Deprem

Yorumunuzu çok beğendim çok haklısınız her lafinizda. Var olan hükümet 2023 secimlerinde alamayacağını farkettiği için vuruyo semeri üzerimize garip gurip vergiler çıkıyo sırf onlar daha rahat zevk sefa sürsünler diye. Hala kanal istanbul diyo sonra bi deprem oluyo saftimiz kayıyo sonra kader kısmet mukadderat oluyo. Masumları ve farkında olan insanlara asla lafım yok ama bile bile bu ranta izin verenlere başlarına ne gelirse gelsin üzülmüyorum açıkçası bizim de canımızı riske atan tüm bi maddi psikolojik baskilara maruz kalmamiza sebepte onlar

o doğalgaz olayı bizde de var. ev hasarlı, ne durumda gerçek kolon hasarı mı bilemiyoruz ama en altta duvarda çatlak oluşmuş bodrum kattakilerin. Canım çok sıkkın, kentsel dönüşüm istiyoruz inşaatçılar 50 bin istiyor daire başı. Hasar var diye DASK tan pata alamıyoruz ki yıllardır ödüyoruz, yeni kanuna göre apartman yıkılmadan yardım vermiyorlarmış . hadi biz 50 bini öderiz de binada yaşlı çiftler var haliyle ödeyecek durumları yok. ve yok yani ne yapsın bu insanlar? taşınacağız büyük ihtimalle. Koskoca daire de öyle hiç olacak.
he bu arada ev 65 m2 bizde de 3 petek var gelen fatura 490TL ağlamaktan gözlerim şişti. ne yapabiliriz ki? 2.000 lira çıkartsalar bile ödeyeceksin. bir kılıfı bulunuyor nasıl olsa

Bacaklarim uyuşuyor kollarım uyuşuyor ellerim hatta beynim uyuşuyor.. haberleri izlemeden yapamiyorum, izledikçe çaresizliğin dibine sürükleniyorum. Çocuğunu kurtardıkları annenin de kurtulmasını bekliyorum. Nefes alamıyorum, boğuluyorum sanki. Allah yardımcıları olsun tam sağlıkla kurtulsunlar inşallah.

Kader kaza denip işin içinden siyrilacaklar, bazi yerlerde yapılan kentsel dönüşüm evlerini (insanlarin evinin alip küçücük daireler verip bir de uzerine borçlandirdiklari gökdelen evler) örnek gösterip vicdan rahatlatacaklar. 20 senede bir arpa yol boyu gidilmedi bu konuda. 6.5 şiddetli depremlerde binalar yıkılıyor, insanlar ölüyor.

Kalbimiz ruhumuz sizinle kardeşim. Milletçe birlik olup atlatırız inşallah. Bi daha olmasın inşallah.

Japonya ile Türkiye ki depremi karşılaştıran arkadaşlar

Biraz uzmanları dinleyin ne anlatıyor bunlar diye...

"Japonya'daki depremler yerin 50-60 km altında oluştuğu için yıkıcılığı az, bizdeki depremler yerin 3-5 km altında olduğu için yıkıcılığı fazla" diye kaç kere açıkladılar...

Zaten çok geniş alanda hissedilmesinin sebebide fay hattının yüzeye çok yakın olmasıymış.

Biz Hatay 'dan, 400 km öteden 5 şiddetinin üstünde sallandık gerisini siz düşünün

Ben ne zaman Türkiye e gitsem zaten şaşırıyorum nasıl o yüksek binalara izin veriyorlar. Sonucta deprem bölgesi her yer. Bizim bir binamız var 3 katlı. Babam vefat ettikten sonra bir kontrol ettirdim. Ne çıktı dersiniz:Evin bir duvarı komple eksikti. Evi yan binaya yapışık yapmışlar. Yani duvar eksik. Herhangi bir depremde bu binanın yıkılmamasi mucize olurdu. Yani binaları yapanlarda böyle haltlar yiyor

Bugün haber kanallarından birini izliyordum, canlı yayında enkaz çalışmaları vardı herkes susmuş ses dinliyorlardi görevlilerden biri "Sesimi duyan var mı?" dediği anda mahvoldum. 21 sene önce duymuştum en son o cümleyi. Çocuktum daha. Kazık kadar oldum, aradan koskoca bir 21 yil geçti ve şiddeti daha küçük bir depremde yine aynı manzara yaşandı. Siyaset yapmak istemiyorum ama aklın yolu bir, beni anlayan anlamıştır. Koskoca 21 sene.. Söyleyeceklerim bu kadar.

Doğrudur ama şu da bi gerçekki japonya'daki binalar bizim binalardan çok daha sağlam yapılmış . Eskiden bi görüntü izlemiştim japonyada deprem anı kamera görüntüsü yanılmıyosam 8.0 şiddetindeydi ve çok fazla sarsıldılar ama insanlar kaçışmadan beklediler o an ...Allah yaşatmasın hiçbirimize
Yaşamayan bilmez bu korkuyu

Hamileyken yapmayın bunu kendinize. Haberleri izlemenin size de bebeğinize de Elazığ'daki insanlarımıza da bir yararı yok ama size ve yavrunuza zararı var. Yardım edebilecek durumdaysanız yardım gönderin, inançlı bir insansanız dua edin, ama izlemeyin. Yavrunuzu da sağlıkla alın kucağınıza.

uyuyamiyorum artik ya kafamda surekli deprem ani plani kızım ne olur korkusu nasil gececek bilmiyorum

uyuyamiyorum artik ya kafamda surekli deprem ani plani kızım ne olur korkusu nasil gececek bilmiyorum

Bende aynı durumdayım bir yandan rahatsızım çok uykusuzum ama bu gerçek varken uyumak zor benimde en çok düşündüğüm oğlum
Allah'a emanetiz

İstanbuldayim ve elazig depremi beni asiri etkiledi. Keske videolari izlemeseydim. O evin sallanmasi esyalarin devrilmesi bagiriş cigliklar...
Oturdugum yerde ben aglamaya başladim resmen.
İstanbuldaki 5,8 depremde cok sarsilmamiş olmama ragmen aklim cikmisti. Bugun çok moralim bozuk

Malatyadayim depremin en korkunç yüzünü yaşadım...Annem çocuklarım ve eşimle yarı arabada yarı evde zaman geçiriyoruz çünkü hala sürekli sallaniyoruz ve ben uyyamıyorum.her dalıp kalktıgımda Allahım yaşıyoruz şükürler olsun diyorum..Rabbim afetinden korusun hepimizi inşallah amin...

Uyumayarakta bi yere varilmiyo en iyisi uyumak. Biz de antepte cok hissettik en son antep 17 sene önce falan boyle sarsılmıştı. Odaya cay bardağına kasik koyup uyuycam sallanırsa ses ciksin diye

Ikide bir telefonun flasini acip avizeyi izlemekten paranoyak oldum. Rabbim hepimizi korusun yerden gökten her yerden gelen tehlikelerden hepimizi korusun ailelerimizi sevdiklerimizi bize bağışlasın.

Bende aynıyım moralim çok bozuk uzmanlar 2045 ten önce marmara depremini olmaz diyor bugün kaç tane dinledim sayamadım şuan ege bölgesi ve doğu anadoluda bekliyorlar daf uyandı çünkü. Maraşta bekleniyor büyük deprem bu yüzden kaf bile tetiklenebilir diyen var. İnsanlar geçen seneden beri uyarmıs ama kimse umursamamıs sivrice diye lokasyon bile vermişler herkes istanbul depremine takmış ama deprem istanbulda olmayacak ki denizin ortasında fay. tekirdağdan çanakkaleye hepsi riskli. Birde fay tek şeritte değil üç parçalı yanal atılımlı hızını bu yüzden çok beklemiyorlar. Sıkıntı avrupa yakasında işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…