- 17 Ağustos 2019
- 7.481
- 8.175
- 28
- Konu Sahibi CeReNnnKeskn
Bakan bir açıklama yapmış İstanbul da 7.5 lik deprem bekleniyormuş. İnşallah olmaz öyle birşey
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bakan bir açıklama yapmış İstanbul da 7.5 lik deprem bekleniyormuş. İnşallah olmaz öyle birşey
Ne sacma yahu bakan ne bilir?Miş muş derken? Siz dinlediniz mi? Hangi bakan? Kaynak nedir?
Süleyman soylu dediMiş muş derken? Siz dinlediniz mi? Hangi bakan? Kaynak nedir?
.o ne bilirSüleyman soylu dedi
Maşallah iktidardaki herkes her konuda konuşabilecek donanıma sahip.Bakan bir açıklama yapmış İstanbul da 7.5 lik deprem bekleniyormuş. İnşallah olmaz öyle birşey
Maşallah iktidardaki herkes her konuda konuşabilecek donanıma sahip.
İstanbul'da deprem yüzyıllardır bekleniyor zaten, yeni bir şey söylememiş. O haberi de okudum, olası deprem senaryosu üzerinde çalışıyoruz demiş. Ama sadece çalışıyorlar sanırım, hızlıca uygulamaya geçmeye niyetleri var mı acaba?
Elinize sağlık yazdıklarınız doğru ama deprem bölgesinde bulunan ve o depremi iliklerine kadar yaşayan biri olarak şunu da söylemeliyim.Kızlar önemli okuyun lütfen
Evde eşinizle tatbikat yaptınız mı?
İlk 10 saniye evden çıkabilecek konumda değilseniz, çıkmaya çalışmayın diyor uzmanlar.
Hemen yaşam üçgeni oluşturmak lazım.
Eşimle yaptığımız planları yazayım, lütfen sizde yapın.
1. Depreme farklı odalarda yakalanırsak asla birbirimize ulaşmaya çalışmayacağız.
2. Cenin pozisyonu alacağımız konumlar belli. İlk hedef birbirimize ulaşmak değil, bu yerlerin altında cenin olmak (Buzdolabı gibi ezilmeyecek gıdalar)
3. Belki paranoya diyeceksiniz ama bende alışkanlıktır. Tuvalete bile gitsem telefonumu kapının önünde, dolabın üstüne kısacası hemen yanımda bir yere koyarım. Elazığ depreminde gördük ki telefon olması önemli. 4. Uyurken gece yakalanma ihtimaline karşı şunu planladık: Yangında camlar dışarıda, depremde içeriye patlar. Ben kapı tarafında yatıyorum, eşim ise cam. Depremi hissettiğimiz anda o beni tutacak ve benim tarafıma yatağın dibine doğru yataktan düşeceğiz.
5. Tüm yaşam üçgeni alanlarına su ve kuru gıda koydum. Elazığ gibi küçük bir yerde bile ankara , istanbul gibi şehirlerden ekip gitmesine rağmen hala enkaz çalışmaları sürüyor. O yüzden su bulundurmak önemli
6. Afad ın güvendeyim uygulamasını indirdim, tüm ailelerimiz kaydetti. Denedim çalışıyor, konum doğru gidiyor. Sizde indirin.
7. Eskiden arabanın anahtarınu çantaya veya dolaba vs koyardım. Artık dolabın üstünde kaçış yolumda. Olur da dışarı kaçmaya karar verirsek koşarken duraksamadan alabileceğim bir yerde. Geceyi geçirmek adına araba önemli
8. Kaçış yoluna deprem çantası, arabanın bagajına bir tane daha çanta ve kalın bir battaniye.
9. Bunlar ev için planladıklarımızdı. Ben, eşim ve ailem iş günlerinde aramızda en az 35 40 km olacak kadar dağılmış oluyoruz İstanbulun farklı yaka ve semtlerine. Bu sebeple bir planda bunun için yaptık. Örneğin, kardeşimle ben avrupa yakasında oluyoruz. Ben işteyim o okulda. Onun okulunda bier nokta belirledik. Telefonların çekmeme ihtimaline karşı aradan 3 4 gün bile geçse kardeşim eğer bulunduğu yerde güvendeyse asla olduğu yerden kıpırdamayacajk, beni aramaya gelmeyecek, ben onun yanına gideceğim. Tabi enkazda kalmazsak. Aynu şekilde eşimin anne ve babamında gideceği noktalar belli. Öncelik birbirimizi bulmak değil, kendimizi güvene almak.
Şimdilik yaptıklarımız bunlar. Yüksek girişli1.katta oturuyorum. Eşim o panikle seni tutup balkondan da fırlatabilirim diyor hemen çıkmak için. Ama yine de tarbikat yapmak veya planlı olmak iyidir. Lütfen sizde ailenizle planlarınızı yapın hanımlar.
Elinize sağlık yazdıklarınız doğru ama deprem bölgesinde bulunan ve o depremi iliklerine kadar yaşayan biri olarak şunu da söylemeliyim.
O an insan ne yapacağını bilemeyip mantıklı düşünemiyor.Kendisi sakin kalsa bile yanında panik yapan,bağıran biri varsa bu o kişiyi de etkiliyor.
Yani kağıt üstündeki bilgiler tatbikatlar bir yere kadar.Tabii ki bunlar gerekli ama o anı yaşamak bambaşka.
İnsanların felaket anında da mantıklı ve doğru davranabilmeleri için çok daha ciddi eğitimlerden geçmeleri gerekiyor.
Nasıl olur orasını bilemem ama zaten soğukkanlı bir millet değiliz,daha özel eğitimlere ihtiyacımız var.
Ha tabii her şeyden önce çok sağlam ve az katlı binalara ihtiyacımız var,panik olma sebebimiz de bulunduğumuz binaya güvenimizin tam olmayışından olabilir.
Bende marastayim marasta deprem denilip duruluyor hemde 7.5 maras yerle bir olur cok eski mahallemiz var ben afsin ilcesindeyim esim bardiyali calisiyor belediye hic bise yapmiyor ben panik atak oldum resmen doktora gidicem ile gidince surekli ruyalarima giriyor ev sallanirken saklanip ogluma ulasamadigimi goruyorum psikolojim hic iyi degilBende aynıyım moralim çok bozuk uzmanlar 2045 ten önce marmara depremini olmaz diyor bugün kaç tane dinledim sayamadım şuan ege bölgesi ve doğu anadoluda bekliyorlar daf uyandı çünkü. Maraşta bekleniyor büyük deprem bu yüzden kaf bile tetiklenebilir diyen var. İnsanlar geçen seneden beri uyarmıs ama kimse umursamamıs sivrice diye lokasyon bile vermişler herkes istanbul depremine takmış ama deprem istanbulda olmayacak ki denizin ortasında fay. tekirdağdan çanakkaleye hepsi riskli. Birde fay tek şeritte değil üç parçalı yanal atılımlı hızını bu yüzden çok beklemiyorlar. Sıkıntı avrupa yakasında işte
Destek alman iyi olur bencede canım ama tedbirlerinizi de almanız lazım eşinle birlikte çocuğunuz için. Daha iyi yeni bir binaya geçme şansınız yok mu? Birde felaket senaryoları yazan insanları okuma youtubede ahmet yakut var dün izledim ben Çok aşırı büyük depremler beklenmiyor korkma senBende marastayim marasta deprem denilip duruluyor hemde 7.5 maras yerle bir olur cok eski mahallemiz var ben afsin ilcesindeyim esim bardiyali calisiyor belediye hic bise yapmiyor ben panik atak oldum resmen doktora gidicem ile gidince surekli ruyalarima giriyor ev sallanirken saklanip ogluma ulasamadigimi goruyorum psikolojim hic iyi degil
Evimize saglam diyorlar teas lojmanlari o zamandan hazir beton kullanilmis ama merdivenlerimiz hic saglam gibi degil tabi bilemiyorum yine de esimin is yerini japonlar yapmis 10 15 siddetine kadar dayanikliymis bizimkileride almanlar yapmis ama zemin olarak emin degilim cunku hep kuyu hatta bizler kuyu kullaniyoruz o yuzden su paralarimiz uygun.hayirlisi hakkimizda ile gidince ilk kardiyoloji sonra psikiyatriste gidecemDestek alman iyi olur bencede canım ama tedbirlerinizi de almanız lazım eşinle birlikte çocuğunuz için. Daha iyi yeni bir binaya geçme şansınız yok mu? Birde felaket senaryoları yazan insanları okuma youtubede ahmet yakut var dün izledim ben Çok aşırı büyük depremler beklenmiyor korkma sen
Evet bende marastayim panik atak oldum resmen gogsume agri saplaniyor bi ses duysam yer sallaniyor saniyorum olup bitseydi diyorum bazn geri ölecek insanlari dusunuyorum belki bunlarin icinde bende varim vazgeciyorumElazığ depremini malatyada yaşamış biri olarak yerde otururken yakalanmama rağmen o korkuyla ellerimi başımın üzerine kapatmak dahi aklıma gelmedi
Yer deniz dalgası gibi sallanırken sadece bitmesini bekleyebildim.
Şuan Maraşta bekleniyor orası malatyaya yakın
Rabbim yardımcımız olsun
O psikolojiyi o kadar iyi anliyorum ki o depremi beklemek daha buyuk stres resmenEvet bende marastayim panik atak oldum resmen gogsume agri saplaniyor bi ses duysam yer sallaniyor saniyorum olup bitseydi diyorum bazn geri ölecek insanlari dusunuyorum belki bunlarin icinde bende varim vazgeciyorum
5 lerde diyorlar ama bilmiyorum tam.o gun deprem cantasi falan aklimiza bile gelmedi sok gecirdik 40 saniye surdu basim dondu o an korkmadim sonrasinda maras denildikce korkmaya basladim 7.5 bekleniyormus hemde.bu arada ben afsinde oturuyorum elaziga daha yakinim marastanO psikolojiyi o kadar iyi anliyorum ki o depremi beklemek daha buyuk stres resmen
Deprem cantasi hazirlayin mutlaka onlemlerinizi alabildiginiz kadar alin
Elazig depremi marasta ne derece hissedildi?
Size de cok gecmis olsun5 lerde diyorlar ama bilmiyorum tam.o gun deprem cantasi falan aklimiza bile gelmedi sok gecirdik 40 saniye surdu basim dondu o an korkmadim sonrasinda maras denildikce korkmaya basladim 7.5 bekleniyormus hemde
ALLAhim saka gibi bende malatyaya yakinim bide gecemde gunduzumde esimde yanimda yok vardiyali calisiyor nasil basa cikacam bu korkuyla ben malatya atlatti sanmistimSize de cok gecmis olsun
Malatyada da 7 üzerinde bekleniyormuş ama zaman bilinmiyor.
Allah'ıma emanetiz