bilemiyorum ki ..birşey yapamadan seyretmekte ayrı kötü....ama dualarımız var birtek. Dua gönderiyoruz bol bol. Görünmeyen ordular koşsun yardımınıza🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Fotoğraf ekliyorum.
Bu bölge hayalet semt oldu. Etrafta kalanlar da kendi halinde, el atan yok

Eklentiler

• Screenshot_2023-02-08-17-42-15-846_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2023-02-08-17-42-15-846_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    94,9 KB · Görüntüleme: 175
  • Screenshot_2023-02-08-17-41-43-039_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2023-02-08-17-41-43-039_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 164
  • Screenshot_2023-02-08-17-41-38-970_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2023-02-08-17-41-38-970_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 171
11000' den fazla binanın yıkıldığından bahsediliyor, Allah' ım korusun ama yaklaşık can kaybımız 100000' i geçer gibi duruyor...

Şuan 6000 i buldu zaten can kaybı cok degil 2 güne( enkaz kaldirilmaya devam edilirse tabi) 10.000 i bulur dediginiz gibi
Yazasim gelmedi ama bı kaç gün geçtikten ve sayı artmaya başlayınca, çalışma bitti diyip enkazı kaldirmazlar umarım. Enkazı ayiklamayinca ölü sayısı da artmamis olacak. İzmir de öyle olmuştu sanki. Umarım aklımdan geçen olmaz

Faydamız olsun diye gönderdiğimiz yardımların bekletilmesi bile o insanların üşümesi, aç susuz kalması, belki bir bebeğin bezinin degisememesine, muayen gününde olan bir kadının tedirginligine sebep oluyor.. Bursa'daki maalesef, keşke yakın bir yerde olsaydım, evimde bir kaç kişiyi agirlayabilseydim. Tansiyonum çıktı 2 gündür üzüntüden.. Enkazdan çıkan her bir can için ağlıyorum.. En çok ta çocuklar yüreğimi ezip geçiyor..

Burda herşey çok kötü enkazdan sesler duyuyoruz hicbirsey yapamıyoruz, perişan haldeyiz, uç aile bir aractayiz dört kişilik araba, biz çadır alamadık, soba alamadık medeni şekilde kuyruğa girince olmuyor.İnsanlar birbirini eziyor yardım için. Bugün tırlar geldi, gerçekten çok yardım gönderildi, yiyecek su var battaniye var ama konteynır çadır yeterince yok ısınmak çok zor, çok caresiziz

X