Deprem

Eylül ayında Silivri'deki 5.8 lik depremi yaşamış biri olarak korkunuzu o kadar iyi anlıyorum ki. Günlerdir hep biryerler sallandıkça yüreğim ağzımda, aklım yerinde değil. Deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum Elazığdaki insanları düşündükçe. Bu ülke çok çetin sınavlardan geçiyor. Nolur Allah'ım bu son olsun artık. Rabbim tekrarından korusun.

Çok üzülüyorum ben ucus personeliyim şimdi herkese gülmek zorundayım ama akrabalarim tanıdıklarım ya da tanimadiklarim gece soğukta beklemeleri bunların yaşanması ağlıyorum(( Allah yardımcıları olsun insallah dahakimseye bir şey olmaz allahım;(

Birkaç gün önce bursada depremi hissettik simdi doğu cok üzgünüm ama ülkemiz deprem ulkesi
Deprem öldurmez yanliş yapilan bina öldürür
Sokaktaki insanlar sokaktaki masum hayvanlar ne durumdalar acaba
Her yer betonarme kacacak yer de yok bursa icin konusmak gerekirse yesil bursa derlerdi yesilligi de yok artik
Gerçi bir yandan da boyle depremlerin ol.ası iyi cünkü daha büyük depremin olmasını engelliyor enerjiyi atiyor birde böyle ölenler yaralananlar ve evleri yıkilanlar olmasaydı da hepimiz mutlu olsaydık..çok geçmiş olsun

Doģudaym
Buralara gelirse deprem ki deprem bolgesi burada..
Sogukts nabariz yaa kar kis kiyamet arabalar isinmaz kalsak...
Allah im hissedenlerr gecmis olsun rabbim ferahlik versin.Sabir vrrsin hepsine

Bu depremde Kızılay nerede ben hiç duymuyorum ya anında ulaşıp sokaktaki insanlara sahip çıkılması gerekiyordu ordan burdan battaniye gidesiye

Ben şunu anlamıyorum arkadaşlar
Anlaşılacak bi durum değil...
Türkiye bu kadar ciddi bir deprem ülkesiyken neden binalar ona göre yapılmıyor?
Bakın japonyaya 8.0 şiddetinde sallansa bile hiçbir yer yıkılmıyor. Bunca yıkımlar ölümler oluyorken hala tedbir yok! Bütün hasarlı binalar tespit edilip icabına bakılmalıydı
99 depreminden sonra 20 yıl geçti
20 yılda çok şey olabilirdi...
Allah sonumuzu hayır etsin diyecek bişey bulamıyorum artık

Gece uykuya bir türlü dalamadım, uyuyacağım diye suçluluk hissettim. Üşüdüm üzerime ceket giydim ısıtılan evde, soğukta bekleyen vatandaşlarımızı düşündüm suçluluk hissettim. Bizim ülkemiz, insanlarımız bu kadar acıyı yaşıyor, çok üzülüyorum.
Allah yardımcıları, yardımcımız olsun.

Allah beterinden korusun. Yardimcilari olsun insallah. Ben de Istanbul'a atandim ve oraya gelmekten korkuyorum acikcasi.

Çünkü cevabı çok basit; ülkede insan hayatından daha önemli şeyler var; rant ve kişisel çıkar gibi.
Ve bahsettiğiniz sağlam yapılaşmaya ayrılacak bütçe yok. Neden yok? O kadar vergi nereye gitti? Bunun da cevabı ilk cevapla aynı. İliğimizi kemiğimizi tükettiler. Neymiş yeni havaalanıymış. Çok lazımdı çünkü. Oraya ayrılan bütçeyle kim bilir kaç can kurtulurdu. Şimdi Kanal İstanbul diyorlar. Resmen ayranımız yok içmeye, tahtırevanla gidiyoruz hacet gidermeye. Ben 17 Ağustosu çok ağır yaşamış, bir sürü kayıp vermiş bir depremzedeyim. Allah belalarını versin diyorum, başka da bir şey demiyorum. Enkaz altında can çekişmek neymiş, inşallah yaşarlar bir gün. Kızılay'mış. Aynı b.ktan zihniyetin maşası. 99 depreminde hatırlıyorum ne kadar aktif çalıştıklarını.Şimdi ne halt yiyorlar, neredeler? Sms'le yardım gönderin çağrısı göndermekle meşguller herhalde. O kadar doluyum ki. Of, neyse...

İnsan hayatı ucuz o yüzden. Zaten aksi gibi yapsa herhangi bir ceza almayacak yada ucuz yollu kurtulacaklar. Denetim de yok maalesef . Bilmiyorum belediyelerin bile mesela onay vermeleri gerekiyor yeni
Bina için , biz de 7 yıllık bir binada oturuyoruz geldiğimizde sıfırdı; alt yapıyla ilgili o kadar çok problemi var ki anlatamam. Belirli standartları olması lazım bu işin.

Bir de müteahhitler her zaman fazla para kazanmaya çalıştığı için işin ehli olmayan insanlarla çalışmaya da meyilliler. Bizim apartmanın tesisatını kamyon şöförü olan biri yapmış mesela abartısız her 2-3 ayda bir ya alt kattaki komşunun lavabosu taşar yada bizimkisi taşar. Kimsenin umurunda mı acaba milletin ne durumda olduğu?

Doğuda oturan arkadaşlara çok geçmiş olsun hepiniz Allah’a emanet olun

Öyle haklısın ki
Öyle haklısın ki
Geceden beri kurtarma çalışmalarını izliyorum
İçim yanıyor sanki duramıyorum ağlamadan
Hep gariban hep yoksul hep çaresiz insanlar
Allah sorsun hesabını diyorum vatandaş soramadı Rabbim sorsun....

Gerçekten insan hayatının hiç değeri yok canım ülkemde varsa yoksa para baştakiler cebini doldurma peşinde. Şehir planlama mezunuyum okul döneminde afete duyarlı planlama çalıştım, ben öğrenci halimle deprem bölgesindeki bir şehrin pek çok sorununu ve çözüm yolunu buldum, afete göre planlar yaptım. Ama tabiki bu gerçek hayatta kimsenin umrunda değil, hazır değiliz depreme hiç hazır değiliz. Ülkemi bu duruma getiren herkes beter olsun, Rabbime havale ediyorum. Tüm mazlumlar dualarımda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…