- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.458
-
- Konu Sahibi CeReNnnKeskn
Yorumunuzu çok beğendim çok haklısınız her lafinizda. Var olan hükümet 2023 secimlerinde alamayacağını farkettiği için vuruyo semeri üzerimize garip gurip vergiler çıkıyo sırf onlar daha rahat zevk sefa sürsünler diye. Hala kanal istanbul diyo sonra bi deprem oluyo saftimiz kayıyo sonra kader kısmet mukadderat oluyo. Masumları ve farkında olan insanlara asla lafım yok ama bile bile bu ranta izin verenlere başlarına ne gelirse gelsin üzülmüyorum açıkçası bizim de canımızı riske atan tüm bi maddi psikolojik baskilara maruz kalmamiza sebepte onlarÇoğu bölgede yapılaşmaya izin bile verilmemesi gerekiyor mesela. Ya da en fazla 2-3 katlı binaya izin ver değil mi? Ama hayır, illa ki doldur denizleri, üstüne de dik 15-20 katlı siteleri... Kendi hayatımdan örnek vereyim; 17 Ağustos'ta yıkılan evimiz tam fay hattının üstündeymiş. Arazimiz ortadan ikiye bölündü, bir tarafı 1,5 metre çöktü ve evimiz 5 katlıydı. Çevrede daha yüksek katlı yapılar da vardı. Bu fay hattı orada sonradan belirmedi ki, yüzyıllık bir oluşum. Hadi benim ailem, etraftaki insanlar o kadar bilinçli değildi, cahildi, fay hattı nedir akıllarına gelmiyordu, peki o bölgede bu kadar yüksek katlı yapıya izin verenlerin akılları neredeydi? İnsan fay hattının üzerine yapılaşma izni verir mi? Bizim ülkenin kemikleşmiş sorunu bu zaten; liyakat. Hayati önem taşıyan işleri bile yeterliliği olan insanlara değil, kimden daha fazla çıkarları olacaksa ona yaptırıyorlar. Sonuç bu. Beni de vatanımdan soğuttular.
Neyse... Aynı saçmalık İstanbul'da da var. Kıyı bölgeleri üzerinden felaket tellalığı yapıyorlar, hem de 20 yıldır. O 20 yılda kaç kere çözüm üretilir de uygulamaya geçilirdi. Ama yapmazlar tabi. Yüksek ihtimalle depreme karşı alınacak önlemlerin, depremle uğrayacağımız hasardan daha pahalıya mal olacağını hesaplamışlardır, o yüzden ölmemizi bekliyorlardır.
Şimdi bizim başımızdaki paragöz kodamanlar böyle tamam da, insanımız da kendi canına kendi değer vermiyor ki. Az önce twitter'da denk geldim, Kızılay bilmem kaç bin dolara, boğaz manzaralı köşk kiralamış diye. Sebep? Birileri lüks içinde sefa sürsün diye mi veriyoruz onca vergiyi? İnsanlar bunları sorgulamıyorlar ya. Evine ekmek götürecek parayı zor denkleştiren insanlar, bu açgözlü, kendilerini halktan üstün gören kalleş sürüsüne biat ediyorlar. Deliriyorum.
Bizim oturduğumuz bina 2 katlı öyle sorunları oluyorki geçen hafta bizim mutfak sular içindeydi tesisatçı duvarı delip baktı sular bi geldi zor boşalttık meğerse doğalgazın sıcak su borusu delinmiş ordan sular fışkırıyor bide evdeki bazı parkeler kabardı kesin o su yüzünden
Üst kata da birkaç sene önce olmuştu aynı yerden hemde 3 kere patlamış boru
Burası var 17-18 senelik...
Dandik dandik yerler yapmışlar
Allah'a emanet yaşıyoruz
Ya bide bu ay doğalgaz faturamız 477 lira geldi ya şok oldum sinir doluyum
sadece 3 petek yakıyorum ve en düşük ayarda nasıl bu kadar gelir acaba bu ayki o sıcak su borusunun delinmesi olayı da etkilemişmidir faturayı bilmiyorum
Kalbimiz ruhumuz sizinle kardeşim. Milletçe birlik olup atlatırız inşallah. Bi daha olmasın inşallah.İyi geceler hanımlar diyeceğim ama pekte iyi bir gece geçirmiyoruz malumunuz. Depremler, afatlar,daha 3 gün önce bizde yaşadık depremi o kadar kötü bir seyki Allahım yaşatmasın kimseye. Sizlerden ricam bu gece dua edin elazıgda ve yakın sehirde olanlar mümkünse insanlara evlerini, işyerlerini açsınlar, ne bilim yardımcı olsunlar çay corba elinizden ne geliyorsa yardım edin,,, ve bir şey daha lütfen ama lütfen sokak hayvanlarını da unutmayalım... (havalar orada çok soguk ve gece - 16 derece olacak)
Üzüntüden nasıl yazdığımı bilemiyorum aglamaktan canım çıktı.. Valla içimden gelenleri buraya yazdım
Japonya ile Türkiye ki depremi karşılaştıran arkadaşlar
Biraz uzmanları dinleyin ne anlatıyor bunlar diye...
"Japonya'daki depremler yerin 50-60 km altında oluştuğu için yıkıcılığı az, bizdeki depremler yerin 3-5 km altında olduğu için yıkıcılığı fazla" diye kaç kere açıkladılar...
Zaten çok geniş alanda hissedilmesinin sebebide fay hattının yüzeye çok yakın olmasıymış.
Biz Hatay 'dan, 400 km öteden 5 şiddetinin üstünde sallandık gerisini siz düşünün
Hamileyken yapmayın bunu kendinize. Haberleri izlemenin size de bebeğinize de Elazığ'daki insanlarımıza da bir yararı yok ama size ve yavrunuza zararı var. Yardım edebilecek durumdaysanız yardım gönderin, inançlı bir insansanız dua edin, ama izlemeyin. Yavrunuzu da sağlıkla alın kucağınıza.Bacaklarim uyuşuyor kollarım uyuşuyor ellerim hatta beynim uyuşuyor.. haberleri izlemeden yapamiyorum, izledikçe çaresizliğin dibine sürükleniyorum. Çocuğunu kurtardıkları annenin de kurtulmasını bekliyorum. Nefes alamıyorum, boğuluyorum sanki. Allah yardımcıları olsun tam sağlıkla kurtulsunlar inşallah.
uyuyamiyorum artik ya kafamda surekli deprem ani plani kızım ne olur korkusu nasil gececek bilmiyorum
Uyumayarakta bi yere varilmiyo en iyisi uyumak. Biz de antepte cok hissettik en son antep 17 sene önce falan boyle sarsılmıştı. Odaya cay bardağına kasik koyup uyuycam sallanırsa ses ciksin diyeİstanbuldayim ve elazig depremi beni asiri etkiledi. Keske videolari izlemeseydim. O evin sallanmasi esyalarin devrilmesi bagiriş cigliklar...
Oturdugum yerde ben aglamaya başladim resmen.
İstanbuldaki 5,8 depremde cok sarsilmamiş olmama ragmen aklim cikmisti. Bugun çok moralim bozuk
Ikide bir telefonun flasini acip avizeyi izlemekten paranoyak oldum. Rabbim hepimizi korusun yerden gökten her yerden gelen tehlikelerden hepimizi korusun ailelerimizi sevdiklerimizi bize bağışlasın.Malatyadayim depremin en korkunç yüzünü yaşadım...Annem çocuklarım ve eşimle yarı arabada yarı evde zaman geçiriyoruz çünkü hala sürekli sallaniyoruz ve ben uyyamıyorum.her dalıp kalktıgımda Allahım yaşıyoruz şükürler olsun diyorum..Rabbim afetinden korusun hepimizi inşallah amin...