Deprem

Ben istanbulda bekliyorum depremi gece uyuyamaz oldum ve çok soğuk kanlı biriyimdir normalde.evimiz yeni sıkıntı olur mu bilmiyorum valla bu devirde kimseye güvenmem.denetlemelere bile güvenmiyorum.depreme yardım yapıyorsun kızılaya başka yerlere aktarılıyor o paralar.bu devirde hayır işleyecekseniz bile niyet önemli deyip geçmeyin iyice araştırın.yazık günah depremzedeleri bile gözleri görmüyor.Deprem çantam bile yok deprem olurken onu alıp kaçamam büyük ihtimal komşular sağolsun merdiveni ayakkabılığa çevirmişler mazallah deprem öldürmese bunların ayakkabılarına takılıp düşüp öleceğiz.

Bende kalpten gitmezssem iyi.napacaz boyle de yasanmazki.benim oturdugum lojmani da almanlar yapmis adamlar zeminle beraber 4 katli yapmislar ben son kattayim bizim turkler yapsa daha cok korkardim ve gokdelen dikerlerdi eminim

Bende kalpten gitmezssem iyi.napacaz boyle de yasanmazki.benim oturdugum lojmani da almanlar yapmis adamlar zeminle beraber 4 katli yapmislar ben son kattayim bizim turkler yapsa daha cok korkardim ve gokdelen dikerlerdi eminim
Benim ev 4 katlı bende en üst kattayım.3 yıllık falan bina ama güvenmiyorum.güya denetliyorlar falan.siyasete girmek istemem ama onların adamı olunca o denetim ne kadar yapılıyor ki?bazen birşey soruyorum bu yasal değil sıkıntı çıkmasın diye adam belediyede adamım var sorun olmaz çıkarsa hallederiz diyorolacaksa hemen olsun bitsin diyorum bende bazen bıkıp.şehir değiştirme imkanım var onu da düşünüyorum.birde benim evcil hayvanlarım var onları bırakıp kaçsam geri dönüp almam lazım.yanıma alsam sefil olacaklar.çok zor valla Allah sonumuzu hayır etsin.

ALLAhim saka gibi bende malatyaya yakinim bide gecemde gunduzumde esimde yanimda yok vardiyali calisiyor nasil basa cikacam bu korkuyla ben malatya atlatti sanmistim
Bende öyle zannediyordum ama malesef bu tür şeyler okudum.
Zaten anlayamıyorum elazığdan sonra burda da sürekli artçılar oluyor nasıl faya bi etkisi yok.
Cok ciddi sekilde korkulariniz varsa lutfen destek alin hayatini etkilemesin

Amin.benimde sehir degistiresim var ama butun ailem marasta annem 10. Katta oturuyor 1500 yildir deprem olmamis burda nasol bi enerji birikti Allah bilir benim de cocugum var hep ruyalarima giriyor onu icerden alamiyorim suan gozlerimden akiyor hic iyi degilim gercekten bize bile bile olumu beklettiriyorlar

Deprem anında giriş katta değilseniz ćıkmayın diyorlar merdivenler en tehlikeli yerlermis.

Bence malatya icin korkmayin malatyayi duymadim ama israrla marasi dendigini duydum maras ve istanbul.Rabbim korusun insallah hic bi ev yikilmaz ama marasta 7.5 siddetinde deprem olsun yerle bir olur bir suru eski mahalleri var heryer yuksek bina daglara kadar bina yaptilar

Hakkımızı helal etmesek ne fayda öldükten sonra bir hafta gösterirler tvde şu kadar kişi öldüden öteye gitmiyor çünkü onlara göre vademiz geldi öldük.benim annem babam deprem riski olmayan bir yerde fakat diğer bütün akrabalarım neredeyse istanbulda.bu yüzden şehir değiştirmek zor geliyor.insanın ölme ihtimalini bilse bile düzenini bırakması çok zor.inşallah olmaz deprem ne diyelim.

Rabbim korusun hepimizi o kadar kotu bir psikoloji ki
Bulundugunuz bina ne kadar eski?

Deprem anında giriş katta değilseniz ćıkmayın diyorlar merdivenler en tehlikeli yerlermis.
Yok ben zatem kaçmayı düşünmüyorum dediğim gibi deprem öldürmese bunların medeniyetsizliği ve paniği öldürür.zaten 4.kattan aşağıya saniyeler içinde inmek zor o zamana kadar olur biter.

Rabbim korusun hepimizi o kadar kotu bir psikoloji ki
Bulundugunuz bina ne kadar eski?
Benim yasadigin bina 40 yillik ama adamlar taa o zaman vidali beton kullanmislar hazir beton.almanlar yapmis benim yasadigim yeri turkler yapmis olsaydi suan bu evden tasinmis olmustum coktan

Yok ben zatem kaçmayı düşünmüyorum dediğim gibi deprem öldürmese bunların medeniyetsizliği ve paniği öldürür.zaten 4.kattan aşağıya saniyeler içinde inmek zor o zamana kadar olur biter.
Banyo tuvalet gibi küçük odalar bir nebze daha güvenli diyorlar mesela bu tür bilgileri hepimizin öğrenmesi gerek

Benim yasadigin bina 40 yillik ama adamlar taa o zaman vidali beton kullanmislar hazir beton
Belli bir zaman geçtikten sonra risk taşıyorlar yıkılması gerekebiliyor
Malatyada 40 senelik binalar çok hasar aldı ne yazık ki
Tabi dediğiniz vidalı betonla alakalı bir bilgim yok belki çok sağlam oluyordur mutlaka bilen birilerine baktırın derim

Vidali beton yeni binalarda kullanilan bir sistem bunlar depreme daha dayanikli oluyor bi tarafi hazir beton bi tarafi burguymus bide burayi ozel sirket aldi asagi komsum site bir saglam degil o yuzden orayi almadilar ama site 3 saglam oldugu icin burayi aldilar dedi.tabi ne kadar dogru bilemiyorum kadinlar hep birseyler konusuyorlar

bende Kayserideyim maraşa çok yakın ama bence afşin kayseriye daha yakın hem maraş deprem haritasında afşin 3. bölgede yer alıyor eğer maraşta deprem olursa siz fay hattına uzaksınız diye düşündüm

Evet ama marasa sık gidip gelen biriyim orda da bulabilir beni ama hayirlisi ailemide dusunuyorum.bide ben nette marasin butun ilceleri tehlikede diye okudum

Evet ama marasa sık gidip gelen biriyim orda da bulabilir beni ama hayirlisi ailemide dusunuyorum.bide ben nette marasin butun ilceleri tehlikede diye okudum
deprem haritasına baktım ben 3. derecede konum olarakta doğuya değil kayseriye yakınsınız zaten ama tabi depremin nerede bulacağını bilmiyoruz ben kayseride aynı tedirginlikteyim.

deprem haritasına baktım ben 3. derecede konum olarakta doğuya değil kayseriye yakınsınız zaten ama tabi depremin nerede bulacağını bilmiyoruz ben kayseride aynı tedirginlikteyim.
Aynen biz kayseri malatya tarafina yakiniz k maras haritasina nasil baktiniz acaba keske bende bakabilsem

öncelikle bu konuda bilgi vereyim e devletten arama butonuna türkiye deprem tehlike haritaları yazın daha sonra sizi afada ait bir sayfaya yönlendriyor ilk açmada kişile bilgilerinizi yazabileceğiniz bir ekran çıkıyor oraya doldurunca uygulama açılıyor uygulamada deprem haritası ekranı var uygulamayı yakınlaştırarark ilinizi ilçenizi mah hatta evinizi buluyorusnuz sokak sokak yazıyor bilgi al sol tarafta bilgi al butonu var ona tıklayıp evinizi işaretlediğinizde size bir hangi aralıkta olduğunu veriyor haritanın altındada hangi aralık deprme riski nedir onu renklerle ve sayılarla ifade etmiş beyazla başlayan yer açık sarı sarı kırmızı ve mora kadar gidiyor ben evimi bulup denedim 0.181 çıktı oda açık sarıyla koyu sarı ortasında bi yer yani çok az riskli diye düşündüm sonra başka illerde deneyim dedim bir yere tıkladım muşmu 0,6 çıktı yani en riskli alanlardan biyerdi. eğerki yapamayan olursa yardımcı olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…