Deprem bölgesinden taşınma

Tatilde otelde, misafirlikte yakalandı çoğu kişi bu depremde.
Geçen İzmir depreminde de dişçi de yakalanıp enkazda kalanlar oldu.
Hizmet aldığımız yerler, tatiller, misafirlikler vs vs hep evde değiliz. Her zaman gece olmayacak deprem.
Yaşanacaksa kaçılmayacak.
Kırsalda tek kat alıp taşınsak dahi bu yukarıda saydıklarımı yaparken yakalanabiliriz..

bugün bir instagram hesabında gördüm en düşük kaydedilen il Kırklareliymiş. Fakat şehir değiştirmek yerine sağlam, az katlı bir eve geçmeniz daha mantıklı

Burası güzel bir muhit Etiler.. Boğaz manzarası vardır.Binaya bakın. Bu nasıl yıkılmaz,kolon boyutunda bina yapmışlar birileri o evlerde yaşıyor,belki de 25-30 bin kira ödüyorlar,yazık çok yazık
bizim insanımızın enayiliği. sırf etiler diye şuna para verilir mi, ayıp yahu. bu insanlar canını düşünmüyorsa ben hiç düşünmem. ona bakarsak sorunlu binalarda komşular yüzünden de çok anlaşmazlık oluyor. o insanlara da asla acımıyorum. belki birileri kızacak bana ama deprem bir gerçek, e allah hepimize akıl vermiş. saçma sapan evleri kimse tutmazsa böyle aptal saptal binalar da boş kalacak ve günün sonunda yıkılıp düzgün yapılar inşa edilecek mecburen.

2020'de izmirde yıkılan binalardan çürük olanları vardı. insanlar duvarların çatladığını falan farkedince bişeyler yapmak istemişler ama komşularla anlaşamayınca evleri satıp kaçmışlar. bazı enayiler de o evleri almış sırf konumu güzel diye. almamak lazım. o depremden sonra ben ev bakıyordum, bir ev gösterdi emlakçı. odanın birinde duvar boydan boya çatlamış. dedim bu ne ya, buna rağmen siz bana bu evi nasıl gösterebiliyorsunuz, şuna rağmen bu evi nasıl kiraya verebiliyorlar dedim. cevap yok tabii. tutmadım. 2 gün sonra ilan yayından kalktı, enayinin biri gitmiş tutmuş. sırf izbana yakın diye tutuldu, eminim buna.

O 3 yer neresi peki?

eğer şartlar el veriyorsa bir toki evinde oturun,toki ve hatta kiptaş radyal temel üzerine tünel kalıp betonla yapılan evlerdir.isterse 20 kat olsun,eğer zemin etüt olayında sorun yoksa yani fay hattının dışına yapılmışsa(denetimleri çok sıkı yapıldığı için zemini kötü biryere yapılamıyor zaten) büyük ihtimalle bişey olmaz.8,5 üzerindeki bir depremde yan yatabilir,kırılabilir diyor uzmanlar..zaten bu binalar yıkılırsa o şehirde taş taş üstünde kalmaz derler.
yani yine tam anlamıyla bunu bilemeyiz ama bu süreçte depremden etkilenen tüm illere bakıldığında toki evlerinde yıkılan,yan yatan,yada kırılan bir bina olmadı.bilgi aktarmak istedim

Toki evleri sağlam gibi.Nedenini düşündüm.Heralde şehir merkezinde ki arsalara daha yüksek paralar istendiği için benim gördüğüm toki evleri hep merkezden uzak dağ,taş,tepe gibi yerlere yapılıyor.O yüzden mi sağlam acaba?
Ülkemizde bir binanın sağlam olması ne mütahite,ne inşaat mühendisine bağlı gibi.Sanki herşey taşeronların elinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…