Deprem Fobisi Ve Yaz Geceleri...

simdi astrolojik verilere gore burda milleti panikletmen normal mi? bu konuya senelerini vermis uzmanlar boyle aciklama yapmiyorlar. entrylerden mi takip edicez konuyu?

Madem öyle paniklemeyin o zaman. Ayrıca siz kimsiniz de senli benli konusabiliyorsunuz pardon?! Ve konuya böyle atlamayın.

Mune Mune abla konumu kapatabilir misiniz? Tedbir amaçlı ve biraz da dertlendigim için açtığım bir konu yine hedefinden saptiriliyor. Sıkıldım her konuya saygisizca damlayan bu patavatsizlardan.

Madem öyle paniklemeyin o zaman. Ayrıca siz kimsiniz de senli benli konusabiliyorsunuz pardon?! Ve konuya böyle atlamayın.

Mune Mune abla konumu kapatabilir misiniz? Tedbir amaçlı ve biraz da dertlendigim için açtığım bir konu yine hedefinden saptiriliyor. Sıkıldım her konuya saygisizca damlayan bu patavatsizlardan.
ben seni kibleyim de gerisi mune'de. astrolojik verilerle korkunu katlayip burda da boyle gecmisi olanlari ve olmayanlari panikletmeye hakkin yok.

Gerçekten çok üzüldüm, çok etkilendim yazdıklarımızdan; başınız sağolsun... Allah rahmet eylesin, sizi cennetinde ebediyen bulustursun inşaAllah.
Sürekli sürekli deprem düşünmüyorum konuyu bu noktada editleyecegim öyle zannetmisler ama tedbirsizlige karşı tahammül edemiyorum. Ulkecek heryerimiz beton oldu ve hiçbir tedbir alınmıyor. Kimse egitilmiyor şaşırtıcı gerçekten.
Şu anda da bulunduğum ev sağlam ama alt katinda kocaman yüksek tavanli bir dükkan var, Allahtan taşınacağız. Depremi hiç yaşamayan eşim öyle rahat ki ona hayretle bakıyorum. Ben asla öyle olamam.
Yazınız için çok teşekkürler. Baslik dolayisiyla acınızı deprestirdiysem hakkınızı helal edin lütfen.. dediğiniz gibi tedbirleri almalı. Gerisini biz de bilemiyoruz .
Rica ederim. Üzülmeyin, öyle deli gibi acı çekiyor değilim. Deprem hayatımızın bir gerçeği ama ne yazık ki başına gelmemiş insanlar için bir hikaye sadece. Onların suçu değil aslında, biz de yaşamamış olsak, muhtemelen onlar gibi olacaktık. Benim düşündüğüm, aldığım önlemlerin biri bile eşimin aklına gelmez mesela. Ülkece aldığımız önlemlere gelince, ya her şey rant olmuş, depremden sonra toplanma alanlarına bile AVM'ler dikilmiş ve hesap soran vatandaşa da anarşist, terörist, vatan haini muamelesi yapılıyor. Böyle tuhaf bir dönemdeyiz.

Bir de son olarak, evdeki hayat üçgeni bölgelerini tespit edin. Bu da çok işe yarayan bir yöntem. Olası bir deprem anında, sağlam eşyaların oluşturacağı boşluklar hayat kurtarıyor. Bunları bilmek, öğrenmek kimilerine abartı ve paranoyaklık geliyor ama aslında herkesin bilmesi gereken şeyler.

Benden birkaç yaş büyüksünüz sanırım ben de Marmara depremini yaşayanlardanım.

Geçen sene de İzmirde depremler oldu baya.
Artçısı yüzünden dolabım sallanıyordu geçen sene bu sese uyanıyordum mesela.
Deprem yüzünden uyanmak hiç güzel değil açıkçası geçen sene bende de baya korkular oluştu da bir ay sonrasında toparlayabildim.
Üzücü bir durum....

X