- 2 Temmuz 2013
- 16.468
- 12.868
-
- Konu Sahibi CeReNnnKeskn
Elazığda mısın evde misinizİyiyim canım çok korktuk sadece
Siirtteyiz biz birikim topiğinde Elazığ’dan bir arkadaşım var eve giremiyorlar .Elazığda mısın evde misiniz
Kurtköy uydukentteyim 95 yılında yapılmış binaBende 8. Kattaym pendikte. Tam olarak neresindesin zemin sağlam mı
Kurtköyün zemini sağlam diyr biliyorum binaya test yaptırdınız mı sizKurtköy uydukentteyim 95 yılında yapılmış bina
Artçı olması çok normal şuan. Küçük depremler sürekli oluyor önemli olan deprem fırtınalarıMarmara denizinde de olmus 1 saat once az şiddette. Noluyo boylr ya artcilar fazla elazigda manisada durmadan oluyo
ben de Diyarbakır dayım, çok kötüydü.. bayağı sarsıldıkDiyarbakır’da 2.katta bile beşik gibi sallandık aklımız çıktı sokağa zor attık kendimizi... Elazığ’da Malatya’da yaşayan kardeşlerimizi düşünemiyorum bileRabbim yardımcıları olsun...
Çünkü cevabı çok basit; ülkede insan hayatından daha önemli şeyler var; rant ve kişisel çıkar gibi.Ben şunu anlamıyorum arkadaşlar
Anlaşılacak bi durum değil...
Türkiye bu kadar ciddi bir deprem ülkesiyken neden binalar ona göre yapılmıyor?
Bakın japonyaya 8.0 şiddetinde sallansa bile hiçbir yer yıkılmıyor. Bunca yıkımlar ölümler oluyorken hala tedbir yok! Bütün hasarlı binalar tespit edilip icabına bakılmalıydı
99 depreminden sonra 20 yıl geçti
20 yılda çok şey olabilirdi...
Allah sonumuzu hayır etsin diyecek bişey bulamıyorum artık
Ben şunu anlamıyorum arkadaşlar
Anlaşılacak bi durum değil...
Türkiye bu kadar ciddi bir deprem ülkesiyken neden binalar ona göre yapılmıyor?
Bakın japonyaya 8.0 şiddetinde sallansa bile hiçbir yer yıkılmıyor. Bunca yıkımlar ölümler oluyorken hala tedbir yok! Bütün hasarlı binalar tespit edilip icabına bakılmalıydı
99 depreminden sonra 20 yıl geçti
20 yılda çok şey olabilirdi...
Allah sonumuzu hayır etsin diyecek bişey bulamıyorum artık
Çünkü cevabı çok basit; ülkede insan hayatından daha önemli şeyler var; rant ve kişisel çıkar gibi.
Ve bahsettiğiniz sağlam yapılaşmaya ayrılacak bütçe yok. Neden yok? O kadar vergi nereye gitti? Bunun da cevabı ilk cevapla aynı. İliğimizi kemiğimizi tükettiler. Neymiş yeni havaalanıymış. Çok lazımdı çünkü. Oraya ayrılan bütçeyle kim bilir kaç can kurtulurdu. Şimdi Kanal İstanbul diyorlar. Resmen ayranımız yok içmeye, tahtırevanla gidiyoruz hacet gidermeye. Ben 17 Ağustosu çok ağır yaşamış, bir sürü kayıp vermiş bir depremzedeyim. Allah belalarını versin diyorum, başka da bir şey demiyorum. Enkaz altında can çekişmek neymiş, inşallah yaşarlar bir gün. Kızılay'mış. Aynı b.ktan zihniyetin maşası. 99 depreminde hatırlıyorum ne kadar aktif çalıştıklarını.Şimdi ne halt yiyorlar, neredeler? Sms'le yardım gönderin çağrısı göndermekle meşguller herhalde. O kadar doluyum ki. Of, neyse...